Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz r3dsnake #29499 üzenetére
Figyelembe véve, hogy a legtöbb 2600 az alap feszültségével 4GHzre tornászható, ugyanez a piszkálhatóság visszafelé is érvényes feszültség szinten, ha nem húzod az órajelét..ezáltal könnyedén elérheted a 2600S szintjét is. Szóval csak akkor vegyél 2600St, ha valami nagyon alap lapban lenne, amivel nincs fentebbi macerára lehetőség..vagy ha már TDP, akkor friss széria..igaz, az i5, nem i7.
Én sima 2600at vennék (főleg ha előnyöd lenne a HTból és a több L2ből), egyáltalán nem vészes az étvágya, a TDP egy dolog, sok mindentől függ, eléri-e..javarészt jóval kevesebbel beéri, köszönhetően az energiagazdálkodási funkcióknak. -
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Érdekelne, hogy az i7-2600-hoz képest jelentősen hátrányban lenne egy i7-2600S proci? Nagyon tetszik az S TDP-je. Vagy esetleg ugyanebben az árban inkább egy i5-3470-et nézzek?
Köszi!
-
V.Dave
senior tag
válasz katt777 #29489 üzenetére
Volt már asrock extreme4-em, hát abban az időben elég sok új káromkodást találtam. Jóformán semmi sem úgy működött rajta, ahogy kellett volna, csak össze volt dobva a lap.
nekem semmi bajom az msi-vel, sőt kifejezetten tetszik és ezzel a vdroopal és az offset hiányával is vígan együtt lehet élni, csak fura ez ami úgy látszik csak nálam van hogy netezés közbe ad több feszültséget a procinak mint terhelésnél.
Asusnál azt utáltam, hogy tesztek szerint míg más alaplap idle-ben 45-55wattot kért, addig egy asus vígan bekajált 75-80wattot. Ja és a vásárlók megtévesztése is benne van asusnál a munkaköri leírásban, sok alaplapnál azt hazudták hogy digitális a tápellátás köre míg csak analóg megoldásról volt szó.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi mi 8 6/128
-
ffodi
veterán
válasz F_Zolee #29493 üzenetére
Ha minden igaz, ezek ez energiagazdik alapban működnek (vagyis auto-n vannak). Ha ki vannak kapcsolva lehet teljesítményvesztés? Szerintem esetleg fordítva.
Szerk.: Így már értelek, mindenesetre az előzőből ez nem volt világos.
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
-
Asbee
veterán
MSI-nél nincs offset. Semmi baja a Z77-es MSI lapoknak. Megbízhatóak, jól felszereltek, modern jó cpu tápellátás. Akit zavar a fix a feszültség (amitől egyébként semmi baja nem lesz a procinak, nem beszélve az offsetes idle feszültséges sz..ásról) az veheti a kamu digitális vrm-es papírnyákos agyon dícsért asrock ext4-et vagy az első normális Z77-es Asus lapot Asus P8Z77-V "olcsó" 50k-s áron amin meg nem lehet VTT feszt állítani.
-
rayoliviero
veterán
Msi-nel nincs offset es talan nem is lesz, ugy hallottam. Most ezt a turbos tuningot tolom, amit Asbee is ajanlott, csak en auto feszen hasznalom. Most igy is stabil, mert a vdroopon allitottam. De kesobb majd eladom ezt a lapot lehet, aztan veszek Asust. Eladni pedig siman eltudom.
Amugy ha max feszen megy orokke, attol meg keveset fogyaszt, valaki ezt egyszer lemerte. Csak hat az kemeny, hogy netezes kozben is ugy max feszen megy. Ezert hasznalom auto feszen, mas mod nincs, hogy visszavegye a feszultseget. -
törölt tag
válasz F_Zolee #29488 üzenetére
Hát alapon használom! No Tuning! Állítanék én szívesen, de nem nagyon értek hozzá! Az a baj,hogy a biosban nem tudom melyik értéket kell állítani... sok lehetőség van,amiket nem tudom hogy mire való. Tuning proci,tuning lap igen, de sose akartam igazán tuningolni. Viszont a proci fesz értéket vissza venném, legalább nem melegedne annyira.
Ettől függetlenül Köszönöm a válaszod!
-
katt777
félisten
válasz rayoliviero #29451 üzenetére
Hát, az MSI még mindig a régi!
MSI-nél mi felel meg az offsetnek? Csak mert az az egyetlen mód, amellyel energiatakarékosan tuningolhatsz, minden feature működik akár 4.6GHz-en is. Nálam legalábbis működött.
Vegyél egy ASUS lapot. Persze kérdés, ki veszi ezt meg.
Ja, hát, ha leszámítjuk, hogy szar, tényleg jó.MSI-től kizárólag egyetlen dolgot szabad akár tukmálásra is elfogadni: az Afterburnert.
bitpork: Tanúsíthatom, hogy az MSI már P3 és Athlon korszakban is szar volt, mindkét platformon volt tőlük "szerencsém" lapokhoz.
F_Zolee: Egy MSI-nél fölösleges ennél tovább keresni a hibát.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
F_Zolee
veterán
válasz V.Dave #29476 üzenetére
Lap droppol terhelés hatására szóval neked annyival kell korrigálni ha a kívánt feszt akarod látni valójában.
(#29487) mr bauer: mennyin használod egyáltalán a procit? Ha alapon akkor mindenképp vehetsz vissza, mert bírja kevesebbel is. Amúgy meg biosba állíts mindenképp ha kevesebbel is ment eddig az adott sebességen.
-
törölt tag
Sziasztok!
Hétvégén újra kellett telepítenem a win7-et,és azóta aszt figyeltem meg,hogy a proci kicsit több feszt kap mint eddig. Legalábbis az asztali gadget (core temp 1.0 rc5) szerint, és a HIWINFO64 szerint is. CPU-Z szerint 0-960V amit terhelés nélkül kap,terhelve pedig1.264V. Azt már nem tudom megmondani hogy korábban mennyi volt az alap fesz terhelés nélkül, de most 1.0057V,és terhelve felmegy 1.3210V-ra.
Mi lehet ennek az oka? Vagy foglalkozzak e egyáltalán vele. Esetleg biosban kellene valamit beállítani? -
Tarill
őstag
értem köszi! egyébként ez a turbo órajel hogy van? állandóan megy ha terhelést kap vagy csak bizonyos ideig?
-
Tarill
őstag
hello! olyan kérdésem lenne hogy a meglévő i7 2600-as procim ami ugye 3.4 ghz gyárilag, hogy lehetne magasabb órajelen járatni? annak ellenére hogy nem k-s proci? több helyen láttam hogy magasabb.órajelen járatnak szorzózáras procikat
-
Asbee
veterán
válasz rayoliviero #29473 üzenetére
Nálam minden energiagazdálkodási cucc be van kapcsolva és fix fesz a procinak.
-
V.Dave
senior tag
válasz rayoliviero #29477 üzenetére
próbáltam, +100%-on terhelésnél 1,384-re veszi vissza, +87,5%nál meg 1,375-re és így tovább. +50%-on már kékhaláloztik a gép
Xiaomi mi 8 6/128
-
V.Dave
senior tag
miért van az, hogy az cpu vdroop offsetnél ha netezek a kívánt beállított 1,4 v feszültség van, ha meg leterhelem a procit lecsökkenti 1,37-re? Ennek nem pont fordítva kéne lennie? Hogy tudnám megfordítani?
Xiaomi mi 8 6/128
-
zserbox
őstag
válasz rayoliviero #29473 üzenetére
az azért mert a terhelés néküli fesz kevés neki
-
rayoliviero
veterán
C1E és C state nálad ezek be vannak kapcsolva? Mert ezek okoztak már nálam fagyást netezés közben, pedig stabilan 25 körös Linxet bírta. Utána netezés közben lefagyott, majd kékhalál, akkor a C1E volt bekapcsolva, C state ki. EUP-ot viszont mindig bekapcsolom.
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
Hát annyi hátránya van, hogy ha pl. 1,3-ra lövöd, akkor netezés közben is 1,3 V lesz. Mondjuk attól még keveset fogyaszt, valaki ezt lemérte anno. Csak hát a proci így mindig nagyobb feszt kap, nem tudom, hogy az mennyire tesz jót neki pl. a folyamatos 1,3 vagy 1,35 V.
Auto fesszel is kipróbálom majd, úgy hogy a vdroopot +100%-ra teszem és úgy még több feszt ad a procinak, úgy tudom küldeni auto fsszel is lehet pl. 4,2-őn, annyit még lehet elmenni +100-as Vdroop-al.[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
válasz rayoliviero #29468 üzenetére
Semmi
(#29471) Asbee : OK,de ha mindig load feszt kap,akkor jobban is melegszik,használódik a többletfogyasztás mellett.
Mert nem az órajel generál hőt,hanem a feszültség.
Vagy rosszul tudom?[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
válasz rayoliviero #29468 üzenetére
MSI lapban nincs offset csak Auton veszi vissza a feszt, de nálam az nem az igazi így fixen van igen. Nincs neki hátránya.
-
rayoliviero
veterán
Értem, akkor én is így fogok és így biztos visszaveszi. De mások amúgy nem igazán így szokták tuningolni a procit, ahogy olvasom. Azért is kérdeztem fentebb, hogy ennek van-e valami hátránya, mert senki nem használj a ezta módszert.
Akkor turbot bekapcsolom és mind a 4 magot beállítom fix 4,2-re pl. Cpu feszt fixre állítod? Mert ha auto-n hagyod, akkor még a feszt is vissza fogja venni, nemcsak a szorzót.
Csak ha én auto-n hagyom a cpu feszt, akkor lefagy már Win bootoláskor, keveset ad a procinak a lap.[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
válasz rayoliviero #29466 üzenetére
Bocsi, annyira nem olvastam vissza. Mindegyiket 4,4-re tettem. Én a régebbi asrock lapomban is így tuningoltam, csak ott választani lehetett, hogy All Core vagy Per Core.
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
Normál módban történő beűllítás után tényleg nem veszi vissza a szorzót idle-ben, ha csak simán beállítom. Pedig amikor még 2500K-m volt régen, úgy csináltam és visszavette. Kovsol is normál módban állítja a cpu szorzót és neki visszaveszi idle-ben.
Akkor ha jól értem, Te a szorzóhoz nem is nyúltál, hanem a 4 mag turbo órajelét állítottad át csak? Mert úgy nekem is visszaveszi a szorzót idle-ben. Ezt írtam feljebb, hogy csak így sikerült rávennem.És amúgy mind a 4 mag órajelét 4,4-re állítottad be vagy így?
1. mag: 4,7
2.: 4,6
3: 4,5
4.: 4,4[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
válasz rayoliviero #29462 üzenetére
Újabb biosnál fordul ez elő, hogy normal modeban egérrel nem enged állítani, nekem is kellett kis idő mire rájöttem. A másik: A cpu szorzót ne simán normal modeban állítsd be, mert nem fogja a szorzót vissza venni, hanem cpu specification vagy hasonló résznél (normal modeon belül) a Turbo órajeleket állítsd be a kívántra. Amúgy semmi gond nincsen az velük, nagyon jó lapok.
[ Szerkesztve ]
-
bitpork
nagyúr
válasz rayoliviero #29462 üzenetére
Asrocknál lehet mindkét módon. MSI ennyi eltrésedett volna? Pedig anno één is vetem még nf3 szériában platinát horror áron.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
rayoliviero
veterán
válasz bitpork #29461 üzenetére
Kozben adtak egy tippet, hogy miert nem engedi allitani a szorzot standard modban. Mert + es - billentyukkel lehet csak. Es be is jott, ugy tenyleg engedi. Hat regen egerrel is lehetett. (Oc genie modban most is lehet egerrel). Standard modban pedig be lehet allitani az EIST, ugyhogy a szorzot is szepen vissza fogja venni idle-ben.
-
bitpork
nagyúr
válasz rayoliviero #29457 üzenetére
Nekem a 2500k ->2600k cserekor zokszó nélkül felismerte és a winfos is karikázott meg netről töltött hozzá izibe. Igaz asrock p67 pro 3
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
rayoliviero
veterán
válasz F_Zolee #29458 üzenetére
Most is kuldott egy Msi lapos srac a beallitasairol kepet es persze standard modban volt tuningolva, azert veszi vissza neki a szorzot. Kar volt BIOS-t frissitenem. De azt nfm ertem, ha visszateszem a regit, amivel mukodnie kellene a standard modos tuningnak, megsem mukodik. Olyan mintha nem tortenne meg rendesen a downgrade a regire, benne maradnak az ujabb BIOS funkcio. De ilyen elvileg pedig nem lehet lehetseges.
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
válasz F_Zolee #29458 üzenetére
A proci franko volt eddig egy P67-es Asus lapban az elozo gazdajanal. Masnal enged standard modban is tuningolni, nekem pedig csak oc genie modban, ahol nincs EIST. Itt az alaplappal van gond. Egy masik srac us irt ilyet az Msi topikban, hogy neki sem akarja visszavenni a szorzot csak Aida szerint. Aida szerint nekem is visszavette, bar most meg aszerint sem. Amikor az Aida azerint visszaveszi, az osszes tobbi peogram szerint nem. Az Aida rosszul mutatja, ezt mar mindtak nekem.
El tudom kepzelni most mar azt is kepzelni, hogy ez az Msi uj hulyesege, hogy ne vegye mar vissza a szorzot sem, mint ahogy a feszt sem, ha tuning van. 4200-on igy 30 W-ot ir ki idle-ben. Az enrgiagatdalkidadt hasznalja. A proci hofok is csak 25-30 fok. Olyan mintha nem is 4200-on lenne az alapjan. De idle-ben a procinak 8 W korulre kellene lemennie, mert ha vissszaveszi rendesen a szorzot, akkor annyira szokott.[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
válasz rayoliviero #29457 üzenetére
Érintkezési gondból adódó tünetek sosem lesznek következetesek. Csak próbálok találgatni, hogy mi okozhat gondot. De ha a biosba nyúltak ily módon akkor sokat nem lehet tenni. Bár azt mondtad másnál meg működik jól. Procit kellene max még kipróbálni más lapban, hogy ki lehessen zárni mindent.
-
rayoliviero
veterán
-
F_Zolee
veterán
válasz rayoliviero #29455 üzenetére
Esetleg nem sérült pár láb az alaplapon a cserénél? Vagy a procidon nincs valami érintkezési gond? Összemaszatolva az érintkezők esetleg. Újonnan vetted?
-
rayoliviero
veterán
válasz F_Zolee #29454 üzenetére
Most volt benne egy i7-2600, pár napja tettem bele a 2600K-t, akkor fel kellett ismernie elvileg az új procit. Lehet ki kellene venni és újból beletenni. Auto tuningot is amúgy enged, tehát érzékeli, hogy K-s proci van benne, persze auto tuningnál is fix a szorzó idle-ben is.
Én egyszer ráerőltettem egy BIOS beállítás Windows alól Click BIOS-al (ami több funkciót tud). Hát nem bírta persze beállítani újraindításkor és meghülyült tőle (saját programjuktól), nem akart bebootolni. Cmos reset, elem kivétel, semmi nem segített. Valahogy pendrive-ról feltettem a BIOS-t, a pendrive-ot felismerte, hogy a gépbe van dugva rajta a BIOS-al. Azt hittem gariztatás lesz belőle, de megúsztam.[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
válasz rayoliviero #29453 üzenetére
Esetleg kapd szét a gépet. Olyankor újra felismeri talán, hogy procit tettél bele. Vagy esetleg másikat ki kellene próbálni benne. Egyik haverom is vett MSI-t csak az z68as(régebben). Bios frissítés közben meghülyült aztán mehetett vissza gariba. De így is eléggé furcsa volt a bios, jól elszúrták ezt a részét.
-
rayoliviero
veterán
válasz F_Zolee #29452 üzenetére
Egy sz@r az Msi alaplap, többet az életben nem veszek, ezt leszámítva nagyon jó lenne, de hát ez nagyon nagy probléma.
Hát nem igazán tudott még senki olyan tanácsot adni idáig, ami működne. Mindenki azt mondja, hogy vissza kellene vennie a szorzót, nekik visszaveszi. Csak nekik a régebbi BIOS-uk van, akkor még nekem is visszavette, de hiába teszem már vissza a régit, nem működik a standard módos tuning.
Akkor használom így, mert stabil, csak a C1E-t ki kelett kapcsolni, mert az netezés közben megfagyassza, úgy vettem észre. C state sem megy. -
F_Zolee
veterán
válasz rayoliviero #29451 üzenetére
De körülményes ez az MSI. Ha nincs gondod a beállítással akkor használd úgy. Ha már te se tudod belőni akkor nem hinném, hogy más tudna épkézláb beállítást mondani a lapodhoz.
-
rayoliviero
veterán
Szerintetek így lehet tuningolni a procit? Mert más megoldást nem látok, magamat idézem:
"Auto Cpu fesszel azért nem működik a tuning, azért fagy le, mert kevés feszt ad a procinak a lapom, rájöttem. (Fix fesszel fasza a tuning, csak nem veszi vissza a szorzót)
A szorzót pedig szerintem azért nem veszi vissza, mert OC Genie módban tuningolok, Standard módban valószínűleg visszavenné. Régen is standard módban tuningoltam és akkor visszavette. De most nem értem, hogy miért nem engedi állítani a szorzót standard módban. OC Genie módban EIST nincs.
Most mással próbálkozok, megpróbálom emelt turbokkal tuningolni. Magyarul csak a turbókat állítom magasabbra és ezzel tuningolom a procit, szorzóhoz és feszhez sem nyúlok.
1: 4500
2: 4400
3: 4300
4: 4200 MHz turbo órajelA Vdroop-ot viszont árállítottam 87%-ra és így Linx alatt több feszültséget ad a procinak (nem is kevéssel, ahogy nézem), mintha auto-n hagynám és így nem kell beérenem 3,9 GHz-es tuninggal, akár 4,2 GHz-ig is tudom, ha minden igaz."
Így úgy néz ki működik a tuningom, így 4 GHz-re lőttem. Csak így nem szokott senki tuningolni, ahogy nézem. Lehet így is, nem lesz semmi hátránya? Mert csak ezzel az egy módszerrel tudom rávenni az alaplapot, hogy vegye vissza a szorzót, de így még a feszt is visszaveszi nyilván, amit Msi alaplappal sehogy nem lehet elérni.
Msi lapnál nincs offset, de szorzót vissza kellene vennie, de mióta BIOS-t frissítettem, már azt sem veszi vissza, visszatettem a régi BIOS-t, de hiába, ugyanúgy fix szorzó van mindig.
Ezért használom az emelt turbot, mert más módszerem nincs a tuningra így. -
katt777
félisten
válasz Grave_444 #29440 üzenetére
Komolyan, miért nem használod a keresőt? Már a legelején kitárgyaltuk, hogy a SB procik memóriavezérlője érzékeny az 1.55V+ RAM-okra. Az alaplapgyártók persze, hogy odaírják, hogy ezek is kompatibilisek, mert működnek a cuccban. Én a QPI-fesz emelésében sem hiszek, mert attól a RAM-ok még magasabb feszen maradnak. És tény, hogy nem az egész proci megy tönkre, hanem a memóriavezérlője, de próbáld meg csak anélkül használni!
-
F_Zolee
veterán
válasz Grave_444 #29440 üzenetére
Még továbbra sem a proci fesz a lényeg hanem a VTT fesz amit te nem is látsz, mert a BIOS nem engedi. Ez elvileg így láthatatlanba fix 1.05V-on van, mint ahogy ffodi kolléga leírta. Tehát ehhez kell viszonyítani a 0.5V-os difit a te esetedben, függetlenül a proci fesztől.
[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz Grave_444 #29434 üzenetére
Ahogy írtam korábban QPI/VTT egyes lapoknál VCCIO-ként szerepel. Ha így sem találod meg, akkor egyszerűen nem lehet állítani a lapodon, és fix 1,05 V-on van.
Korábbiakhoz:
Ha nem állítottál be XMP profilt, akkor szinte biztos, hogy 1,5 V-on van a RAM. Ha igen, akkor elképzelhető az 1,65 V. Egyébiránt az XMP profil tartalmaz VTT feszültségértéket is, ami általában 1,05 V, de lehet több is.
bombibmw:
Írtam korábban többször is, hogy ez még egy S1366-os időszakból származó dolog, ott voltak is meghibásodott példányok. Szerintem itt már annyira nem kell vigyázni, persze ha valaki betartja az a biztos.
[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
válasz Grave_444 #29431 üzenetére
Bocs,hogy bepofátlankodok.
Nem a RAM és a memóriavezérlő fesz közti különbségről van szó.
Most már kezd engem is érdekelni,mert féltem a procit.
A processzor terhelt/terheletlen feszültségének nincsen hozzá köze.
Az 1,15 a memóriavezérlő feszültsége.
Ha ennyire emeled,meglesz a 0,5V maximális lehetséges különbség a RAM 1,65V és a memóriavezérlő feszültsége között.[ Szerkesztve ]
-
-
katt777
félisten
válasz rayoliviero #29420 üzenetére
Olvastam.
Esetleg meg tudod próbálni nV karival, vagy van a játék topicjában nV-s, hogy beszámoljon róla...Grave444: Ha jó úgy, és nem kell a RAM-okhoz, fölösleges piszkálni. Csökkentéssel lehet próbálkozni, de talán az összes lehetőség közül ezt lehet a legkevésbé.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz rayoliviero #29418 üzenetére
Jut eszembe, az összes ismerősöm, akinél ez előjött, AMD kártyát használ, szóval még a driverrel is lehet probléma, de ez majd a következő meghajtónál derül ki.
-
katt777
félisten
A RAM fesz. levétele nem okoz hibát önmagában. Annyi "veszélye" lehet, hogy a RAM-ok időzítését kijjebb kell tolni, vagy a sebességüket lejjebb venni. Mivel SB platformon nem igazán van jelentősége ennek (ha csak nem IGP-vel játszik valaki ), főleg nem okozhat gondot.
Egyébként minden feszültséget meg lehet próbálni lejjebb venni, ez minden tekintetben jó hatással lehet a PC működésére. Ált. minden megy a gyári feszek alatt, különösen a proci.Gazsi00: Takarékossági patch, vagy azért szállt el többször a gama, mert szar a kód, és ezért vettek vissza, amíg nem sikerül kijavítani? Ismerőseim számoltak be a hibáról, nekem nincs meg a játék.
[ Szerkesztve ]
-
PIERR
csendes tag
QPI/VTT feszültséget 1,15 V-ra ezt??mert nekem most 1.07 en van.
vagy ha a ram feszültséget veszem lelyebb?? az milyen hibát okozhat??[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz rayoliviero #29411 üzenetére
Játéknak nincs valami hardverfelismerő f.szsga, amit esetleg újra kellene futtatni?
-
rayoliviero
veterán
válasz rayoliviero #29411 üzenetére
Elvileg megvan a hiba oka, kijött egy patch a játékhoz és ez okozza.
kat777: Manuálisan állítok be mindent. A Crysis patch rontotta el a játékot, ami kijött hozzá. Más is írja, hogy volt eddig 100 FPS, most 50.
[ Szerkesztve ]
-
PIERR
csendes tag
Sziasztok. Nekem az lenne a kérdésem hogy nekem az i7 2600k mellet a ram az 1.65 v megy 1866 on gyárilag. ez nagy baj?? mert láttam az előző hozzászólásokból hogy néhány esetben állítani kell.
-
rayoliviero
veterán
Annak mi lehet az oka, hogy az i7 2600-amat lecseréltem egy 2600K és Crysis 3 alatt a vga kihasználtság 99% helyett csak 49% lett. Ráaadásul a proci fel van húzva 4 GHz-re. próbáltam őgy is, hogy HT ki van kapcsolva, BIOS default-ot is csináltam, de semmi nem segít. Volt egy i5 2310-em is és még azzal is 99% volt a vga kihasznaltsás Szóval nem értem mi lehet a gond, amikor a 2600K erősebb proci és a sima 2600-al is jó volt.
-
-
ffodi
veterán
válasz jookomak #29405 üzenetére
Ha nincs tele mind a 4 slot RAM-mal, illetve a RAM-ok nem 1,65 V-osak, akkor mást nem nagyon kell állítani. Esetleg a PLL-t vedd le 1,7 V-ra. Valamint az offsetnél a [-0,2 ; -0,1] intervallumban még temérdek beállítási lehetőséged van. Ha például -0,15 V-ot állítasz, akkor 1,2 V körül kell lennie. Relatíve magas érték ekkora órajelhez, de ha ennyi kell, akkor ennyi kell.
[ Szerkesztve ]
-
jookomak
őstag
Sziasztok!
2500k-mat próbálom húzni egy asus gene IV gen.3 lapban. 4 ghz-en -0.1 offsettel stabil, mint a kártyavár. -0.2-t viszont már nem bírta. Szükséges ilyen esetben is plusz feszültséget adni a qpi/ptt/vccio-nak? Vagy minek kellhet még? Linx alatt 1.248, 1.264, 1.272-t mutat a cpu-z feszültségnek. Érzésem szerint ez kicsit magas, ahogy nézem a fórumbeli eredményeket, másoknál ez alacsonyabb értéken megvan. Vagy lehet ennyit tud a procim? -
ffodi
veterán
válasz hybrid26 #29400 üzenetére
Sokszor tárgyalt téma.... Szerintem nem feltétlen igaz, de ha biztosra akarsz menni, akkor emeld meg a már említett QPI/VTT feszültséget 1,15 V-ra (VCCIO-ként is szerepelhet). Ugyan ott találod, ahol a DRAM feszültséget (és általában az összes többit).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- BestBuy topik
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Battlefield 2042
- Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- Logitech Z906
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Processzor felvásárlás
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 8600K 6mag 6szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest