- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
Egy kis kitérő után nagy örömmel tértem vissza S23U-ra. Érdekes dolgot tapasztaltam. Két töltőt próbáltam ki. Az egyiknél azt írta ki, hogy gyorstöltés és 24 perc van a teljes feltöltésig, a másiknál szupergyors töltést írt és 26 percet a teljes feltöltésig
A szupergyors töltés lassabb lenne, mint a sima gyorstöltés?
-
Telekom és MultiSIM és mind a kettőn minden megy. Az egyiket eddig a topicban lévő készülékben használtam a másikat meg egy iPhone-ban és tökéletesen megy minden, de borzasztóan idegesít az, hogy mind a kettő csörög. Alma esetén nem tudom megoldani sajnos, de reméltem itt meg lehet. Szóval valakinek tipp?
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
likeaRAINBOW #5888 üzenetére
Hogy mi? Ez így nem igazán valid. 2 multisimem van pluszban, mindegyiken megy minden.
-
Gardaai
senior tag
válasz
[link]
Lejjebb ott a Fontos tudnod! szekció:
- Beérkező hívás estén minden SIM kicseng (Fő és MultiSIM(ek)), az egyik eszközön fogadott hívást követően a többi eszköz elhallgat.
... -
Dave Crank
senior tag
válasz
Nekem multi esim van az órámon, hang, adat, sms megy rajta.
-
gretzky77
veterán
válasz
Telekomnál van multisim e SIM formájában is, azon van hang adat és minden!
-
válasz
mgTerminator #5879 üzenetére
Két telefont szeretnék használni. Az S23U-n csinálnék mindent, de egy régebbi klasszikus telefonon szeretném a hívást és az SMS-t intézni. Az a probléma, hogy hiába van két kártyám mivel ugyan az a szám ezért hiába veszem fel az egyiken a másikon nem fogadott hívásként írja és ez eléggé idegesítő.
-
petymeg
addikt
válasz
Dave Crank #5874 üzenetére
Nekem is 4. generációs Octavia van igaz '23-as és kapcsolódik a fejegységhez hiba nélkül. Lehet azóta ez egy újabb fejegység? (az persze más téma, hogy nem valami fasza a fejegység mert gyakran újraindul, lefagy stb...)
-
Teal'C
veterán
válasz
mgTerminator #5872 üzenetére
Kristály tiszta volt a felület sehol egy folt.
-
vivo2000
tag
Azt szeretném kérdezni hogy most akarok 45w-os töltőt venni, ami a telefonhoz van a dobozba gyárilag az is viszi a 45w-ot ? Vagy ahhoz más kábel kell?
-
Bferibörs
addikt
válasz
Dave Crank #5874 üzenetére
Keress rá a neten,meg itt is, sajna samu probléma,majd talán egyszer javítják. Én végül vettem egy AAWirelesst,azzal műxik ( kábellel nem).
Hosszabb úton még nem jártam,így nem tudom mennyire stabil. -
Dave Crank
senior tag
S23U és S23 egy Skoda Octavia talán 2021-es nem akar android autóval csatlakozni.
A53 elsőre csatlakozik hibátlanul, de az új telók nem.
Esetleg volt már róla szó, vagy van valami megoldás?Kollégám most kapott cégesbe S23-t és nem megy, próbáltam az én S23U-mal is azzal sem.
-
Olyat tudok csinálni a telefonon, hogy csak mobil adatforgalom és wifit engedélyezek, de hívást és sms-t letiltom?
-
Teal'C
veterán
Megjelenés óta ma cseréltem le az első gyári fóliát. Most is csak önhibából kellett. Nem vált fel sehol sőt nem is volt olyan egyszerű leszedni. Ami meglepett hogy nem volt elsárgulva mint a korábbi fóliák.
-
Jube96
csendes tag
Sziasztok, off
Ugyan nem új keletű a dolog,
REGALAXY programban felújításra került egy S22. Törött hátlap, nem működő kijelző, sérült oldalkeret. Az első rendelők között voltam, TMX-től nem jött ajánlat a javításra, 2 hónapot töltött bent a telefon náluk. Egyszer csak hívtak, hogy kész.-új akksi
-új hátlap
-új keret+oldalsó gombok
-új kijelzőNem kellett semmit fizetnem érte
Gondoltam megosztom, hátha hasznos valakinek az infó -
-Maci-
addikt
válasz
szkorhetz #5828 üzenetére
Éredekes, én egy darab mikro laggal sem találkoztam még soha.
Érdmes megnézni a képernyő beállításoknál a "motion smootness"-t pl. Illetve a telseítmény profilt, hogy ne akku kimélőre legyen állítva.
Illetve a fejlesztői beállításoknál még az animácókat vissza veheted akár 0-ra is. -
Dr. Oid
aktív tag
válasz
Pythoncobra #5853 üzenetére
ja, azt hittem, mostanában mentél át iPhone-ról, az utolsó mondat miatt.
-
Dr. Oid
aktív tag
válasz
Gardaai #5844 üzenetére
Asszem erre mondják a tesztekben, hogy az IOS a korlátozott multitasking miatt gyorsabb :/
Pixel felvetésre: na az még az érdekes. Ugye a "vegytiszta" Android, de cserébe alig van tartozék, szervizelés kissé korlátozott...
#5846 TomPack: lásd fentebb, a fullos multitaszk itt a lényeg szerintem.
#5847 mgTerminator: köszi, nagy szerencse, hogy van itt átjárás
-
Gardaai
senior tag
válasz
likeaRAINBOW #5849 üzenetére
"értesítések meg nem érkezése miatt tértem át"
Akkumulátor beállítást vedd a kritikus appoknál Nem korlátozott-ra. Továbbra is vannak ilyen gondok, de szerencsére legtöbb esetben ez megoldja. -
Gardaai
senior tag
válasz
Pythoncobra #5840 üzenetére
Örülj neki, hogy vannak értelmes emberek. Ha mindenki így gondolkodna, akkor nem lennének meggyőzhetetlen fanboyok.
-
likeaRAINBOW
senior tag
Én i12-ről váltottam S23U-ra, azért az i12 az elmúlt időben elég röcögős lett, némileg simább most épp az S23U.
én elsősorban az iOS miatt cseréltem le, 2 évig volt velem, megvolt a teljes ökoszisztéma, ipad,macbook,watch, kicsit féltem a váltástól, hogy nehéz lesz szabadulni, illetve korábban az értesítések meg nem érkezése miatt tértem át (munkából kifolyólag kritikus), egyelőre semmi problémát nem tapasztalok (koppkopp), felüdülés ismét a droidot használni.
-
TheMartin03
aktív tag
Hát nem tudom, nekem amióta február közepe/vége óta megvan a telefon, semmi döccenést nem vettem észre...
Nagyon kivételes eset volt, amikor Redditre töltöttek fel brutál nagyságú képet (S23U-s képet), de az biztos, hogy app probléma, mert többen is jelezték.
Az előző telómon, amin A52s 5G volt, azon voltak döccenéseim, pedig annak se kellett volna döcögnie, szóval én is érzékeny lennék rá, és észrevettem volna, ha lett volna.
Pár napig volt S22 U-m, az döcögött a pár nap alatt is. -
TomPack
őstag
válasz
Dr. Oid #5837 üzenetére
Pl néha amikor feloldom a kijelzőt, nem olyan sima átmenettel megy át az animáció mint ahogy szokott. Mintha valami mélyalvásból keltettem volna fel a procit, aminek nem volt elég ideje felpörögni.
Vagy amit lejjebb írtam; amikor felmelegítem mert éppen töltöm mert a háttérben fut egy energiaigényesebb app ami igényli a töltést (vagy ha azt az appot egy másik telefonomon futtatom akkor a HotSpot megy ezen, de az is kábé ugyanúgy melegíti mint az appom) és még mellette gyötröm egy kisablakos YouTube-nézéssel és emellett még böngészgetek, social media alkalmazásokat is nézegetek akkor 10-20 perc alatt tűzforró lesz az egész kijelző, és a kamera melletti területen egyenesen tojást lehetne sütni. Olyankor azért darabosabbá válik az alkalmazásváltás, de messze nem olyan borzalmas a helyzet mint az S22Ultrán volt ugyanilyen felhasználásnál.
Használtam i12-őt, és SE2020-2022-őt is, ott nem jött elő a gyötrésre a teljesítmény ilyen szintű visszanyesése.
Ott 1-2 havonta éreztem hogy a feloldás utáni kissé darabos a működése, de olyankor mindig kiderült hogy már régóta (1-2 hónapja) nem volt újraindítva a telefon, -de amilyen sűrűn érkeznek rá a frissítések így ez nagyon ritkán fordult elő mert ott ugye újraindul az iOS. És ebből kifolyólag ezt a fajta iOS-röcögést az újraindítás mindig megoldotta. -
Gardaai
senior tag
válasz
szkorhetz #5834 üzenetére
S23U vagy Pixelen gondolkodtam. Munkatársam vett egy sima 7-eset, iOS-ről próbált meg váltani. 1 hét után feladta és elkértem tőle, hogy kipróbáljam. Addig a pillanatig el sem tudtam képzelni, hogy android lehet ilyen fluid (csak Samsung telefonjaim voltak a funkcionalitás miatt képtelen voltam váltani). Huawei nagyon közel volt ahhoz amire azt mondom, hogy az már valami, de a Pixelnél éreztem azt, hogy ez már döfi.
-
Gardaai
senior tag
válasz
Dr. Oid #5837 üzenetére
Azt jelenti, hogy ha nyúzod a telefont. Egyik appból be, másolás, másik appba be, beilleszt, sokszor egymás után, fotózol is közben, zenét hallgatsz, videót nézel PnP módban, e-mail-t írsz stb. stb. akkor az animációk megakadnak vagy "sokat" gondolkodik az animáció indításakor és egyszer csak távolabb van az ikon mint kéne lennie, tehát kihagyott pár képkockát vagy elindul szépen, kimarad 1-2 képkocka utána megint szépen halad tovább. Ezek a mikrolaggok. Játékból való kiugrás és a kameránál hozható elő legtöbbször, illetve ide-oda ugrálva third party vagy heavy appoknál.
-
Gardaai
senior tag
válasz
TomPack #5836 üzenetére
"e a fejemben végig ott motoszkált az, hogy a smootsághoz tényleg csak az a +30% erő hiányzik? Mert ha ez így van, akkor az nem lehet jó előjel. Többször megnyomkorásztam ha olyan boltban jártam ahol ki voltak rakva. Gyötörtem őket, és valóban nem bírtam rajtuk előcsalogatni azokat a mikrolaggokat amiket az s22u-n megszoktam."
Dettó így voltam vele (csak S21U-ról, S22-t kihagytam, mert elegem volt az Exynosból). De sokkal jobb a helyzet mint a korábbi OneUI + Exynos párosnál. -
TomPack
őstag
válasz
Kisarkítod, csak a témára reagáltam. Semmi bajom nincs a telefonnal, iOS-re biztosan nem mennék vissza már, sokkal jobb rendszernek tartom a droidot, a One UI is sokkal inkább az én igényeimre testreszabhatóbb.
Ezt a kis röcögést is túl lehet élni, leginkább akkor jelentkezik amikor túlvan melegedve, de így is sokkal jobb a helyzet mint az Exynos 2200-al. Valszeg az alma később veszi vissza az órajelet, cserébe inkább tovább forralja magát, és jobban degradálja az akksit. Lehet ez az oka.
De ami miatt lecseréltem, az főleg az üzemidő volt, no meg persze hajtott a kíváncsiság is. -
Dr. Oid
aktív tag
válasz
megkérdezhetem, hogy miről váltottál?
-
Pythoncobra
tag
válasz
TomPack #5836 üzenetére
Csak a pszichológiai háttere érdekelne.
Miért vesz meg valaki egy olyan fogyasztási cikket, aminek a működésében már előre nem bízik, tart a hibáktól, hiányosságoktól, előre sejti, hogy elégedetlen lesz vele -- ha létezik olyan hasonló termék, ami szerinte jobb, bízik benne, elégedett vele, stb...
Hogy elköltsön egy kis pénzt, tesztelhessem, és utána megmonghassa, hogy "ugye megmondtam"?Jelzem, én egyáltalán nem érzek semmi akadást, teljesen elégedett vagyok vele, és a testreszabhatási lehetőségeivel -- ellentétben a merev, kötött és (szerintem) lehúzós almás rendszerrel.
-
klooo
tag
1 hónapja használom kb, de én vettem észre egy mikrolaggot sem. Ez az első samum, nekem korábban nem volt, csak hallottam, olvastam, hogy rengeteg a megakadás. Emiatt egy picit tartottam OS-től, de szerencsére rendben van. Korábban 8 évig volt Oneplus-om és az oxigen OS híresen fluid rendszer, ahhoz képest is rendben van. Egyáltalán nem veszek észre semmi laggot, pedig szoktam látni a 60-90 Hz és fullHD-QHD közötti különbséget is.
-
xhege
veterán
Nekem 14 Pro mellett és után sem tűnnek fel ezek az akadások. Lehet csak nem vagyok elég érzékeny...
-
Dr. Oid
aktív tag
válasz
TomPack #5836 üzenetére
Nekem nincs S23-am, iPhone-om viszont elég sok volt és van is.
Mit jelent a fluid működés? Mitől smooth az okostelefon? Az OS alap funkcióit nézzük? Vagy appokkal telepítve, azok működését?
Egy androidos telón főleg sokat fog változtatni, ha fenn van 1-2-5-10-50 app, azok a háttérben futnak, le-fel töltenek adatot, járatják a procit, stb. Nyilván az IOS se folyton fluid. -
TomPack
őstag
válasz
Gardaai #5833 üzenetére
Én az S22Ultrát -többek közt- emiatt adtam el, mert azt gondoltam hogy a 23-as széria már jobb lesz.
De a fejemben végig ott motoszkált az, hogy a smootsághoz tényleg csak az a +30% erő hiányzik? Mert ha ez így van, akkor az nem lehet jó előjel. Többször megnyomkorásztam ha olyan boltban jártam ahol ki voltak rakva. Gyötörtem őket, és valóban nem bírtam rajtuk előcsalogatni azokat a mikrolaggokat amiket az s22u-n megszoktam.
Aztán végül rászántam magam, és megvettem a kicsi S23-at (ufs 4.0), sokat vaciláltam melyik is legyen a száriából, követtem-figyeltem mindegyik topikot, de végül emellett döntöttem.
És vajon belakva vannak-e rajta mikrolaggok, tizedmásodpercnyi döccenések?
Hát persze hogy vannak!
De akkor mostmár le merem írni, még most sem hozza az iOS fluidságát, még izomból sem. -
Dr. Oid
aktív tag
válasz
mgTerminator #5808 üzenetére
az egy MagSafe töltő, amin a képen lóg?
iPhone-ról gondolkozom a váltáson és ez bizony hiányozna -
mrThomi
addikt
válasz
Dave Crank #5830 üzenetére
Most próbálgatom, tegnap futottam egy brutál üzemidőt energiatakarékos akkuprofillal, wqhd+, csak böngészés és social appok, vegyesen wifi + 5g, reggel 9 óta valami 6.5 óra sot és 50%-on volt estére. Ma reggel 7 óta bt kapcsolat és ugyan úgy merül mint eddig, ami szintén jó csak így már nem kimagasló. A bt sajna zabálja, ha nincs bekapcsolva a kijelző akkor is, de egy e-takarékossal és fhd+ beállításokkal már el tudnék vele lenne 2 napig bt kapcsolat nélkül
-
mrThomi
addikt
válasz
szkorhetz #5828 üzenetére
Egyetértek, de ez nem a telefon hibája, hanem a OneUI. Sokat javult, végre egy pöpec proci, de az optimalizáció még mindig nem az igazi. Vannak Android fronton más telók, akár gyengébb hardverrel amik sokkal fluidabbak és micro laggal elvétve sem találkoztam. Talán majd az A14 és OUI 6.0, illetve az S24 U 144hz-es kijelzője kisimítja ezeket a ráncokat...
-
balintka
addikt
válasz
mgTerminator #5822 üzenetére
Aha, érdekes, ilyenről még nem hallottam. De nagyon jó dolog.
-
Jó tudni a számláról; a 2 vagy 3 év engem nem zavar, inkább legyen rá 2 év, de legyen fehér, ne pedig nekem nem tetsző fekete vagy zöld... nem értem, nálunk miért nem kapható a többi szín. Ráadásul ami kapható, az is pofátlanul drágábban (nem csak ÁFA különbségnyivel drágábban).
#5816 leslien: nem, ez az előző akcióból való rendelés volt (a 256-os áráért volt 512-es verzió, Buds nélkül).
-
mrThomi
addikt
válasz
mgTerminator #5806 üzenetére
Én annyira nem vagyok elalélva az üzemidőtől. Nincs annyira kiugróan jobb üzemideje az S22 Ultrához képest, jobbra számítottam... Napi 8 órás bt kapcsolat, qhd+, 120hz, alap felhasználásra youtube, fb, chrome, messenger, whatsapp, egyéb, hozta az elvárhatót, de semmi kiemelkedő (mint pl egy i13 pm amivel ellötyögtem valamikor lazán 2 napot is.) Annyit bírt mint most a legutóbbi vivo x80 pro aminek sokkal rosszabb papiron az üzemideje.
TheodoriK: ha csak 10 szazalékot vesz vissza az bőven jó egy amúgy is húzott Snap 8gen2-től szerintem.
-
Végül megléptem, a német Samsung webáruházból rendeltem egy fehér színű 512/12-es verziót. Hétfői rendelés, szerdán megkapta a mailboxde, pénteken pedig nálam is volt
így szállítással is belefért 480k-ba átváltással (viccek az itthoni árak/akciók), ráadásul az itthon csak szürkeimportban elérhető fehér verzió lett belőle. A garival sem lesz probléma, a számla az én nevemre szól.
-
kengyel
nagyúr
válasz
mgTerminator #5808 üzenetére
Aztán te tele vagy töltőállomásokkal.
Csak vezetékkel töltöm, de ritkán használom a gyorstöltést is.
-
kengyel
nagyúr
válasz
mgTerminator #5806 üzenetére
Sokat " sírtunk " az aksi miatt, most meg nem egyszerű lemeríteni.
-
mrThomi
addikt
válasz
thomas92 #5804 üzenetére
Gyakorlati része érdekelt volna, hogy valójában mit is korlátoz pontosan? Annyi van csak odaírva, hogy üzemidő + hüsebb működés, illetve visszaveszi a feldolgozási sebességet. Ok, de minek veszi vissza ? 1mp lassabban tölt be a facebook, vagy ezt hogy kell elképzelni ?
-
thomas92
aktív tag
válasz
mrThomi #5803 üzenetére
Én nem próbáltam ki, mert így is elégedett vagyok az akkuval és nem azért vettem, hogy bekorlátozzam az erejét.
Szerintem akkor lehet jó használni, ha tudod, hogy sokára kerülsz töltő közelébe.
De szerintem próbáld ki, hogy mennyi akkuidőt tudsz vele nyerni a készülékeden, sokkal jobb tapasztalat, mint más leírása.
-
mrThomi
addikt
Pár napja volt szó az akksiról. Ha a további akkubeállításoknál a teljesítmény profilt energiatakarékosra teszem az mennyit dob az üzemidőn ? Illetve mikor érdemes ezt a beállítást használni ?
-
rjg
őstag
válasz
mgTerminator #5794 üzenetére
Én eddig egyszer jártam így, a reggel hét órakor esedékes Airplane mode kikapcsolása valamiért nem futott le. Előtte, utána mindig, akkor egyszer nem. Nem jöttem rá, mi az oka.
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Dolce Gusto
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Futás, futópályák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB független, szürke, Pitaka karbon tokkal és fóliával
- Nagy tételben - Használt telefon felvásárlás
- ELADÓ Apple iPhone 14 Pro Max 256 GB - Space Black!
- Edzett üveg: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz 899 Ft
- BONTATLAN Google Pixel Pro 9 XL 512 GB Obsidian
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!