- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
aelod
veterán
válasz
Black_Raven #7096 üzenetére
Hirtelen ennyi jutott eszembe fejből
-
Black_Raven
veterán
Ha csak annyit kéne beállitani, meg a maradék 3 helyen.
. az automatikus inditások nekem nem hiányoznak mivel észre sem vettem hogy nincs.
van helyette más ami a Stabilba nincs. Amúgy én is gondolkodtam a Miuihu-n, több ismerős mondja hogy jó. De az a gáz, hogy a Dev is szuper jó, és én is lusta vagyok bl engedéllyel, stb xarakodni.
Palesz22 Összefoglaló GYIK-ban részletesen leirva minden..
-
aelod
veterán
Kijelző üveg témához.
Sikerült megkarcolni. Szinte biztos, hogy nem GG az üvege. Mivel nem hordom se kulcs se sniccer mellett a telefont. Mégis lett rajta egy apró karc. Erős fényben látszik csak szerencsére. -
vince
őstag
Megértelek, bár én jóval szolidabban használom
Nagy gixer egyébként nem szokott lenni a heti verziókkal, sőt most így hirtelen kisebbekre sem emlékszem
(#7088) ftt és (#7089) palesz22
Olvassátok el kérlek az összefoglalót, mindkettőtök választ fog találni benne (ftt kolléga csak részben) -
Csigusz 1
aktív tag
válasz
kriszbon #7068 üzenetére
Olvasom a hozzászólásokat, de én nem nagyon írogatok ide, mert nekem semmi gondom nincs a telefonnal.
Nem mókoltam benne semmit - ha jön frissítés, az ráengedem. Amióta belaktam, rendben teszi a dolgát, hibajelenséget nem észleltem, meg vagyok elégedve vele. Telenor és Tmobil SIM-mel használom, többnyire 2G-vel. Akkor teszem 4G-re a Tmobilos slot-ot, amikor WiFi nélkül netezek.
A Bluetooth is több eszközzel van párosítva, azoknál sem jelentkezett eddig semmi probléma.Szóval én kb. 3 hónapja elégedett user vagyok!
-
palesz22
csendes tag
Sziasztok,
vettem egy Redmi 4x-et, és azt tapasztalom, hogy Viber/Skype/hangouts üzenet érkezésénél nem jelenik meg értesítés az értesítési sávban. Igazából addig nem is látom hogy történt ezekben valami, amíg meg nem nyitom az adott applikációt. Mondjuk a dologhoz hozzá tartozik, hogy be szoktam zárni az appokat hogy felszabaduljon a memória. Ezzzel van a baj? Szóval amikor kilövöm az app-okat, akkor azok teljesen leállnak, és egyáltalán nem futnak a háttérben? Azért kérdezem, mert más androidon ezzel nincsen gond.
üdv
Pal -
ftt
tag
Halihó!
Bocs, ha amatőrök a kérdések, abszolút kezdő vagyok ...
Van különbség az úgynevezett EU-s és a globál verzió között ?
Jól tudom-e, hogy ha túlnyomórészt Bp-en használnák, akkor elleszünk B20 nélkül is?
Apróban hirdetett használtaktól kell-e félni?
Esetleg egyéb jó tanács?
(Az árak 32,000 és 50,000 között szóródnak, gondolom csak van valami oka 2/16 vs 3/32 különbségen kívül)
Köszönettel
Tibi -
Diopapa
addikt
-
vince
őstag
válasz
Black_Raven #7079 üzenetére
miuihu igen. A global devből kivették ezt? A hu és eu romok is fejlesztői verziók, de a kínai szoftveren alapulnak.
-
vince
őstag
válasz
Diopapa #7062 üzenetére
Pedig ott van (nem csak nálam), MIUI9 az én rendszerem is.
-
aelod
veterán
válasz
Yellow73_a #7067 üzenetére
Igen feléled de nem dobja őt egyből a kezdő oldalra csak a zár képernyőre onnan meg kell egy felfelé húzás a kezdő képernyőre. De ha jól értettem neki az kell, hogy egyből a home screen jöjjön fel ilyenkor.
(#7068) kriszbon
Tiborc panasza.... Sirámaidat egész nyugodtan leírhatod. Milyen duma az, hogy nem divat beírni ide egy hibát a készülékkel kapcsolatban? Már miért ne lehetne? Én kivettem a dobozból és használtam. Minden flottul ment. 1x frissítettem rajta ROM-ot a stable eu verziót és azóta is azt használom. Nekem annyi bajom volt amit írtam is, hogy random hívásoknál nem hallott a másik fél. Azóta szerencsére nem jött elő a hiba. A mókolás meg mindenki saját felelősségére csinálja. Ez egy szakmai fórum, és igen vannak vállalkozó egyének akik szeretnének ezt-azt kipróbálni a telefonon. Root stb...
De ha ennyire bajod van vele add el és vegyél ebben az árban jobbat. De légy szíves ne rinyálj itt folyton. Ha kérdésed van szívesen segít innen bárki de az más minthogy ilyen dumákat nyomatsz. -
kriszbon
őstag
válasz
hzsolee #7065 üzenetére
Én már régebben is megírtam hogy egyre több gondom van ezzel a telefonnal, de írt róla más is, mert én az elejétől olvasom a topicot.
Csak ahogy észrevettem ezen a fórumon nem "divat" ilyesmit leírni, vagy ha valaki leírja akkor mókold így meg úgy, aztán talán akkor jó lesz.
Ahogy olvasgatom ezt a fórumot, itt a legtöbben elég sokat buherálgatják a telefont, és elégedettek vele hogy így jó ez ahogy van.
Én nem így vagyok vele, ennyiért lehetne sokkal jobb is, legalább annyira hogy ne csak nyűgnek érezze az ember hogy ilyen telefonja van.
A gyors és stabil megoldások meg sehol, vagy nem is lesznek(volt rá példa elég).
Persze ez csak az én véleményem. -
Yellow73_a
tag
-
aelod
veterán
válasz
Yellow73_a #7063 üzenetére
Azt nem biztos, hogy tudja a telefon (DLNA).
bunnyhu (#7057)
Amit felvázoltál a kettő együtt nem megy. Ha simán letiltod a zárat (suhintásos feloldás only) akkor nincs ujjlenyomatos feloldás.
-
aelod
veterán
válasz
bunnyhu #7057 üzenetére
hogy ha rárakom az ujjam az olvasóra, akkor rögtön nyissa ki és megkapjam a home screent
Már pedig ez így működik nálam. Ráteszem és egyből home screenre dob. Nálad nem tudom, hogy van beállítva. Ha nem a szenzort használom akkor képernyő felébreszt és minta rajzolással old fel a telefon. Kocsiban így használom ha a tartón van. Nehézkes a hátulját taperolni ilyenkor.
-
Yellow73_a
tag
Szerintem ennek a hálózaton kéne kimennie (ez a DLNA? ha jól tudom)
A fiam 2016-os Samsung J3-asával simán rá tudja küldeni a zenéket az erősítőre vezeték nélkül.
Lehet, hogy az ő gyári zenelejátszó programja tudja ezt és a Redmi 4X-é nem?
Mint ahogy a notebookomról is át tudom küldeni a zenéket az erősítőre vezeték nélkül, szerintem nem bluetoothon, hanem hálózaton keresztül. -
Bambuszpro
tag
válasz
szekelyd #7058 üzenetére
Nálam a feloldás megy egy mi babd 1s-el. Annyira tetszik hogy szinte nem is használom az ujjlenyomat olvasót. Mi fitben lett beállítva, asszem néhány engedélyt meg kellet adni es onnantól megy.
A gmailos engem ia idegesít. Illetve az is hogy a messenger beszélgetés ből csak az utolsó sort jeleníti meg nem mondjuk az utolsó 2-4et.
-
szekelyd
csendes tag
Sziasztok! Sokat olvasgattam a fórumot, majdnem mindenre találtam választ, de van 2 dolog, amivel nem boldogulok.
Feloldás bluetooth eszközzel (képernyőzár és ujjlenyomat - haladó beállítások) sehogy sem működik, érdekes módon itt nem látja azt az eszközt, amire amúgy rá van csatlakozva (pl. bluetooth autórádió, okosóra). Elég idegesítő. Más telefonon (Vernee Thor) tökéletesen működött ez a funkció... Arról nem is beszélek, hogy olyan funkció elméletben sincs a MIUI-n (legújabb dev. rom), hogy ismert wifire csatlakozva nem zárjon le (Vernee-n volt).
A másik: hiába állítottam be ugyanitt (képernyőzár és ujjlenyomat - haladó beállítások), hogy "a lezárási képernyőn az összes értesítés jelenjen meg tartalommal együtt", a gmail értesítéseknél csak jelzi, hogy üzenet jött, az adott fiók nevével, de a cím, tartalom sehol.
Próbálkozott a fentiekkel valaki, vagy csak engem zavar? Előre is köszi. -
bunnyhu
senior tag
Szerintetek sincs megoldás arra, hogy a zárképernyő nyitása úgy történjen ujjlenyomattal is, hogy közben simán elhúzással is működjön? Szóval azt szeretném elérni, hogy ha rárakom az ujjam az olvasóra, akkor rögtön nyissa ki és megkapjam a home screent. Viszont azt is szeretném, hogy sima bekapcsoló gomb + simításra is nyitható maradjon (bringázáskor a váztáskán nem férek hozzá a hátulján lévő olvasóhoz).
Azt már meg sem említem, milyen jó lenne bizonyos funkciókhoz hozzárendelni az ujjlenyomatot, nem csak a nyitáshoz - pl. alkalmazásszinten szabályoznám, vagy hívni csak úgy lehetne ha azzal unlockolnám stb. Ez esetleg fejlődött a miui9-ekben?
-
Telda
addikt
Hali!
Felrakta valaki a legújabb miui.hu romot? Nekem telepítés közben egyszerűen elsötétül a kijelző és csak a bekapcsoló gomb hosszanti nyomására indul újra. Igaz a rendszer felmegy, de ez így akkor sem kóser.
-
mpo
veterán
válasz
Viktor0610 #7051 üzenetére
A héten jön a 4x-em, kellene tok és védelem a kijelzőre, ami működik is.
Neked mi vált be? -
orso0355
őstag
válasz
Viktor0610 #7051 üzenetére
Érdekes, mert nekem simán érzékel, szinte semmi különbséget nem veszek észre. Egyedül akkor más, ha valami puha felületre teszem, pl ágy, párna, ilyesmi. Akkor erősebben kell érinteni, valamiért akkor csak úgy érzékel - de minden más esetben tökéletes: asztalon, kézben, stb.
-
-
bb71
őstag
Full cover
Tegnap feltettem a [link] ezt a full-cover kijelzővédőt.
Már az volt furcsa, hogy hiába nyomtam meg a közepén egy ujjal - mint ahogy az eddigi tempered glass védőket -, nem szívta rá magát a kijelzőre...
Más:
Utólag rájöttem, hogy annyira pontosan van méretezve - különösen fehér háttér esetén zavar engem -, jó, ha 0.1 mm-rel nagyobb, mint a gyári kijelző aktív pixel területe, hogy ha nem tökéletesen helyezem el, akkor takar a pixelekből! Na gondoltam arrébb tolom, és az a szomorúságom, hogy simán arrébb tudtam az ujjaimmal finoman szuszakolni... ezt akkor nagy valószínűséggel a használat is mozgatni fogja.*****
Tok
Eustockról jött a telefon is és az Ipaky tok is.
Már a második napon furcsa volt, hogy a gombos oldalon eláll a tok kerete a fekete gumitól - azt sem tudtam, hogy két darabból van, itt hívta fel valaki a figyelmemet -, gondoltam gagyi.
Tegnap, ha már leszedtem a védő felhelyezése miatt, megnéztem a két darabot et violá meglett az elállás oka: a gyári öntési felfogatás 3 pontjából a gomboknál is van egy, amely nem volt eléggé lesorjázva! -
Diopapa
addikt
No, én is sikeresen felraktam a 7-es droidot. A 9-es MIUI-val kapcsolatban lenne néhány kérdésem.. A 8-as verzióban lehetett olvasási módot alkalmazásonként bekapcsolni, itt nem találom.. Valamint lehetett időzítve pl wifit ki-be kapcsolni, ezeket most nem találom. Létezik, hogy ezek a funkciók eltűntek, vagy én vagyok a béna, hogy nem találom?
-
Black_Raven
veterán
válasz
kriszbon #7044 üzenetére
Szia. Próbálj ki egy rom cserét, Stabilról>> Bétára. Ha a váltás után is fenn állnak a hibák, irány a Szervíz.
Teljesen jogos a felháborodásod. Egy bármilyen áru telefonnak az a dolga, hogy rendesen működjön. Viszont ha nincs kedved romot cserélni, akkor egyből szervíz, mivel így megbízhatatlan. -
kriszbon
őstag
Sziasztok!
Nekem épp az előbb csinált olyant a teló, hogy egyszer csak újraindult, majd megjelent a telefon képe hogy dugjak rá USB kábelt.
Próbáltam Power gomb hosszan nyomására újraindítani, ekkor meg állandóan a kínai katyvaszos képernyőt kaptam csak, ahol a Fasboot, Recovery, download vackok vannak.
Sokszori próbálkozásra nagy nehezen elindult ez a vacak, nekem egyre több gondom van ezzel a telefonnal, pedig igazán nem piszkálok semmit benne.És ne jöjjön nekem senki azzal hogy ennyi pénzért így is megérte, mert ennyi pénzért is elvárnám hogy rendesen működjön.
Amúgy nálam is vannak hívás, meg üzenet problémák rendesen, meg videó hangerő, meg a kijelzőt kinagyítja rettentő nagyra, akadozik sokszor a kezdőképernyő, és had ne soroljam még tovább az "apróságokat" amik összességében már egyáltalán nem azok. -
orso0355
őstag
válasz
Whatismyname #7042 üzenetére
Olvasd át a fórumot... jó a keresője is, fent a tetején. Mivel sok ilyen kérdés jön, nemigen írjuk le hatszázadszorra is, hogy mit gondolunk róla 😃
-
aelod
veterán
válasz
Yellow73_a #7040 üzenetére
Bloetooth-on ki lehet ha van transmittered amit az erősítőre kötsz.
-
Yellow73_a
tag
válasz
Black_Raven #7039 üzenetére
Vezeték nélküli kapcsolatra gondoltam.
A fiam 2016-os Samsung J3-asával simán ki lehet küldeni a jelet erősítőre.
Mint ahogy pl a notebookomról is ki tudom küldeni kábeles kapcsolat nélkül -
Black_Raven
veterán
válasz
Yellow73_a #7038 üzenetére
Jack to Jack kábellel.(Mindkét felén jack csati)
-
Yellow73_a
tag
Hogyan lehet a zenelejátszó hangját kiküldeni egy hálózatban lévő erősítőre?
-
mdraco
őstag
válasz
Black_Raven #7027 üzenetére
Hát nekem kb 4-5 óra SOT-ot bír kb 10%-ra merítve.
-
fradi81
veterán
válasz
szetcsuszott #7034 üzenetére
Mostanában nem olvastam itt késői csörgés hibát, szerintem ettől nem kell tartani.
[link] -
vince
őstag
válasz
szetcsuszott #7034 üzenetére
Korai romokkal jelezték ezt a hibát néhányan, az utóbbi hónapokban nem emlékszem, hogy előjött volna (mármint itt a fórumon). Nálam sosem volt ilyen probléma. Tudom, hogy olyantól kértél jelzést, akinél volt, de torz képet kapsz ha csak azok beszámolói jutnak el hozzád, akiknek bajuk van a készülékkel
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz
fradi81 #7031 üzenetére
ez a kicsörgés gond engem is aggaszt, így félek megvenni, mert láthatóan elég gyakori, nekem meg hathetente egy hétig majdhogynem létszükséglet, hogy bejöjjön a hívás és fel is tudjam venni.. Nem jött még ki valami global stabil(!) rom, ami orvosolta végleg? akinek ilyen gond van/volt a készülékén, írhatna... köszönöm!
-
SSlyTR
senior tag
Sziasztok!
Mikor hazánkban megjelent a 4x, gondoltam ideje a redmi 2-t lecserélni erre. De akkor elég sok bug volt még benne. Valami olyan rémilik, hogy nem csörgött ki pl.
Érdekelne, hogy ezek a hibák már javítva lettek?
Vannak esetleg még ismert problémák a telefonnal? -
LyonnaisFan1
őstag
Sikerült feldobni a MIUI9-es Nougatot
Nekem csak úgy működött, ahogy egopista az alábbi kommentjében említette:
8.5.2 MIUI8 >> 7.9.22 MIUI9
Kiváncsiságból antutuztam, kiadott egy 45k eredményt
Kicsit pörgősebb a rendszer, bár még nem raktam be. A szűz MIUI9 bekapcsolás után kb 1.7GB szabadon használható rammal rendelkezik.
-
válasz
Black_Raven #7027 üzenetére
Te most panaszkodsz vagy dicsekszel?
7 óra SOT az nem annyira rossz.
-
mdraco
őstag
Furcsa, de az az észrevételem, hogy baterry saver módban jobban merül... 8.5.2.0
-
SybenX
őstag
Sziasztok!
Van valami hibája a telefonnak ami rögtön vagy később előjöhet?Szerk.: Akkor úgy kérdezem mik azok a hibák amik előfordulhatnak?
-
madmike
őstag
válasz
Black_Raven #6957 üzenetére
Köszi, meg is rendeltem
Hány nap alatt szokott megérkezni?
-
Daemos
tag
Hali,
Sikerült felrakni
Minden rendbe, most allítgatom. Később írok véleményt mert még most nagyon friss! -
SenorGrande
senior tag
Újabb amatőr kérdésem van. A 7.x.xx dev-ről a stable megjelenésekor lehet majd simán és egyszerűen frissíteni?
-
Örni
senior tag
válasz
Black_Raven #7016 üzenetére
8.2.10.0-án a hangot már elrontották, de a zoom még jó volt. Nem pixeles zoomoláskor mint a videón amit felraktam?
-
Black_Raven
veterán
-
Örni
senior tag
válasz
Black_Raven #6991 üzenetére
A videofelvétel minősége hozza az első rom szintjét, vagy maradt olyan rossz mint a 8.5.2.0-ban?
-
Black_Raven
veterán
válasz
LyonnaisFan1 #7013 üzenetére
Sajnos a Helium se arról híres hogy mindent hiánytalanul ment. Ilyen szempontból a Titanium Backup a legmegbízhatóbb, de az csak roottal.
-
LyonnaisFan1
őstag
válasz
Black_Raven #7011 üzenetére
Nem hajlandó
-
LyonnaisFan1
őstag
válasz
Black_Raven #7011 üzenetére
Az a 3rd party alkialmazások adatait is lementi?
A Carmagedonban már több órám van, azt pláne nem akarom elbukni -
Black_Raven
veterán
válasz
LyonnaisFan1 #7010 üzenetére
Miért nem a Gyári mentést próbálod?
Sajnos nem tudom, hogy menti e, a 3.party appokat is.Sorry. -
LyonnaisFan1
őstag
Miután lehet mindenféle BL nyitás, és egyéb mókolgatások nélkül átpattanni 6.0-ról Nougatra én is megteszem.
Viszont az adatok appjainak mentésénél léket kaptam, és a heliummal sehogy sem akar sikerülni.
Az ugrás minden adatot legyalulna a telefonról le kell menteni minden fontosat nekem, de ezt a hibát kapom:Valami okosság, hogy ez a hiba megszűnjön? Tudom másik topic lehet többet segítene, de hátha ti is
-
Black_Raven
veterán
válasz
egopista #7007 üzenetére
Most is Te döntheted el.Idáig is csak ott dönthetted el a rövid gombnyomást, máshol nem. De ha nem haladsz a korral, akkor térj vissza egy régebbi verzióra. Az Alk. váltó mint írtam a 7-es droid egyik fontos funkciója, az Osztott képernyős mód előhívása miatt dolgozik így. Most akkor ki fejlődik visszafelé? Mert a Dev.rom biztosan nem..Csak már unalmas hogy páran, a saját felhasználói szokásai miatt próbálja lehúzni ezt a teljesen jól működő Dev.romot. Valós hibákat kellene felsorolni legközelebb.
-
egopista
csendes tag
7.9.22-t próbáld ki akkor! Az a "newest develop version"
DarthFader: Értem, hogy biztos logikusabb, de a választás lehetőségét nem kellett volna eltörölni. Évek óta így használom, és hiába nyernék 0.5 másodpercet a rövid gombnyomással, ha helyette mindig a másikat nyomom meg, mert az rögzült be. Ráadásul, mint korábban említettem, egy meglévő funkciót (én döntöm el melyik gomb mit csinál) szüntettek meg ismét.
-
Daemos
tag
válasz
egopista #7002 üzenetére
Köszönöm információd.
Számomra ezek nem okoznak gondot, a menü történetet egy launcherrel meg tudom oldani.
Vodafone app-ot néztem én is de nem foglalkozom vele :/ (hál-istennek nem egy böngésző ami sok adatot generál)Most jött le mind a 2 rom. Azt elfelejtettem kérdezni hogy hova kell másolni ?
(más telefonoknál nem volt mind1 mert közbelső lépésként ha leformáztad vagy ő magát akkor ki törölte maga alól a saját telepítőjét is...)
-
egopista
csendes tag
Egyetlen hátrány, ami engem érint és idegesít, hogy a Menüt nem lehet simán a menü gombbal előhívni, csak ha hosszan nyomom. Simán meg az alkalmazás-váltó ugrik be, ami eddig nekem Home gomb hosszú nyomáson állt.
Ezen kívül más dolgoban is látok visszalépést az előzőkhöz képest, például ami már a 8.,5.2.0-ban is megváltozott:nem lehet beállítani, hogy a Vodafon app adatforgalmát ne mérje. Vagy kiegészítő adatcsomagot nem lehet hozzáadni pl... ezek korábban mind létező opciók voltak, nem értem miért fejlődünk visszafelé -
Daemos
tag
válasz
Black_Raven #7000 üzenetére
Akkor csak telepítgetem! De jóó!
Nemsokára írok mizu
Új hozzászólás Aktív témák
- AlzaPower M7503CA Fast Charge 100W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 256SSD I 14" QHD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD+ I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest