Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pala

veterán

válasz MegalodonS #510 üzenetére

én amatőrként is és most versenyzőként is a cm-et használom, mert egyszerűen kiforrottabb..netes használatra egyértelműen playchess, de a cm1000 odaver minden chessbase proginak, nálam legalábbis a cm1000 vs. fritz 9 8-2 !!!!! elég meggyőző a cm javára. Arról nem is beszélve, hogy a fritz 9 bugos, minta fene, ezt már több mester is mondta az edzésemen (van egy pár hozzáértő ott).. shredder jobb, tigerrel is egyetértek, hogy profi program (cm-szintű minimum, csak én valamiért kevesebbet használom, egyszerűen megszoktam a cm-et), Fritzből pedig a 8-as még valóban elfogadható, de a 9-et miután rádöbbentettek, hogy hibásan értékel néha, eltávolítottam...pedig szolgáltatásait tekintve egyáltalán nem rossz.

én sem vitatkozni akarok, csak ez meg az én meglátásom, tapasztalatom, és az ssdf listának sztem max érintőlegesen van köze a progik valódi erejéhez (azt azért nem vitatom, hogy a shredder 9 az elsők között van, viszont a cm1000-ben újabb motor dolgozik, mint a 9000-ben)

hogy objektívek is legyünk picit: ami rossz a cm-ben: a leggyengébb karakterek is, ha fonalas matt van, azt akkor is megtalálják, ha 10 lépéses (holott mondjuk előtte bástyákat meg vezért néztek el:U), én legalábbis ezt vettem észre, ez mondjuk picit kiegyensúlyozatlan. továbbá még az erősebb karakterek is néha hülyeségeket lépnek ha 3-5 perces partit játszok velük...egyszerűen nincs rá sokszor idejük, hogy végigszámolják a jó lépést, valamikor meg, mégha lenne is rá idejük, szimplán csak gyorsan húznak és nem túl jót, úgy vettem észre, hogy a shredder erősebb snellben. Nekem ez a 2 dolog tűnt fel, ami néha zavaró tud lenni. Visszatérve a Tigerre, az is nagyon erős progi, rengeteget tud, csak a kezelőfelület kicsit puritán, én meg hozzászoktam a kényelemhez:)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés