Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Hiányzik a gamer érzés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mi történik egy netes csalás után?
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz vanboy #137393 üzenetére
Az rtings mérései szerint a Q90-nek PWM-es a háttérvilágítása, de a frekvenciája 960Hz, ami nemigen észlelhető emberi szemmel. Nem tudom, hogy ezt vette-e fel a telefonod, egy kép alapján nehéz megítélni. A csíkozódást mindenesetre a TV villódzás és a kamera zár szinkronizálatlansága okozza, nem a TV képe olyan .
A ledes képtisztaság engedélyezi a BFI-t, ami ilyen villodzással jár, de a leírásod alapján ez ki van kapcsolva. Szóval passz. -
Partizan182
senior tag
válasz vanboy #137393 üzenetére
"However, since the flicker frequency is 960Hz most people won't see it.
We tested the TV in 'Movie' mode with Auto Motion Plus disabled. There are, however, many instances where the flicker rate changes to 120Hz. For example, in 'Movie' mode the flicker changes to 120Hz if you set Auto Motion Plus to 'Custom' or 'Auto.' In 'Standard' and in 'Game' modes the flicker is always at 120Hz, similar to the Q900R"
Movie mód+kikapcsolt motion plus-al nem fog villogni.
-
Partizan182
senior tag
válasz vanboy #137404 üzenetére
A vicc az, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz, sosem fogom megérteni, miért köti össze a Samsung az interpolációt a PWM frekvenciájával. A 120 hz pwm belépő tévéknél is kínos, nem hogy a csúcskategóriában, pláne, hogy ha akarja, tudja ennek a 8x-osát is. Szal igen, valamit valamiért, de ez nem a technó miatt van, ez a Samu agyréme.
-
hardverlog
aktív tag
válasz vanboy #137415 üzenetére
Leírásod alapján akkor igazából a Q széria úgy komplett nem rossz, sőt egyes típusok kimondott jók.
Mi a helyzet azzal, hogy azt vettem észre, sok ilyen Q sorozatú tv gagyi anyaghasználatú....
Én ugye a C, D, ES stb top tv-k megjelenéséhez vagyok szokva, mert az van otthon, de azt látom, a megjelenésük bizonyos Q tv-knek is igen gyenge, gagyi talp, gagyi keret, gagyi táv..
Jól látom, hogy ezt elszúrták a legtöbb tvjüknél? Vagy ennyire spórolnak már? -
Celtis
veterán
válasz vanboy #137417 üzenetére
Nem tudok senkit sem ajánlani, de itt a fórumon vannak ilyennel foglalkozó emberek.
A véleményemet viszont leírom, hátha segít.
Ha követed az rtings beállításait, kb olyan képet kapsz, amit egy műszeres kalibrálás után is. A kalibrálástól nem kell csodákat várni. Nem fog más kép módot, színtartományt, automotion vagy egyéb beállítást kitalálni. Gyakorlatilag az RGB csatornák együttfutását állíja be pontosan. Ha neked film módban fátyolos a kép, akkor az kalibrálás után is fátyolos lesz.Én azt javaslom, hogy film módban a feketeszintet kell beállítani a "black clipping" videóval. Samsung TV esetén 99%, hogy az eredmény a gyári alapbeállítás lesz. Aztán a színtelítettséget levenni nullára és olyan színhőmérsékletet választani, hogy a képen a szürke árnyalatai legyenek. Ne legyen kékes vagy pirosas. Aztán a telítettséget visszaállítani gyári alapértékre. Ezen kívül én mindent ki szoktam kapcsolni. FALD-t meg igény szerint.
-
Celtis
veterán
válasz vanboy #137430 üzenetére
Ha levett telítettséggel (fekete-fehér képen) nincs elszíneződés, akkor a zöld arcokon a kalibrálás sem fog segíteni. Emlékeim szerint természetes módban, alapbeállításokkal botrányosan túlszaturált és természetellenes volt a kép (neonzölden világító focipálya, brrr..)
-
junior19
senior tag
válasz vanboy #137430 üzenetére
A kontrasztot rakd vissza a gyári alapállapotba. Azt sem nagyon érdemes piszkálni, mert emelés esetén a Samsungok képesek valamelyik színcsatornát túlvezérelni, s elszíneződést fog okozni.
Levenni pedig azért nem érdemes 60-80%-ra, mert az határozza meg a legmagasabb fehér értékét, így ha leveszed, akkor a készüléknek az lesz a maximális megjelenítése, fakó lesz a kép.
Inkább a helyi világítást rakd alacsonyra, s a kontraszt legyen a gyári értéken.codec project
-
Rolvik
csendes tag
válasz vanboy #137711 üzenetére
Vegul megvettem, volt ra minimalis akcio 287ehuf. Ahigy neztem volt korabban jobb arban is, de nem vartam raadasul az MM ben is mar nagyon keves volt keszleten.
Azert egy kicsit aggodok hogy asszony mit fog szolni eloben mert 2,5-3 m nezzuk a tvt es neki eleg lett volna az 55 meret is de en ragaszkodta a 65hoz😀 -
subset
senior tag
válasz vanboy #137711 üzenetére
Én most idén nem látok annyira jó akciókat.
Illetve a most kiszórásra kerülő 2019-es modellek, némely esetben visszalépést jelentettek a 2018-as modellekhez képest, így nem is lehet olyan csábító egy-egy ajánlat .
Pl. egy q60 nem annyira hoz lázba, a q70 meg már elérhetetlen 75"-ban.
A q6f meg már csak bemutató darabként elérhető, drágábban mint a q60
Ahogy nézegetem az árgrafikonokat nem biztos, hogy komolyabb összeget engednek már az árakból, lehet, hogy ezen a szinten futtatják ki a 19-es modelleket....
Más márkát sem igazán találok 2019-ből ami kompromisszum mentes lenne vagy beleférne a keretbe 75"-ban a középkategóriából.[ Szerkesztve ]
Használj Te is szabad szoftvert !
-
Kriszbmx
tag
válasz vanboy #137964 üzenetére
Koszonom a leirast. Egyik kolega innen a forumrol megengedte,hogy megnezzem otthoni korulmenyek kozott a Q85 tevejet. Van par 60gigas brutal szep filmem vinyon amit a vegre 5. probara jo lett oleden mar megneztunk. Addig nem nyugszom mig szabad szemmel nem latom otthoni sotet korulmenyek kozt az elterest. Ha nem kaptam volna lehetoseget, mar az is megfordult a fejemben megveszem a 75q85ot es amelyik tetszik marad. De igy aze csak jobb :)
Ezeket olvasom mindenhol amit irtal, ezert latni szeretnem eloben miben ter el valoban.
Ha nem jon be oledes hasznalat utan akkor lenyugszok, mert a 77es oledet nem veszem meg jelenleg. De ha csak kicsi elteres van es meg elfogadom akkor a 75os meret jobban menne a nappalihoz mint most a 65E9.
Ha megvolt a teszt leirom.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG OLED55C21LA OLED EVO Smart TV, 139 cm, 4K Ultra HD, HDR, webOS ThinQ AI
- Kenwood audiofil rendszer! Csalódásmentes! Elő/végfok/CD és LP/tuner/Bluetooth AptXHD DAC! 2x150W!
- Parasound C/HD 350 integrált erősítő eladó
- Truthear Hexa IEM
- SABAJ A10d Hifi Audio DAC, AK4497EQ Chip Hi-Res Bluetooth 5 eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest