Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Candy: AOOSTAR WTR PRO – NAS, alkoss, gyarapíts
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NvidiaRTX: Xiaomi Electric Scooter 6 Max: Az első rollerem
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gerner1
Aktív témák
-
KrAt
veterán
Ezt a linket is köszönöm, ezt is zártam

-
zalamatyi
csendes tag
Kedves Mindenki!
A következő probléma foglalkoztat:
Jelenleg 5 számítógépen kell ellátnom távolról bizonyos adminisztrátori feladatokat. Ez a szám lassan, de biztosan növekszik.Mivel én is kényelmes vagyok, ezért a RealVNC-t használom. Ennek előnye, hogy megfelelő sebesség esetén úgy lehet dolgozni a távoli gépen, mintha az helyben lenne. Egy grafikus ablakban megjelenik a célgép desktopja, ami fölött az ablakban át lehet venni az irányítást.
Az irányítás átvételéhez kell egy VNC szerver program telepítés a célgépre és egy kliens program hozzánk. (lehet jelszavazni, meg egy csomó mindent....)
A csatlakozáshoz - ÉS ITT VAN AZ ÉN PROBLÉMÁM - ismerni kell a célgép IP címét. Mivel itt nem hálózaton belüli elérésről van szó, hanem internetes kapcsolaton keresztüli csatlakozásról, olyan gépekhez, melyek más városokban vannak, meg kell kérni a túloldalt, hogy ossza meg az IP címet, melyet egy bármilyen browerben meg tud nézni, ha pakoltam neki hozzá shortcutot.
A gondjaim:
1. nem tudom minden esetben megkérni a célszemélyt, hogy ossza meg az aktuális IP címét (statikusra esély sincs).
2. nem találok olyan programot, melyet feltelepítve a célgépre, folyamatosan mutassa nekem a célgép aktuális IP címét.
3. nem találok olyan programot, mely valósan képes ezt a dolgot apró modulok telepítése és esetleges automatikus bejelentkezés mellett lehetővé tenni számomra - vagyis kapjak VNC szerű grafikus desktop megosztást akkor is, ha nem ül senki a célgép előtt.
4. nem találok elkerülő megoldást, leírást és frusztrál a dolog :-)Segítségeteket előre is köszönöm!
Aktív témák
- SAPPHIRE RX 7800 XT 16GB GDDR6 NITRO+ - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Dell Pro 14 Plus PB14250 14" FHD+ IPS Ultra 5 235U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- ASUS RTX 3070 8GB GDDR6 TURBO - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Gigabyte GAMER-ke FullHD IPS Core i7(8 3,4Ghz),GTX 2/6GB DDR5 128BIT VGA,16GB RAM/560GB-1TB SSD
- Omen 16-ap0192ng 16" FHD IPS Ryzen 9 8940HX RTX 5070 32GB 512GB NVMe gar
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Black Titanium használt, karcos kijelző 91% akku - 6 hó garancia
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB digital garanciával hibátlan működéssel
- 27% - Lenovo Legion R27qe IPS Monitor! 180Hz / 0.5ms
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BBK2/64 RAM
- Új HP 16 Victus FHD IPS 144Hz Ryzen7 8845HS 5.1Ghz 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest