Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Logicman86 #22272 üzenetére
P67, ha olcsón szeretnéd megúszni, nézz szét aprókban..20ért vettem pl.
-
haddent
addikt
válasz Logicman86 #22272 üzenetére
Mindenképpen P67 vagy Z68. Szerintem min. 25k -t érdemes rákölteni (újonnan) , és ha így az alsó határt akarod súrolni, akkor P67.
[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
válasz Logicman86 #22392 üzenetére
De ilyeneket tényleg ne kérdezgessetek már
Senki nem tudja megmondani... Most lehet, hogy van valaki itt 2500k- val meg Mugen2 -vel (vagy hasonló cuccokkal), és mond néhány értéket, de az csak nagyon hozzávetőleges... Függ attól, hogy milyen a chipped, mekkora fesz. kell neki a kiszemelt órajelhez, milyen alaplapban van, a házad szellőssége stb stb...Na de csak hogy magamnak ellentmondjak...: 5 hőcsőve van ugye elvileg, nem tudom milyenek a scythek, de szerintem 4.5GHz - et le kéne tudnia hűteni úgy, hogy mondjuk Linx alatt sem megy 75 fok fölé, de inkább 70. Ja na itt a másik! Mi neked az "elég"? Elvileg bírnak 90 fokot is a chippek, akkor 85C még simán okés?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Logicman86 #22392 üzenetére
elég, simán lehűti, tuning mellett is. extrémebb tuningnál kell csak két venti rá.
-
haddent
addikt
válasz Logicman86 #22395 üzenetére
Szerintem akkor ha a chip engedi akkor akár az 5GHz is meglehet vele
De a 4.5 az 99% minden faktort egybevetve -
rayoliviero
veterán
válasz Logicman86 #23348 üzenetére
Nálam 4,5 GHz-en 1,305 V-t kel neki. És vagy 78 fokig megy fel Linx alatt max.
Nálad van különség rendesen egyes magok között.
-
rayoliviero
veterán
válasz Logicman86 #23351 üzenetére
Nálam 9 volt a különbség, ha jól emlékszek. Lehet elvileg mérési hiba a nagy különbség, majd megírják, a hozzábbértőbb kollégák.
-
Logicman86
tag
válasz Logicman86 #23351 üzenetére
Erre tud vki mondani vmit?
Lehetőleg törekedj a feltett kérdésekre válaszolni...
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz Logicman86 #23391 üzenetére
Stabil, és a 0. mag hőmérséklet érzékelője pontatlan. Mi mást mondjunk rá? Viszont ezt gondolom te is látod. Ez legyen a legnagyobb baj.
+ Nekem az E5700-es alapon 30 és 38 fokos. Terhelve mindkét mag 65. Ez meg alul mér szarul. Nem kell vele foglalkozni.
[ Szerkesztve ]
Vasvellával nem lehet szilvát aszalni!
-
boogie84
veterán
válasz Logicman86 #23348 üzenetére
Nálam 4,4GHz + 1,256V-on linx-nél 70 alatt megáll. Noctua NH-U12.
Vagy jobb a Noctua, vagy jobban szereltem fel, vagy jobb a Noctua paszta. Próbált ki a 4,4-et, hátha alacsonyabb lesz a hőfok, az a 100MHz pedig semmit sem számít.
(#23391) Logicman86: Nem vészes a 80 fok sem, ha nem ezen hajtod folyamatosan. Nincs olyan hétköznapi program ami így leterhelné. Játékok alatt nálam 55-talán 60 fokos a proci extrém melegben.
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz Logicman86 #23398 üzenetére
Emelj egy egységnyit a vcore-on. A hőmérsékletek agy M2-eshez képest nagyon is jók.
Vasvellával nem lehet szilvát aszalni!
-
Logicman86
tag
válasz Logicman86 #23398 üzenetére
Nos úgy néz ki, hogy most már stabil a cuccos. Mit gondoltok mehet ez így 24/7-ben? Továbbá érdemes bekapcsolni az energiatakarékos funkciót?
-
Viktor77
titán
válasz Logicman86 #23464 üzenetére
Rosszul indítottál alapból.
Pontosan, nem érdemes kikapcsolni az energiatakarékossági funkciókat. Semmit nem nyersz azzal, hogy folyamatosan 4500-on megy a procid.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Logicman86
tag
válasz Logicman86 #23464 üzenetére
Nos továbbra is bajban vagyok, mivel ugyanúgy fenn áll az a jelenség, hogy 124es kékhalált kapok. Pár helyen vcore-t írnak rá, de másik pár helyen meg VTT-t. Ezt a 124est már vcore 1.27V-nél is dobta, a VTT-t pedig eddig még nem bántottam, az fixen 1.103V. Akkor lehet, hogy mégis ezt kéne fentebb emelnem és akkor lehet vcore-ban visszább is tudnék menni? Egyébként se lynx se játék alatt nem dobja a kékhalált, csak ha HD filmet nézek akkor jön elő...
Mi tévő legyek? Továbbra is vcore-t emeljek vagy próbáljam a vtt-t? Esetleg még olyan jutott eszünkbe ismerőssel, hogy biosban 1.3V van beállítva vcore-nak, viszont CPU-Z-ben 1.288 és 1.314 között ugrál lynx alatt is. A CPU Load-Line Calibration nálam Level 1-en van. Nem lehet olyan, hogy ez a nagy vcore ingadozás miatt dobálja a kékhalálokat?LLC level 1: overvolt when on load
LLC level 2: keep the bios vcore setting on load
LLC level 3: very light vdroop
LLC level 4: not so light vdroop
LLC level 5: BIG vdroopLehetőleg törekedj a feltett kérdésekre válaszolni...
-
NandorHUN
addikt
válasz Logicman86 #37138 üzenetére
Ha szabad kérdeznem milyen hűtés volt rajta? - csak kíváncsiságból.
Ui.: Szerintem RX 480-al jobban jársz, új driverrel DX11-ben 2%ban van lemaradva átlagosan 1060tól, DX12-ben egyértelműen veri azt. MSI Gaming -nak most nagyon jó ára van ~80körül.
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
Peace
nagyúr
A megjelenésük óta figyelemmel kísértem az RX 480 és GTX 1060 életét és szinte minden szempontból az NV lett a nyerő és a szimpatikus. Nem is bántam meg, imádom. De inkább a vidókártya topikban nézz szét szerintem.
-
mihione
őstag
válasz Logicman86 #37149 üzenetére
Eleg lesz az 4,5 ghz-en 1060,970 kb ugyanaz es nekem is eleg lenne.Csak van egy ket szarul optimalizalt jatek ahova nem art a plusz ero,pl horizon 3 stutteringre jo hatassal volt az emelt frekvencia.
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
NandorHUN
addikt
Egyébként csak FHD és alatta lehetne bármi igény erősebb CPU-ra, ugyanis magasabb felbontson kevesebb az fps és így nem jön be a képbe a cpu bottleneck.
Anno ha 4K-ban játszanál szerintem még GTX 1080 alatt is bőven jó az i5-2500K 4,5 Ghzen. QHD alatt már kérdéses, lehet, hogy kicsit visszahúz az 1080 erejéből a 2500K, FHD alatt pedig már többet profitálnál erősebb CPU-val.
Viszont téged ugye 1060 érdekelt.... ha gyengébb a VGA és FHD-ban játszol "csak" akkor ez meg a másik eset, mikor CPU ereje nem korlátozó tényező.
Ez a határ FHD-n most szerintem ilyen 1060-1070 körül van még OC-esetén is. Viszont mint mondtam, ha valaki magasabb felbontáson játszik akkor 2600K még évekig semmiféle korlátozást nem fog jelenteni ha valaki játszani akar és ki akarja használni a VGA-ja teljes erejét.www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
Peace
nagyúr
Biztos vagyok benne, hogy van még plusz a kártyában, amit ki lehetne piszkálni egy komolyabb procival, de egy szavam nem lehet, mert nagyon szépen fut minden. Ami meg nem, az i7-es gépeken GTX 1080-al is fo*, mert nem megfelelően lett megírva. Nekem szimpatikus volt a ritka alacsony fogyasztás és az elképesztő sebesség. És novemberben 5k-val olcsóbb is volt még az RX 480-nál. Ott a magas hőmérséklet és fogyasztás nem volt szimpi. Lehet azóta már változott a helyzet az új driverekkel.
A fránya 16 GB-al meg beletettétek a bogarat a fülembe, a fene egye meg!!! Pedig nem akartam már pénzt áldozni erre a régi konfigra.
-
Peace
nagyúr
válasz Logicman86 #37153 üzenetére
Én konkrétan nem, de most már írják, hogy Wildlands megeszik simán 10-et és Andromeda-ra is 16-ot írnak ajánlottnak, itt meg említésre került tegnap az SSD swap file-lal gyilkolása...meglátjuk. Még alszom rá párat. De mivel a konfig cseréről lebeszéltem magamat és alsó hangon eltoltam 1 évvel, így talán ennyi ráfordítás még beleférhet.
-
Logicman86
tag
Bios beállítás @4.5Ghz kép1, kép2.
Bios beállítás @5Ghz kép1, kép2.
Ezek régi, pár éves beállítások, azóta nem is foglalkoztam a tuninggal. Esetleg ha valakinek lenne észrevétele, javaslata vagy ötlete, hogy mit lehetne jobban beállítani az kérem jelezze
-
ADAM1337
nagyúr
válasz Logicman86 #37156 üzenetére
vtt-nek kell ekkora fesz ? (Vagy ez a ram -0.4 miatt ekkora a vtt )
-
Logicman86
tag
válasz Logicman86 #37156 üzenetére
Bios beállítás @5Ghz kép1, kép2.Az 5Ghz-es "teszt" csak kíváncsiságból lett beállítva úgy ahogy éppen ott. Semmi finomhangolás vagy egyéb stressz teszt nem volt.
Leginkább a @4.5Ghz-es értékekre lennék kíváncsi, hogy lehetne-e azokon javítani vagy jó úgy ahogy van. Linx-en kívül mivel érdemes még megnézni, hogy mennyire stabil/bírja a proci ?
-
NandorHUN
addikt
válasz Logicman86 #37158 üzenetére
Meg lehet nézni, de szerintem ezzel a léghűtővel nem érdemes 4,5 Ghz fölé menni. 5Ghz-en már tuti nem stabil, 4,5Ghz-en még lehet, hogy pont igen, felette valoszeg nem és már eléggé melegedhez a cucc is. Szerintem annyit nem nyersz vele, mint amennyit vesztesz. Átlagfelhasználásra még ez is bőven jó.
Enyém most 4,4-en megy, lejjebb vettem, hogy jobb hőket kapjak.www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
Peace
nagyúr
válasz Logicman86 #37271 üzenetére
Zavaróan!!! A játék elején először csak legyintettem, hogy vészhelyzet van a hajón, vészsziréna meg visítás és biztos az. Aztán egy pár perc múlva kilőttem a hangfalat és akkor hallottam meg, hogy bizony nagyon nem a játék része, hanem kegyetlen kerregés. Állítgattam manuálisan a venti fordulatot a kártyán és körülbelül 60 és 78 % között hallható, alatta és felette semmi. Utánaolvastam és valóban előjön nagyon sok Giga kártyánál. A G1-nél is, nem csak a WF2-eseknél és a 1070-eseknél is, nem csak a 1060-nál. Belőttem 50%-ra és csak 85 fok felett engedem felpörögni 100-ra, egyelőre nagyon nincs kedvem visszavinni. Főleg, hogy semmi nem garantálja, hogy nem kapok ugyanilyet.
-
Peace
nagyúr
válasz Logicman86 #37273 üzenetére
Én is azért választottam, mert jó áron volt és külföldi, valamint hazai fórumokon is megnyugtattak, hogy nyugodtan vegyem a WF2-est, mert szuperjó kis kártya. És nem is jött elő ez a probléma november óta, mióta megvan. Lehet csak egy kis hőmérséklet emelkedés kellett neki és máris elérte a 60% GPU FAN-hez szükséges hőmérsékletet. Nincs probléma, mert Gigabyte software-el nagyon szépen be van lőve 50% fordulatra, ha eléri az 50 fokot (addig ugye passzív), és így már semmi kerregés.
Erre eddig senki nem panaszkodott, de cserébe van is egy kis felára.
-
Peace
nagyúr
válasz Logicman86 #37275 üzenetére
Ezt a cicergést már szinte minden gyártóval kapcsolatban olvastam és általában egy tápcsere megoldotta a problémát. Ott már a csillagok együttállása is számít, nem csak a hardware elemek. Nah de inkább ne offoljunk tovább, érdeklődj a GTX 1060 topikban, hogy kinél mi a helyzet. Vannak olyan Giga tulajok is, akik sosem tapasztalták ezt a kerregést.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Logicman86 #37296 üzenetére
Üveglappal a legjobb, de bármi megteszi, ami teljesen sík. Papírt leragasztod, kis víz és mehet a tologatás. Forgatva, 8asozva, a lényeg a homogén/sík felület kialakítása. Procin is meg lehet csinálni, úgy a legjobb az eredmény, minimális paszta kell utána már.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Logicman86 #37298 üzenetére
Hiába tükör, ha konkáv/konvex..ellenőrizd ilyen téren. Amúgy általában nem sík
Én beszúrnék egy 1600ast is, 1200 után melós a 2000el tükörre húzni.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Logicman86 #37300 üzenetére
Festékbolt..? Amúgy nem lehetetlen meló, de attól függ, mit érdemes alkalmazni, hogy mennyire tré a megmunkálandó darab. Magok közti különbség amúgy ritkán van emiatt..az inkább a kupak alatt dől el. Milyen proci / hűtő?
-
Logicman86
tag
válasz Logicman86 #37306 üzenetére
Mi az a hőfok ami itt még vállalható? Azért kérdezem, mert most 26 °C-os szobában terhelve(Witcher 3) 71 °C-on van a proci és ha megint ilyen király nyarunk lesz, akkor ez a szobahőmérséklet könnyen fel tud menni 8-10 fokot...
-
CirrMee
addikt
válasz Logicman86 #37406 üzenetére
Ha IBT/Linx alatt csinálja, rendben van.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
CirrMee
addikt
válasz Logicman86 #37408 üzenetére
Hosszabb távon, illetve huzamosabb ideig (pl napokig) nem tartanám 80°C felett, inkább egy tízessel alacsonyabban.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
4264adam
veterán
válasz Logicman86 #37408 üzenetére
Tartósan nem szoktuk 70°C felett járatni. Pillanatnyi értékben pedig el mehet a 72-76°C ig. Terhelés megszünésével azonnal vissza esik.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Logicman86 #37411 üzenetére
Dehogy..a feszültség a lényeg. Mivel hűtöd?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Logicman86 #37413 üzenetére
Akkor nincs mitől tartani..friss paszta, agresszívabb vezérlés vagy feszcsökkentés picit, ha zavar..de nem kell félteni különösebben.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Logicman86 #37415 üzenetére
Azért írtam, mert a Mugen2 elég potens borda..nálam egy melegedős 2600K@4.5G/1.3Von vérzett csak el anno.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Logicman86 #37417 üzenetére
Elég kretén a Scythe rögzítés, szóval lehet javítani rajta gépen kívüli felszereléssel, ill. a talp/proci lappolása is javíthat, de mivel csak difi van, nem vészes max. értékkel, szvsz jóvanazúgy..
-
ricsi99
addikt
válasz Logicman86 #38418 üzenetére
Addig feszelheted amig a 90C-t nem léped át. Szerintem ideális ha max 80-85 a csúcs. (max terhelés alatt)
[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Ha magas VIDes és jól skáláz (<40mV/100MHz), lehet még nyektetni picit, de annyira nem jó érték ez, hogy sokat sejtetne..persze a (p)tuning próbája az evés Hosszútávon inkább szereznék egy 2600Kt pici költségen, aztán az többet dob a tempón, mint +2-300MHz ezen..ráadásul az Ex3 VRMje azért el tud fogyni..szóval ésszel meg hűtéssel
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
Az 1.4V nagyon sok és értelme sincs. A lap is izzadni fog, mint qrva a templomban.
A proci kb 4,5ghz-nél elfogy, feljebb nem lesz észrevehetően gyorsabb. IPC (most tanultam a kifejezést 😈) kevés, architektúra elavult.
A kb 1,3V nem rossz 4,5ghz-re, örülj neki és kész."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Xero
nagyúr
Nálam így üzemel a server (x40, -0.07v):
4.5-ön így nézett ki (x45):
Mivel kb nulla szellőzése a háznak (egy 12-es cpu cooler és egy táp kavargatja a levegőt egy régi Chieftec dragonban), így nem is a proci, inkább a vrm-ek miatt nem bántottam jobban. 4.5-ön így, hogy a cpu cooler silent üzemmódban megy (6-1100rpm között van), valahol 80 fok körül tetőzött. Tehát van még benne, de nem hiszem, hogy 24/7-es terhelésben lenne igazán értelme. Nálam is ilyen üzemben dolgozik, file, media és vm serverként.
Többre jutsz, ha lecseréled egy 2600k-ra, bár ez azért felhasználás függő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Formula-1
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- iOS alkalmazások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest