Hirdetés
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Egy korszak vége
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Xiaomi Mi 9T (kódnév: davinci) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Faby
senior tag
válasz rigoberto #15128 üzenetére
Nem, az ez:
Weather&clock widget ad freeA barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
válasz janosibaja #15126 üzenetére
Esetleg erre is ránézhetsz:
Weather&clock widget
Nagyon régóta használom, megvettem a reklámmentes verziót is, megérte.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
válasz hulkobb #14998 üzenetére
Volt Mi 9T használóként ki merem jelenteni, hogy nem.
Kamera kérdéses, de a Mi 9T szerintem teljesen jó, sőt.
A Mi 9T-nél én nagyon szerettem a fizikai 2x zoom lencsét, ez valamiért a mostaniakból hiányzik.
Illetve a non plus ultra, a noccs és mindenféle lyuk mentes kijelzőt azóta is visszasírom.
Ráadásul a Redmi Note 10 5G Mediatek proci, sanszos, hogy nem lesz rá xiaomi.eu rom, ez nálam kizáró ok lenne, de pl a hívásrögzítés sokmindenkinek hiányozhat.
5G még jóideig nem lesz szempont, addig meg szerintem 2x cserél az ember telefont.Én személyszerint egy POCO X3 NFC-t vettem most, a Redmi Note 10 Pro említett ára alatt, (218 $ lett a vége), majdnem ugyanazzal a hardverrel. (732G, 33W gyorstöltés, stb), ok a kamera az teljesen más.
Most sztem az a bestbuy.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
válasz helixP #11843 üzenetére
Pl banki üzenetek, hívás elutasítása egy "Később visszahívom" üzenettel, parkolás, stb.
Mivel azonban a szolgáltatóknak ez exta profit (a technológiából adódóan kb semmibe nem kerül nekik, mégis, pl a Telenor számlás csomagokban 40 Ft! a full korlátlan kivételével egy sms; külföldről haza küldeni sms-t olcsóbb, mint belföldön), nem nagyon fognak ezek után a megoldások után kapkodni, nem véletlen, hogy a linkelt cikk is 2018-as, és még a fasorban sincs a dolog!A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
A True Phone beállításaiban kapcsold ki az In-call ui-t, és utána szerintem jó lesz.
Igaz másik készüléken, de én is a True Phone-t használom, nálam ki van kapcsolva az In call ui (a TruePhone saját híváskezelő ui-ja), és megy a hívásrögzítés, ma is működött.Nyisd meg a tárcsázót, jobb alul három pötty > Beállítások > Hívásképernyők True Phone hívóképernyő > kikapcsolva
Esetleg a True Phone saját hívásrögzítőjét is kipróbálhatod (ugyanott, a hívásképernyők beállítások alatt találod), de azt én nem próbáltam.
A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
Nagyon jól összeszedett kis leírás!
A többi félig-meddig off:
Az a kár - és ez nem crok hibája! - hogy egyre kevésbé hatékonyak ezek a megoldások.
Úgy értem, a reklámokat megfogják, de nagyon sok minden másban viszont erősen korlátoznak, legalábbis ez az én tapasztalatom az AdAway, az Energized, és a routerben az AdGuardra átírt DNS kapcsán.Példák mellékhatásra:
Mostanában a Totalcar, a Port.hu erős kampányt indított a reklámblokkolók ellen (lehet, hogy a többi Index közeli oldal is, azokat nem nézem), és pl az AdGuard esetén is feldobja az üzenetet, hogy reklámblokkolót észlel, és kapcsoljam ki, de néha az Adaway és Energized esetén is. Nem mindig, de elég sokszor ahhoz, hogy zavaró legyen.
Kedvelt podcast gyűjtő alkalmazásom, a Castbox nem hajlandó működni rendesen, ha adblock van a telefonon: bejelentkezés nem megy, ha kikapcsolt adblock mellett bejelentkezek, és utána visszakapcsolom, nem frissít, nem működik rendesen.
Egy játék, a BubbleShooter - igen, néha kell egy kis kikapcsolódás - működésében is okoz zavarokat.
Néhány más alkalmazás is eléggé rosszul reagál arra, ha nem tud reklámokat betölteni, ez változó, milyen mértékben korlátozza a használatot.
Éppen ezért, ha csak lehet, próbálom megvenni az alkalmazások reklámmentes verzióit, már ahol ez rentábilis. Pl az említett Castbox számomra nem éri meg a havi 1700, vagy éves 8300 Ft-ot, ezért keresek alternatívát.
Szóval ez is olyan, mint a fegyver - páncél fejlődés, mindig van kis elmozdulás, amire a másik reagál.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
Ma elbúcsúztam a telefontól, egy időre itthagyom a topikot.
Remélem nem hosszú időre!A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
GPS beállításokkal kapcsolatban kellene segítség.
Ahogy valaki korábban már jelezte, eltűnt a beállításokból a GPS pontosságának állítási lehetősége (energiatakarékos, csak a készüléken, nagyon pontos, asszem ez volt a 3 opció)
Valahogy el lehet érni ezeket a beállításokat?
A rendszer mélyén biztos benne vannak, mert Taskerrel tudom kapcsolgatni.
Úgy szoktam, hogy akkor induljon a navigáció, és álljon át nagyon pontosra a GPS, amikor a kocsi fejegységéhez csatlakozik, _ÉS_ töltőn van. Amikor meg kiszállok (tehát leveszem a töltőről és/vagy lecsatlakozik a fejegységről), akkor kilövi a navit, és átállítja a GPS-t energiatakarékosra.
Ez így nagyszerűen működik, bár a képernyő bekapcsolást és feloldást nem tudja a Tasker.
Viszont a minap úgy jártam, hogy nem dugtam a töltőre, mert kb egy órás utam volt, és 90%+-ról indultam.
Na, a waze panaszkodott, hogy nincs GPS (hiszen az előző alkalommal a kilépéskor a Tasker átállította energiatakarékosra), feldobta a beállításokhoz a linket, de ott ugye nem lehet a pontosságot állítani.
A megoldás az volt, hogy töltőre is dugtam, így ment rendesen, de ez rávilágított erre a hiányosságra.
Van vajon rá megoldás?A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
válasz helixP #10648 üzenetére
Bocs a késői reakcióért!
Kerti munka okán nem voltam gépközelben.
Szóval, minden mindegy alapon, akartam csinálni egy dalvik/cache törlést, csak el...tam, és a datát is wipeoltam...
Így kezdhettem mindent elölről.
Szerencsére volt mentés, így pár perc alatt megvoltam a visszaállítással, kivéve Magisk, Adaway, Chrome.
Annyit változtattam, hogy az Adawayt nem raktam vissza, hanem a Magisk telepítése, beállítása (hide-ok, Magisk rejtése, systemless host bekapcs stb) után az Energizeddel mentem tovább.
Így most jónak tűnik.Köszönöm mindenkinek a segítő hozzászólásokat!
-
-
Faby
senior tag
Sziasztok!
Reklámblokkolással kapcsolatban van egy kis gondom.
Adawayt használok rootolt telefonnal, xiaomi.eu romon.
Néhány nappal ezelőtt tűnt fel, hogy az Indexen.hu-n minden beállítás ellenére megjelennek reklámok. Próbáltam frissíteni a host fájlt, illetve újra telepíteni az Adawayt, Chrome-ot, nem segített, csak ott van három reklámblokk.
Kipróbáltam az Energized magisk modult is, de ugyanúgy ott vannak a reklámok. Érdekesség, Blokada megfogja azokat is, ugyanazzal az Energized Blu hosttal, amivel a natív Energized is be van állítva, de azt más miatt nem szeretem használni.Találkozott már valaki ilyesmivel? MI lehet a megoldás?
-
Faby
senior tag
-
Faby
senior tag
válasz Darko_addict #10107 üzenetére
Klónozott alkalmazások, vagy a 2. asztal esetleg?
Nem vagyok annyira képben, de pl Vibert használtam már két különböző fiókkal.
De ez lehet, hogy azonos alkalmazás két különböző identitásához van.
Meg kellene próbálni.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
válasz dzsordzs69 #10068 üzenetére
Ez csak a xiaomi.eu dev (azaz fejlesztői, béta) romokon van így.
Gyári romon a MIUI app vault van csak.Esetleg másik launcher, Nova asszem tudja.
[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
válasz lenovomen #9819 üzenetére
Tavaly augustusi vásárlás, 92,25 %
Én nem feltétlenül a legkímélőbben töltöm, általában este töltőre rakom, reggel leveszem, napközben elég intenzíven használom, autóban általában felrakom tölteni (naponta ingázok).
116 töltési ciklus a számláló szerint.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
válasz torrente777 #9683 üzenetére
Kösz, kipróbáltam, úgy fest, működik.
De mi változott?
Eddig is szinkronizálva voltak a névjegyek a Google fiókkal, sem a Redmi Note4-en, sem itt a korábbi rendszereken (gyári EEA, majd az eu dev) nem volt ezzel gond.
Az új eu dev, a 20.1.16 felrakása után jött ez elő.
+1: a google szinkronról nem szívesen mondanék le.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki azzal, hogy a névjegyekhez rendelt képeket eléggé alacsony felbontásban, fos minőségben jeleníti meg a rendszer?
Most xiaomi.eu dev-et használok (20.1.16, Miui 11, Android 10), régebben viszont ezzel nem volt gond, sem ezen a készüléken, sem a korábbi Note4-en (mindkettőn xiaomi.eu devet használtam)
Az a fura, hogy hiába állítom be a nagyfelbontású képet, kilépek a névjegy alkalmazásból, és utána már csak a vacak fogad, amikor visszalépek.
Emlékeim szerint volt ilyesmi nagyon régen, kb a 2-3-4 android vonalom, ott az volt a megoldás, hogy a webes gmail felületen kellett a fotót beállítani, és utána jó lett, de itt ez se segít.A legfurcsább az egészben, hogy számtalan verzióváltást, egy készülék cserét túl éltek a rendes képek, most viszont nem boldogulok.
Ötlet?szerk:
Így pl a True Phone sem tudja teljes képernyőre kitenni a hívó képét, ami pedig a korábbi android&miui verziókkal szépen működött.[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
Kicsit elült a VoLTE láz, akkor most rúgjuk be újra!
Be akartam kapcsoltatni a VoLTE szolgáltatást a céges számomon is, hamár a priváton megy.
A flottás kolléga meg is kérte a Telenort, akik azzal a lendülettel vissza is dobták, hogy a Xiaomi készülékek nem támogatottak, és felsorolták a támogatott készülékek listáját (nem rövid, most nem másolom be, ha valakit érdekel, megosztom szívesen)
Én kötöttem az ebet a karóhoz, így a flottás kolléga nekifutott még1x, hogy dehát ugyanabban a készülékben a privát számon gond nélkül megy, ugyan már, kacsolják be.
Na, erre már nem jött olyan gyorsan a válasz, végül megérkezett, idemásolom, mert ez a lényeg:"Köszönjük, hogy válaszlevével hozzánk fordult!
Természetesen teljes mértékben érhető, hogy ez az új szolgáltatás és annak működése érdekli.
Egyeztettem technikus kollégákkal. Sajnos a Xiaomi készülékekre egyáltalán nem várható ez a fajta szoftveres frissítés.
Elképzelhető, hogy a magánszemély néven levő kártyán a Volte szolgáltatás él, és Önök azt tapasztalják hogy rendben működik.
Sajnos azonban ennek ellenére ez komoly zavarokat okozhat a hálózatunkban, úgy hogy Önök észre sem veszik. Így a magánszemély néven levő kártyán is tiltani kellene ezt a szolgáltatást.
Illetve tapasztalatok azt mutatják, hogy amikor így használják a Volte szolgáltatás, többször eldobja a beérkező hívásokat, ami egy üzleti előfizetésnél elég nagy gondot okozhat.
Sajnáljuk, hogy ettől eltérő válasszal nem tudunk szolgálni."Tanulság nem nagyon van.
Bár a Telenor most is forgalmaz Xiaomi készülékeket (Mi Note 10 128GB, Redmi Note 8T 64 GB, és Redmi 8 64GB van náluk, mindhárom dual simes), elkeserítő, hogy még mindig csak a mainstream brandeket támogatják.
+1: még jó, hogy nem tudják a privát számomat, még a végén azon is kikapcsolnák a VoLTE-t!A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
válasz menledge #9518 üzenetére
Nem tudom, hogy itt is közös-e az antenna a wifinek és a BT-nak, ha igen, akkor ezzel sokat nem lehet kezdeni, azon az egy antennán osztozik a két szolgáltatás, és így természetesen "zavarják" egymást, nőhetnek a válaszidők, lassulhat a kapcsolat.
-
Faby
senior tag
válasz koltayk #9513 üzenetére
Köszönöm az erőfeszítésedet, de időközben volt egy kis időm kutakodni, és találtam ezt a TWRP-ből működő verziót.
Kérdéseidre a válaszok:
A készülék rootolt, de az alkalmazás nem kért (és így nem is kapott) root jogosultságot
A csatolt kép kb 2-3 s múlva jelent meg, 10-12-t biztos nem kellett rá várni.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
-
Faby
senior tag
Sziasztok!
TWRP illetve backup ügyben kellene segítség.
Fel akarom tenni az android 10 /miui 11 xiaomi.eu romot (vagy a weekly 20.1.16-t, vagy a stable-t, még nem tudom), de a mentésnél nem jutok tovább, ezt a hibaüzenetet kapom:createTarFork() process ended with error: 255
Próbáltam 4 különböző recoveryt:
TWRP hellas; offical twrp-3.3.1-0-davinci; unofficial twrp-3.3.1-12-davinci-mauronofrio; TWRP-3.3.1-1109-REDMI_K20-CN-wzsx150, mindegyik ezt dobta.
Mi lehet a gond?A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
Többször, több telefonon (Redmi Note 4, és most a Mi 9T) ez nálam is előjött, általában egy waze frissítés nyírta ki / javította meg a waze előtérben marad funkciót.
A wzae topikban mondták, hogy az android 10 miatt van, ennek ellent mondani látszik, hogy nálam a Note 4 android 7 volt, a Mi 9T meg 9, Mindkettő xiaomi.eu, és előjött, majd elmúlt a bug (vagy feature).Szerk:
Látom oda is írtál, akkor már megvolt a megfejtés.[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
válasz snecizero #8720 üzenetére
Olvasd végig a topikot, de legalább az utolsó néhány száz hozzászólást, szerintem választ kapsz.
De egy rövid lista, az én tapasztalataimmal (igaz, nem gyári romot használok, de a gyárival sem volt bajom):
- Működik minden, ami benne van (miért ne tenné?), de pl AOD csak a xiaomi.eu romon megy 100%-osan
- Nekem 2 munkanapot kibír (reggel 6-tól másnap este 22-ig), marad 15 % általában, mikor töltőre teszem. A többeknek fejfájást okozó extrém merülés nálam eddig nem jelentkezett
- Magától soha nem indult újra, csak ha én indítottam. Akkor természetesen újraindul, hiszen ez a dolga.
- Nekem nem melegszik, igaz, nem játszom vele
- Wifi rendben, a 240/20-as UPC netkapcsolatot kihajtja 5 GHz-en, AC-s routerrel, belső hálón 350-380 Mbitet mértem, 433 Mbites linksebesség mellett
- Ha ma vennék, simán megvenném, megint.[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
Szia, global változatot vegyél, mindenképpen Mi 9T / Mi 9T Pro legyen a dobozon, akkor tudni fogja a B20/800 MHz frekit.
A kínai belpiacos telefonok a Redmi K20 / K20 Pro, mindenben megegyeznek, kivéve a B20 támogatást, az nincs benne, olyat ne vegyél.
A global verziós telefonon lehet Global rom, vagy EEA rom, mindkettő gyári, nyugodtan vehető. A második a kifejezetten Európára, az Európai Unióra szabott gyári rom, a GDPR és még egyéb EU szabályzásnak megfelelően.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
Igen, ha globálban nézed, nemhogy az egyik, de szerintem "A" legelterjedtebb miui alapú rom.
Sőt, ahogy írtam is, emlékeim szerint amíg nem volt official global romja a Xiaominak, addig voltak olyan készülékek, amik ezzel jöttek gyárilag.
Itthonra talán a miui.hu romjai elterjedtebb, de nem biztos.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
Be van kapcsolva a Manager hide is, mindig bekapcsolom azt is, eddig nem volt gond a Cib alkalmazással, Safety net is zöld a Magiskon belül. Az oem feloldás kikapcsolása sem hozott eredményt.
Sőt, annak ellenére, hogy indításnál figyelmeztet, alkalmazáson belül már biztonságosnak mondja az eszközt.
Még ha lesz időm, frissítek Magiskot, esetleg a komplett romot, de az nem most lesz.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
válasz lenovomen #8566 üzenetére
Több, mint egy éve használom a xiaomi.eu romok valamelyikét, még a Note 4-en kezdtem, soha, semmi gond nem volt, (persze nem zárja ki, hogy nem is lehet). Előtte ment a miui.hu, illetve epic romok, azokkal se volt gond.
Sőt, amikor a Xiaomi megjelent Európában, voltak egyes modelljei, amelyeken a xiaomi.eu rom volt a gyári, hivatalos rom.
Ezek alapján és a saját tapasztalatot belevéve, nem látom, miért lenne nagyobb kockázat, mint a Global vagy EEA romon.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
Sziasztok, használ itt valaki Mi 9T-n xiaomi.eu dev romon (még Pie alapú, 9.8.15, eddig stabilan ment, nem frissítettem) Cib mobilalkalmazást?
Rootolt, de eddig a Magisk hide tökéletesen tette a dolgát, de a Cibes alkalmazás legutóbbi frissítése után már panaszkodik, hogy rootolt vagy módosított az oprendszer, és nem felel meg a biztonsági követelményeknek.
Engedi leokézni, és megy is az alkalmazás, de minden egyes belépésnél, kilépésnél feldobja ezt a figyelmeztetést. Eddig nem volt, másnak mi a tapasztalata?A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
válasz fujifilm1 #8063 üzenetére
Nem tudom, nekem sima Mi 9T van, de ahogy itt olvastam, a Pro-n a gyári Global ill EEA romban a Google tárcsázó van, ahol nincs beépített hívásrögzítés, mint a Miui saját tárcsázójában. Én erre értettem, hogy nem működik.
Ha neked xiaomi.eu rom van, abban gondolom belerakták, vagy a kínai dev alap miatt eleve benne volt a Miui tárcsázó, és így a beépített hívásrögzítés.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
válasz dzsordzs69 #8045 üzenetére
Hívásrögzítő a Mi 9T-n működik, Mi 9T Pron nem.
Részlet az összefoglalóból (először azt olvasd el, néhány kérdésre választ kapsz)
FJ = Készülék egyedi alfabetikus azonosítója: FJ = Mi9T ; FK = Mi9T Pro
Neked "sima" Mi 9T-d van a megadott rom verzió alapján, tehát a hívásrögzítés benne van, működik.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
Alapvetően igen. Ezért nem értem, miért ódzkodnak tőle páran, ha így egy teljesen jól használható rendszerhez juthatnak. De nem vagyunk egyformák.
Bár az elején volt olyan TWRP, ami pont nem támogatta az OTG-t, de ment anélkül is.
A mostaniakban az is rendben van.
Sőt, a hivatalos TWRP (mert már olyan is van ) már akódolttitkosított (encrypted) /data partícióval is elboldogul, ami nekem pl okozott egy-két plusz újraindítást.[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
válasz norberto9 #7897 üzenetére
Magyarországon nem elérhető a GPay, így a Play áruházból nem telepíthető.
Apk mirrorról fel lehet rakni, de akkor is csak a google termékeken belüli fizetés működik, nfc nem.
Talán jövőre lesz elérhető.
Trükközéssel, pl Curve kártya becsatolásával működhet esetleg, de ebben nem vagyok biztos.
Hivatalos infóA barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
válasz beyruth82 #7882 üzenetére
5 GHz-en üzemelő 802.11ac szabvány, ami 140 méteres körben minimum 500, maximum 1300 Mbit/s sebességű vezeték nélküli netre képes.
Mondjuk a telefon csak egy antennás, így 1x1 mimo képes, a max linksebesség 433 MBit/s, ez 5 GHz-en, ac szabványú wifivel érhető el.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
válasz beyruth82 #7837 üzenetére
AC-s wifin próbálod?
Nekem rendre kihajtja a 240/20-as, szintén UPC net maximumát.Az az egy kisebb érték egy panzió kitudja, milyen nete Prágában, de a többi az itthoni net mérése.
Iperf3-mal mérve most 280 MBit körül van, de volt már 300 felett is.
Szerintem ez mindenre is elég.
-
Faby
senior tag
-
Faby
senior tag
válasz norbika1122 #7816 üzenetére
Jó lenne, de elég brutál a szállítási ktg. Korábban már vásároltam tőlük, tényleg jók, gyorsak, de most valami geb@sz van, bár azt írja a honlapon, hogy ingyenes a szállítás, de a kosárban már 7,99 €, a 6,99 € termékre.
Valami nem ok...A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
Szerintem egyáltalán nem szenvedés felrakni.
Én talán az elsők között voltam, aki felraktam, és egyáltalán nem bántam meg.
Az Obyboy által említett AOD-n kívül ami még plusz: van rendes téma áruház, nem kell trükközni a régió váltással, illetve a "motorháztető" alatt is van egy-két plusz, pl GPS, mobilhálózatok Európára vannak szabva alapbeállításban (EEA romon nem, ez pl okozhat extra merülést a Global vagy EEA romon)
Illetve én már a korábbi telefonomon is a xiaomi.eu romot használtam, így nem volt kérdés itt sem.Ajánlom átböngészni itt az első bejegyzésben a "Our ROMs features (Whats not in Global):" listát.
[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
válasz Siriusb #7489 üzenetére
Azt, hogy nem kínai a rom, tehát nincsenek benne a kínai piacra szánt/fejlesztett alkalmazások, pl weibo stb, ellenben teljes google integráció play áruházzal stb.
Valamint multilanguage, azaz több nyelvű (köztük magyar is), a kinai rom jellemzően csak kínai és angol nyelvet tartalmaz.A global global és az EEA global között elenyésző a különbség, legfőképpen a gdpr és egyéb európai szabályozásoknak megfelelő az utóbbi.
-
Faby
senior tag
válasz netcore #7296 üzenetére
Szerintem a TruePhone in-cal UI a ludas, ha anélkül próbálom, gesztusvezérléssel is szépen kimegy főképernyőre, vagy hozza az ablakváltót.
Ha be van kapcsolva a saját felülete, akkor nekem se vált, gesztusvezérléssel sem.
Próbáld ki, hogy előhozod a számgombokat, akkor már a MIUI in-call felülete jön elő, és akkor már tudsz váltani.
Nem szép, de működik.
Vagy kapcsold ki a TruePhone beépített hívás közbeni felületét (de akkor meg ugyanoda jutunk, hogy nem tetszik a gyári)A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
-
Faby
senior tag
válasz netcore #7278 üzenetére
Esetleg True Phone.
Tudja amit akarsz, hogy az utoljára hívott kártyáról indítja a hívást, de lehet más beállítást is, pl mindig azonos kártyáról, függetlenül a bejövőktől, vagy akár teljesen egyénire is lehet szabni, pl a 20-as számokat mindig a Telenoros kártyáról, stb, nagyon sok beállítási lehetőség van. Nagyon jól kezeli a dual simes helyzeteket.
Van saját hívó képernyője is, speciel azt én nem használom, a MIUI felülete nekem jobban bejön.
Még akkor kezdtem használni, amikor a gyári (Lenovo, Xiaomi) tárcsázók nem szerették a magyar ékezetes neveket a kontaktlistában, és azóta is ezt rakom fel minden telefonomra.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
válasz koltayk #7267 üzenetére
Ennyire nem mentem bele.
Semmit nem látok ott, mert kikapcsoltam Fényképző > jobb fölül három vonal > Beállítások > (Kamerabeállítások) Watermark (Vízjel?) > Készülék vízjele ((sajna a 9.8.15 EU dev ilyen vegyes angol-magyar néhol))
De most próbaképpen visszakapcsoltam, és tényleg K20 van.
Na majd átnézem a többit is.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
Azt hiszem a Redmi Note 4 topikban volt szó arról, hogy a miflash sem csinál mást, csak meghívja a kiválasztott opcióknak (teljes telepítés és visszazárás / csak telepítés / telepítés sé adatmentés stb, most fejből nem megy) megfelelő állományt, és az szépen végrehajtódik.
Ha azokba belenézel, abban pontosan ezek a parancsok vannak, amiket csináltál. Ha nem tévedek nagyot.
Ettől függetlenül, szép találat, én biztos nem álltam volna neki, Linux annyira (még) nem a barátom.Szerk: itt is van.
[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
A system mappában (esetleg system_root/system) kell szerkeszteni a build.prop fájlt.
Keresd meg aro.product.model=xxxxxxxx
sort, és az egyenlőségjel után gyakorlatilag bármit írhatsz.
plro.product.model=Xiaomi Mi 9T
Célszerű ezt a fájlt lementeni biztos, ami sicher, és ha szerkesztés után valami geb@sz van, csak visszamásolni, akár TWRP alól is.
Ez csak a tulajdonságoknál írja át a készülék típust, indításnál a logo még Redmi by Xiaomi marad, ahhoz a korábban emlegetett img-t kellene flashelni, de azt még nem csináltam meg.
Illetve a bootanimáció se az eredeti, de azt a témáknál is le lehet cserélni.[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
Mai hír az Indexen:
Belépett a Xiaomi Magyarországra.
Bocsánat az offért, de nem értem, eddig a Lurdy ház bolt mi volt? Nem az volt, hogy ők a hivatalos márkaképviselet? A hivatalos szerviz képviselete? Eddig ők nem a gyártótól kapták a készülékeket? Eddig a gyártói(nak hirdetett) garancia mégse gyártói volt?Illetve már évek óta van-volt Xiaomi készülék szolgáltatóknál, Redmi 5 Plust én is vettem a Telenornál, de a Redmi Note 4, vagy a közelmúltig a Mi 8 is volt náluk, de azt hiszem, a Telekomnál is voltak Xiaomi készülékek.
Most akkor a szokásos újságírói ferdítés, fogalmatlanság a cikk, vagy eddig mégsem volt minden tiszta?
-
Faby
senior tag
Ezért jó a pop-up kamera, nem tudja észrevétlenül használni semmi!
A Facebook titokban használja az iPhone kamerájátA barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
válasz mgTerminator #6674 üzenetére
Ebben nem lennék olyan biztos.
Én pontosan értettem, csak azért írtam be (századjára), mert a kevésbé jártas kollégák nagyon könnyen keverik a kettőt, és amikor EU-ról beszél valaki, azon általában a hivatalos EU romot (EEA) értik.[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
válasz mgTerminator #6668 üzenetére
Nem az EU, hanem a xiaomi.eu rom (custom rom!) hozadéka.
EU-ba szánt rom (EEA) ≠ xiaomi.eu rom.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
Ok, kicsit elbeszéltünk egymás mellett (főleg én )
Viszont az biztos, hogy nem Miui 11 feature, mert én még a Miui 10 alapú eu dev 9.8.15-öt használom.
EEA romot csak addig az egy hétig használtam, míg le nem ketyegett a BL nyitási idő, de úgy emlékszem, a duplakoppos feloldás működött ott is. A zárást nem tudom, abban igazad lehet, hogy nincs benne.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
Pedig ahogy írtam, működik a kikapcsolás is duplakoppal, gond nélkül, mind a lockscreenen, mind az ikonok közötti üres területen.
Még az lehet, hogy én az alapértelmezett témát használom, csak az ikonokat illetve a boot animációt módosítottam.
Írja is, hogy csak default vagy classic témánál működik.[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
válasz fujifilm1 #6166 üzenetére
Pedig a válasz a kérdésre ott van a hozzászólásodban is:
Settings -> Ambient display & Lock screen -> Double tap to wake or turn off screenTehát a Miuiban alapból benne van a duplakoppra kikapcsolás is. Csak ezért nem kell Nova.
xiaomi.eu dev-en (még Miui 10 alapú, Android 9) teszteltem, működik, úgy, ahogy írod: home gomb (vagy gesztus), üres területen duplakopp, és már ki is kapcsolt.
Működik lockscreenen is.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
Arra tud valaki megoldást, hogy roaming alatt visszaállítsam az AOD-t a normál működésre?
Alapból a napkeltés-napnyugtás (valami space... a neve) van beállítva, de most külföldön (Csehország, ugyanaz az időzóna) ilyen:Aminek az égegyadta világon semmi értelme, lévén azonos az időzóna!
Beállítá"soknál csak ennek a variációit hozza fel, semmi mást, és rohadtul idegesítő!
Még MIUI 10.5, xiaomi.eu 9.8.15 dev a rom.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
AOD Global vagy EEA romon csak gyári progikkal megy, SMS ok, MIUI e-mail ok, de Outlook már nem, nincs Viber se pl.
Teljes funkciós AOD csak a xiaomi.eu romban van, ahhoz BL unlock és custom recovery kell.
Ledet én nem erőltetném, nagyon értelmetlen helyen van.
AWEI fülessel teljesen jól működik.
Miband 3-ról nincs infóm, de Amazfit Startossal hibátlanul megy.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
-
Faby
senior tag
válasz torrente777 #5321 üzenetére
Gyári romon (mind global, mind EEA) sajnos egyelőre nem. Ugyan csak a MIUI 10-et ismerem, de ha jól olvastam ez nem változott a 11-el sem.
Ha teljes funkciós AOD-t akarsz, akkor xiaomi.eu rom a megoldás, de ahhoz bootloader nyitás, TWRP (custom recovery) telepítés kell.
-
Faby
senior tag
válasz szabeska #4735 üzenetére
Szia, nézz át a Redmi Note 4 topikjába, ott az utolsó 2 nap hozzászólásai (#34360-#34430 kb) pont root+Magisk+Telekom app témáról szól, és asszem ott van a megfejtés is. Szerintem telefon független MIUI+Telekom probléma. Hátha hasznos.
-
Faby
senior tag
válasz stingy2 #4358 üzenetére
Igen, ebben a megközelítésben igazad van.
De, aki mint én is, bejelentkezés nélkül használja a YT-ot, annak nem kell a MicroG, egy alkalmazás mínusz. (helyesebben nincs plusz)
Böngészőnek Chrome, és ha teljesen kidobod a gyári YT alkalmazást, és helyette használod a vanced-et, akkor egál. Így a plusz böngészőt se kel telepíteni.
Mindkét megközelítés ok szerintem.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
válasz stingy2 #4354 üzenetére
Youtube helyett ott a YouTube vanced, működik root nélkül is, nincs reklám, megy a háttérben, vagy kikapcsolt képernyővel is.
(remélem most nem szúrtam el a linket)A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
válasz sandró60 #4347 üzenetére
Ha rootolt a teló, akkor AdAway.
Ha nincs root, akkor pl Blokada jó szokott lenni.
Egy hátránya van (legalábbis nekem az volt), hogy mivel saját VPN-t hoz létre, másik VPN kapcsolaton keresztül nem működik. (pl én elég sokszor használom az OpenVPN-t az otthoni hálózat elérésére, ilyenkor nem működött)
Esetleg még a DNS66, de ezt nem próbáltam.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
válasz beyruth82 #4256 üzenetére
Saját tapasztalat ujjlenyomattal:
Redmi Note 4 (Mido) hátlapi olvasóját tudom ehhez hasonlítani.
Szerintem a technológiai különbségből adódóan használni is máshogy kell a két olvasót.
Míg a Note 4 hátlapi olvasójának elég volt egy gyors érintés, addig itt tovább kell ott-tartani az ujjat.
Én egy ujjat csak egyszer vettem fel, igaz, picit mozgatva a folyamat során, jobbra-balra picit elcsúsztatva, hogy minél nagyobb felületet rögzítsen. Hosszabban ott-tartva nekem 10/10 a feloldási arány, még egy gagyi védőüveggel is.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
Mert csak Xiaomi (Huami, Amazfit, meg a tököm tudja ki gyártotta) saját cuccaival működik.
Pl Miband, Amazfit Stratos stb.
Igen, ez gyakorlatilag a saját Smart lock megoldásuk, ha be van kapcsolva, akkor nem kér mintát/jelszót/ujjlenyomatot.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
Tök jól összeszedted, jobban, mint én! Le a kalappal.
Pár kiegészítés, komment:
Jelenleg a várakozási idő a BL nyitásra 168 óra, és nekem még azután is dobott egy 3 napot az egyik MiUnlock, míg egy régebbi simán nyitotta.TWRP első bootolás után érdemes a TWRP.img-t már a recoveryből újrafleshelni.
Illetve Maist fórumtárs írta, hogy nem működött neki az OTG TWRP alatt, ezt jó lenne csekkolni, mert így a 14.2 pont sem játszik. (nekem nincs Type-C OTG kábelem még, így ezt nem ellenőriztem)
-
Faby
senior tag
Alakul az összefoglaló, örök hála és köszönet.
Ugyan kicsit furcsa viszontlátni a saját irományomat hivatkozással meg minden, de ok, azért írtam, hogy mindenki okuljon belőle.
Viszont lenne egy kiegészítésem a
5. Nem letiltható és eltávolítható appok eltüntetése ROOT jog NÉLKÜL
ponthoz. Az ott linkelt leírás elsőre kicsit bonyolultnak hathat, ezért szerintem oda lehetne tenni ezt a hozzászólást is: (#3388) ati2 A Xiaomi ADB/Fastboot Toollal szerintem sokkal egyszerűbb akár a meglévő lista alapján kiszedegetni a felesleges cuccokat, elég csak kattintgatni, nem kell a parancssoros bűvészkedés. Ráadásul, ha valaki biztosra akar menni, lehet csak tiltani is, és természetesen engedélyezni, és ha eltávolítottunk valamit, ezzel vissza is lehet rakni.
Ettől függetlenül, ha valaki azt jobban szereti, a parancssoros módszert is hagyjuk benne.[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
válasz beyruth82 #3843 üzenetére
Igen, csakhogy pont ez a gond is vele, a Google smart lock nem működik a MIUI rendszereken, csak és kizárólag Xiaomi eszközökkel megy: pl MiBand (2, 3, 4), Amazfit Stratos stb. Hiába jelenik meg egy BT eszköz hozzáadásánál, és hiába engedélyezed, egyszerűen nem megy.
Pl autó fejegysége hiába van hozzáadva mint megbízható eszköz, mégis kéri a telefon a jelszó/mintát/ujjlenyomatot.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
válasz turbuczn #3608 üzenetére
Ezek teljesen jó javaslatok témának az összefoglalóba!
Néhány kiegészítés:
Számkijelzés tudomásom szerint csak Telekomos simmel volt probléma.
VoLTE-t alapvetően tudja a készülék, szolgáltatónál kell bekapcsoltatni (az lehet cumis, szolgáltató/ügyfélszolga függő nagyon a dolog, van, hogy csak sokadikra sikerül)
És azt azért tegyük hozzá, hogy az AOD csak gyári romon problémás, és nem általánosságban Xiaomin.
Xiaomi.eu romon pl tökéletes, és gondolom előbb-utóbb lehet, hogy a gyári romon is megoldják (de minek addig várni, ha van tökéletes alternatíva?)A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
Szerintem megéri, főleg, ha olyan rendszert akarsz, amilyennek alapból kellene lennie
Nézd meg a korábbi hozzászólásomat, ott leírtam a saját tapasztalatomat, és azóta is megelégedéssel használom a xiaomi.eu dev romot.
Banki alkalmazások elől meg Magisk tudja rejteni a root tényét, sőt, magát a Magisk Managert is el tudja rejteni, egy random alkalmazás/csomag neve alá.
Cib bank alkalmazása semmit nem pofázik a root miatt.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
válasz Sanyesz. #3552 üzenetére
Eustock csak cégeknek forgalmaz, utcáról te nem tudsz ott vásárolni (hacsak nem egy EU adószámmal rendelkező cégen keresztül)
Tisztelt Látogatóink!
Az EU-Stock eddigi üzleti profilja megváltozott.
A változásokról bővebben itt olvashat.
Kizárólag üzleti partnereknek (vállalkozásoknak) fenntartott webáruház.
A vásárláshoz céges regisztráció, közösségi (EU) adószám szükséges.Ráadásul nem magyar cég, esetleg más forgalmazói kapcsolatokkal.
A honlapon feltüntetett szerviz, a Wayteq nem szervizel, csak kiküldi a Lengyelországi szervizbe a javítanivalót.
Szerintem ez bőven nem az, hogy itthonról, gyártói garanciával megveheted.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
válasz eddie17 #3535 üzenetére
Pontosan én sem tudom.
Az EEA elvileg egy Európára, pontosabban EU-ra szabott rom, valszeg a GDPR és egyebek tekintetében. Van valami különbség a Widevine L1 tekintetében is, de azt nem tudom pontosan.
A Global az minden egyéb Kínán (és az EU-n) kívül.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
Igazából négy:
Global: V10.3.11.0.PFJMIXM (MIUI10)
EEA: V10.3.12.0.PFJEUXM (MIUI10)
Orosz: V10.3.10.0.PFJRUXM (MIUI10)
India: V10.3.8.0.PFJINXM (MIUI10)Forrás: en.miui.com
Igaz, utóbbi kettővel kicsi az esély errefelé találkozni, de nem lehetetlen, pl Kínából rendelt telefonoknál esetleg.
[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
válasz instantwater #3528 üzenetére
Az európai EEA rom jár V10.3.12.0.PFJEUXM (MIUI10) verziónál, a Global pedig V10.3.11.0.PFJMIXM (MIUI10).
Mindkettő előfordulhat az itt értékesített készülékeken.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
Szia, összehasonlítási alapom nincs, ami neked kellene, de a rendszer szerintem mind gyári EEA, mind xiaomi.eu dev rommal sima, nincs jele akadásnak, lagnak.
Üzenetekre ugyanaz igaz itt is, sokrétűen lehet/kell beállítani, de ha egyszer végigcsináltad, utána jó.
Közelség érzékelő nálam jó, most csak azért van néha gond vele, mert elég gagyi üveg van rajta, addig, míg meg nem érkeznek kintről a jobbak, ajánlottak. Üveg nélkül semmi gond nem volt vele.
Kijelző érzékenységgel nincs gond, igaz, egyszerre legfeljebb 3 ujj volt, amit használtam, gond nélkül.
Garancia: két év gyártóit valóban csak a xiaomi.hu ad, de szerintem az olyan boltok, mint alza, megbízhatóak ebből a szempontból is. Többen emlegették a Turbadó prémium garanciáját is, mint flottul működőt. Neked kell eldönteni, kintről nem biztos, hogy jelen árfolyam mellett megéri megvenni, főleg ha valahol van még készleten régebbi beszerzésű.
Xiaominak Magyarországon a Wayteq a hivatalos szervize, de ők sem javítanak itthon semmit, küldik ki külföldre, azt hiszem Lengyelországba.
NFC-t nem használtam, paypassos bankkártyát érzékelte, mint NFC tag
Az itthon vásároltaknál 100% a Gapps ellátottság, de szerintem a kintről érkezett, Global romos telókon is.
Bootloadert a xiaomi.eu rom felrakása miatt nyitottunk páran, több beállítási lehetőség, AOD minden értesítésre jelez, optimalizálások (pl preferált hálózattípus LTE/UMTS auto (PRL), amivel nagyban csökkenthető a cellakészenlét fogyasztása (nem keresi állandóan a kínai frekvenciákat. Be lehet kézzel is állítani, de újraindítás után visszaáll)
ROOT fontos volt nekem a Tasker és Adaway meg még néhány progi miatt, valamint a nem kívánt alkalmazások eltávolítása miatt. (az mondjuk lehetne gyári romra is)Bootloader nyitása elvileg garanciavesztéssel jár, tapasztalatot még nem láttam ez ügyben, hogy volt-e bárkinek problémája ebből, de gyári rom visszaflesselésével zárható, a telefonról tudomásom szerint eltüntethető a nyoma, kérdés, hogy imei alapján ellenőrzik-e a kínai szervereken.
Összefoglaló híján kb ennyi.
Esetleg még érdemes nézegetni egyéb Xiaomi telók topikjait, szerintem az ott lévő infók jó része releváns lehet MIUI vonalon, nem hardver/készülék specifikus dolgok jól össze lehetnek szedve.(#3180) qltsar
Meg kell különböztetni a hivatalos romokat: Global és EEA (meg van még egy orosz, ill indiai) és a xiaomi.eu romot. Utóbbi nem hivatalos, custom romnak minősül, bármennyire is "gyári" közeli (alapja a kínai fejlesztői rom).[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
De végső esetben (ha valami nagyon megkotlik a rendszerben, és nem indul el) TWRP alól is el lehet érni az Internal Storage-t, és microSD kártyára (itt ez nem játszik), OTG-n pendrive-ra, vagy akár gépre kötve PC-re le lehet menteni az adatokat.
-
Faby
senior tag
Én Redmi Note 4-ről váltottam, de nem a teljesítménykényszer miatt, hanem mert kezdett eljárni felette az idő 2 és fél évesen.
A SD625-höz képest ez jóval erősebb a szintetikus teszteken, ez a mindennapi életben annyit jelent, hogy még finomabb, még simább a rendszer működése, simán kezeli a nagyobbacska excel táblákat, pdf doksikat, egyáltalán, villámgyors a működése.
Note 4-n is volt egy jól belakott xiaomi.eu rendszer, mostanra elértem azt itt is. Minden gördülékenyen megy, nincsenek fagyások, lagok.
Az a két játék pedig, amivel játszok (bubbleshooter, meg egy tower defense) gond nélkül megy, de az lehet, hogy egy fakockán is elfutna, nem tudom.
Lehet mindig vadászni az aktuális csúcs hardvert, de az nagyon drága félévente-9 havonta cserélgetni a telefont, meg nagyon fárasztó is.
Aki normális telefont keres elfogadható áron (azért tegyük hozzá, ez sem az olcsó kategória, de ár érték arányban szvsz top), annak ez jó választás.
Olcsóbban meg ott a Redmi Note 7, az emberek 75%-ának szerintem az is elég.
Most már csak a közösségi támogatásnak kellene kicsit felpörögnie, jó lenne egy olyan szintet elérni, mint a Note 4-nél volt.A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Faby
senior tag
Megpróbálom összeszedni a hétvégi mókolásomat, elnézést, ha kicsit hosszú:
Számításaim szerint letelt a 168 óra, így megpróbáltam nyitni a bootloader, nem sikerült, hibát dobott a miflash_unlock-en-3.3.525.23 verzió. Letöltöttem a legfrissebbet (miflash_unlock-en-3.5.719.27), ez végig ment, majd azt írta ki, még nem lehet nyitni, várjak még 3 napot, utána próbáljam.
Megnéztem egy nagyon régivel, nem sikerült, majd egy kevésbé korossal (miflash_unlock-en-2.3.803.10), és láss csodát, nyitotta! Első lépés megvan.TWRP:
Itt https://forum.xda-developers.com/mi-9t/how-to/twrp-versions-xiaomi-mi-9t-t3955946
3 verziót írnak, függően a csapattól aki készítette és a fent lévő romtól, nem minden verzió működik mindennel, illetve nincs minden tesztelve.Mivel nekem a Global 10.3.12 (EEA) volt fent, és xiaomi.eu.dev-et akartam felrakni, így a görög csapat féle Greek "blue Ss" verziót választottam. Lehet, hogy ment volna mással is, nem tudom.
Recovery felrakása:
fastboot flash recovery recovery.img
, lefutott, OK, majd afastboot reboot recovery
után a rendszerbe bootolt.
Na gyerünk még1x, ugyanez.Valami rémlett korábbi olvasmányokból, így az első parancs után kézzel indítottam újra a hangerő fel+bekapcsoló gombbal, így bejött a TWRP Hellas, majd itt a recovery.img-t betallózva és telepítve, végleges maradt a TWRP. Hurrá, második lépés ok!
Innen már csak egy wipe cache, format data fontos! (veszteni valóm nem volt, a bootloader nyitás gyalult úgyis mindent, előtte csináltam mentést) után felmásoltam a
xiaomi.eu 9.8.15
dev romot, install, és kész is.
Elindítottam, az első indulás szokásosan lassú, de minden ok, visszahúzott majdnem mindent a google felhőből és a Mi cloudból, nagyon keveset kellett csak kézzel beállítani, banki alkalmazás pl, és kész is voltam.
Még flasheltem a19.3 Magiskot
, beállítottam a root elrejtését a banki alkalmazás elől, és kész is voltam.Így legalább olyan a telefon, amilyet szeretnék, amilyennek out-of-the-box lennie kellene:
Preferált hálózattípus alapból LTE/UMTS auto (PRL), minden értesítés megvan az AOD-n (viber, outlook, ezeket használom, ami nem gyári), eleve több a választék az AOD témából, állapotsor ikonok színesek (ha úgy állítom be), gyorskapcsolók 5 db egy sorban a 4 helyett, reklámok tiltva adaway-jel, tasker feladatok működnek rendesen, témák használhatók.„Mellékhatások”
A szokásos, boot során alul a nyitott lakat ikon és unlocked felirat, illetve a boot során Redmi by Xiaomi felirat van a Mi helyett.Eszközinformációknál pedig a xiaomi.eu miatt Redmi K20 a készüléktípus (ez egy egyszerű build.prop szerkesztéssel megoldható, természetesen csak rootolt készüléken, önmagában a rom telepítésével még nem lesz az, csak a Magisk után!)
[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
válasz Darko_addict #2478 üzenetére
És újraindítás után is megmarad?
Mert nekem nem, pont ugyanúgy, ha a tárcsázóba a*#*#MIUI#*#* azaz *#*#6484#*#*beütése után állítom át.Szerk: természetesen a *#*#4636#*#* -re gondoltam, a másik a hardver teszthez visz.
[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
Azt mi dönti el/határozza meg, hogy felül az értesítési sávon az alkalmazás ikonok színesen, vagy csak fehérrel jelennek meg?
Döntően fehérrel, de van néhány renitens, amik színesek, pl waze, transmission remote (erről most nem tudtam képet csinálni).Xiaomi.eu-n ezt nagyon jól lehetett állítani pl.
Hétvégén asszem bootloader nyitás (168 óra rég leketyegett), és megy fel a xiaomi.eu, csak kicsit macera megint mindent elölről kezdeni.[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
válasz celofanker #2381 üzenetére
Szia, iPhone-om soha nem volt, így nem tudom ezt a médiahangerő állítási módot, de itt hangerő gombokkal nem jó? Sokkal egyszerűbb, ráadásul nem akad össze a lentről fölhúzós gesztusvezérléssel, ami itt a főképernyőre ugrás. Alapértelmezetten a hangerőgombok (kivéve hívás közben) a média hangerőt állítják.
-
Faby
senior tag
Router csere miatt méregettem:
5 GHz AC wifin a 433 MBit/s linksebesség mellett iperf3-mal mérve 350-380 MBit/s volt a teszt eredménye.
Speedtesttel mérve simán kihajtotta a 240/20-as UPC net sebességét.
2,4 GHz, N-es wifivel 92 MBit/s linksebesség mellett tudott 70 MBit/s körül.Mobilneten Telenor 50-60 MBit/s le és 20 MBit/s feltöltés, kicsit ingadozó, de teljesn jó.
Ez nekem mindenre _IS_ elég. Oldalak villámgyorsan töltődnek, kisebb letöltések szinte azonnal megvannak.
-
-
Faby
senior tag
Pont ma üzemeltem be egy új routert (Asus RT-AC65P), és tettem át az itthoni hálózatot 5 GHz-re.
Kihajtja a UPC 240/20-as netet fullba: [Speedtest result]
Iperf3-mal mérve egy NAS-ról 320-350 Mbps tud 433-as linksebesség mellett.[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
Srácok, mi ez a rengeteg fekete hátterű screenshot? Miért jobb a fekete? Néha alig látom a kisebb betűket a linkelt képeken, míg a sajátomon a fehér háttér fekete betű sokkal jobban olvasható. Ok, lehet, hogy a szemem se a régi sas már, de ennyire nem szokott gond lenni vele.
Ennyit számít fogyasztásban, vagy csak sokan vannak (velem ellentétben) akiknek jobban tetszik?A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest