Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
sandró60
addikt
válasz hardverlog #111116 üzenetére
Az újabbak közül ezt a kettőt
C) Samsung UE48H6400-2-éve ez van. Csak 55"-ban. Semmi problémám nem volt vele.
D) Samsung UE46J6170 (még garanciával)[ Szerkesztve ]
-
galaxys80
veterán
válasz hardverlog #111119 üzenetére
Hol olvastál olyat, hogy a F széria nem ajánlott? Mert elég nagy marhaság.
-
Skyhigh
aktív tag
válasz hardverlog #111119 üzenetére
Azt meg honnan vetted, hogy az F széria nem ajánlott? Attól függ 65xx alatt vagy felett...
kb 2 éve tervezem hogy nagyobbra cseréljem a F6670-et de annyira jó, hogy 350K alatt nem találtam olyan amire lecserélném, illetve máshogy fogalmazva, miért adjak ki + 200-300K-t, hogy ugyanazt vagy kissé gyengébben kapjam 15-25cm-vel nagyobb képátlón...
Azért az ne feledd hogy a D és ES szériák már 5-6 évesek, bármi történhet velük.
Ráadásul az általad felsoroltak alsó közép kategóriások, nem várnék tőlük túl sokat, kivéve a H6400 mert az korábban ajánlott volt.
Javaslom az összefoglaló áttanulmányozását.A világon 3 féle ember létezik, aki tud számolni és aki nem...
-
Skyhigh
aktív tag
válasz hardverlog #111122 üzenetére
Láthatóan megvan a véleményed amit igen csak védesz, ennek fényében nem érthető miért kérted a fórum tanácsát... dobj fel egy érmét ha fej ES ha írás D
Elég régóta vagyok fent a fórumon és bár tényleg volt pár F-es panasz az inkább az 5xxx felhasználó szintű túlértékelése miatt volt.
A H szériás hirdetések számából nem feltétlenül azt kell leszűrni, hogy mindenki azért szabadulni tőle mert jó vagy rossz. Fogyasztói társadalomban élünk...
Én sem azért keresem az F6670 utódját mert rossz, hanem mert még jobbat akarok (nagyobbat, dupla tuner, 4K, stb). Mivel ezt általam elfogadható áron nem találtam meg eddig marad a jelenlegi.[ Szerkesztve ]
A világon 3 féle ember létezik, aki tud számolni és aki nem...
-
sandró60
addikt
válasz hardverlog #111122 üzenetére
Idézlek"H6400-al teli van a jófogás, nem is tudom miért....mert olyan jó lenne?
Igen olyan jó.Inkább örülj neki,hogy még válogatni is tudsz a H-szériából.Bezzeg,ha megvetted volna újonnan olyan 200-300 ezerértAz én tévémet biztos nem fogod megtalálni a jófogáson. -
shotika
őstag
A D65xx Ultra Black Paneles volt, baromi jó képpel, de lassan 7 éves modell. ES és J szériát ebben a kategóriában én hanyagolnám, a H6400 viszont az egyik legjobb középkategóriás volt akkoriban, még a mai tévék mellett tök jó képe van (sőt...).
[ Szerkesztve ]
Shotiii#2629 Gainward GTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
-
Flashget
félisten
D6530...mindet veri képminőségben....nem szólva a samygoról, vagy egy kis progi pc-re és a tv által felvett műsorokat egy kattintással .ts-be lehet konvertálni utána bármin nézhető nem csak tv-n.
Más kérdés, hogy smart terén meg őt verik a többiek, ha nem használja valaki a hacket..ill. melyiknek mennyi az üzemórája ez is fontos.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
nagyúr
válasz hardverlog #111169 üzenetére
Röviden "elavult kacatok"... de amugy nyilván jó tévék, bár főleg csak voltak új korukban...
Én inkább vennék egy új MU6k tévét 220-ért, mint egy ilyen régi kétes cuccot.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
nagyúr
válasz hardverlog #111171 üzenetére
Van mindkettőből, szóval tudom mit beszélek... és mint "új" vétel értem elsősoban az értéküket.
Nyilván akiknek ilyen van nem kell rohanni azonnal cserélni, de ma venni már kacat értékük van... főleg hogy egész tűrhető 4K tévét kapsz ennyiért.
Értsd... 100 ezer alatt kb még azt mondanám oké, de 150-200... meh... ennyi év után.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
gyeniko
őstag
válasz hardverlog #111173 üzenetére
A C/D/ES/F 7-8000-s sorozatot semmilyen korábbi, vagy jelenlegi 6000 sorozat nem éri utol a kép minőségében. Ettől függetlenül lehet kockázat a használt, vagy javított készülék megvásárlásában.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Skyhigh
aktív tag
válasz hardverlog #111173 üzenetére
Nem tudom mit takar és mire terjed ki az év/fél év garancia egy 4-5-6 éves készüléknél és főleg hogy ki adja a garanciát, kétlem hogy a Samsung, nekem az F-en még van kicsit több mint egy év garancia az 3+2 évből, de ha jól értettem a Samu ügyfélszolgálatát ez a +2 év sem "teljeskörű" garancia amit vettem hozzá.
Nem ebben az évtizedben, de volt szerencsém "dolgozni" használt elektronikai cikkekkel és ott is volt 3-6 hónap garancia rájuk ami igazán csak vevő csalogató volt, igaz 20-30 készülékből nagyjából 1-2 darabot hoztak vissza garanciális okokból, de ott 50% a felhasználó hibája volt mert valamit azt hit hogy tud, de nem a készülék, a más 50% az tényleg hiba volt de egy 5-8 éves készülékhez alkatrészt szerezni lehetetlen volt. Ilyen esetekben a "szaki" kihozta hogy az ügyfél hibájából ment tönkre a készülék, majd "jófej" lett és azt mondta hogy 50%-ban levásárolhatja ha visz egy másik készüléket és előkerültek a hasonló készülékek, amik még pár perce 5-15%-al olcsóbbak voltak. Amennyiben kiszúrta az ügyfél, hogy egy hete ez még olcsóbb volt mert azt is nézte akkor a válasz az nem az ez egy másik és ez jobb állapotban van. Nézze csak meg azon volt a sarkon egy kopás egy karc ezen meg semmi vagy az X év januári gyártású volt ez meg nézze meg a cimkén ugyanazon év novemberi. Ezért drágább.Én tutira az újat venném.
A világon 3 féle ember létezik, aki tud számolni és aki nem...
-
lmno
őstag
válasz hardverlog #111176 üzenetére
Lényegtelen, hogy mennyibe került akkor. A plazma tv-k meg milliókba kerültek 10+ évvel ezelőtt, most meg fillérekért tudod csak eladni.
-
Flashget
félisten
válasz hardverlog #111169 üzenetére
ezek a tv-k lehetnek korabbi nav hirdetesekben (arverezeyek) megjelentek is akar ujak is...volt rola szo korabban, hogy 10db ilyen 10 db amolyan teveket hirdettek 400-500K aron belettek linkelve. Azokat is akar felvasarolhattak.
Realme GT Master Edition
-
lmno
őstag
válasz hardverlog #111189 üzenetére
65 inchre már kevés a fullhd
-
dethroner
veterán
válasz hardverlog #111467 üzenetére
Hagyd, korábban már kifejtette hogy ami nem a legújabb 4K, az elavult kacat
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
tjnet
aktív tag
válasz hardverlog #111467 üzenetére
Ha 4K és elfogadható árkategóriát akarsz akkor KS8000.
Ha Full HD akkor én a J6240-et venném, de inkább egy ES7000 vagy D6500 stb stb.
Saját tapasztalat mindkettő van a családban, mai napig használjuk.SAMSUNG QE75Q85RATXXH - Samsung S20+ - K1Pro - ACER H6810 - MARANTZ 5012 - DALI Spektror
-
Batib
őstag
válasz hardverlog #113000 üzenetére
Amiota gyárt Samsung UHD-t azóta az évjárat jelölés után szerepel az "U" betű. 2014 HU, '15 JU, '16 KU.
2015-ben jött be a "QD" kijelző, jelölése: JS ill. KS. Idén nincs jelölve a kvantum dot, helyett van a QLED. Jelölése pl: QE55Q7Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
sugarforce
addikt
válasz hardverlog #113000 üzenetére
igen, pontosan így van.
-
air76
tag
válasz hardverlog #113143 üzenetére
Én használtan még csak egy xbox360 slimet vettem.De azt is csak azért mert a régi fat behalt,az új szériát meg nem lehetett flesselni.De azt nem bántam meg..A mostani D6500-ám 2011 dec.óta megvan..ő meg megy a gyerekszobába.
-
hardverlog
aktív tag
válasz hardverlog #113160 üzenetére
Sőt, fél év garanciával van eladó itt a prohardveren Samsung UE55ES6560....140-ért tutti odaadja és annak a képe biztos van olyan jó, mint amiről beszélgettek dupla áron...
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz hardverlog #113160 üzenetére
Valahol viszont előnyben van az MU6452. Például egy D6500 nem tud széles színteret, de ehhez ugye HDR film kell, illetve az új, fele akkora méretben ugyanazt a minőséget nyújtó HEVC / x256-os kódolású videókat sem tudja lejátszani USB-ről Aztán ott van a HDMI port késleltetése, ami miatt a D6500 rosszabb játékokhoz / játékkonzolokhoz.
[ Szerkesztve ]
-
Rowan66
tag
válasz hardverlog #113183 üzenetére
remélem tényleg jobb
-
PuMbA
titán
válasz hardverlog #113193 üzenetére
JU7000 jobb, de nem tud nagyobb színteret és HDR-t se, szóval olcsóbb, de nem is olyan jó, mint egy MU7000 Választás kérdése. Ha meg valaki YouTube-ozni akar a SMART részén, akkor rosszul jár egy régi TV-vel, mert 5 év után lejár a licensz mindegyiken és nem fog működni a YouTube alkalmazás.
[ Szerkesztve ]
-
Hegez1
csendes tag
válasz hardverlog #113193 üzenetére
Biztosan nem veri, nekem volt 40-es D6500 Tv-ém sőt a szüleimnél mai napig látom és van 55JU7000 Tv-ém is. A kettő közti képminőség különbség ég és föld a JU7000 javára!
Az egy dolog, hogy az lcd VA panel nagyjából akkor is pont annyi kontrasztot tudott mint a mostaniak, de a képalkotás minősége az rengeteget fejlődött!
Az idei MU7000 széria természetesen pár jellemzőben többet tud a JU7000-hez képest, de igazából 90%-ban azokat még jó ideig nem tudod kihasználni, mert nem tartom valószínűnek, hogy a közeljövőben lesz magyar Tv szolgáltatás UHD HDR-ben és nem sokan néznek ma még UHD filmeket sem!
A full HD MKV-nak meg a 1080i TV HD adáshoz pedig semmit nem ad hozzá a széles színtér vagy a HDR. képesség!Ráadásul a MU7xxx széria még nem valódi 10 bites panelt használ, hanem 10bit (8bit+FRC) és abban is nagy különbség van a modellek között, hogy melyik tud valódi HDR fényerőt megjeleníteni, mert lehet papíron HDR képes csak éppen kevés hozzá a helyi fényereje, hogy igazán ezt a képességet meg tudja mutatni. Az MU7000 pont ebben, elég gyenge a tesztek szerint és széles színtérben is kicsit alul teljesít a megjelenített színek tekintetében, de ezt aligha veszed észre a mindennapi használatban!
Az idei MU Samsungok alsó led megvilágításúak ami miatt pl. a helyi sötétítés sem tud igazán hatékonyan működni.
Néhány tekintetben az elmúlt 2 év Samsung modellek jobb értékelést kaptak az ideinél, de az MU7000 vagy a feletti típusok azért már jó Tv-ék, bármire is szeretnéd használni. Ugyan akkor nem hiszem, hogy normál FullHD vagy Tv adásokon nagy különbséget látnál egymás mellé állítva egy JU7000 és MU7000-et.
Én most akarom cserélni nagyobbra 65-re váltás miatt az 55JU7000-et pont MU 7 vagy 8 szériára.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz hardverlog #113326 üzenetére
Nem tudom, hogy érdemes-e ilyen régi tévét megvenni, de nekem van egy C650-em, ami az utóbbi évek 6-os szériáit simán veri. Azért írtam, hogy utóbbi évek, mert most már nem is lehet normális FHD-t kapni a samsung-nál csak a legalját.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
veterán
válasz hardverlog #113328 üzenetére
Az FHD tévékre értettem. A C650 az utóbbi évek 6-os szériás FHD tévéit verte. Hidd el.
"hiszen akkor mindenki használt tv-t venne negyed áron"
Nem egészen, hiszen az üzemóra folyamatosan ketyeg bennük.
[ Szerkesztve ]
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
gyeniko
őstag
válasz hardverlog #113326 üzenetére
Nekem van C8000, H8090, KS9590, MU7002 is. A C8000 abszolút versenyképes az első 3-mal, az MU8002-t pedig veri.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Backrau
aktív tag
válasz hardverlog #113397 üzenetére
Tuti külföldi. Ahogy nézem a faszi ezzel foglalkozik.
-
nagyúr
válasz hardverlog #113422 üzenetére
Nem netezésről volt szó...
-
nagyúr
válasz hardverlog #113424 üzenetére
Nem, ugyanis szerintem ez ma már alap... én pl többet nézek tartalmat ilyenekről, mint TV adást, 90-95%-ban YT, NetFlix, HBO Go, DLNA + belső média lejátszó (és amúgy ez a jövő is, 1-2 év és beköszön a fő streaming szolgáltatások kora és oda fognak jönni a tartalmak elsődlegesen)... igenis fontos számomra hogy ne kelljen minden egyes tévéhez még egy külön kütyüt vennem (pl ha 3 tévém van a családban, akkor 3-at még plusszba, darabonként 20-30 ezerért).
És mellesleg egy szóval sem mondtam, hogy a képminőség nem fontos.
De ha valaki úgy akar megspórolni pénzt hogy régebbi csúcs tévét vesz a mai helyett, az azért tudja mit vállal be illetve mit várhat el.
Mellesleg nem védelemként írtam amúgy sem... ott van az a "ha ennél többet akar..." rész.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz hardverlog #113437 üzenetére
Azok meg általában csúcs tévét sem keresnek hanem a legolcsóbbal is beérik szóval mindegy. Nekik ugyanolyan jó a legújabb legolcsóbb, mint a 3-4 éves csúcs. Vagy akármi ami képet ad...
Egyébként meg meglepődnél mennyire nem igy van, elég sokan családban élnek és a gyerek hajtja a szülőket az új dolgok felé...Na de mindegy nem egymás győzködése a cél, ez az én véleményem volt, az meg a tied.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz hardverlog #113454 üzenetére
Csak simán azt jelenti, ha közel ülsz, bármelyik tévén rossz lesz a kép... 4K-n amúgy jobb lenne a 4K tartalom nyilván, mint FHD-n az FHD, ugyanolyan közel ülve.
De mivel nincs 4K így mindkettőn ugyanolyan rossz.
-
TheProb
veterán
válasz hardverlog #113507 üzenetére
Csak az überprémium modellek lehetnek ajánlott modellek? Nyilván azért ajánlották többen ezt a modellt, mert jó ár/érték arányú.
De javítsatok ki ha tévedek.
Amúgy behúztam végül a 43MU6122-t 140k-ért. Remélem jó deal lesz.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
GEPESZ66
veterán
válasz hardverlog #113510 üzenetére
Akkor ebben az árkategóriában érdemesebb venni a FHD-s M5502-őt, mint az UHD MU6102-őt?
-
okiszPSX
tag
válasz hardverlog #113502 üzenetére
Én is pont ezt vártam, de semmi... (SAMSUNG UE55MU8002)
Hátha emagnál majd..
Vagy még az LG Sj850V-je jöhet szóba, az is ugyanez az árkategória és valódi 10bites hdr tudás mint ez a Samu.
Szerintem most nem nagyon jöhet más tv képbe olcsóbban, aki valóban normális 10bites panelt meg nem kamu HDR-t akar. -
okiszPSX
tag
válasz hardverlog #113517 üzenetére
-
okiszPSX
tag
válasz hardverlog #113521 üzenetére
Hát, én már szerintem ha bekúszna 300 alá, akkor is rácsapnék. Vagy esetleg ennyiért max akkor, ha 0%THM-re adná valamelyik rövid futamidővel. Ilyen opció meg nincs most. Na hátha karácsonyig még megkapjuk
-
sandró60
addikt
válasz hardverlog #113528 üzenetére
Tömör válasz-IGEN
-
gyeniko
őstag
válasz hardverlog #113528 üzenetére
Szerintem nem automatikusan tűnik el, de tovább már nem frissítik az applikációt. Ezért előfordulhat, hogy - különösen, ha gyökeresen módosul a YT rendszere (mint 2015-ben, amikor a Flash-ről a HTML5-re váltottak) - egyszer csak már nem fog működni.
-
gyeniko
őstag
válasz hardverlog #113531 üzenetére
Szerintem amíg fut rajta, addig olyan felbontásban tudja, amilyenben tudta korábban is.
-
PuMbA
titán
válasz hardverlog #113610 üzenetére
Mert más gyártó is ezt csinálja és ezeknél valójában a HDR azt jelenti, hogy tudja kezelni és megjeleníteni a TV. PC-n például a HDR videók sok lejátszóval nem jól jelennek meg.
[ Szerkesztve ]
-
Zοltta
senior tag
-
Zοltta
senior tag
válasz hardverlog #113687 üzenetére
Persze ,jobb az embernek ha tutira , megy de sajnos nem nagyon van róla infó csak amit videót látsz te is
Csak egy srác vagyok a nagy világból.
-
vitezlejszlo
őstag
válasz hardverlog #113736 üzenetére
Mi a ket tipus kozott a kulonbseg? Alapvetoen pl a kepernyoben van elteres?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz hardverlog #113736 üzenetére
6102 egészen jó széria,nem?
130-140e fele van, nagyon gondolkozom rajta.Ajánlott darab?
-
Clever0
senior tag
válasz hardverlog #114469 üzenetére
Lehet, hogy az újabb tévékben jobb panel van, de a H7500-as 120 Hz-es és 3D-s, a mai 6-os tévék meg 60 Hz-esek és nem tudják a 3D-t. Te tudod, hogy mi fontosabb, a tovább elérhető támogatás, az esetleg jobb színek és fekete, vagy a jobb mozgás megjelenítés és a 3D.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz hardverlog #114951 üzenetére
".itt páran el vannak tévedve....a netes, smart dolgokkal nyugtatják magukat a képminőségbeli hiányosságokért."
Ehhez képest azért sokan úgy kérdeznek itt, hogy a SMART nekik a legfontosabb Az utóbbi 1-2 évben ezt tapasztaltam. Nekik például nem ajánlható egy régi TV, mert a YouTube már nem működik rajtuk.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyi007
veterán
Talán a support a garanciális ügyintézéshez sem árt...
Egy használt tévé esetében azt nem fognak kapni...Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
F_Gergely
őstag
En csak ujat vennek nem hasznaltat, ennyiert az altalad felsoroltakbol pedig nincs uj.
Nekem max 50 col ami befert ezert nagyobb tv szoba sem johetett.
Nekem jo hogy van net a tv-n szamitogepet tobb mint 1 eve nem kapcsoltam be. Minek? Filmre ott a youtube, vagy letoltok a telefonra onnan meg atkuldom a tv-re.
Nekem teljesen jo a tv kepminosege, elegedett vagyok vele. Nyilvan te sem egy 25 millios autoval kozlekedsz, pedig elhiheted baromi nagy a kulonbseg egy par millassal szemben.
Nekem erre volt penzem, van ra 4 ev garim, es uj tv.
Inkabb veszek egy uj de kozepkategorias tv-t mint egy regit ami harmikor beszarhat es kifizetem a tv arat javitasra mar ha lehet javitani. -
F_Gergely
őstag
válasz hardverlog #114960 üzenetére
Sztem befejezheted a kioktatast, es a felesleges kotozkodest.
Remelem neked nem okostelefonod van, mert egy telefon arra van hogy telefonalj vele, ne netezz rajta, ne navigalj rajta, telefonalj es sms-t kuldj rajta. Nem tobb! Arra hasznald amire van, marpedig egy telefon kizarolag erre van.
En a 4 ev garanciat meg 2 evvel ki tudom tolni, az 6 ev, ha utana elromlik veszek masikat es nem fogom banni.
Ha szerinted egy tv nem alkalmas egy youtube video megtekintesere az a te problemad. Es hagy dontse el mindenki maga mire hasznalja a tv-jet, es nem kell senkit sem leszolni ki milyen tv-t hasznal.
Nekem tokeletes, es nincsen kivetnivalom a megjelenitesevel. Az hogy szerinted szar, pont leszarom mert en nezem nem te.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest