Hirdetés
- Garasoskodás
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Cybertruck Taipeiben
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
Üdv.
Adott egy gép, amiben van egy i5 3570S típusú proci. Gondoltam, mivel van nekem egy másik procim, ami mégicsak i7, kicserélem. A másik proci egy i7 2600S.
-Elvileg mindegyik 65W TDP-s.
-Elvileg a 2600S 4mag, 8 szál, azaz adná magát, hogy - elvileg - sokkal gyorsabb.
Melegedés elviekben a TDP keret miatt egyforma.Ami nagyon nem így van a valóságban.
Ok, tudom, a TDP keretekkel igazából kitörölhetjük a seggünket, ok. Nekem is van egy i7 8700-am, ami elvileg szintén 65W TDP-s, mégis a kútból húzom rá vödörszám a vizet a vízhűtéshez.. Na de akkor is..
A gép, amiben van, egy Dell 7010 USFF. Érdekes módon az i5 3570S-t engedi all cores 3.4 Ghz-en üzemelni, míg az i7 2600S-t csak 2.9 Ghz-en. Ennyi a max. Annak ellenére, hogy a papírgorma nagyon nem ez kellene hogy legyen. Passmarkban az i5 6600 pontot hoz kb, míg az i7 7k felett, de ahhoz képest nem sokkal, hogy 8 szálon számol.
A dolog Aida alatt még érdekesebb.
Photoworksben az i5 12k felett hoz, míg az i7 csak 10k körül, azaz lényegesen lassabb az i7, mint az i5.
Ok, a base órajelek közt van némi trükk, de ekkora nincs, vagyis nem kellene hogy legyen..Boinc alatt, ahol a valóság számít, ott is láthatóak a különbségek.
Az első érték az i5, a második az i7 HT nélkül, és a harmadik az i7 HT-val.Measured floating point speed 4186.31 million ops/sec
Measured integer speed 11867.19 million ops/secMeasured floating point speed 3329.58 million ops/sec
Measured integer speed 9410.88 million ops/secMeasured floating point speed 3008.5 million ops/sec
Measured integer speed 12610.09 million ops/secAzt kell hogy mondjam, nem erre számítottam, és hát mondjátok a szemembe hogy nincs igazam, amiért visszarakom az i5-öt ebbe a gépbe.
Minden véleményt szívesen veszek.
Köszönöm.
G,-Update! Még valami! Arra lettem figyelmes, hogy az i7-el 1333-on mennek a ramok, az i5-el 1600-on. Igaz, 9.9.9.x és 11.11.11.x-es latencyvel..
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz picigeri89 #20598 üzenetére
Hát passz, ha laptopon nem ilyen, asztalin meg igen, akkor nincs több ötletem sajna.
solfilo
-
picigeri89
csendes tag
Teljesen kihasználja próbáltam mást indítani mellette hát elég nyögvenyelősen sikerült így derült ki az egész[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz picigeri89 #20596 üzenetére
Hm, az elég érdekes.
Minden szálat leterhel ez a lejátszás? Feladatkezelő > teljesítmény fül > ha a grafikonon nem 8 szál van, akkor > jobb klikk rajta > más grafikon > logikai processzoroksolfilo
-
picigeri89
csendes tag
köszönöm gyors válaszod eleinte én is arra gyanakodtam de laptopomon közel sem produkálnak hasonló értékeket ugyan az a film lejátszása pedig abban egy sokkal gyengébb regébbi processzor tevékenykedik.
-
veterán
válasz picigeri89 #20594 üzenetére
Írtam fentebb, nekem más tippem nincs. De lehet másnak lesz még ötlete.
solfilo
-
picigeri89
csendes tag
raktam fel
-
veterán
válasz picigeri89 #20592 üzenetére
Hát, ott van akkor valami bibi. Milyen oldalon, milyen videók ezek?
Lehet pl fut valami minert tartalmazó reklám az oldalon, ahol a filmet néznéd. Egy képernyőmentés nem ártana a procikihasználtságról azért, legnagyobb cpu használat szerint rendezve.mod: én a reklámokra tippelnék, esetleg valamelyikben lévő háttérben futó minerre, ugye a virágbolti filmnézés nem teljesen kockázatmentes.
(#20594) picigeri89: láttam, módosítottam is a hsz-t.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
picigeri89
csendes tag
i7 6700K sztem a filmek max 720p ben mennek
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz picigeri89 #20590 üzenetére
Szia!
Lehet kicsit kevés már a procid a feladathoz. Megítélni ugye ezt nem tudjuk, mert nem írtál semmit a gépedről, sem arról, hogy milyen felbontású videókat nézel online.
Ez a topik jó lehet kérdezősködni, benne is van a nevében.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
picigeri89
csendes tag
Üdv! A problémám a következő közel 100% cpu kihasználtságot produkál a gépem mikor online filmet nézek. Megtudnátok mondani melyik topicba tudnék kérdezősködni ?
-
Lost_Arc
csendes újonc
Kösz, megpróbálom.
Lenne még 1 kérdésem, ez talán még fontosabb is!
Van 4db 4gb Vengeance LPX ddr4 DRAM 3200MHz C16 memóriám. Az alaplap (MSI Z270 gaming M3) támogatja a 3200mhz memóriát overclockolva, de többször is jelentkezett kékhalál, akár volt tunning, akár nem - ebben az esetben 2133mhz-en voltak a memóriák. Tegnap kivettem 2 db memória modult h csak 2 legyen a gépben, azóta nem volt kékhalál.
Létezik h a proci (i5 7600k) nem bír el 4 db memóriával??
Sok helyen utánaolvastam és lehet h inkább a memória időzítését kellene manuálisan átállítanom?
Azt találtam fórumokon h 16-16-18-18-36 kell a 3200mhz-hez, de azt is írták h 16-18-18-18-36 a jó! Most akkor melyik?
Ebben tudnál segíteni?Előre is köszönöm a választ!
[ Szerkesztve ]
-
janpier
tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írom ezt a kérdést. Bízom benne, hogy a nálam tapasztaltabbak tudnak jó tanáccsal szolgálni.
Egy Intel core 2 duo E6420-at fogok le cserélni, egy Intel core 2 Quad Q8400-ra.
Sajna Inteles vonalon nem igazán vagyok képben, mivel mindig AMD konfigom volt/van.
Az érdekelne, hogy a normál LGA775-ös hűtő meg birkózik a feladattal?
Sima, nem réz magos, ha jól emlékszem és a szűkített bordás.
A válasz(oka)t előre is köszönöm.üdv.: janpier
Egy nap 24 óra, egy tálcában 24 sör... Ez nem lehet véletlen!
-
whited
addikt
Udv
Egy xeon 5335 manapsag mire eleg, jatekban mi a maximum amit ki lehet belole hozni, es milyen VGA mellett ?Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
Cry0
őstag
Sziasztok!
nemrég állítottam össze egy új konfigot, frissen telepített windowsnál olyat produkál a processzor hogy ami fut annál szinte 100%-on fut a cpu teljesítmény, legyen az a gép kikapcsolása vagy akár egy chorome élindítása.
torrenten 1 db letöltés ment és nem a lemez hanem a processzor futott 80-90%-on és ettől élvezhetetlen volt a gépezés. hiába volt gép újratelepítés ugyan az a probléma áll fent.
csak olyan programokat használok mint eddig!
Proci:I5 6500
alaplap:gigabyte H270 Gaming 3
mi lehet a probléma ? gép összerakásénál esetleg mit nézhettem be?
előre is köszönöm a segitségeteket!Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
Lost_Arc
csendes újonc
Sziasztok!
Intel core i5 7600k procim van, ami elvileg 3,8 ghz-ről 4,2 ghz-re tuningolható, de nekem az MSI z270 gamig M3 alaplapom 4,5 ghz-re nyomja ha bekapcsolom a gaming boostot!
A kérdésem az lenne h ez hosszú távon nem árt a procinak? Húzzam vissza manuálisan 4,2-re?
-
dugo_
veterán
válasz horvathpeter #20578 üzenetére
Előfordulhat. Ennek a kupakja alatt is szar paszta van.
-
Viktor77
titán
válasz horvathpeter #20578 üzenetére
Nem normális. Delidelni kéne, mert lehet akármilyen jó hűtőd, ha a proci magja és a kupakja közt szar a hővezetés.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
horvathpeter
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Egy egyszerű kérdés. Aida rendszer stabilitásteszt alatt normális ha egy 8700k 80-90 fok alap órajelen? Scythe Mugen 5 Rev.B hűtővel egy ROG STRIX Z370-G GAMING (WI-FI AC) lapban? Mx-2-vel pasztázva. (Nem az enyém a gép de nekem fura ez) Vagy normális?
[ Szerkesztve ]
"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"
-
Viktor77
titán
Ez a Program, Settings fül pipái.
Aztán a Sensor ablakban fogaskerék, System Tray, majd kiválasztod mit jelenítsen meg (rányomsz a megfelelő sorra, majd Show in Tray (színt meg betűméretet is állíthatsz, típust nem, azt kivették, de a készítő elmondása szerint valamikor vissza lesz rakva).
Így winnel együtt indul a program és kirakja óra mellé amit szeretnél.
Ha felteszed hozzá a RivaTuner Statistic Servert, akkor játék közben is kiírathatod bármelyik információt (Settings fül, OSD).Csinálni kell. Kész. Pont.
-
minas
aktív tag
Tudtok ajánlani 1-2 tényleg megbízható cpu hőmérséklet monitorozó programot, ami közelíti is a valóságot, illetve lehet rá hagyatkozni és esetleg a tálcán is követhető az adat? Tudom, hogy több ilyen program van, de az kéne, ami nálatok tényleg bevált.
[ Szerkesztve ]
-
pet007
aktív tag
válasz siemenss65 #20556 üzenetére
Lehetseges, alaplapod papirjait nezd at, vagy keress ra neten. Orajel sokszor nem szamit, de par dologban meg kell egyezzen a ket proci (pl magok szama)
lassu voltam
[ Szerkesztve ]
-
siemenss65
tag
válasz siemenss65 #20556 üzenetére
Közben lett válasz. Működik.
-
siemenss65
tag
Üdv Urak. Elindul és használható egy olyan dual proc konfig, amiben a két processzor más-más? E5-2680 + E5-2670 mondjuk?
-
vizib
csendes tag
Sziasztok. Proci csere + bios frissites eseten kell win10 reinstall?
-
-
-
gyuszi 01
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis bajban vagyok.....
Azt gyanítom hogy meghalt a processzorom .Egy G 3258,Asrock z97extreme 3 lapon,2x4gb ram,Hd 7850 vga.
Egy ideje elkezdett lassulni,lefagyni.Az utóbbi napokban már a bekapcsolás is elég sokáig tartott.Gondoltam újra telepítem.Aztán egy napot ment,és azóta se kép,se
hang.Tápot cseréltem,azt hittem az a gond.Kipróbáltam másik alaplappal,az sem segített.
Lehetséges hogy a cpu pusztult el? -
Puro
aktív tag
Sziasztok!
i5 7600k-hoz megfelelő a DeepCool GAMMAXX300 hűtő? Vagy van valami jobb hasonló árkategóriában? A lényeg, hogy minél csendesebb legyen és 4 pines. -
-
fogirobi
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném. Vettem egy i7-2600-at, proci hűtőt lekaptam, kicseréltem a procit, pasztáztam, proci hűtő vissza és most azt csinálja, hogy amikor bekapcsolom a gépet akkor zúg a ventillátor, de nagyon. Ha kézzel leállítom és újra felpörög akkor minden rendben, nincs hangja. Mitől lehet ez szerintetek?
-
veterán
válasz anonimus25 #20543 üzenetére
Mindenképp az i3 legyen. A laptopgyártók disznósága, hogy egy árkategóriában szerepelnek ezek és az A9-esek. Azok inkább Pentiumok/Celeronok ellen tudnak labdába rúgni, arra is készültek.
solfilo
-
veterán
válasz anonimus25 #20543 üzenetére
bocs, dupla, ha erre jár egy modi, törölhető.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
dugo_
veterán
válasz BenceShearer #20541 üzenetére
Nem lineáris az ár a teljesítménnyel, de ez mindig is így volt.
Azt kell eldönteni, hogy kell-e neked a 4 valós mag, vagy sem. Egy 560 mellé alapvetően elég az i3, inkább a nagyobb multik igénylik a több magot, akár 8 szálat.
-
dugo_
veterán
válasz BenceShearer #20539 üzenetére
i5-6500 vagy i7-6700, azok már kellően olcsón vanak az aprón.
i5 30-35k körül, i7 50-55k körül is volt már.A több valós mag miatt stabilabbak lennének a minimum fps-ek, ezáltal az átlag is nőne.
-
BenceShearer
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg egy i3-6100-et használok egy RX 560 4GB-os VGA-val. Alaplap B150 chipset. Nem tuningolok. Általános használatra, néha egy kis játékra (Wolfenstein 2) van a gép.
Érdemes ezt a procit egy i5-6400/500/7400/7500-re cserélni?
Az i3-6100-et kb 18 ért lehet eladni, az i5 40-45-ért kapható. Tehát kb 2,5 szeres áron.
Azt néztem, a proci csere kb 20-30% gyorsulást hozna, azt is főleg csak min FPS-ekben.Mit gondoltok erről? Megérné a csere?
köszi
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz anonimus25 #20537 üzenetére
Egyszerűbb lenne ám, ha beírnál a milyen notebookot vegyek topikba, megadod a felhasználási területet, a célt, s ajánlanak jó, megbízható gépeket. Összefoglalóban lévő kérdésekre érdemes megadni a választ, úgy előbb lesz ajánlat. (meg páran rád is fognak írni egyedi ajánlattal privátban, de ehhez is kell, hogy megadd a kérdésekre a választ. )
Sims2-3-ra gondolom igen, Cod2 se kéne gondot okozzon neki. 720p-n így fut. (csak linkelem, megnézni nem tudtam)
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
-
veterán
válasz anonimus25 #20533 üzenetére
Procierőben jobb, mint az A9, az IGP-je meg elég okos, hogy gyorsítsa a youtube-ot (ezt az A9 is tudja, de csak 720p-ig), szóval ilyen hétköznapi netezésre, filmezésre jó választás.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Tim82
félisten
Tudtommal sehogy.
Az Asus-nak volt egy saját átalakítója (CT-479), azzal saját 478-as lapjaiban ment a történet.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Hello,
Sosem csináltam még ilyet; akad itthon pár s479-es Pentium M proci, 400MHz FSB -vel. Ezek milyen feltételekkel mennek s748 lapban (egyáltalán hogy lehet megoldani)? Abit IS7-be tenném.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
veterán
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
4700mq processzorokat nézegetek a laptomba. Ha ebay -en leírásban azt írják, hogy teljesen működik, akkor mennyire kell tőle tartanom, hogy 2 hét után meghal. Úgy értem, hogy ez egy elég erős proci, nehéz hűvösen tartani, és ha mondjuk 2-3 éve 90 fok körül üzemel, akkor van esély, hogy működik nálam pár hetet és meghal?
Vagy ha működik, akkor működni is fog, rendelhetem bátran?"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
Thermy
tag
Sziasztok! Milyen pasztát javasolnátok egy 7700k-alá?
Tudod kik lesznek igazán sikeresek? Akiket naív, őrült álmodozóknak tartanak, akik képesek a céljaikban sziklaszilárdan hinni és küzdeni azokért!
-
veterán
-
veterán
válasz anonimus25 #20525 üzenetére
Árfüggő, hogy jó bolt e. Ebből az architektúrából a 4 magosak jobban megérik (A10-9600 pl), csak a gyártóknak valamiért elég vastagon fog a ceruzája.
Szóval csak akkor venném, ha olcsó. Ha egy árban van egy i3-mal szerelt notival, inkább vedd azt.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
anonimus25
tag
válasz solfilo #20524 üzenetére
értem ez lenne a pontos kofig:
AMD A9-9400 (2 mag, 2.4GHz-3.2GHz)
4GB DDR4 memória
1TB merevlemez, AMD R5 videókártyanekem sem kell erőgép, csak az i3-as laptopok közt bukkantam rá és nem voltam vele tisztában.
A majom egy okos állat aki hülyéskedik,az ember meg egy hülye állat aki okoskodik.
-
veterán
válasz anonimus25 #20523 üzenetére
A9-9410-re gondolsz? 2 magos noti proci, filmezni, netezni, facebook, kis office, ilyen alap dolgokra elég. Megbízhatóság? Ha baja van, majd garanciáztatod a laptopot, de amúgy procik nem nagyon szoktak elromlani.
solfilo
-
anonimus25
tag
Sziasztok erről a proceszorrol mi a vélemény? Bocsánat a laikus kérdésért tőletek. Megbízhatóság, teljesítmény .Köszönöm előre is
AMD A9-9400
A majom egy okos állat aki hülyéskedik,az ember meg egy hülye állat aki okoskodik.
-
Viktor77
titán
-
dugo_
veterán
válasz lecsosbukta #20517 üzenetére
Igazából 40-et ér a 2GB-os 1050, 50-et a 4GB-os 1050Ti. Jobb hűtésekre pár ezrest rá lehet dobni, de nem feltétlenül érdemes. 60 felett pedig egyszerűen nem szabad megvenni újonnan, legyenek bármennyire is elszállva az árak.
-
Viktor77
titán
válasz lecsosbukta #20517 üzenetére
Ez van nekem is. Én csak WoW-ozok, nekem elég, a te preferenciáidat nem ismerem.
-
Viktor77
titán
válasz lecsosbukta #20515 üzenetére
Az 1050 erősebb, még a 4 gigás 560-nál is. Viszont 2 gigásat már ne vegyél, 1050Ti-t ajánlok.
-
pet007
aktív tag
válasz lecsosbukta #20511 üzenetére
Hogy elottem is irtak vga lesz ott a ludas. Valszeg kifitsz vrambol mikor belaggol. Msi afterburnerrel szepen lehet monitorozni.
-
pandras83
őstag
válasz lecsosbukta #20511 üzenetére
A procid még el is menne az említett játékokkal, de a sima 750 sajna kevés ilyen feladatokhoz. Nálam a gtx 660 is nyökögött a bf1 alatt, a 1060 3gb már elég gyors hozzá.
Cyberfuck Patchrunner
-
lecsosbukta
kezdő
Üdv!
Nemrég vettem Hp 6200pro-gépet.
van benne 8gb ram I5-2400 processor GTX 750 VGA.
Az a gondom hogy a játékok úgymond laggolnak.
PL BF1 az elég jól megy rajta de 20 30 másodpercenként megakad egy kicsit utána gond nélkül megy tovább és megint megint megint. Próbáltam a wolfenstein 2-tőt az meg azt csinálja hogy ha megállok egy pontot nézek van pl 50 55 fps-em mikor fordulok vele akkor egyből akadozik 10 20 fps. megállok megint jó,..
Mi lehet a probléma? gyenge a gép hozzá?
Köszönöm előre is! -
dugo_
veterán
válasz Ace Ventura #20508 üzenetére
ad1 jobban sikerült a konkrét chip, kevesebb feszültséget kér
ad2 jobban sikerült a pasztázás a kupak alatt
ad3 jobban sikerült a saját pasztázásod a hűtő alattUtólag már senki nem mondja meg az okát.
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Lecseréltem ma a kis I3 6300-at egy I5 6600 -ra.
Meglepődtem, hogy ugyanazon hűtő alatt 100% terhelésen a I5 4 fokkal hűvösebb átlagban, mint a I3 volt.
Szerintetek ez minek tudható be? Alacsonyabb órajel?Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
haiiro_o
tag
Sziasztok.
4.gen i3 ban lévő igp mennyivel gyengébb, mint egy 6. gen i3 ban lévő?
köszi. -
Tim82
félisten
Nem volna célszerű a pécsi lokáltopikba bedobni?
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Julot
aktív tag
Sziasztok Kedves Forumtársak!
Főleg PÉCSI olvtársak segítségét kérném, biztos tudnátok segíteni!
Úgy döntöttem, hogy egy kicsit komolyabb procit veszek a lapomba, ezért egy I5 7500 lett a befutó.
De sajnos itt adódik a probléma: Nekem H170 chipsettel szerelt lapom van, ami új, bontatlan még. Ugyebár a BIOS-a nem ismeri fel a 7xxx procikat BIOS frissítés nélkül, amihez viszont kellene egy 6xxx proci.
Lenne itt valaki - leginkább pécsi - olvtárs, akinek van egy AKÁRMILYEN 6xxx procija amit használhatnék, amíg a BIOS-t felfrissítem az alaplapomban?
Nálam van a lap, egy pendrive-on a jó BIOS, elmegyek bárhova, bárkihez, ( ma lenne a legjobb ) aki tud segíteni, fél óra sem kell hozzá, hogy meglegyen. Vagy ha valaki tud kölcsön adni egy 6xxx procit, egyik nap hozom, másik nap viszem vissza neki. Nagy segítség lenne!Ha túl pofátlan kérés, vagy nem idevaló, akkor elnézést kérek mindenkitől az alkalmatlankodásért!
Köszönöm!
Üdv.:
Julot[ Szerkesztve ]
...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
Vertigo18
addikt
A régi procival simán elindult, az eszközkezelőben eltávolítottam a G4400-at. Nem indítottam újra, leállítottam, most teszem vissza az újat...
Az nem lehetséges, hogy a Win8.1 nem támogatja a Skylake-t?
Van valakinek i7 6700T Win10 alatti verziókkal használva?
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 9700 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Processzor felvásárlás
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-11400F 6-Core 2.6GHz LGA1200 Box (BX8070811400F) - Garancia: 2026.07.17
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest