Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Napkollektor - csak úgy
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzol
tag
Hogy tudom a V1/Gen1-es roborockhoz valetudo-ban:
- elmenteni a térképet. Jelenleg minden tisztításkor törli a korábbit
- kijelölni szobákat, vagy zónákat
Mindkettőre láttam utalást a neten, de nem tudom összehozni, pedig nincs sok beállítás a Valetudo-n. 2021.11.0-ás release-t telepítettem a nemzetközi oldalról.
Más: A "consumables" menüpontban azt írja, hogy a sensor cleaning-nél, hogy "0d 00h 00m" és a harangocskánál is jelzi. A képen látszanak, hogy melyek lehetnek ezek a szenzorok. Ez az üzenet mit jelent? Nem értem. Optikai szenzoroknak tűnnek, de nem koszosak. -
tzol
tag
válasz
Victorio #18774 üzenetére
No, másodjára összejött. Szerintem mindent ugyanúgy csináltam, de biztos volt valami különbség. Köszönöm, hogy meghallgattatok
PS: nekem olyat ír, hogy "The consumable Sensor cleaning is depleted". Ezek optikai szenzoroknak tűnnek. Nem koszosak. Kellene velük valamit csinálnom, hogy a gép jól/jobban működjön?
-
tzol
tag
válasz
Victorio #18771 üzenetére
Én a valetudo.cloud-on lévő leírást követtem (meg mikor elakadtam, mert kellett a masinának egy factory reset, akkor kb. mindent olvastam a neten, főleg a mirobot github issue-it.)
A firmware-t ugyanarról az oldalról generáltam, csak kértem azt a pár apró debug programot rá. A firmware-t a laptopomról viszont én a miio-val telepítettem (kb 10-15 perc alatt ment fel), a robot vissza jelezte hangüzenettel, majd semmi. Vártam egy fél órát, a porszívó nem szólalt meg. Ez gyanús! Lehet, hogy mégse stimmelt valami a firmware-rel? Pingelni tudtam a 192.168.8.1-en, de ott nem futott se ssh, se webserver. Tippre ez lehet a gyári firmware esetében is. Ekkor újraindítottam manuálisan a porszívót, de utána is ugyanez. Porszívóz, működik, szóval nem vált téglává, csak nem érem el a valetudo-t... Fogalmam nincs hogyan kellene debuggolnom... Látszólag minden jól ment, csak nem működik a valetudo. Ha nem jön más ötlet, akkor újra generáltatok egy firmware-t egy régebbi valetudo-val...
-
tzol
tag
Egy három éves Mi Robot Vacuum Gen1-re szerettem volna Valetudo-t rakni. Ha beválik, akkor olyan új masinát vennék, amit szintén támogat. És hát elakadtam. Elméletileg felment a firmware hiba nélkül, viszont se a webserver, se az ssh nem fut rajta. Jól jönne segítség ez ügyben. Van erre külön topic, vagy írjam le a problémákat ide?
-
tzol
tag
Össze van gyűjtve valahol, hogy melyik robot, milyen magas akadályon tud átmenni? Vagy vadásszam az adatokat minden egyes kinézett típushoz?
-
tzol
tag
Sziasztok!
Van valami értelmes, okostelefon-mentes módja a robotporszívók használatának. Már bőven nyugdíjas szüleimnek vennék esetleg egyet, de nekik nincs okostelefonjuk és nem is akarnak. Viszont PC van. Gondolom a gombot megnyomva minden készülék elkezd porszívózni, és teszi a dolgát ameddig csak fizikailag el tud jutni.
Gond akkor lehet, ha valami hiba merül fel, hiszen nem lehet kiolvasni, hogy mi a baj. (Ők biztos nem fogják a robot angolját megérteni.) Van erre valami PC-s szoftver, vagy fut valami webserver a porszívón, hogy le lehessen kérdezni az állapotát?
Tudom, hogy általánosan fogalmaztam. Elég ha tudom, hogy létezik ilyen eszköz, és megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Melyik tápegységet vegyem?
- Motoros topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- E-roller topik
- Wise (ex-TransferWise)
- Politika
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Asustor NAS
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest