- Dany007: Kiakasztó frissítések
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
-
LOGOUT
Samsung Galaxy S23 és S23+ téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jadro
veterán
válasz
gulyasa #16536 üzenetére
Pont tegnap néztem S25-nél. Ugye az a sírás tárgya, hogy évek óta nem változik a sima S készülékek kamerája. S23-nál egyértelműen ott volt a banán és S25-nél én nem látom. Pedig elvileg a kamera modul ugyanaz, csak a szoftver más (Vagy mégsem?)
Tettem fel egy tesztfotót, csak én nem látom ezen? [kép] -
válasz
gulyasa #16393 üzenetére
Szia!
Köszi, igen a google féle rendszernaptár volt kilőve, ami a szinkronizálást intézi.
Viszont más androidos nincs, csak a samsung, azt letiltottam.
Az aCalendar így sem működik, de másik igen. Félmegoldásként az aCalendar-ban dolgozom és a másik értesít. Évekig jól működött az aCalendar, most feladta. -
-
qltsar
veterán
válasz
gulyasa #16281 üzenetére
Nem sajnos, vagyis mar nem...ami eleg bosszanto.
Regen ezeken a telefonokon tenylegesen latni lehetett, ha megnezted a szoftverinformacios reszt, hogy OneUI Core-t futtatnak, de mar elvileg ez nem ilyen.
Talan altalanossagban ki lehet jelenteni, hogy az A/F/M szeriakbol a 0X/1X/2X modelleken tovabbra is egy kigyomlalt OneUI fut, igy ezekre nem elerheto a storebol a GoodLock, ha fel is rakod manualisan, es telepited a modulokat nem fognak latszodni GoodLockkon belul, NiceLockkal pedig proba szerencse, hogy melyik modulnak milyen funkcioja mukodik.
-
qltsar
veterán
válasz
gulyasa #16278 üzenetére
Nem fog menni, mert hivatalosan nem tamogatott.
Nekem is van egy alsopolcos A szerias telefonom, Nice Lock es probalgatas, hogy melyik modullal mit tudsz csinalni.
Ha fel is tudod telepiteni a modulokat nem fog minden funkcio mukodni, ill. a System UI-t nehany kapcsoloval nekem sikerult osszeomlasztanom.
-
Roxbury
őstag
válasz
gulyasa #16240 üzenetére
Már nem csak arra.
Androidos? Most már élőben követheti az ismerőseit egy térképen
-
thefreeman
aktív tag
-
válasz
gulyasa #16110 üzenetére
Utoljára Sony Z1C- nél csináltam cache törlést. Azóta nem kellett. Most sem kell, mert nem frissítés után jött a probléma. Reggel csináltam egy sima újraindítást. Megnézem az akkustat-ban, hogy "mi ette a legtöbb áramot", annak mellőzöm a használatát. Szerintem ennyi elég ahhoz, hogy kiderüljön, mi okozza az indokolatlan mértékű merülést. Remélhetőleg nem a Samsung ösztökél arra, hogy "vegyél újat és a nagyon merülő régit beszámítjuk". Mert ebbe a stratégiába már belesült valamelyik iTelefon márka.
-
Technoman
őstag
válasz
gulyasa #15995 üzenetére
OK a Huawei vonalat elengedem, de akkor mit vegyek?
Az appban felsoroltak közül nem sok mindent lehet itthon venni (pld Xiaomi Mi Smar Scale nem kapható, csak a 2 verzió)Omront találtam, de egy kicsit túlzásnak tartanám, hogy 40k-ért vegyek mérleget, még ha tudom, hogy az Omron az minőség)
Összegezve: ki milyen mérleget használ a Samsung Health-el? -
PedroPascal
őstag
válasz
gulyasa #15931 üzenetére
Amit én személyesen tapasztaltam S20 és S22-nél összehasonlítva S23 és S25-el igen is prestige romboló szerintem az Exynos csúcs Samsungban. Munkatársam S24-el ugyan úgy szív mint anno én is mikor Exynos volt nekem. Az hogy egy köztudottan legendásan szar procit tesznek évekóta csúcs telefonba igen is prestige romboló. Mert emiatt sokan lejárják a Samsungot. Ha ennyire erőltetni akarják a saját "csúcs" procit akkor ezt nem ilyen nagyban kéne kisérletezni főleg hogy eddig még jót nem sikerült nekik alkotni. Ott van az S FE széria, szerintem bőven elég lenne ha csak ott kisérleteznének.
-
qltsar
veterán
válasz
gulyasa #15667 üzenetére
Szerintem ettol valamiert a HMS core jelen van, es fut is.
Valoszinuleg, ha a Huawei Appgallerybol toltesz le valamit, akkor az a specifikus APK a Huawei-es szolgaltatasokat probalja meghivni amik a HMS core reszei.
Valoszinuleg az van amit gyanitasz, es SmartSwitch-el jott at az App.
Ha megis dinamikus az APK,akkot eleg egy teljes adattorles ra, ha nem, akkor ujratelepites PlayStorebol.
-
válasz
gulyasa #15039 üzenetére
Most kikapcsoltam. Pár nap alatt kiderül mi mindent sumákolt el az életemből. Viszont biztos megmentett nekem napi pár %-ot az akku merülésből.
A háttérfolyamatokon spórolhat valamennyit, bár szkeptikus vagyok a gyakorlati hasznát illetően, lévén a háttérfolyamatok jellemzően nem energiazabálók.
A120 Hz köszöni jól van, azt nem piszkálja, mert azt látnám. Azon se sokat lehet spórolni mert alapból csak spórolós 120Hz van (adaptív). -
-
válasz
gulyasa #14618 üzenetére
Ennyit arról, hogy valaki nagyonokos kitalálta: az ember által létrehozott kép megóvása érdekében a mesterségesen létrehozott képeket kötelező vízjellel megjelölni. És az a valaki elhitte, hogy mindössze ennyivel meg is van oldva a probléma. Igen, az ai oldal felől megoldódott. De mint ez esetben (is) látható, a probléma nem az ai, hanem az ember. Mert az embernek fontos, hogy eltüntesse az ai nyomait, nem az ai kezdett "ügyeskedni" és "megoldjuk okosba"....
-
zola899
tag
válasz
gulyasa #14545 üzenetére
A sima és a + verzióval viszont nem működik, csak az Ultrával, ahogy írtad is (tesztelve).
Ami nekünk, nem ultrásoknak megy:
port: https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-BigKaka/f/dl73/ (samsung.apk)
config: https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/f/configs-bigkaka-07/ (értelemszerűen a megfelelő típust kiválasztva).A port installálása és config importálása/betöltése után az "ex" kamerát kell kiválasztani, majd a módok közül a gömbpanorámát.
Nos, elöljáróban annyit róla, hogy működik, de szar...
Nem képes úgy összeollózni, hogy ne legyen ugyanaz többször is lefényképezve, és a végeredmény ne legyen torz.Egy kb. 20 m2es nappaliban próbáltam, és ahogy stabilan forogtam szép lassan körbe, szépen exponálgatott, viszont egyes tárgyakat duplán fotózott.
Bárhogy is ügyeskedtem vele, nem lett tökéletes.Ma tesztelni fogom kint is, megpróbálok összehozni valami fasza tájképet. Lencsét nem lehet változtatni, gondolom az 1x-et használja. Ami közeli tárgyaknál lehet nem szerencsés.
Majd kiderül.
De ha kint, nagyobb térben is ezt produkálja, még gimballal is, akkor instant törlés.Jópofa feature, de amúgy se használnám szerintem, normál fényképezésre ott van az LMC, ami a legjobb számomra.
-
agaron
tag
válasz
gulyasa #14508 üzenetére
Igen, ezen gondolkoztam en is. UAG Pathfinder tokot hasznalok, es igazabol egy minimal res volt a tok pereme es az uveg kozott, ahol megserult az uveg mind a 2 alkalommal, azert volt gyanus nekem is. Persze valahol ez a dolga, hogy az uveg seruljon ne a kijelzo, csak azert koltseges surun cserelni es kicsit tobbet vartam valahol. Illetve megertenem, ha extrem korulmenyek kozott tortenik ez, de max azt tudom elkepzelni, hogy par percre a kocsikulcs melle kerult a zsebemben es megsertette, kb ennyi az extrem igenybevetel nalam.
-
kelly416
veterán
válasz
gulyasa #14474 üzenetére
Megeshet, hogy velem van a baj, de én netről rendelem a legtöbb dolgot amit én veszek. A konyha és ruházkodás kb. teljes egészében az asszonyé, kivéve ha éppen boltba megyek. Nem sűsün fordul elő. Így engem hidegen hagy a legtöbb törzsvásárlói meg mindenféle kártya. A tescos is azért van így, mert ott néha alapból elég nagy kedvezmény van clubcard használatával.
Egyik ismerős szokott fél órát a kasszánál állni és 30.000-ből 15.000-et lekuponozni, de nekem ehhez nincs idegzetem. Ha enyém lenne a konyha meg a ruha, valószínűleg másképp állnék hozzá.
-
cirx
senior tag
válasz
gulyasa #14283 üzenetére
Én azért köszönöm, hogy tudattad velünk az infót!
Itt mindenkinek csak a saját ügye a legfontosabb, nagyon kevés kivétellel. Megjártam pár topikot, de itt a legkoncentráltabb az ilyesfajta jelenlét!
Mivel ez egy fórum, bárki bármit megoszthat a témával kapcsolatban, a házirendeket szem előtt tartva.Én személy szerint azért nem várom, mert nálam minden egyes verzióugrás egy teljes újratelepítéssel és belakással jár. Ezzel elkerülöm a legtöbb olyan hibát, ami miatt itt sokan cache-t ürítenek, menet közben többször is.
-
gurabli
őstag
válasz
gulyasa #14271 üzenetére
Évtizedek óta nem volt valószínű ekkora üzlet, mint a környezettudatosság-kártya. Ha léteznek cégek, akik magasról tesznek erre, akkor azok pont ezek a giga cégek. Csak ráéreztek a hihetetlenül nagy profit lehetőségre és a most még támadhatatlan kártyára. A nagy gond, hogy az emberek ezt beveszik és sokan meg vannak győződve, hogy valóban jót tesznek.
Mondjuk az almások többségén nem lepődöm meg, mert valami érthetetlen módon vakon és hihetetlen meggyőződéssel képesek követni a cég agymenéseit.
Ez most egy ilyen világ...Nem lehet (most még nem lehet) nem beállni a sorba, mert akkor nem vagy "környezettudatos". És azzal véged. Kormányok is erre kényszerítik azokat, akik esetleg nem vennék fel ezt a hülyeséget. Sok választás jelenleg (még) nincs.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
gulyasa #14224 üzenetére
izopropillal is tisztítottam, nincs benne olyan retek, ami blokkolná, házi praktikák kimerítve.
senki nem pánikolt, az volt a kérdés, hogy van-e olyan szervíz BP és környékén, ami jobb, mintha a Telemaxhoz viszem. örülnék, ha ennek a megválaszolására koncentrálnánk.
a Telemax itt van a melóhelytől 10 percre, de régen volt emlékeim szerint márkaboltokban is helyi szervíztevékenység, ezért kérdeztem.
-
válasz
gulyasa #13597 üzenetére
Fogadtam magammal, de sajnos vesztettem. A fogadás lényege az volt, hogy a komment publikálása után 10 percen belül lesz olyan válasz amely a mérőeszköz pontosságát, hitelesítését fogja kifogásolni és a mérésügyi hivatal kalibrálás certifikátját szeretné látni, amely lehetőleg nem régebbi három napnál. Vesztettem, mert több mint 10 perc kellett.
Viszont a Samsung sem mellékelt hitelesített mérési certifikátot a töltöje mellé, sőt a töltőre a hitelesítés tényét igazoló matricát sem ragasztották rá, ezért mindkét töltő esetében megelégszünk a rányomtatott CE minösítéssel, aminek egyébként semmi köze a mérési pontossághoz -
Black83
tag
-
válasz
gulyasa #13245 üzenetére
Kipróbáltam 3 másik kábellel is, de nem megy sajnos
Gondolom az S23+-on kéne csinálni egy gyári visszaállítást, de ahhoz meg nagyon nincs kedvem
De előtte ment rendesen. Egyszer lefagyott a waze, azóta nem akar működni ezzel a telefonnal. Kihangosítás minden ok, kivéve android auto
-
kelly416
veterán
válasz
gulyasa #12813 üzenetére
Csatlakoznék. (Sima S23.) Elindultunk nyaralni, a telót hiába dugom az autó fejegységére, csak tölt. Szerencsére a feleségem S20FE-je működik ugyanazzal a fejegységgel, kábellel. Azóta több kábelt is kipróbáltam, semmi javulás.
Majd ha haza érek, kipucolom az aljzatot, de dustproof dugó van benne mindig és kipróbálok gyári kábelt is, de nem ezektől várok javulást. Szerintem szoftveresen lehet valami gatya, csak még nem jöttem rá, hol lehet a kutya elásva. -
qltsar
veterán
-
zolikaDB
veterán
válasz
gulyasa #12650 üzenetére
Szívtam vele 1 órát. Arról tudtam, hogy maga a Video library mint önálló alkalmazás megszűnik. Küldött levelet róla a Samsung.
Tehát ha fent volt, akkor jó neked. Ha valami miatt legyalultad a telefont, se Play-ről, se Samsung Store-bol nem tudod újra feltenni.
A Video Player marad, de rendszerszinten integrálva marad. Azaz nincs IKONJA és nem is tudod kezdokepernyore kitenni.
Most egy működő megoldás, amit találtam: egy régebbi és nem a legfrissebb Video library-t apkmirror-rol feltenni.
Pl ezt (2023 februári verzió): [link] -
kelly416
veterán
válasz
gulyasa #12627 üzenetére
Ezt én is szívom.
Ha nincs privát dns, akkor töménytelen reklám van. De iszonyat, mennyi sallang. És mind adatforgalom, tehát fizetek érte, hogy keretlen reklámokkal bombázzanak. Ha van privát dns, akkor sok minden akad és érdekes módon sokszor még wifi-n több a bajom mint mobilnettel. -
válasz
gulyasa #12478 üzenetére
Kizárólag az akku romlása miatt hoztam szóba. Nulla akkukíméléssel 4 év után az akkuidő csökkenése inkább csak mérhető volt mint érezhető. Ezek után nem látom értelmét annak, hogy az S23 akkuját mindenféle tech trükkökel babusgassam évekig, hogy 4 év múlva csak 97%-ra romoljon, ha babusgatás nélkül se lesz rosszabb 90%-nál.
-
-
Rigormortiis
veterán
válasz
gulyasa #12407 üzenetére
Megbízhatatlan. Többször belefutottam parkolási anomáliába vele, és az érintésmentes fizetés sem mindig zökkenőmentes vele. De még ha egy tökéletesen megbízható app lenne, akkor is egygyel több mozdulatot igényel fizetéskor, minr a wallet.
A mindenféle kapcsolgatós automatizálásokhoz pedig: a háttérben futó rutin is fogyaszt
Múltkor nagy nehezen lebeszéltem egy ismerősömet arról, hogy ne kapcsoltassa már ki-be a bt-t és a wifit a rutinnal, amikor haza vagy munkahelyre ér, mert ha valami, hát a gps az tud rágcsálni, és ilyenkor elég gyakran megpingeli a rendszer a helyadatokat. És amióta kilőtte a rutint és mindent bekapcsolva tart, nőtt az üzemidő valamennyi. Jé, hogy mik vannak
Na és a nfc meg az uwb chip is a szinte nem fogyaszt semmit kategóriába tartozik.
A paranoia már más kérdés, noha lezárt kijelzővel semmit nem tudnak kinyerni belőle, plusz érdemes ésszerű napi vásárlási limitet beállítani max megemelni időlegesen ha szükséges, és visszaélés esetén a bankok is segítőkészek. Szóval nem kell erre ráfeszülni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Tőzsde és gazdaság
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Lavender Purple, Bontatlan, Új, 0 Perces, Lila, 1 Év Garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Midnight Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Xiaomi Poco F5 Pro 256GB/12GB RAM Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000