Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- 20241101_080855
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Nagy chili topic. :)
- Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
maxlanders
tag
Erő és kitartás.
Én ma 2 hete és egy napja nem gyújtottam rá. Ez már a második alkalom hogy abba hagytam a cigit és mindezt egyik napról a másikra.
Az első az nagyon nagyon könnyű volt, nem éreztem semmi késztetést hogy rágyujtsak.
Egészen 2 évig.Aztán egyszer ''a buli kedvéért'' pár slukk. Mi az nekem, gondoltam én.
Másnap nekem is 2-3 szál egy hét múlva meg 3/4ed doboz cigi.
Sokáig nem éreztem semmi késztetést rá hogy megint abbahagyjam.
Egyre többször voltam kutyául. A fejem fájt, a gyomrom...
Tudtam én azt hogy ez mind mind attól van.
Na az utolsó ilyen alkalommal már olyan vacakul lettem, hogy 2 napig feküdtem.
Aztán felébredve a második nap után tapasztaltam, hogy a szappannak amivel mosom a kezem, olyan finom illata van. És jött a többi illat és íz.Eszembe jutott hogy még mikor gyerek voltam milyen jó illatok voltak, most meg! Most meg az asszony büdös cigiét éreztem a teraszról.
Ha 2 napig kibírtam akkor többet is kibírok. Csak attól féltem mi lesz majd a munkahelyen, mert azt hittem hogy a cigivel csökkenthetem a stresszt amiben az embernek néha része van. Nem vagyok olyan ideges ember, csak csak mindig megmondom a véleményem.
Na de semmivel nem volt nehezebb mint előtte, sőt! Könnyebb az egész.Nem kell eljárnom cigizni, nem vagyok büdös, megérzek olyat amit mások nem, jobb a közérzetem, a kedélyállapotom és többet eszek, de ez nem annyira káros mint az a nyomorult cigaretta. Csak a jó belakások utáni cigi hiányzik néha, de túl lehet élni.
Ha ment egyszer, megy másodjára is, de most már ha agyon vernek sem fogok rágyujtani még poénból sem!Üzenem a most abbahagyóknak, nincsenek egyedül és kitartás, megérik majd az a gyümölcs amit olyan nehezen érlelgetnek!
-
maxlanders
tag
Én 1 hónap 4 napja nem. De az étvágyam az megnőtt
-
maxlanders
tag
Részemről teljesen okés a dolog. Nem kívánom a füstöt, a kajálás is kezd normális értékre visszaállni. Ja érzem az ízeket és az illatokat, nem mint amikor cigiztem.
Viszont vannak olyan álmaim hogy szívom a cigit, aztán eldobom, hogy hát én már nem is cigizek, akkor meg minek fogom?
Szerintem jobb így -
maxlanders
tag
válasz icecave #1569 üzenetére
Én annó 2 év után szoktam vissza, csak poénból egy slukk, majd három... Mi az énnekem, aki egyik napról a másikra letette?! Gondoltam akkor.
Ezt követően vagy 8-10 évig szívtam, mire oda eljutottam ahol ma vagyok.
Abba kell hagyni! Nehéz, de aki abba akarja hagyni, azt is meg kell állnia hogy egyetlen egy slukkot sem szív többé.Én tudom hogy lehet másodjára is teljesen abbahagyni!
Kitartás, sikerülni fog! -
maxlanders
tag
válasz petrelli86 #1664 üzenetére
Nálunk is sok cigizős volt, de már egyre jobban csökken ezek létszáma.
-
maxlanders
tag
Gyógyszer, tapasz, terápia? Francokat!
Én még az első , ámbár rövid leszokásom előtt kipróbáltam a tapaszt. (az igaz hogy az nem most volt és itt lehet durrogni hogy de a mostani tapaszok jobbak... Fenéket) Semmit nem értem el vele, azaz hogy elértem hogy a szüleim (16éves voltam) megváljanak egy kis pénztől.
Az igazi erő nem az ilyen vackokban van. Én most hetedik hónapja nem szívom és úgy kb 1-1,5 éve rendezgettem magamban ezt a leszokásos dolgot. Másfél év kellett ahhoz hogy eljussak oda ahol tartok és nem kellett hozzá semmi, csak akarat! -
maxlanders
tag
Igen amit leírtál az rám pontosan igaz is volt. Leszoktam (abbahagytam), majd a buli kedvéért 1 slukk, aztán 5, majd egy szál, másnap már 3 ... DE
De azóta már tudom így a második leszokás után hogy milyen könnyű is újra rágyujtani.
Csakhogy én nem azért szoktam le mert drágálottam a cigit, hisz akár mennyi is volt azt mindig vettem, hanem előttem a káros hatásai kínoztak igazán lelkileg (néha szó szerint). Milesz ha... minek szívom ha... érted? És emellett több mint egy éven át készítettem magam és mindig eszembe jut az a maroknyi ember, aki szívta, nagy bagósok voltak, majd azt kérdezte tőlem: te minek szívod még?
A mai napig könnyű lenne visszaszokni, hisz meggyujtod és kész(fulladozol és köhögsz ). De szrintem a leszokás nem az abbahagyásról szól, hanem pl ha megkínálnak, tudj nemet mondani.A leszokáshoz pedig sok erőt! Menni fog!
[ Szerkesztve ]
-
maxlanders
tag
Skacok! Az este láttam a spektrumon egy asszonyt, aki nagy bagós volt. Bevitték a kórházba, (nem túrós lett a pofája, hanem ) elfakulva fulladozott, levegőért kapkodva. Adtak neki oxigént is, de egyre több szénmonoxid maradt a szervezetében, mert a hörgői a sok bagótól nem tudtak rendesen működni. Az asszony már nem is volt öntudatánál és még mindíg fulladozott, nem kapott levegőt. Lélegeztető gépre rakták. Miután nagynehezen megmentették az életét, megfogadta hogy soha többet nem gyújt rá.
Kérdem én, ezt ki szeretné átélni?
És azt ebben a topicban had ne kelljen leírnom hogy ez mitől van!
Új hozzászólás Aktív témák
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Lexus, Toyota topik
- Világrekord: már 12 GHz felett járnak a DDR5 memóriák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Projektor topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik
- Threadripper X3D-vel?
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...