Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Brekkk

senior tag

válasz Kari1 #499 üzenetére

Most én is vettem egy F3-as 1 TB samut, erre mentettem át az egész rendszert. Amúgy az F3 hangosabb, mint a 7200.12-es széria, de halkabb mint a 7200.11-es. Nálam fontos lenne a csendes üzemmód. Majd meglátom ez mit produkál. Érzésre, szerintem multitask környezetben lassabb mint a 7200.11 volt. De ez subjektív. Lehet az adatmentésből is adódik. Nem bitről-bitre mentettem.

Egyébként meg mindenki olyan HDD-t vegyen amilyet szeretne. Bármelyik HDD lehet rossz. Ha ennyire rossz lenne a Seagate HDD akkor a cég már bezárt volna. Lásd IBM HDD részlege. Egy típusszámon belül is vannak jobban és rosszabul sikerült szériák. A beépített alkatrészek sem mindíg ugyanolyanok (Gyártástechnológia). Szállítási sérültek.És ez minden gyártónál probléma.
    Nekem van 3 7200.11-es HDD-m. És ez lett először rossz, pedig a másik kettő igazán sokat fut RAID 0-ban. És azokon nincs hiba.

Nem lehet, hogy a méret növekedésével a hibaarány is jelentősen növekszik?

Amíg garis a dolog nem érdekel, mert adatmentés után, csere a HDD, ennyi. Ezért gari nélkül nem vennék új HDD-t. Semmilyet! Még 1 hét próbagarival sem. Pont ezért, mert nem biztos, hogy 1 hét alatt előjön a hiba.
    Minden HDD amit veszek 3 vagy 5 év garisak.Nem bízom a véltlenre. Ezt mindenkinek tanácsolom.

Én nem védem egyik gyártót sem. Mert mindegyiknek volt már és lesz is rossz szériája.
    Arra én is kíváncsi lennék, hogy mekkora a meghibásodási arány mondjuk az 1 TB-os HDD-knél gyártóra lebontva :D

Te miért nem cserélteted ki a 7200.12-det ha hibás?

[ Szerkesztve ]

• malwy

senior tag

válasz Kari1 #497 üzenetére

Én le akartam cserélni a Seagate-t egy F3-sra de rázza az asztalt (!) egy cm690-es házzal egyetemben. Így most ott tartok, hogy ez a rendkívül csendes, és gyors hdd 1 bad sectorral, 80 nap nettó üzemidővel még mindig a gépben lakozik. Félek kövi F3 is selejtes lesz úgyhogy nem tudom mit vegyek...
    Maradt Hita meg Wd. Bárcsak ne lennének ezek bad sectorosak :O Nagyon bejönnek :(

Új hozzászólás Aktív témák