Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
LOGOUT
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
hyppo!
üzenetére
…vagyis nincs net, nincs Netflix és YouTube se, meg frissítés se.

Akkor ha mégis befrissül, majd megint ki lesz találva megint valami.
“Jó” ez a folyamatos variálgatás az informatikában, pont a TV-knél nem látom pozitívnak, amikor egyszercsak átvariálódik az UI és a megszokott felület egyszercsak totál más lesz.
Ez még nekünk kevésbé is gond, de szülők ugye sokszor makacsok, nehezebben fogadnak már be új dolgokat. -
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Jó lesz oda az általam linkelt olcsó utángyártott is, értékelések alapján állítólag ugyanolyan, mint a gyári.
Szerintem ilyen veszély nem fenyegetné már ezt a TV-t (QE55Q60AAUXXH), hogy komolyabb OS frissítésen menne keresztül (vagy legalábbis mielőbb kikapcsolom rajta az automatikus frissítést, ha esetleg be lenne kapcsolva), így elvileg funkcionálni fog tudni az elgondolásom sokáig.
Tőlem menne ez a TV szülőkhöz, nekik bőven jó is lesz, én meg olyan miniLED lázban vagyok már hetek óta, hogy mielőbb be akarok helyette egy olyat szerezni.
-
válasz
fery02
üzenetére
Megválaszolom magamnak a tökéletesnek tűnő megoldást, miszerint kipróbáltam a QLED TV-met egy régi Samsung TV távirányítójával és rendben működik azzal is a TV kezelése, a 0-9 szám gombok is rendben funkcionálnak.
Ugyan semelyik streaming-nek nincs a távirányítón saját gyors előhívó gombja, de pár extra gombnyomással ez kijátszható.
Ha megnyomjuk a MENU gombot és utána ugyanezt megnyomjuk mégegyszer, akkor előjön lentről az a sáv, ami a rendes távirányítóján a HOME gombra jön elő.
Itt pedig már oldalra navigálással ott is van a Netflix, meg a YouTube is a régi távirányítóval pötyörészve is és ezekben is rendesen lehet közlekedni a régi táv navigációs gombjaival.
Tehát már csak vennem kell egy ilyet és mehet is nekik a TV. -
Köszi mindenkitől a válaszokat és elnézést az off-ért, csak valamiért nem is gondoltam, hogy van Hisense vagy TCL topik is!
-
Sziasztok!
Ebben a Hisense 55U6NQ TV-ben tudja valaki mi lehet a “buktató”, hogy mindenhol csak 160ezer Ft az ára?
Mármint laikusként azt látom legfőképp, hogy 55”, valamint miniLED és ezekhez képest az baráti árnak tűnik nekem.
A képfrissítés látom, hogy 60Hz, de játékra úgyse lenne használva, streaming-ek esetében sem igény szerintem annál nagyobb képfrissítés. -
válasz
vyce21
üzenetére
Szia!
Köszi szépen!
Valószínűleg ez tökéletes is lehet nekik, méretben is, meg távirányítóban is, meg is mutatom majd nekik valamikor.
Szerk: Mondjuk most árukeresőn 50” Sharp-okat majdnem dupla annyiért látok, mint amit Aldis árnak írtál.
falabu88:
“1 hét és megszokja bárki”
Ha ismernéd apumat, akkor ez a kijelentés nem történt volna meg.
Fixen eldöntötte, látva a minimalista távirányítót, hogy “ez hülyeség” és olyan nem lehetséges nála, hogy belátja, hogy nem neki volt igaza.
Meg néhány adónak fejből tudják, hogy melyik csatornán van, amikor néha ott vagyok és épp művelik a kereskedelmi TV-zést, akkor látok olyanokat, hogy amikor érdekes valami megy és 20 percenként 20 perc reklám aktuális, akkor addig vagy barangolgatás másfelé, vagy szisztematikusan írogatják be másik csatornák számait és addig azok mennek, majd előbb előbb-utóbb visszatérünk az eredeti csatornára, amikor már nincs reklám.
Félelmetes, de nagyon sokaknak meg természetes. Nekem kifolyna az agyam.
-
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Írásom előtt nézelődtem és én is így látom, hogy Netflix gomb ugyan van sok távirányítón, viszont mellette YouTube gomb meg nincs (hanem egyéb, számomra ismeretlen szolgáltatóknak a gombjai).
Valószínűleg így nem Samsung lesz a következő TV-jük, hanem valami más márkának a TV-je, ahol a távirányító kialakítására kifejezetten figyelni kell.
A QLED dolog csak úgy jött fel, mert nekem van ilyen TV-m és esetleg nekik adtam volna, én meg vettem volna valami jobbat.————————————
falabu88: Alapból már kedvencek listába vannak rendezve náluk az adók, ami így a +100 szennyet leszűkíti nekik 70-80 db szennyre, amiken már nem lehet gyorsan végigkapcsolgatni, szóval a megoldás egy más márkának a TV-je lesz.
Ami fura lesz, mert kb 15 éve csakis kizárólag Samsung TV-ket látott a család, mert bő 10 éves jászfényszarui Samsung “karrierem” alatt tucatnyi TV-t hoztam el és látottam el mindenkit, de előbb utóbb meg kell szakadnia a “márkahűségnek”.
-
Sziasztok!
Létezik a QLED TV-khez olyan kompatibilis távirányító, ami a régi, sok gombos elvet követi, tehát megvannak rendesen az 1-9 gombok és van külön gyorsgomb a YouTube és Netflix-nek is?
Szülőknek kellene valami másabb távirányító, mert ők még nézik a kereskedelmi fos adókat és sokat nyomogatnák a rendes szám gombokat, de közben elérhető nekik Netflix és YouTube is.
-
válasz
fery02
üzenetére
Használom már közben ezt a BT receiver-t, de sajnos nem váltotta be egészében a reményeket.
A hangjával nem lenne baj, de a maximális hangerő sajnos nagyon kevés, amit tud, akár fejhallgatót, akár fülhallgatót csatlakoztatok hozzá, szóval marad továbbra is az Airpods használata, amikor este használom a TV-t. -
Sziasztok!
Nincs véletlenül valakinek feleslegessé vált 3709-001791 CI+ adaptere?
Valamint QLED TV-n van arra mód, hogy távirányítón a Home gomb megnyomására kicsit “takarítsak” a balra sorakozó opciókból?
Például számomra előnytelen sorrendben sorakoznak SmartThings, Multi-window, Keresés, Apps, Ambient menük és a pont a Beállítások menü van a legvégén a listának, amit a felsoroltakból használok is időnként (plusz a HDMI2, de azt ki tudtam tenni gyors gombra is), mivel ezen az egyszerűsített távirányítón már nincsen külön Menü gomb, amivel a korábbi TV-ken a Beállításokba léptem. -
válasz
Borisz76
üzenetére
Ezzel például van itt valakinek tapasztalata?
Volt is már hasonló, szintén Ugreen eszközöm régebben, csak sokkal régebbi BT verzióval.
Ha ez rendesen működne a TV-vel, akkor tökéletes lehetne számomra.
Abban is reménykednék, hogy mivel a TV is és az eszköz is egyaránt BT 5.2, a hang késés sem lenne annyira számottevő. -
Sziasztok!
Adott egy QE55Q60AAUXXH típusú TV (még ismerkedési fázis zajlik, ezelőtt csak régi buta TV-im voltak).
Próbálok BT-n csatlakoztatni egy WH1000XM4 SONY fejhallgatót és olyan élményben van ilyenkor részem, mint a régi Win XP-s időkben, amikor kékhalál éri a gépet.
Van az általános szöveg a fejhallgatóból, hogy “bluetooth connected”, ami itt úgy néz ki, hogy eljut a szöveg a “bluetooth” részig, majd darálva beakad a hang pár pillanatra és eldobja egymást a két eszköz olyan módon, hogy a fejes azonnal OFF-ba teszi magát, kikapcsol.
Viszont van egy AirPods Pro is és azzal működik legalább rendesen.Se a TV-re, de a SONY fejesre sincs elérhető újabb firmware és tanácstalan vagyok, hogy mi lehet a helyzet, a fejhallgató egyéb eszközökkel használva tökéletesen működik.
Ha nem sikerül megoldást találni, akkor nekem az is jó, ha tudtok ajánlani egy frankó jack kimenetes BT receiver-t, mert akkor itt is a szeretett, vezetékes Sennheiser fejhallgatómat használhatnám, amit a régi TV-mmel is használtam.
Köszönök előre is mindent!
-
válasz
Celtis
üzenetére
Igen, írja is a hangprojektor kézikönyve, hogy bizonyos Samsung TV-k (hangprojektor is Samsung) távjával lehet vezérelni a hangprojektort is, optikai csatlakozás ellenére is.
Kipróbálhatom végülis a HDMI-vel való összekötést is, köszi az ötletet!
Mondjuk gyanítom, hogy nem lesz megoldás erre az állandóan előjövő ablakra, olyan túl egyszerűnek tűnne, mint megoldás. 😁Az univerzális távirányító valóban megoldás lenne az biztos, csak próbálnám elsőkörben plusz eszköz vevése nélkül megoldani a dolgot.
-
Sziasztok!
Adott egy UE48H5040AW típusú TV és egy R550 hangprojektor.
Optikaival csatlakoztattam őket össze (sajnos ez a TV nem tud HDMI ARC-ot) és olyan kis problémánk van, hogy amikor a TV távirányítójával vezéreljük a hangot, akkor mindig előjön ez az ablak.Működik amúgy rendesen, a TV távirányítója tökéletesen vezérli magát a hangprojektort, tulajdonképpen feleslegesen jön elő mindig ez az ablak minden gombnyomáskor és gondolom nincs is mód a kiiktatására, de azért "hátha mégis" alapon gondoltam beírok ide.
Szóval tud valaki valami megoldást erre?Köszönöm!
-
válasz
sonye
üzenetére
Bluetooth fülhallgató persze, hogy könnyebb, mint egy ugyanúgy bluetooth fejhallgató.

Volt dolgom már bt fejhallgatóval és határozott súlya volt egy vezetékeshez képest.Egyébként sem szeretnék még egy töltendő eszközt a házba, vezetékes fejhallgató meg alapból adott.
Tehát akkor ha csatlakoztatva van a TV-hez egy DAC optikain keresztül (akár a fejhallgató is közben csatlakoztatva a DAC-hoz), akkor továbbra is kapcsolgathatom majd, hogy TV hangszóróból jöjjön a hang, vagy az optikain keresztül.
-
válasz
sandró60
üzenetére
Fejhallgatón hangot nem fogok tudni állítani, mert nincsenek rajta gombok.
De ha a korábbiakból jól vettem ki, akkor ha a Hang beállításokban "Külső hangszóró" opcióra megyek, akkor a TV hangszórók helyett az optikain fog kimenni a hang.
DAC-ot is kinéztem magamnak, de köszi persze tőled is az ajánlást!
Mivel szeretem az Ugreen cuccokat, ezt néztem ki a feladatra.Azt meg mindezek után már sokkal jobban értem, hogy miért lett divat manapság lehagyni a jack csatikat a TV-kről.
Ha már én is optikaira kényszerülök, miközben az én TV-men van még jack, innentől nem sok mindenről lehet beszélni.
----------------------------------------
Köszi a többieknek is a hozzászólást!

BT fejhallgatót azért nem akarok, mert ha esetleg a vezetéknélküli kapcsolat miatt késne a hang és még további kütyü vásárlására lennék ennek a kiküszöbölésére kényszerítve, az nem érintene kellemesen.
Na meg ezeknek a fejeseknek komolyabb súlyuk is van, a beépített elektronia és az akkujuk miatt.
El tudom képzelni, hogy akár már egy film végére le akarna szakadni a fejünk, legalábbis elég kényelmetlen lenne akkorra már a fejest a fejen tudni. -
Jaaa, akkor ott a "külső hangszóró" választási lehetőség valójában az optikai kimenetet jelenti. Na ez jó.
A jack kimenetre visszatérve, gondolom akkor ugyanúgy fejhallgató módra váltana a TV, ha csak simán egy levágott jack dugót dugok bele ugye? Csak elméleti kérdés.
Korábban olvastam már, hogy ez jack kimenetnél nem véletlenül van így megoldva.
Csak kíváncsiságból érdekelne, hogy miért van ez így kitalálva?
Gondolom nem a TV egészsége érdekében... arra gondolok itt, hogy ha közvetlenül fejhallgatóval csatlakozva, fejünkön a fejhallgatóval egyszercsak figyelmetlenségből úgy helyezkedünk, hogy megfeszül a kábel és magával borítjuk az egész TV-t a komód tetejéről, az nem a TV egészségét szolgálja.
Míg közbeiktatott jack hosszabbítóval, ha rögzítem valahová a jack hosszabító kábelét, akkor úgy nem történhetne ilyen baleset. -
válasz
sandró60
üzenetére
Ez egy UE48H5040AW típusú buta TV, így bluetooth nincs benne.
Tehát akkor a jack kimenet totálisan kizárva, maradna az optikai.Életemben nem volt még optikai csatlakozós tapasztalatom, ha veszek rá egy DAC-t és ha az folyamatosan rá lenne dugva, akkor úgy már tudna teljesülni az, amit szeretnék?
Egyáltalán hogyan kellene majd úgy elvileg működnie a rendszernek?Folyamatos optikai csatlakozással fog tudni szólni a TV-ből hang? Gondolom igen, másképp nem ajánlottad volna ötletnek.
Ha csatlakoztatok a DAC-hoz fejhallgatót, akkor a TV-ből továbbra is fog szólni hang a fejhallgatóval együtt, vagy úgy csak a fejhallgatóból jön majd a hang? Utóbbi jobb lenne. -
Sziasztok!
Szeretném olykor fejhallgatóval használni a TV-t és hogy elkerüljem a TV mögötti bűvészkedést minden csatlakoztatáskor, gondoltam kivezetem jack hosszabbítóval a csatlakozást a TV mellé és ott dugom rá a fejhallgatót.
Olyan gondom van, hogy ha csatlakoztatva van a TV-hez a jack hosszabbító kábel, akár rá van dugva a másik végére a fejhallgató, akár nem, a TV mindenképpen fejhallgató üzemmódba marad és akkor kapcsol csak ki, hogy kihúzom a jack hosszabbító kábelt.
Hogyan érhetném azt el, hogy csak is kizárólag akkor legyen fejhallgató mód, ha ténylegesen dugok a jack hosszabbító kábel anya végébe hangeszközt?
-
Közben eszembe jutott valami és az be is válik úgy tűnik, mert sokkal szemkímélőbb lett az egész megjelenítés.
A TV menüjében a Kép beállításnál vettem le az Élességet 50-ről 10-re.Daffni2: Majd ezt is kipróbálom, csak valamiért legutóbbi VGA driver frissítés óta nincs Catalyst-om, de majd helyrevágom.

Szerk: Ja és köszi mindkettőtöknek a segítséget és Kellemes Ünnepeket mindenkinek!

-
Először csinálok olyat, hogy számítógépre monitort, TV-re cserélek (az a korábbi 32-es angol LED TV).

Nem mondom, hogy nem tetszik, egyedül az zavar, hogy a részletek furán, olyan "tévésen" néznek ki. Nem tudom pontosan megfogalmazni.Például itt böngészve a fórumot, ilyen szöszösek a betűk.Igazából vártam is valahol, hogy ilyen hatás lesz.
Ezzel nem lehet csinálni semmit sem ugye (valami beállításra gondolok itt)? -
-
-
Sziasztok!
Gondoltam bekérdezek, hátha tudna valaki adatokat szolgálni nekem, mert neten nem találok választ.
Egészen pontosan a UE32F5500AKXXU típusú modellnek érdekelne, hogy mennyi lehet a válaszideje Játék módban.
Tervezném az említett TV-t számítógépre kötni a mostani monitorom helyett és csak kíváncsiságból érdekelne, hogy mennyi az eltérés köztük papíron (mostani monitorom 5 ms-et tud, gondolom a fenti TV valamennyivel rosszabbul teljesít ennél).Köszönöm, ha valaki tud szolgálni válasszal!

-
Gondolom nem igen van arra megoldás, hogy az UE37ES6100-as modell felismerjen exFat-ra formázott USB eszközt ugye? :/
-
Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy az UE37ES6100-as modellnek játék módban mennyi a válasz ideje?
Túrtam én a netet meg a kézikönyvet, de nem találtam semmi infót sem erre vonatkozólag.
-
Sziasztok!
1. Olyan gondom van, hogy UE37ES6100W tévémen nem tudok vezeték nélkül csatlakozni az itthoni routerre.
Igazából nem mostani router már, egy Linksys WRT54GH-ről van szó, ami pl max csak G-s wifi-t tud, de eddig több féle okostelóval meg laptoppal is be tudtam rajta állítani a Wi-Fi-t.
Tud-e erről valaki valamit, hogy ezek az okostévék esetleg finnyásak lehetnek-e egyes routerekre?
Plusz ebben a TV-ben összesen 1 db MAC address található? Szóval ugyanaz kötődik a vezetékes- és a vezeték nélküli kapcsolathoz is?2. Tudtok olyan boltot, ahol viszonylag olcsón szerezhetnék HDMI kábelt + szemüveget hozzá?

Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 13 512GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- CSX 2x2GB (4GB) DDR2 800 MHz kit
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- GAMER PC! Ultra 7 265 / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 750w Gold / BeszámítOK !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest