- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Samsung Galaxy S23 és S23+ téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exelsior24
aktív tag
válasz
Lami66 #16101 üzenetére
Szia!
Pont ezért néztem most fel az S23 topikba, mondom megnézem mások nem-e panaszkodnak jóval gyorsabb merülésre, mert a héten mire este hazaérek szinte minden nap alig 20-30%-on van az akksi, korábban 50-60% simán szokott maradni, és ugyan az a szintű napi mobilhasználat, új appokat se telepítettem semmit ami esetleg zabálhatná az akksit. Nekem úgy tűnik, hogy itt a frissítésekkel kutyultak el valamit, de nagyon.
Jó végülis kibírja még így is a telefonom a napi használatot, este meg megy fel töltőre, de azért bosszantó mert valamiért érezhetően egyik napról a másikra sokkal, de sokkal jobban merül valamiért.
-
pcnet
addikt
válasz
Lami66 #15805 üzenetére
Köszi, remélem megoldja.
Egyszer már pillanatok alatt lepörgött 20%ról 1%ra. Akkor betudtam a hidegnek. De tegnap szobahömérsékleten játszotta el és tényleg csak néhány percre tettem le. Azért ez elég para, hogy bárhol otthagyhat szenzor(és majd pumpa) nélkül. A rátöltés sem mindig megoldható nálam.
-
qltsar
veterán
válasz
Lami66 #15468 üzenetére
Szerintem meg akkor sem lesz ilyen bazari erzes az S23-adnal.
Az S25 kameraframejei olyanok, mint egy Alirol rendelt kamuSamsungnal. Szerintem bunronda.
S23 szerintem tovabbra is BB, ha valaki Samsung nem Ultra S szeriat akar.
...es ezt ugy irom, hogy egy S24 Ultrat hasznalok.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Lami66 #15313 üzenetére
Akkor érted meg mi értelme van és miért fontos a gdpr, amikor olyan országban élsz, ahol nincs.
Kínában, amerikában, vagy ausztráliában full más. Pl ausztráloknál aláírsz egy random emberrel egy bérleti szerződést, és másnap már hív az ottani vodafone (és az összes többi otthoni/rezsi szolgáltató), hogy szerződjél le velük, úgy, hogy már minden adatot tudnak rólad. Valahol nagyon kényelmes, de ugyanakkor ijesztő is.
Vagy ugyanúgy ott vannak az internetes sütik.bárhol készülhet rólam videófelvétel, amit aztán bárki felrakhat a netre
Ez nincs így. Egy társasház osztatlan közös tulajdonában lévő folyosójára sem tehetsz kamerát, amit egyébként csak te használsz, és ráccsal 50 éve el van neked kerítve.
Ugyanígy egy privát beszélgetést sem rögzíthetsz jogilag. A térfigyelő kamerákat sem kezelheti bárki, csak a jogilag illetékes. De ha közzéteszed az autó menetrögzítő felvételét azon sem lehet rendszám.Nem azt mondom, hogy én szent vagyok és így minden jó, de én úgy látom, hogy rosszabb lenne (túl sok mindem elszabadulna), ha nem lenne gdpr.
-
qltsar
veterán
válasz
Lami66 #15219 üzenetére
Nem kell "felhobe" menteni.
Biztos vagyok benne, hogy Androidnal a sajat otthoni NAS-odra is szepen mentegetheted a dolgaidat, igy nem kell a felho alapu technologiakra hagyatkoznod, kiadva az adataidat onkent masnak.
Az autoblocker lopas eseten jol tud jonni, hogy letilt minden USB interface-t.
-
válasz
Lami66 #15102 üzenetére
"Úgy látszik a Samsung az akkukíméletességet helyezi előtérbe a gyorsabb töltés helyett."
Nem. Lehet, hogy félreérthető voltam, de a PPS Protokollal pont azt teszi lehetővé, hogy nagyon gyorsan fel tudd tölteni a telefont, miközben az akkumulátor nem degradálódik jobban, mintha lassú töltéssel töltenéd.
Valszeg a jövőben egyre több telefon és töltő fogja támogatni ezt a szabványt. -
válasz
Lami66 #14832 üzenetére
Gondolom az akku védelemből az Alap-ot használod, ugye?
A Maximális védelemig (80%-ig) töltött akkumulátor tesztelése lefutott és érdekes az eredmény.
5-öt csináltam a 20-as stressz tesztből 5A-es kábellel egy 65W-os töltővel, ahol az 5. ciklusnál már 44 fokos volt az akkumulátor.
A töltöttség 79%-ra esett és nem tovább, de töltést nem mutatott a telefon.
Normál és a gyors töltés beállítása alatt is a telefon teljesítményfelvétele 4-5W volt.
Gyanítom, hogy a proci melegítette meg az egész telefont az akkuval együtt.
Azért gondolok erre, mert a teszt után rögtön átkapcsoltam Alap beállításra a védelmet és ezzel megkezdődött a töltés, de az akkumulátor hőmérséklete ennek ellenére csökkent.
A 100%-ra való töltés Alap védelemmel még folyamatban van, erről később fogok írni. -
-
qltsar
veterán
válasz
Lami66 #14815 üzenetére
Persze, de azert legyen egy minosegi hatar szerintem.
Nalam ez a Baseus, Ugreen esetleg meg Blitzwolf, ennel lejjebb nyugodt szivvel nem mernek menni.
De visszaterve az eredeti felveteshez, amit mar leirtam, Samsung tovabbra is haklis ezekre.
Ha nem tud kapcsolni akarmilyen markaju tolto dinamikusan a szabvanyra amit Samsung hasznal akkor nem megy az SFC 1.0/2.0, teljesen mindegy, hogy ra van irva, vagy sem.
Ha nincs rairva es mukodik, akkor szuper - en is igy vettem meg a Gan5 Pro-t, amivel szuperul megy a "45W", es a sima SFC 1.0 is.
Amugy, ha lett volna Samsungbol GaN-es 65W-os verzio, amin van 2*USB-C es 1 sima USB akkor azt veszem.
Sajnos a mikro USB-s eszkozeim miatt szukseg van a sima USB portra, illetve ami nagyon fura, hogy a bicikli lampaimat - amik USB-C-sek (4db), nem tudom tolteni USB-C-USB-C kabellel, nem veszik fel a toltest, csak USB-C - USB-A kabelrol.
-
2007ath
aktív tag
válasz
Lami66 #14760 üzenetére
"az S23 ujjlenyomat olvasója egy katasztrófa. ... én is megfigyeltem, gyalázatos a hatékonysága a telefon feloldásakor, de sokkal hatékonyabb ha pl. banki alkalmazásba akarok belépni vagy fizetést jóváhagyni."
Ugyanezt tapasztalom. Az összefoglalóban ajánlott Spigen "Glas.tR SLIM EZ Fit" üveggel használom. A Huawei P9-em után egy tragédia a működése.
-
válasz
Lami66 #14760 üzenetére
"Már rengeteg alkalommal volt az, hogy sokadik ujjazós feloldási kisérlet után pinkóddal kellett feloldanom a telefont, de az otp alkalmazásba elsőre beenged, a fizetési jóváhagyást elsőre elfogadja"
Nahát öröm az ürömben, hogy nem csak én tapasztaltam ezt.
Egyszerűen nem tudtam hova tenni ezt a fajta működést.
Lehet, hogy ez valami szoftveres bug, csak nem mindenki figyelt fel rá és ezért nem is jelezték. -
Technoman
őstag
válasz
Lami66 #14760 üzenetére
Hát nem 'tom.
P30 Pro-ról jövök S23+-ra. Mindkettőn Spigen ÜVEG van. Nem mondom, hogy a Samunál 10/10 az ezzel kapcsolatos feeling, de lényegesen jobb az érzékenysége, mint a Huawei-en (tudom mindkét leolvasó más technológiát használ, de az is lehet , hogy az én ujjam túl "türelmetlen és kapkodós") -
kelly416
veterán
válasz
Lami66 #14694 üzenetére
Hála a jó égnek, nálam nem így van. Igaz, én legtöbbet a táblákat figyelem, a gps csak olyan néha-néha rápillantok dolog.
Ha viszont olyan helyre megyek ahol még nem voltam és távol is van, akkor a tájékozódási pontok velős része megmarad, de van ami mellett elmegyek, ahogy Te is írtad.
De igen, benne van ez is a birkásításban, túl kényelmes, nem kell agyat használni mellé... csak mi lesz, ha egyszer nem működik?
Parkoló radar/tolató kamera is ilyen, meg sok-sok kényelmi funkció. Szerintem. -
qltsar
veterán
válasz
Lami66 #14676 üzenetére
En sem ertem.
Nekem van iPhone is.
Parhuzamosan hasznalom a kettot, sajnos kell neha iOS-t.
Az elmult 5 evben iOS-en tobbet fagytam, de teljes telefon crash-sel, mint droidon.
App-crash bar iOS-en nem volt, de azt app crashnek hivnam, hogy a messenger, vagy a Youtube nem tolti be a feedet.
Ellentetes tapasztalat, ilyenis van.
Egyik sem tokeletes, de ezek a velemenyek nagyon kisarkitottak.
Ha a social media direct content creationrol lenne szo, az persze, iPhone, ha direktbe akarsz feltolteni videot, es nem a kamera appal felvettet, de nem errol volt szo.
-
-
kelly416
veterán
válasz
Lami66 #14466 üzenetére
Én ettől eléggé tartanék. Eleve utálom hogy mindenféle kamera engem sose szolgált az utcán, nem hiányzik az hogy míg ráadásul a bólogatással esetleg levonják az összes pénzt a számlámról. Utána nyilván jönni a jaj hoppá majd 60 nap múlva visszaadjuk... Csak éppen addig meg kell élni valamiből.
-
válasz
Lami66 #14435 üzenetére
Pedig megvan az, 7% ÁFA különbözettel a telefon 963 EUR. (20% vs 27%, és 128-as verzió).
Az S20-nál 334 volt egy 1 EUR , akkor az 321 000,- Ft, az Artisjus itt: 3 200 (128 GB)
Az S24-nál 380 volt egy 1 EUR akkor az 366 000,- Ft, az Artisjus itt: 3 400,- Ft (128 GB)
Az S24 indulóára 370- 380 000 körül volt, nem láttam 410-ért, az előrendeléskor a 256-os S24-re írt 400 000 forintos indulóárat, amit bőven lehetett kuponozni/készüléket beszámítani, stb.Meg persze számíthatjuk úgy is, hogy nettó 750 EUR a telefon, ez 20% ÁFA esetén 900, 27 % esetén 953, de akkor sincsen ekkora a különbség az árak között.
-
válasz
Lami66 #14194 üzenetére
Nem értelek - egy terméket 1000 helyen meg lehet venni. Van ahol 0%-os részletre, van ahol kipróbálhatod, van ahol szürkeimportos, és van ahol kuponnal.
Nehogymár a vásárlókat cseszegessük azért, mert a fentiek közül valamelyik mellett döntöttek
Szolgáltatók elég régóta nagyon kevés kedvezménnyel adják az előfizetés mellé a cuccokat, mert csomóan kényelemből és a részletfizetés lehetősége miatt körül sem néznek máshol.
A Samsung meg ha a saját webshopján akar forgalmat ebben a régióban, ott az árral, kuponokkal fog tudni vevőket szerezni, nyilván meg is teszi, ahogy a philips webshop is pl.Csak arra próbáltam meg felhívni a figyelmet, hogy az ajánlott fogyasztói árak az almánál nagyon sokáig kitartanak, a Samsung viszont elég jelentőseket szokott akciózni idővel, amivel versenyképessé szoktak válni a termékeik, még a következő generáció érkezése előtt.
-
-
GeOg
csendes tag
válasz
Lami66 #14184 üzenetére
Szerintem teljesen jó a kommented. Semmi baj nincs azzal, ha valaki szeretne többet kihozni a kezében lévő és más megvásárolt technikából. Amúgy makrót leszámítva semmi baj nincs az S23 kamerájával, van nála jobb is, rosszabb is a felsőkategóriában. Makróban a P10-től is elmarad, a többi témában amit eddig fotóztam vele (tájkép, családi fotók, szelfi) viszont bőven előtte van. Ha valaki telefonnal akar makrózni, a legegyszerűbb megoldás ma úgy egy szimpla nagyító használata. Jópofák ezek az előtét lencsék is. A továbblépéshez a makrózás világában, pedig nem másik telefonban kell gondolkodni.
-
qltsar
veterán
válasz
Lami66 #14184 üzenetére
Persze ertem, ettol meg nevetseges, hogy egy ilyen szandekosan kihagyott funkcioval probalnanak terelni az ultrara...vagy akinek ez fontos az A5X szeriara.
Ha a kompaktsaga nem lenne meg az S2X base szerianak, mar nem sok indok lenne, amiert megerne az Ultran kivul az S szeria az A-hoz kepest.
Ugy latom, hogy az A5 szeriat tulsagosan felhuzta Samsung, az alap es a + modelleket, meg szandekosan le.
-
qltsar
veterán
válasz
Lami66 #14182 üzenetére
Tovabbra sem ertem a tema feszegeteset.
Az ultrawide lencse autfocus nelkuli, dedikalt makrolencse nincs.
P30 nem csak ebben jobb a fotok teren.
Ettol fuggetlenul az S23 szeria egy majdhogynem "allrounder", de aki jobb fotos kepessegeket akar Samsung vonalon, az megy Ultrara, ha Androidon, akkor, OPPO, Vivo, OnePlus, vagy, ha mindegy az OS, de a kompaktsag szamit, akkor egyertelmuen iPhone.
-
gatesz
tag
válasz
Lami66 #14060 üzenetére
Köszönöm kedves hozzászólásod :) A Mate 20 Pro egy mocsok jó telefon, mindent tud amit a mai telefonok. Nem is akartam lecserélni. De sajnos az akksi csere után elszállt az NFC, utána pedig ma nem ismeri fel a sim kártyát. Most sem vagyok biztos benne mit szeretnék, én imádtam ezt a telefont. 3 évig egyszer nem fagyott le, minden működött rajta mindig! Nem tudom lesz-e még ilyen telefonom. Igen filózok mert már untam, hogy annyira nem mertem banki alkalmazásokat használni stb... és én hosszú távra tervezek, nem szeretném még egyszer ezt. Évről évre nulla amit a telefon gyártók adnak. Nekem a Mate 20 PRO-ban 6 giga ram van.... 4 éves telefon.... Tényleg nagyon jó kamera és 45 Watt töltés... Hány telefon tudja jelenleg???? Vicc ami most a piacon van. Amíg a Huawei képben volt volt komolyabb verseny, most hogy nincs semmi nincs....
-
gurabli
őstag
válasz
Lami66 #13881 üzenetére
A Huawei nagyon hiányzik a piacról. És igazából a Sony is. Cserébe egyre komolyabban tör fel a Xiaomi. Mondjuk a kínai most, ebben a helyzetben, nem lesz versenytársa a Samsungnak. Elsősorban USA-ban. Meg a Note akkudurr is eléggé megrázta a Samut, szerintem ezért ilyen extra óvatosak az akkuval. A fene tudja. Évente nem lehet mindig nagyot húzni, de itt már tényleg 4+ évről beszélünk. Az S23 amúgy nagyon jó, a kicsit nagyobb akku és gyorsabb töltés és valamivel jobb kamera (makró?) kellett volna. Más minden megvan, nem igazán lehet belekötni. Az Exynos sem segít, főleg, hogy USA Snapdragont kap. Nekem amúgy Snapdragon S10-em van. Az FE is egy vicc lett, szinte mind. Meglátjuk, hogy mi lesz az S25 - de szerintem semmi hűha, talán a töltés sebessége.
Ahogy lenni szokott, ha megveszik... És még megveszik. -
kelly416
veterán
válasz
Lami66 #13720 üzenetére
Én nem tudom, mi van nálatok. Ülünk az autóban, hívnak, nem tartozik másra, a telefonálós képernyőn rábökök a bluetooth zöld ikonjára, fehérré változik és a telefonon folyttaom a beszélgetést. Nem kapcsol vissza.
De az indító kommentet úgy értelmeztem, hogy magát a bluetooth-t kapcsolja ki és az is vissza kapcsolódik. Most azt is kipróbálom melóba menet, de nem szokta önmagától visszakapcsolni.
Két kérdés. Nem-e állítottatok be rutint vagy adtatok valami app-nak lehetőséget a bluetooth bekapcsolására (akár a tárcsázó app-nak)?
Gyári tárcsázó app fut-e nálatok, vagy valami letöltött? -
gurabli
őstag
válasz
Lami66 #13689 üzenetére
Egyáltalán nem gond, hála istennek, kifizetni. A kérdés az, hogy mit kapok a pénzemért - nos, ennek semmi köze a van-e rávaló vagy nincs témakörhöz.
Óh, a jó Sony compact sorozat. Mind volt, Z3C, Z5C, Z1C.
A Z5C volt az a telefon, az S10 mellett, ahol éreztem, hogy na, drága, de itt tényleg kapok a pénzemért. Meg régen két Nokia. Meglátjuk, hogy mi lesz az S23, mert valószínű, hogy az lesz. -
-
válasz
Lami66 #13618 üzenetére
Samsung telefon van, de töltő az nincs.
Egyébként a teszteléshez egy ilyen tesztert használok.Ha jól emléxem, akkor nálam 40% alatt 21-23W volt teljesítmény, de ezt nem szupergyors töltési módban mértem. Ha szupergyors töltésen van a telefon, akkor gondolom, hogy minden töltési tartományban az adott teljesítménnyel egy kicsit meghosszabbítja a töltési időt, ezért a töltési idő összességében lerövidül, mert pld gyorstöltésnél 20W felett csak 40%-ig tölt, szupergyors töltésnél meg pld 50%-ig tölti ugyanezzel a teljesítménnyel és így tovább. Ezért a maradék 50%-ra már kevesebb idő kell. Mivel ezt nem teszteltem a végsőkig, ezért csak következtetek rá, mint az korábban írtam.
Azért gondolom, hogy nem lehet másképp, mivel a feszültség a normál töltés után, ami 5V, gyors és szupergyors töltés esetében is maximum 9V.
Új hozzászólás Aktív témák
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Yettel topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Konteó topic
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Asztrofotózás
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11