Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zed01

őstag

Kíváncsiságból feltettem az Ubuntu 10.04 beta 2-t. Jó, tudom, 11 nap múlva jelenik meg a végleges, miért nem tudok addig várni? Mert kíváncsi voltam.

Vannak még benne hibák, az ATI driver telepítése után behal a x server, nincs 3D, így nem lehet rajta játszani. Próbáltam azt, hogy az Ubuntu Tweakkal feltettem a legfrissebb X Servert, de úgy sem működött. Mivel ez még béta, így nem illik panaszkodni.

Ami az előny:

1. Gyorsabb az oprendszer, gyorsabbak a fájlműveletek akár a 9.10-hez, akár a W7-hez viszonyítva. Azonnal ugrik pattan minden amit megnyitok.
    2. Sokkal gyorsabb a boot. Pikk pakk feláll a rendszer. Eddig ez a leggyorsabban felálló rendszer, amit eddig próbáltam.
    3. Nekem tetszik az új GUI, furcsa hogy bal oldalon vannak a gombok, mint a MacOsX-ben.
    4. Átalakult a szoftverközpont is, szebb, áttekinthetőbb lett.

Az a véleményem, hogy nagyon jó lesz ez mikor kijön a végleges, én már alig várom.

PS: Most hogy a 10.04 beta alól írok, azt vettem észre hogy a Firefoxban az angol helyesírás ellenőrző működik, a magyart valahogy kifelejtették.

Új hozzászólás Aktív témák