Hirdetés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT.hu
FIGYELEM, ez nem politika topik, ennek megfelelően ide nem kérünk a rezsicsökkentéshez kapcsolódóan sem ilyen posztokat, linkeket. Amit várunk, ötletek, tapasztalatok a spórolással kapcsolatban, praktikus javaslatok az energia megtakarításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
asdf_
veterán
válasz himpike #2182 üzenetére
Akkor visszakapod (mármint az örököseid). Általányt fizetni a szarul szigetelt házban éri meg, mert akkor nem 3 ezres és 90 ezres (mármint eddig, amíg nem emeltek) számlák váltogatják egymást nyáron és télen, hanem minden hónapban egyenletes összeg.
De a kényelmi része is lehet vonzó, hogy a tököm fog a diktálással szórakozni és itt nem csak a gázról, hanem akár az összes óráról beszélünk (vidéken mondjuk a kültéri vízórára azért érdemes ránézni, nagyon drága mulatság fél év késéssel felfedezni egy törött csövet vagy egy elfagyott vízórát. -
Samott
addikt
válasz himpike #2182 üzenetére
Azt megteheted atalany mellett is, legfeljebb az utolso honapban nem kell fizetned. Az meg hogy elore fizetsz-e csak nezopont kerdese. En a nyaron fizetem ki utolag a teli futesem.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
asdf_
veterán
válasz himpike #2186 üzenetére
De ahogy a fűtést visszaveszed, úgy visszaveheted a havi átalány mennyiségét is. Én -mivel gázban limit felett vagyok- átmentem B tarifás villanybojlerre, diktáltam gázóraállást, és az évi fogyasztásból leszedtem 400 m3-t (bojler+kis sos sk. hőszigetelésből, plusz nem lesz 23 fokból eredő megtakarítás), így a következő számlán már kevesebb m3 lesz és lényegtelen tavaly mennyit fogyasztottam.
-
-
Samott
addikt
válasz himpike #2875 üzenetére
Ez par napja frissult: Lakossági tűzifa árlista - nyilvan plusz szallitas, meg nincs keszleten.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Ringman
nagyúr
válasz himpike #2896 üzenetére
Lehet vályogot/vert falat szigetelni, csak még van a módja, ill. Ha mindent meg akarsz csinálni (akár aláfalazás+utólagos vízszig), akkor könnyen kiderülhet olcsóbb környéken, hogy nem éri meg, másikba költözni is olcsóbb lehet.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
-
tototos
őstag
válasz himpike #2896 üzenetére
Édesanyámnék kb 100 éves házuk van, amihez 2000-ben építettünk hozzá 2 szobát galériával(szintén vályog falak). Területre kb egy kádár kocka és havi 900m3-ből kifűtik kondenzációs kazánnal. Napközben a 18-19 fokra van állítva a termosztát este felvéve 22-re. Vannak 20 éves fa nyílászárók. Szigetelés nincs, a 20 éves részben van 10 centis üveggyapot a tetőben.
-
Degeczi
nagyúr
válasz himpike #2933 üzenetére
Minél alacsonyabb, amivel az adott külső hőmérséklet és fűtési időtartam mellett még szépen kifűti a házat a kívánt módon. Nem csak a ház falazatától, szigetelésétől, de a radiátorok méretétől is függ. Az 54 kicsit sok ahhoz, h igazán jó legyen egy korszerű kazán hatásfoka, bár az csak a visszatérőtől függ, az előremenő még nem sokat mond (ha annyira hidegek a falak, h kellően lehűl a visszatérő, akkor még így is szépen kondenzálhat. De ahogy melegszenek a szobák, biztosan melegszik a visszatérő is, egyre romlik a hatásfok ilyen magas értékkel)
Mindenesetre érdemes lehet játszani vele, alacsonyabbra állítani, és hosszabb fűtési időkre számítani.[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz himpike #3131 üzenetére
40m körül vannak azok az agyagos és homokköves határok ami már teljesen kiszűr mindent. Viszont ha a környékeden vannak szar fúrt kutak, amik nyitottak és szennyezik azt a gyűjtőt amit te is használsz akkor nincs mit tenni.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
veterán
-
-
félisten
-
-
félisten
-
totron
addikt
válasz himpike #5638 üzenetére
Áh, értem, köszi.
A családpolitika, mint fő termékvonal meg nyilván csak saját magát tűri meg, nem akarják összezavarni a polgárokat 1 bitesnél komplexebb üzenetekkel, ne adj isten több db, témába/területbe vágóval. Otthonlét esetén nincs kérdés, de tényleg népbetegség (volt?) az üres házba való energia-beletolás. Majd valamikor egy következő életben megértem biztosan. Mindegy, megindult az energiatudatosság kora, ez pozitív hozadék.
-
DigitXT
nagyúr
válasz himpike #5639 üzenetére
Akkor viszont beszereznék néhány szobahőmérőt csak a miheztartás végett,
mielőtt más 20 fokos beállítását túl magasnak értékeled. Hiszen bőven lehet,
hogy nálad is megvan a 20-21 fok mindenhol máshol, és a termosztáton mért
érték nem is igazán releváns. (Csak a saját beállításoddal összehasonlítható.
Ha ugye a fogyasztás csökkentése lenne most cél a tavalyihoz képest.)Ui: nem csak nyugdíjasok lehetnek otthon egész nap. (Éppenséggel visszaüt
a home office intézménye is, ha fűtésről van szó, hiszen ha otthonról dogozol
(értelemszerűen ülő-/távmunka), akkor sem teheted meg, hogy fagyoskodsz.)[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
-
viny
tag
válasz himpike #6164 üzenetére
Szerintem csak viccelődnek, ne vedd fel.
Ismerősöd picit benézte, tükrös fólia nem a legjobb ilyen helyre. Egy sima párazáró is elég lett volna. Szerintem tükörrel lefelé jobban jár vele; persze ha nyáron jobban zavarja a meleg, mint télen a hideg, rakhatja tükörrel felfelé is. A lényeg, hogy a szigetelés alá menjen, védje azt meg a felszivárgó víztől / kicsapódó párától.[ Szerkesztve ]
Never underestimate the power of a sick mind!
-
Madwe
nagyúr
-
-
veterán
válasz himpike #6551 üzenetére
Erről beszéltem, hogy ez kultúra kérdése. És tényleg, vonatkoztass el anyámtól, sohasem keresett sokat, most is valami nettó 220-ból tartja fenn magát, mégsem volt soha opció, hogy szemetet égessen.
És nyilván nem a hivatalos átlagjövedelem fele a valóság, öcsém gyári munkás, és ő többet keres az átlagnál is. Ma Magyarországon minimálbérből csak a vállalkozók élnek, esetleg a közmunkások. Ismerősnek takarító cége van, 2 évvel ezelőtt nem talált melóst nettó 200 alatt. Szerintem te vagy elszakadva a valóságtól.
Most csináltatjuk a tetőt, az ács elvitt 1 milliót a meló felére. A segédje napi 25 ezret keres azzal, hogy adogatja neki a fát. Tényleg, ezekkel a dumákkal kiket tudtok megvenni?
Hja, benne vagyok építőipari csoportban is. A segédmunkásnak ha 20 ezernél kevesebbet kínálsz, akkor kitör a parasztlázadás. Az nettó 400 egy hónapra. Gyors fejszámolással.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Nyaralás topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- Milyen légkondit a lakásba?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest