Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
2019-től a Xiaomi saját, különálló márkaként vezette be az új Redmi modelleket.
A téma címében szereplő 2 típus alapvetően azonos hardverrel készült. Előbb a Note 8 (röviden RN8), majd kicsit később a Note 8T (röviden RN8T) jelent meg. Bizonyos információk szerint ezt a modellt szánták európai használatra.
Kicsit ellentmond ennek, hogy a Note 8-nak is van Global verziója, tehát nem csak sajátpiacos értékesítésre készült. Ennek ellenére vigyázni kell a verziókkal, mert van "Global" és "Global ROM"-os verzió is a boltokban. Alapvető különbség köztük, hogy ha csak Global ROM-os, akkor nincs benne a - Magyarországon szükséges - B20 csatorna támogatása. Enélkül - főleg vidéken - gond lehet a telefonálással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudzsi
tag
Nekem is ugyan ez a verzio van fent a hoozvaló congiggal "sima Noete 8" és müködik. Hát akkor jó kérdés. Nekem semmit nem kellet állitani hogy mennyen. Egy dolog zavar csak, hogy ha oda koppintok a képre amit szeretnék fényképezni akkor nem kapcsol be a vaku hogy segitse a zummolást. Bár ez lehet hogy ilyen.
-
H2o-pok
senior tag
Fekrakam ezt.
MGC_7.2.014_Parrot043-v3.apkVakut hogy lehet bekapcsolni, mert sehogy nem tudtam.
Beállitás van egy rakat, ....na most itt is mit célszerű be vagy kikapcsolni? Esetleg magyar nyelvet tud? (haveromnak mi9t pro ja van, azon van magyar nyelv)
Köszi -
V.Stryker
nagyúr
ÁÁÁÁ, segítsetek! Valamelyik fórumtárs (ha minden igaz zsiráf a képe) linkelt valahová egy leírást, ami egy olyan progit tartalmaz,amivel root nélkül eltávolíthatjuk azokat az appokat, amiket amúgy a telefon nem enged törölni.
Egy órája keresem basszus...
-
V.Stryker
nagyúr
Megmaradt eus rommal is az a hiba, hogy megakad a net mobilinternet alatt. Mindegy hogy Facebook vagy böngésző... megáll, sok masodpercig lagol. Dual sim modban hasznalom... egyik hivas, masik net
-
xy.zsolt
őstag
Haha... hasonló volt nekem is...csak motorola
450Mhz-ment és ajánlott volt a tetőantenna használata kocsiban. Ja és akkor is fizettem mikor engem hívtak (belföldön)..... Na az volt a hőskor , kb 1993-95 Most meg nem tudom eldönteni melyik xiaomi mobilt vegyem .... nem egyszerű, na
-
-
válasz
banda1981
üzenetére
Mond elolvastad ami írtam anno fentebb?Le írom még egyszer,nem nekem volt gondom ezzel hanem egy két embernek az RN8 pro topikban mert milyen az,hogy nem adnak garancia papírt a telefon mellé amit én magam is tudok érvényesíteni,mint ami nekem is volt az RN7-nél.Én beszéltem a bolttal azt mondták,hogy ugyan az a garancia csak nem nálam van a garancia papír hanem náluk mert ők intéznek mindent,itt írták a másik topikba,hogy és mi van ha csődbe megy a bolt meg milyen már,hogy nem adnak garancia papírt majd ők intézik ez milyen kamu már meg ilyenek,erre írtam én,hogy van garancia és bízom a boltban.
-
válasz
banda1981
üzenetére
Nekem másik topikba note 8 pro a garanciás dologgal voltak kiakadva mi van ha a bolt csődbe megy,mert én is innen rendeltem és hivatalos garancia meg van a 2 év meg 1 év saját csak nem kaptam gari papírt csak számlát azonosítóval mert ők intéznek mindent.Én meg bíztam a boltba szerintem nincs gond vele.
-
dudi6
senior tag
-
tachikoma
aktív tag
Így, hogy van raw támogatás a gcam-ben, ki mit használ raw feldolgozásra (esetleg szerkesztésre)? főleg pc-s program érdekel, de akár androidos app is.
-
dudi6
senior tag
Sziasztok!
Melyiket érdemes megvenni? sima 8 vagy a 8T?
Fényképezés fontos lenne. Szebb képeket készít a 8T? -
H2o-pok
senior tag
Erre gondoltál vagy 14 es végű?
MGC_7.3.017_Parrot043-v1.apk
Amúgy Tud ez magyarul?
Szelfit és videót is tudja?
Köszi -
tachikoma
aktív tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
felső sávlehúzó -> fogaskerék -> Save to /DCIM/Camera. Ezt csak be vagy kikapcsolni tudod. Ha kikapcsolod, akkor a saját mappájába ment, és minden esetben csak belső memóriába, mert hivatalosan pixel telefonokra csinálták, azokban meg nincs SD kártya.
GCAM tool-lal lehet próbálkozni ha SD kártyára akarod menteni: https://forum.xda-developers.com/android/apps-games/app-gcam-tool-automatically-photos-t3752115 (alkalmazásboltban is megtalálható)
-
Jakuu
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Siman megy minden hokuszpokusz nelkul a Gcam.
https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-parrot043/ Ez a legjobb mod szvsz a Note 8-hoz. A MGC_7.2.014_Parrot043-v3.apk- toltsd innen. Mar cfg fajt is kezel, tehat mentheto a konfig fajl is es mase is hasznalhato vele igy.
Azok meg itt talalhatoak : https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/f/configs-parrot-02/ -
tachikoma
aktív tag
válasz
iMaverick
üzenetére
Mi community-t nem használom, de a másik kettőt elég sűrűn. Office lens az gugli app, remekül lehet vele előadásokról, tréningekről lementeni a prezentációkat fényképes formában, képernyőre feszítve, letisztítva.
ShareMe meg alap, ha két miuis teló között fájlokat akarsz átvinni. pl családban mindenki fényképezik, akkor lehet egybegyűjteni őket egy galériába. Saját wifi hotspoton keresztül megy, egész gyors. Sőt PC-re való letöltésre is kb a legegyszerűbb megoldás a saját ftp szerverén keresztül. -
MrDerekas
addikt
válasz
iMaverick
üzenetére
A saját infrastruktúrájukat erőltetik. Amivel egyébként nem is lenne baj, főleg, hogy az újgenerációs felhasználók beledöglenek, ha valami nem online és azonnal... Az ilyeneket egyszerűen nem használom. Első bekapcsolás óta nem volt semmilyen funkciózavar a készülékemen. Ja, de: olykor nem világosodik vissza azonnal a kijelző, ha este a cigiből visszamegyek a lakásba

-
iMaverick
addikt
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
iMaverick
üzenetére
Most is muszáj, csak más okokból. Vagyis most nem muszáj, de vannak zavaró dolgok. Egyrészt telerakják a telefonokat minden szarral, ezer, a felhasználó számára tök felesleges ballaszttal. Hát nem igaz,hogy egy 4gb ramos telefonnál 1,5 giga szabad ram van bekapcsolás után?! Miért kell rámeröltetni olyan alkalmazásokat, amiket abszolute nem szeretnék és amiknek törlési lehetősége sincs meg?
Másrészt nagyon felgyorsultak a gyártók, tök feleslegesen. Évente két új modell jön kb. ugyanazon szériából, ennek pedig az optimalizáció megissza a levét. Én speciel már nem akartam romolni, eleve iPhone-ról jöttem, megszoktam, hogy minden faxán működik, de itt most a Note 8-nál kiidegeltek a hibák:
- a fényképező app indítása után folyamatosan villogott a kijelző, fotózni nem lehetett, fókusz nem volt, telefon restart kellett.
- csöngött a bejövő hívás miatt, de nem tudtam felvenni. Pedig basszus, egy telefonnál letojom,hogy nem megy a játékgyorsító, de telefonálni minden körülmények között lehessen már.Az egész gyári rom olyan volt, mint amikor úgy méssz az autóval, hogy benne ül 5 személy és tökig van pakolva a csomagtartó. Érzed, hogy ugyanaz a jó kis autó, de tele van ballaszttal. Most az eus rommal olyan, mintha tök üresen, egyedül ülnék benne.... könnyedebb.
-
hcs57
addikt
válasz
banda1981
üzenetére
Mint átlag felhasználó, aki RN8-t használ, csak bántja a szememet néhány helyesírási hiba, mint a:
- Ez már a 3. Xiaomi telom,a családban ,
- És-sel nem kezdünk mondatot, a meg-gel kezdés asonló.
- magánvélemény, telefongyártó egy szó.
Tudom, telefonról írtad, s funkciók elírták..
Ez az én véleményem. -
iMaverick
addikt
válasz
banda1981
üzenetére
Annó amikor "berobbantak" az Android-os telefonok, szinte muszáj volt "rom-olni". Egyszerűen a (megfizethető árú) telefonokból kispórolták a procit-ram-ot és a rátolt szoftver képtelen volt megfelelő sebességgel futni...
Pl. Samsung Galaxy Ace /1/: Touchwiz + 256MB memória... Jött ki hozzá nemhivatalos "slim" rom és érdekes módon egyből használható lett.
Vagy az első kínai telefonok: a vas rendben volt /2 magos CPU, 1GB ram/, csak hát a szoftver "tyúklábas" volt, meg a Play!-ből nem akartak települni a progik, mondván nem compatible...
Ezért egyszerűen szükséges volt a root-olás, meg a rom-olás, már ha akartál egy normális készüléket. Na ez a "varázs" már elmúlt, a mostani ketyeréknél (szerintem!) nincs már szükség ezekre a trükkökre!
Mellesleg ugye "panaszkodtam", hogy az új stabil MIUI rom (11.0.6) nem jött ki:
Két nappal (sicc!) később... Azért ennyit még tudok várni.
-
-
válasz
banda1981
üzenetére
Magyar régión egy deka reklám sincs

#MrDerekas
Nekem volt RN5,utána én hülye bekattantam vettem egy RN7-est mert google camera támogatás,aztán megint bekatt 4500 as aksi most igaz nekem nem 8/8T van hanem RN8 pro de ide is benézek,csak ott meg még nem vagyok kibékülve a fotózás résszel mediatek proci ugye a gcam leginkább snapdragonokat támogat szóval néha bánom az RN7-et de ez meg leveri üzemidőben meg a kamerája se lenne olyan rossz egy portoló van aki gcamot portolja erre a telóra azt követem,mert én meg szeretek fotózni és nincs mindig fényképezőgép nálam
-
MrDerekas
addikt
Ja, változik a világ. Nokia540-el kezdtem és végigmentem a fejlődésen. Aztán ájfonos lettem és a Xiaomi volt az egyetlen gyártó, akinek kipróbáltam volna szívesen a telóját. A miui miatt vettem végülis egy Redmi note 7-et, még szervizbe volt az SE-m. Csak annyira jónak éltem meg a miui-t és a telót is, hogy immár két telóval nyomom
iphoneSE+RN8. Dőzs van, meg igazából minden telefonos igényem le is van tudva ezekkel. Azandroidtól meg kiráz a hideg. (Telefonokat is ápolgatok a szélesebb ismerősi körben, de mindig a frász kerülgetett, mikor droido telót hoztak. Nekem az nem barát. Kellemes meglepetés lett a miui számomra.)(#653) banda1981 Kijelentő mondat nem megy

-
banda1981
aktív tag
Igen én lehet nem vagyok átlag felhasználó!
Ez már a 3. Xiaomi telom,a családba pedig van még 5,és egyiken sem a gyári rom fut!
A Stabil később kapja meg az újabb funkciókat,vagy meg sem kapja!
Meg vesznek ki olyan funkciókat,ami esetleg átlag felhasználónak kell kellen!
Meg olyan is van,hogy egy adott frissítés után valami nem működik!
A reklámokrol ne is beszéljünk.......
Azt azért tudni kell,hogy egy telefon gyártó sem ad ki ilyen sűrűn frissítéseket!
Ezért van,és lesz is hiba a romba!
És még lehetne sorolni!
Persze ez is csak magán vélemény!
De bocsánat,ha valakit ezzel megbántottam! -
banda1981
aktív tag
Had kérdezzem meg,hogy Tapatalkon megtalálom e ezt a fórumot, és ha igen hogy írjam be?
-
H2o-pok
senior tag
Kezdek kicsit kiakadni ettől az RN8 tól. Páromnak Van egy Huawei band 5 okoskarkötője. Ledobálja a bt kapcsolatot, főleg ha sokáig nem használja a telefont. Minden beállitást átnéztünk, beállitottunk, akku kezelés, stb. De ugyan az. Szétkapcsolódnak.
De ez még semmi. Pl. Messenger, üzenet, vagy hivásértesitő kb 1-2óra mulva jön.
A miénk ilyen vagy ez alapból ilyen "buta" .? -
hcs57
addikt
A telefonomon egy új ikon jelet meg "MEM Jet" volt aláírva... mivel nem én telepítettem (nem tudtam róla), így fölfelé húzva töröltem. Ez a Xiaomi kéretlenül telepít ilyeneket?
-
hippo0315
senior tag
Biztos Én vagyok a vaksi, de nem találom a "Ne zavarj" funkicó bállítási lehetőségét, merre található (RN8)?
-
banda1981
aktív tag
Ha valakit érdekel........
TWRP Recovery 3.3.1-10
https://androidfilehost.com/?fid=4349826312261723109 -
banda1981
aktív tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Csütörtökön, már általában közzéteszik a rommal kapcsolatos újitásokat,és a romot is!
OTA pedig 1-2 nap múlva jön,ha jó a rom és nem vonják vissza!
Frissíteni pedig updater 3 pötty rom betalloz.......
Vagy egyből telepíted TWRP-be!
De előtte érdemes TWRP mentést csinálni,ha mégis valami híba lenne a rommal!
De ki tudja mikor állnak megint munkába,a vírus miatt,mer az EU-s rom a Global Bétábol készül,ha jól emlékszem! -
H2o-pok
senior tag
Sziasztok.
Hiváskor vagy értesitésekkor hogyan kell beállitani a rezgést. Hang menüben be van kapcsolva mind 2 rezgés, de mégsem rezeg. Persze képernyőérintésre rezeg, szóval a rezgőmoci működik.
Segitsetek légyszi. -
V.Stryker
nagyúr
Abban tudtok segíteni, hogy miként kell frissíteni ha az EU-s romból kijön az újabb, akkor ha letöltöm az zip-et, miként installáljam fel úgy,hogy az adatok, programok megmaradjanak? Gondolom azért OTA nincs még ezekre....
-
gjo
tag
Mostanában ha a FB messengert megnyitom,
"Ne takarja le a beszédhangszórót. A funkció kikapcsolásához nyomja meg a hangerő fel gombot"
üzenet jön elő. Kicsit unom. A közelségérzékelőt kipróbáltam, hívás közben odateszem a kezem kikapcsol a kijelző, elveszem a kezem, bekapcsol és így tovább, az tökéletesen működik. Mi a baja? -
V.Stryker
nagyúr
Igazából megoldódott és ez a lényeg, de köszönöm a kiigazítást. végülis bevált a leírt folyamat.
Amúgy ez az EU rom teljesen jó, ahhoz képest,hogy beta, tök hibátlannak tűnik. Tenyleg egy kicsit olyan levegősebb, könnyedebb az egész. Most belakom, aztán meglátjuk a mindennapokban.
-
Laca0
addikt
Én írtam az összefoglalóba a saját tapasztalatom alapján a te segítséged után. Nekem a sima reboot és Power+VolUp után a gyári recovery-be lépett be, emlékszel? 2x is eljátszottam. Majd amikor harmadjára úgy csináltam, ahogy az összefoglalóba írtam, akkor lépett csak be a TWRP-be.
Írtam a data format-ot is (8-as pont). -
Oldman2
nagyúr
válasz
V.Stryker
üzenetére
Bocs, hogy beleszólok, de van itt egy kis félreértés...
A Power + Volume Up gombok folyamatos nyomvatartása alapból Recovery üzemmódban indítja újra a telót, a 'fastboot reboot' nem kell, adott esetben ezzel csak szivatja magát az éppen szenvedő személy.
Sikeres 'fastboot flash' után mehet a fenti gombkombináció. Minden Recovery esetében ajánlott, a fastboot-tal feltett img-t elindítva, már az új Recovery alól feltenni ismét az img-t, majd ott 'Reboot Recovery'.
Ez különösen igaz OrangeFox Recovery esetén, ahol a zip más segédállományokat is tartalmaz.
Valamint, szerintem fontos és jelenleg nincs az Összefoglalóban, hogy legyen Data Format is a TWRP-ből. Már írta is ezt valaki.

-
banda1981
aktív tag
Nekem is ezt csinálta!
Törlésnél ne a speciálisra menj,hanem az adatok formázására aztán ird be a yes szót aztán húzd el a csuszkát és mehet a telepítés -
V.Stryker
nagyúr
Kéne egy kis segítség, most aztán igazán.

Feltettem a romot (már kétszer) és mikor kérem,hogy reboot system, akkor a Mi Note 8 logó után villan, megint Mi Note 8 logó és visszalép a twrp-be, nem bootol be a rendszer. WTF?
-
Laca0
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
Beírtam a ROM felrakásának menetét az összefoglalóba.
V.Stryker:
Valami driver probléma lehet nálad szerintem. Az unlock progiban van jobb felül egy fogaskerék ikon. Ott végezd már el az ellenőrzéseket. Illetve ellenőrizd le, hogy a telefon menüjében is megcsináltál-e minden beállítást. Hátha kimaradt valami. -
banda1981
aktív tag
Az egy Stabil!
Ez a fejlesztői....!
https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/ -
V.Stryker
nagyúr
Na jó, kezdtek meggyőzni, hogy kipróbáljam.
Esetleg valakitől nagy kérés lenne összeszedni a lépéseket? BL nyitás, annak honnan progit, melyik twrp-t hogyan felrakni, romot honnan leszedni,stb. És mehetne be akár az összefoglalóba is. Főleg,hogy melyik usb drivert használtátok.. multkor egyik se volt jó.
Meló közben nem keresgélnék fél napot.
-
Laca0
addikt
válasz
banda1981
üzenetére
Én hétvégén tettem fel, szintén meg vagyok vele teljesen elégedve! Gyorsabb és az alaprendszer is jobb, mint a gyári rendszeré. Egy csomó appot nem kellett feltennem, mert jó a beépített megoldása is.
A kezdőképernyő is sokkal jobban testreszabható, sokféle ikonelosztás, ikonméretek, betűméretek, stb.
Egyetlen dolog nem tetszik csak, hogy a tárcsázóban nem tudom fixen megadni, hogy bizonyos számokat mely kártyával hívja. Megjegyzi, hogy mivel hívtam, de van egy 5mp-es várakozás, ahol még meg tudom változtatni. Annyira nem gáz, de jobb lenne, ha ezt lehetne fixre is állítani.Ez úton is köszönöm Oldman2-nek a segítségét!
Készítek majd az összefoglalóba egy kis leírást a műveletekről. -
banda1981
aktív tag
válasz
gyuribácsi88
üzenetére
Egy telefon újraindítás.........?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Ingatlanos topic!
- World of Tanks - MMO
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- EAFC 26
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- HP üzleti laptopok Elitebook, Probook 4-12. gen gar.
- Samsung Galaxy S24 Ultra 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, beépített S Pen, Galaxy AI 12/256 GB
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
450Mhz-ment és ajánlott volt a tetőantenna használata kocsiban. Ja és akkor is fizettem mikor engem hívtak (belföldön)..... Na az volt a hőskor , kb 1993-95 Most meg nem tudom eldönteni melyik xiaomi mobilt vegyem .... nem egyszerű, na

Tök jól működik, viszont utólag a mentési mappát hol tudom változtatni?

iphoneSE+RN8. Dőzs van, meg igazából minden telefonos igényem le is van tudva ezekkel. Azandroidtól meg kiráz a hideg. (Telefonokat is ápolgatok a szélesebb ismerősi körben, de mindig a frász kerülgetett, mikor droido telót hoztak. Nekem az nem barát. Kellemes meglepetés lett a miui számomra.)
A hőskor