- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
Új hozzászólás Aktív témák
-
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Egy elég nagy problémával fordulok most hozzátok, és azért ebbe a topicba írom, mert ez foglalkozik olyan vincsikkel, mint amilyen nekem is van.
Tehát a kérdéses alany ez a bizonyos Seagate 7200.12 SATA, abból is az 500 gigás példány.
Történt ugyanis, hogy használom, használom, majd kb 2 hónap használat után elkezdett szemetelni a WinXP olyasmi hibaüzeneteket, hogy:
"A késleltetett írás nem lehetséges...blablabla...adatok elvesztek..."
Vinyó meg seekel mint az állat, és amíg ezt csinálja (kb 5 sec), addig az egérkurzort sem tudom mozgatni, kvázi mintha lefagyott volna a gép, pedig nem, mivel az 5 sec után kb 2 secig visszakapom az irányítást, majd jön újra az 5 seces seekelés, mindez egy végtelen ciklusba ágyazva, amelyből csupán a power gomb hosszú megnyomása jelenti a kiutat.Ez a jelenség az ominózus 7200.12 500GB vinyóról a rendszervinyómra történő másoláskor fordul elő igen hamar. Rendszervinyóm 80GB Seagate PATA.
Jah igen, ez tavaly nyáron történt, gondoltam biztos valami érintkezési hiba, mivel hagyományos tápcsati -> SATA tápcsati átalakítót használok hozzá, ugyanis régi táp miatt nincs SATA tápcsatim.
Ez az átalakító ahol csatlakozik a régi fajta tápcsatihoz "lötyög".. mit csinál ez ellen a user? Elő az informatikus legjobb barátját, a fekete szigetelőszalagot, hogy ne lötyögjön.
Ezt megcsináltam, és egészen a múlt hétig nem is volt gondom vele, azonban most újra elkezdte...Tehát lemezműveleteknél befagy, seekel, szenved, kínlódik, mint aki a halálán van, és csak a kikapcs segít rajta, mindegy, hogy másolásról, vagy valami fájl megnyitásáról van szó.
További jelenség, hogy bizonyos mappák esetén rögtön megjelenik ez a hiba, mintha hibás szektorban lenne.Még egy kis segítség, hátha valakinek erről jut eszébe valami. Win induláskor (tegnap raktam újra, szóval frissnél is) erre a vinyóra a hajdani scandisk/chkdsk utódja, az a kék képernyőn fehér szöveget megjelenítő lemezellenőrző-program is kukorékol:
"A következő meghajtón ellenőrizni kell a konzisztenciát."
Hagytam futni kicsit, majd irkálta, hogy valami (egy szám) helyreállítása sikertelen.
Végig nem futtattam, mert nagyon sok hibát talált.Nem adatmentés miatt kérdem, de szerintetek mit tehetek vele, hogy megjavuljon?
Van olyan program, amely megjelöli a bad sectorokat, hogy oda ne írhasson később az oprendszer, ha ez a hibája?Szivesen formázok egy teljeset is, ha ez a gyógyír, bár szerintem nem.
Másik gépben szintén ezt a hibát produkálja, ott nem átalakítgatóztam, mert újabb a táp.
Tehát szerintem régi rendszer, hibás SATA vezérlő, rossz táp kizárva, gyanítom a vincsiben lesz a hiba.
Ha másik topicba kellett volna íron ezt, kérem jelezzétek, és átmásolom!Pötty!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Path of Exile 2
- Autós topik
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- Nők, nőügyek (18+)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- További aktív témák...
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest