Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- t1csi: DDR3 RAM vadászat – egy kis gondolkodási anomália
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crystalheart
őstag
Szerintem szimplán elbeszéltem melletted. (Kommunizmus úgy jön ide, hogy mivel számtechben jelentősen le volt maradva a térség, így K-Európa lecsúszott a nagy térhódításról szoftver terén, későbbi, rendszerváltás utáni indulással csak kis esélyek voltak.) Ha viszont néhol zavaros volnék a napokban, akkor nézzétek el nekem, két hete nem alszom rendesen egy határidő miatt, ilyenkor megesik. Sajnos sűrűn van "ilyenkor".

"Dobozos programokból egyedül kb. a Microsoft lett nagy cég, a többi, témában érdekelt vállalkozás elég kicsi" - MS-hoz képest egészen biztosan. Egy "magyar nagyvállalathoz" képest azért annyira nem...
Tény, hogy nem olvastam elemzéseket a szoftverfejlesztői piac pontos megoszlását illetően - ha mutatnál ilyet a 80%-ról, megköszönném -, de azt hittem, magától értetődik, hogy számba sem vettem azt a szegmenst. Nem a gyártás folyamata, mint inkább az értékesítés módja a fontos szempont itt. A szoftverfejlesztésnek azon területe közvetlenül, kapcsoltan igényel egy másik terméket, ált. hardvert, ez egy jelentős különbség, így az önálló szoftver piacát érdemes külön kezelni. (Hogy az előtelepített rendszereket minek vesszük, az egy érdekes téma... A Linux, mint ingyenes OS, főleg ezen a téren lehet egy ésszerű dolog: ha egy termékkapcsolás elemeként vesszük.) Én a "gyeplőnél" szimplán, ráadásul mellékesen arról beszéltem, hogy ezen a piacon a megkésett kezdéssel már csak nagyon kis szeletet tudott magának szakítani a keleti régió.
Program vs. játék. Igaz, hogy a játékfejlesztés folyamán tetemes időt eszik maga a tervezés és pályaépítés, meg az egyéb képzőművészeti munkák. De mint mondottam, nem gyártás szempontjából nézem, és talán ezért beszéltünk el egymás mellett. Tegyük fel, HA a piacon megjelenne egy teljesen (vagy közel) ingyenes, kifogástalanul működő, ötletes MMORPG, akkor az rendesen megnyirbálná a WoW vagy éppen a keleti játékok előfizetői bázisát.
És ezzel az egésszel nagyon el is tértünk a Linuxtól. Már arra sem emlékszem pontosan, hogy jött mindez elő.
Amúgy érdekelne, te most pontosan mi mellett/ellen is érvelsz. Hogy végül is az önálló szoftver annyira kis szegmens, hogy szóra sem érdemes, és nem gond, ha az ingyen szoftver felülkerekedik? Mert ezt olvasom ki a szavaidból. Ha mégsem, akkor kölcsönös az egymás mellett való elbeszélés.zed01: Tudom. (Szerintem nem csoda, hiszen azokon már lassan semmilyen támogatott Win nem fut elfogadhatóan.
Nekem is van egy ilyen masinám, Puppy van rajta.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel Watch 4 – Hé, Google, mennyi az idő?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4414
- 0perces SAMSUNG DDR5 6400MHz vadiúj 2x16GB memória 1 év garancia (6400B)
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad Gen2 LTE i7-1165G7 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asrock Z790 i9 13900K 64GB DDR5 1TB SSD RTX4080 16GB Aerocool P500B Digi ARGB ADATA 850W
- Új HikSEMI 16GB DDR4 2666MHz Hiker Black + Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Amúgy érdekelne, te most pontosan mi mellett/ellen is érvelsz. Hogy végül is az önálló szoftver annyira kis szegmens, hogy szóra sem érdemes, és nem gond, ha az ingyen szoftver felülkerekedik? Mert ezt olvasom ki a szavaidból. Ha mégsem, akkor kölcsönös az egymás mellett való elbeszélés.