Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Revolut

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1900) szabo.csabi


szabo.csabi
tag

Sziasztok,

ma nyitottam Revolut számlát és mellé egy TransferWise számlát is. Ezek mellett van egy forintos betéti számlám és egy forintos hitelszámlám. Külföldre viszonylag ritkán utazom, leginkább nyaralni és hosszú hétvégézni itt-ott. Egyrészt ennek okán merült fel bennem az igény a nullához konvergáló fenntartási költségű számla nyitása másrészt szeretném kideríteni, hogy egyáltalán lehetséges-e és legfőképp, hogy érdemes-e mindennapi használatra kizárólag a fenti két számlát (vagy csak az egyiket, másikat) használni? Érhet bármilyen hátrány itthon, ha nem egy itthon székelő, hagyományos értelemben vett banknál vezetem a számlámat magánszemélyként?

A konkrét kérdésem pedig a következő lenne:

Vegyük azt, hogy havonta utazom külföldre (US vagy eurózóna valamelyik országa). Hogy tudom minimalizálni a költségeimet, ha csak az említett hagyományos forintos bankszámlám van ezek mellett? Ha erről töltöm fel a Revolut-os / Transferwise-os USD és EUR számlám akkor a hagyományos bankom váltási és kezelési költséget is felszámol(hat), nem? Ha viszont a hagyományos bankomnál nyitok egy USD és egy EUR számlát akkor annak is lesz költsége, nem? Tehát ha nincs devizás bevételem, csak eseti jelleggel én magam tölteném fel a számláimat akkor így is, úgy is lesz költsége tehát felmerül, hogy van-e értelme így ennek az egésznek?

Vagy ha ugyanezt eljátszom azzal a különbséggel, hogy a hagyományos bankszámlámról / bankkártyámról töltöm fel a Revolut-os / Transferwise-os HUF-os számlámat és onnan vezetek át kisebb-nagyobb összegeket (amennyire szükségem van az adott devizanemben) akkor így csak a hagyományos bankom számolhat fel utalási díjat a forintösszeg átutalásáért és egyéb költségem nem lesz?

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Revolut
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.