- kraftxld: Untappd lista
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Április 30-án a GSC Game World bejelentette az új projektüket, ami pedig nem más mint a S.T.A.L.K.E.R. következő epizódja, a Call of Pripyat.
Ez a 2. úgy nevezet "stand-alone" kiegészítője lesz a 2007-es Shadow of Chernobyl-nak, és ahogy ez lenni szokott, a fejlesztők most is eszközölnek számos fejlesztést.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
félisten
válasz
Dr. Akula #3895 üzenetére
Második végigjátszásra okosan hagytam úgy ahogy van, így csak Pripyatban lett meg a Gauss.
Még van egy-két küldetés és megvan a második végigjátszás, kíváncsi vagyok milyen befejezést kapok mert sok dolgot máshogy csináltam.
Most hogy ez megvolt visszamegyek az első Stalkerhez és végigtolom azt is, mert eddig csak egyszer toltam ki.
-
kutga
félisten
válasz
Dr. Akula #3892 üzenetére
Gauss-szal kapcsolatban elsőre belefutottam egy érdekes bugba.
A Gausst elvileg már Pripyatban kapod meg egy küldetés során amikor a Monolith vezérét kell lepuffantani egy ház tetejéről. Ezután az ismeretlen fegyvert meg kell mutatni Kovalskynak majd elvinni Zatonba Cardanhoz aki felismeri és ad egy belépőkártyát az Iron Forest alatt lévő laborhoz aminek a végén megtalálod hozzá a leírást amiből Cardan újra működőképessé tudja tenni, és onnantól lehet használni (addig csak 'ballaszt' a hátizsákban).
Nos nekem ez az ajtó kb a játék felétől nyitva volt, végig is mentem a laboron, megtaláltam a doksit amiből Cardan összeállította a fegyvert, így gyakorlatilag az egész végigjátszás alatt nálam volt a működő fegyver. Amikor elértem a kérdéses küldetéshez, felvettem a másikat, jelentettem Kovalskynak de Cardan még egyszer már nem tudta megjavítani dokumentumok nélkül, azok pedig már nem voltak a helyükön. Így használni nem lehetett, eldobni nem lehetett, ládába rakni nem lehetett, +5 kg felesleggel fejeztem be a játékot.
Még jó hogy a küldetésekbe nem zavart bele, kezdhettem volna elölről az egészet.
Másodszorra inkább várok türelemmel.
-
kutga
félisten
Üdv!
Itt nézegesd meg a 21. küldetést.
Ezt Sultantól kapod miután neki adtad a Compass artifactot az előző küldetésből. Azt írja, hogy miután felvetted, beszélni kell Szakállal, és felvenni tőle egy akármilyen artifact keresgélős küldetést, utána a PDA-n mutatni fogja merre találod a sztalkereket. Majd szólj esetleg ha működik, mondom én nem ezen az úton mentem.
Ha ezt választod, Szakáll rendszeresen pénzt fog adni neked, mondjuk sztem többet ér vele haverkodni mert akkor artifactokat jobb áron vesz meg amiből könnyebb pénzhez jutni.
Más
Második végigjátszásra nem a küldetésekre fókuszáltam az elején, hanem gyorsan megszereztem Nimble-től egy Exot, CS-3A páncélt, Eliminatort, végigmentem a Zaton stasheken, illetve Yanov mellett megkerestem az AC96-ot (úgy döntöttem ezzel a két fegyverrel tolom végig a játékot, nem érdekel a NATO vonal), valamint megcsináltam 3 acsit:
One of ours
Wealthy Client
Friend of Dutyígy csak azokat a küldetéseket csináltam meg amik ezekhez kellenek. Most így elérek egy csomó magas szintű felszerelést jó áron (piros szkóp pl), Beard jó áron vásárol artifactokat ha pénzszűkében lennék, minden szép és jó, kivéve hogy a Freedom utál - piros színnel jelöli őket a játék, ami akkor problémás amikor Yanovban riadót fújnak mert ott vagyok, ez már vagy kétszer elő is fordult.
-
kutga
félisten
Paff...én pont az ellenkezőjét csináltam. Odaadtam a 3 detektort Bagolynak, tőle megkaptam a prototípust, aztán beszéltem Szakállal az artifactról (Compass ha jól emlékszem amit Noah ad - kétszer is lehet tőle kérni) és azt odaadtam Szakállnak mert így kaptam meg a One of Ours achievmentet.
-
kutga
félisten
Üdv!
Most elkezdtem újra a játékot, és mivel a One of ours achievmenthez kell a 3 detektor gyorsan meg is csináltam a küldetést.
Az elsőt Beardtől kapod miután kipucolod a vérszívók fészkét a mérges gázzal. Ehhez meg kell csinálni az előzmény küldetést amikor Grouse-val le kell menni a fészkükbe. A másodikhoz át kell menni Yanovba, és a Kopacha mellett lévő markoló fülkéjében találod a detektort. A harmadikhoz meg kell csinálni Hermann professzor első két küldetését (az elsőnél egy artifactot kell begyűjteni - vigyázva hogy a csapat akikkel mész életben maradjon, utána pedig detektorokat kell kihelyezni anomáliákba majd segíteni méréseket végezni bennük - szintén úgy hogy vigyázol a csapatra). Miután jelentesz Hermannak megkapod a 3. detektort így befejezheted a missziót.
Amúgy első végigjátszásra nem így csináltam, a harmadik detektort véletlenül találtam egy hullánál Zatonban a Fueling Station mellett.
SPOILER
Freedom harcosok nem állnak melléd, te tudsz csatlakozni hozzájuk. Pripyathoz négy ember kell, Zulu aki a toronyban lakik - először vele kell beszélni, Strider, egy volt Monolith-os arc akit az egyik küldetésben befogadnak Yanovba, Vano, egy Stalker Yanov Stationben, és Sokolov, a pilóta a tudósok bunkerében (az ő páncéljával gondok lesznek szóval előtte még meg kell javíttatni egy küldetéssel). -
kutga
félisten
Végigtoltam a játékot. Mit ne mondjak eszméletlen jó volt.
Pripyati rész volt a legdurvább igaz a legrövidebb is.
Úgy hiszem most hogy mindent tudok nekiállok még egyszer, megnézem hogy más döntésekkel milyen lesz a vége.
-
kutga
félisten
Oakpine nem tudom hogy van magyarul mert nem használok magyar fordítást.
Az a nagy fa amire fel lehet mászni, a Karom anomália mellett van, alatta ilyen vegyi csapdákkal. Volt ott egy küldetés, Cardan (halott) haverját kellett megkeresni és felvenni a Galacsint.
De mondom, nekem azóta nem termett újra, Beardtől vettem Skvadovskban.
-
kutga
félisten
Piros szkópot merre találok a játékban? Elvileg Hawaiian árulja ha a Dutyval haverkodok, én mondjuk a Freedom felé mentem. Eddig Owlnál láttam egy zöld PSO-t meg is vettem AC96-ra jól bent is felejtettem a ládámban Yanovban most jut eszembe, lehet az már csak sima kék.
-
kutga
félisten
Dekóder az mi?
Dekóder a Veles detektor? Abból kell összeszedni hármat. Egyet úgy emlékszem küldetésért kaptam, egyet egy hullánál találtam Zatonban a Fueling Station mellett egyet pedig Kopachynál találsz Jupiterben a markoló fülkéjében.
A Galacsin és a Húscafat képződményt kitörés után Zatonban érdemes keresni. A Galacsin (Kolobok [link]) csak egy helyen "terem" mégpedig az Oakpine anomália tetején Zatonban. Volt egy küldetés amiben meg kellett keresni, nos nekem azóta nem termelődött újra, szerencsére amit akkor Beardnek eladtam, még ott volt nála így meg tudtam venni.
Húscafat sokkal gyakoribb, akárhol lehet találni.
-
kutga
félisten
válasz
Dr. Akula #3838 üzenetére
Törppapát gauss-szal szoktam elintézni, mielőtt meglát egyet a fejébe és már fekszik is. Most vettem Lynxet Nimble-től kíváncsi vagyok az mit ad.
Jó tudni hogy nem kell felvenni a SEVA-t. Amúgy két dolgot akartam kérdezni az exoról...alapból csak két artifact hely van benne? Illetve hogy sisak van-e hozzá, az átvezető videókban a karakterem fején nincs semmi, és az inventoryba sem tudok sisakot pakolni.
Kösz a választ amúgy, még annyi érdekelne hogy vissza lehet-e menni Yanovba?
Elég sok fegyót megszereztem már, AC96, Storm, Strelok SGI 5k-ja, Lynx, GP37, Eliminator, Yanovban szépen váltogattam is őket, de ha Pripyatba nem tudom elvinni marad az AC96 amivel végig tolom a játékot, mert ahhoz mindig találok lőszert.
-
kutga
félisten
Pörög a topik, csak épp most mentek szabadságra a szakemberek.
Szívesen segítenék de még nem tartok ott ahol te vagy, mindenesetre itt egy mindenre kiterjedő végigjátszás, amiből igazából minden kiderül (angol tudás nem árt):
A küldetésekkel, npc-kkel, tárgyakkal kapcsolatban meg ezt érdemes olvasgatni:
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Lassan elfogynak a Jupiteres küldetések (konkrétan még három van aztán irány Pripyat).
A játék kezdete óta exoskeletont használok (a sprintelés hiánya nem zavart annyira hogy eldobjam a 90 kg-os súlylimitet
), Pripyatba azonban SEVA kell, ha jól tudom. A kérdés az lenne, hogy miután átértem Pripyatba vissza tudok-e menni a Yanovban hagyott felszerelésért, csakúgy mint Zaton és Yanov között lehetett közlekedni?
Más kérdés hogy amint átértem egyből meg lehet-e csinálni a szerszámos küldetéseket hogy végre tudjak az exoban is sprintelni?
-
kutga
félisten
Kitől vehetek Susat scope-ot? PSO1 van dögivel de ilyet még nem láttam egyik árusnál sem.
-
kutga
félisten
válasz
zoárd99 #3819 üzenetére
Ha kitolom ezt, valszeg elkezdem a CS-t is, Steamen nem vészes az ára mostanra már. Mindenesetre a CoP-ban még a felénél sem tartok, ilyen tempóban még nagyon hosszú ideig elleszek vele, ami nem baj mert rengeteg a felfedezni való.
Dr. Akula 20-40% elég durva, ha tényleg nem ér semmit le is veszem.
SVD elég durva bár még csak zombikon meg mutánsokon próbáltam. Nimble-től lassan megvan az összes cucc amúgy.
-
kutga
félisten
Tegnap találtam egy Dragunovot Zatonban, jót fog tenni amíg nem lesz Gauss. Jó ez az exo ruha, most négy fegyver van nálam de még mindig bőven tudnék pakolni.
Még megpróbálok szerezni egy jobbfajta shotgunt (Eliminator mondjuk) mutánsok ellen az jobb lenne mint a karabélyok. Most olvastam hogy Nimble árulja, de lehet egyet találni az Iron Forestnél is.
Vettem egy Stormot is, raktam rá távcsövet és hangtompítót, elég jól lehet vele darálni, bár hamar megy tönkre, pár csíkot veszít az állapotából és már beakad (kicsit olyan mint a Far Cry 2-ben a fegyverek).
GP37-et is vettem, annak ellenére hogy nem lehet rá gránátvetőt szerelni nekem nagy kedvencem, mert rohadt pontos, az első részben is főleg ezt használtam.
Igazából küldetésekkel is kellene haladni de még mindig csomó minden felfedezni való van Zatonban.
-
kutga
félisten
válasz
Piftuka #3808 üzenetére
Üdv!
Az exot jobban szerettem mert azzal akár négy fegyvert is vihetek plusz a felszerelést, még annak ellenére is hogy nem lehet benne futni.
Kár hogy már nem lehet visszaszerezni, igazából nem tudom miért adtam el mert be lehetett volna a pakolni a ládába, de elszúrtam. Mindenesetre nem biztos hogy visszatérnék rá ha más nem a későbbi "kis" előny miatt.
Viszont már bőven túljátszottam azon a részen, nem biztos hogy vissza akarom tölteni.
A tanácsok mindenesetre remekül bejöttek, most egész jó felszerelést sikerült összerakni artifact kereskedésből.
-
kutga
félisten
Sziasztok!
CS-3a páncélt vettem Nimble-től, de eladtam az exo miatt, azóta pedig nem ajánlja fel, csak fegyvereket, pedig jó lenne egy olyan amiben lehet sprintelni amíg nem elérhető az exo fejlesztés.
Kérdésem lenne hogy ha bepakolok valamit a Svadovskban lévő személyes ládámba az onnantól megmarad és bárhol elérhető?
Fegyverek terén szereztem egy AC96-ot, Stormot és GP37-et. A Storm jó a gránátvető miatt, az AC96 nagyon szaporán tüzel, a GP37 is nagyon tetszik mert szörnyen pontos, kár hogy nem lehet rá rakni gránátvetőt és nem az olcsó AK töltényt használja.
MOD Miután megvettem a Stormot egy Snag nevű csóka meggyanúsított hogy tőle loptam és most megjelent egy küldetés hogy keressem meg. Utánamentem a Dock Craneshez ahol pár bandita ki akart rabolni de pórul jártak.
Most Jupiterbe kell utána menni, de az internetes végigjátszásban nem emlékszem ilyen küldetésre.
-
kutga
félisten
válasz
Piftuka #3780 üzenetére
Üdv!
Jó kis tanácsokkal láttál el, így már könnyű lesz pénzt szerezni, hamar össze is jött egy exora.
Arra van olyan fejlesztés amivel lehet benne sprintelni? És ha már itt tartunk, melyik a leginkább ajánlatos páncélzat a játékban?
MOD
Nimble milyen assault rifle-t ad ha rendelek nála? Végül átmentem Yanovba, de gondolom ha megvan vissza is tudok érte menni bármikor. -
kutga
félisten
válasz
Piftuka #3775 üzenetére
Üdv!
Térképem van mindenhez, találtam egy jó végigjátszást, abból megyek végig az összes küldin (fő és minden mellék), Zatonban már nincs több ezért mentem Jupiterbe, de messze nem kerestem meg még az összes rejtekhelyet és artifactot, úgyhogy megyek is vissza vadászni.
Veles detektort kaptam küldiből plusz találtam egyet egy hullánál, úgyhogy egész könnyen találok artifactot de az eladási ára ezeknek cca 6,000 kreditért adom el darabonként, lehet eddig csak bóvlikat találtam.
-
kutga
félisten
válasz
Piftuka #3773 üzenetére
ok, minden kuldit csinalom, elo is fizettem ra, mondjuk 66k-t nem lesz konnyu beszerezni.
Mi a legjobb beveteli forras? Eddig artifactocat vadasztam Zatonban azert jol fizettek meg ugye a kuldik meg talalt targyal eladasabol jott penz.
Most mentem at Jupiterbe, Yanov Station.
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Zatonban érdemes rendelni exoskeletont? 60,000 az ára és 12,000 az előleg ha jól emlékszem.
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Minden mellékküldetést beleértve hány óra játékidővel lehet kalkulálni? Mondjuk a SoC vagy Far Cry 2-höz képest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- Switch 2 2027.07.24-ig garanciás, dobozában, karcmentes állapotban eladó!
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- P16v Gen2 16" FHD+ IPS Ultra 7 165H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5430 14" FHD IPS Core i7 vPRO 1265U 10 Mag 32GB RAM 512GB NVME SSD Gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3520, 100% Akkumulátor
- LG SN4 soundbar hangprojektor 6 hó garancia, számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3394, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3291
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3263, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest