Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A fénynél gyorsabban
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
FIGYELEM, ez nem politika topik, ennek megfelelően ide nem kérünk a rezsicsökkentéshez kapcsolódóan sem ilyen posztokat, linkeket. Amit várunk, ötletek, tapasztalatok a spórolással kapcsolatban, praktikus javaslatok az energia megtakarításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
válasz kisbalazs83 #950 üzenetére
Ha a sajatodat nezik, akkor ezt cseszheted…
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
AtHoS
nagyúr
A jogszabály tartalmaz egy alapértèkes táblázatot, de lehetőséget ad arra, hogy a szolgáltató ettől eltérjen, viszont azt az "üzletszabályzatában" fel kell tüntetnie. Nekem úgy tűnik ebből a megfogalmazásból, hogy nem lesz mindenkire külön-külön szabva, hanem a jóval általánosabb táblázatos forma lesz csak alkalmazva.
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
Floyd80
addikt
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Alex91
félisten
Regebben lattam ilyen sorozatot, ahol eladosodott emberekkel takarekoskodtattak. Na volt ott egy-ket agyament otlet… Mondjuk, hogy nem kell minden nap friss zoknit huzni !
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Gh0sT
addikt
Sziasztok!
Reszicsökkentés kapcsán merült fel, hogy megmérjem, mennyit fogyaszt a képen látható adattáblával rendelkező vízforgató szivattyú.
Naívan azt gondoltam, hogy ca. 750 W-ot, de az elé rakott fogyasztásmérő "csak" 515-öt mutat. Mit rontok el, nem veszek figyelembe?
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
zoli03
őstag
Gáznál a weboldalon felfele bármennyiszer tudod módosítani. Hiába a 30%-os limit, utána egyből lehet növelni megint és megint, így többet is tudsz növelni. Csökkenteni viszont csak egyszer tudsz évente, de én e-mail-ben is könnyen el tudtam intézni az átalányt változtatást.
[ Szerkesztve ]
-
Aflamin
tag
Kérdésem:
Hol van törvényileg meghatározva az az időszak melynek fogyasztását alapul veszik?
Tájékoztatják majd az ügyfeleket erről ? Mi az a általuk megmondott mennyiség (éves fogy), ami után havi általányt fizetek? A kezdeti és végző óraállásról és hogy mikor volt a leolvasás? Illetve mikor lesz a következő?
Az augusztusi induló óraállást mikor jegyzik fel, hiszen ekkortól fizetünk esetleg többet az energiáért! Ekkor kellene leolvasni az órákat, nem?
Mert utoljára 5 éve, a villamos rendszer felújítása és bővítésekor láttam "émászos" szakit de leolvasót előtte sem, azóta sem!
Elnézést ha tájékozatlan vagyok. -
Gézengúz
addikt
Az szerintem csak egy maximális érték, nem feltétlenül fogyaszt annyit.
1300W-os Elpumps szivattyún legtöbbször 950 körül látok.
-
-
Snoop-y
veterán
Jo hat vannak emberek akik a 21. szazadban is wc papirral maszatoljak a s*@rt a seggukon en bidet hasznalok ahol nincs ott meg nedves torlot
Szoval nem, nem fogom erlelni az ammoniat a budiban.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
asdf_
veterán
válasz kisbalazs83 #950 üzenetére
Engem csak az az eszméletlen sok fölösleges tizedesjegy zavar benne. Utolsó sor lefele kerekített tizedesjegy nélküli, fölötte levő 3 sor max 1 tizedesjegy, ami indokolt.
-
313313
addikt
Ha már spórolás, egy villanyszerelő szakmai fórumban felmerült a klímák Srand by (mikor be van dugva a konnektorba,de nincs bekapcsolva) fogyasztása. Páran elő is vették a lakatfogókat és lekezdtek méricskélni. Nagy átlagba 0,1-0,2-0,3A lett. Ha kicsit számolunk 0,1*230(Volt)=23 Watt*24=552Wh/nap egy hónapba nagyjából 15kWh/hónap, 180kWh/év*71ft=12780ft. Ez egy klímára, ha 0,1A a készenléti fogyasztása, ha már 0,3A, akkor az 540kWh/év akkor is ha be se kapcsolod, csak be van dugva. Érdemes a klímáknál is szétnézni, pláne akinek van 2-3 vagy több. Amibe wifi az van,az többet fogyaszt, cserébe bárhol/bármikor bekapcsolhatod.
Ennek tudatában érdemes átnézni a nagyobb háztartási gépeket, pláne ha azok "okosak".Nem biztos, hogy a bojleron fok mindenki nagyon sporólni, mikor elég lehet ha kihúzol 1-2 gépet ha nem használod...
Anyu fica ideálja, ami be van duga az fogyaszt, és mindig kihúz mindent, amit nem használ. Mindig mosolyogtam rajta... de csak igaza van.
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
forceberg
veterán
A Mideánk doksijában le is van írva, hogy használaton kívül ki kell húzni, mert fogyaszt, ha jól emlékszem kb. 15W-ot írnak.
Ami nem teszik, hogy a klíma a legkisebb fokozatban is 350-440W külső hőmérséklettől függően.
A TV-k egész jók stand by-ban, a műszer 0W-ot mutatott rájuk.
Ami viszont szerintem xar, az a Genius fadobozos PC hangszóró. 5-6W, ha nem szól rajta semmi, csak be van kapcsolva.
Az ilyen telefon meg laptop töltők is szinte 0-át fogyasztanak bedugva, mert kb. már mind (VI)-os osztályú.[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
-
runner 125
nagyúr
Kösz az infot, egy gyors számolást én is végeztem.
Van 4 Panasonic Etherea-nk, a készenléti fogyasztásuk 0,001 kWh. Az összfogyasztásuk készenlétben 1 év alatt 35kWh, ha a 2x-es árat is számolom rá 70ft-tal, az nincs 2500ft 1 évben.
Ez elég bagatell."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
emre
veterán
válasz leslieke #984 üzenetére
Hát akkor sem a kombi kazán hmv költsége miatt magas a fogyasztásod.
Az mindössze 0,25-0,4 köbméter gázfogyasztás naponta, zuhanyzást feltételezve.
Persze lehet az asszony stikába imád mosogatni, akkor elmehet 05-ig is.bakker, neked indirekt tároló van a kazánra kötve?
olvasom egybe mit írtál és nem áll össze mi a szitu, az alapvető dolgokat is úgy kell kiimádkozni.....[ Szerkesztve ]
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
emre
veterán
válasz leslieke #990 üzenetére
elektromos fűtőpatron beszerelésére van lehetőség, amit mondjuk napelem táplálna?
ja, meg a kazánt is be kellene szabályozni, hogy nem kell egész nap melegen tartani a tárolót, elég csak a vízvételi időpontra felfűteni
beszélj a kivitelezővel
[ Szerkesztve ]
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
Degeczi
nagyúr
Hát ha ez valóban szakmai fórumban jött elő, az nagyon gáz, ha ott így számoltak!
Teljesen fals...Csak tisztán ellenállás jellegű terhelésnél (mint egy régi izzólámpa vagy elektromos fűtőszál) lehet ilyen egyszerű szorzással megkapni a teljesítményt, a kapcsolóüzemű tápegységeknél nagyon nem, mert egyáltalán nincs egymással fázisban a feszültség és az áramerősség.
Valójában szinte minden klímának max. pár W a tényleges készenléti fogyasztása, de ezt az előbbiből adódóan nem lehet mezei áramfölvétel méréssel megállapítani.
Ez pl. most az enyém: bár 0.16A-t vesz föl, a tényleges hasznos teljesítményfölvétele csak 3W
-
leslieke
Jómunkásember
Fűtőpatronra már gondoltam, de nem megoldható. Kivitelező ismeretlen, 20 éve épült a ház.
A kazán szabályzás jó ötlet, megnézem a kézikönyvet, van-e erre lehetőség.De ettől még mindig messze leszek a kormányunk által elvárt 1728 m3-től! Ezért keresem milyen villanybojlert lenne érdemes szolgálatba állítani.
[ Szerkesztve ]
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest