Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Xiaomi Mi 9T (kódnév: davinci) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
herrká
senior tag
válasz helixP #16882 üzenetére
Ez ok. Azért írtam, hogy hátha van olyan lehetőség, hogy nem kell jelszó emlékeztetőt kérni. Meg elég kellemetlen lesz ha otthon fel kell mászkálni a kamerákhoz, hogy tarsitsam az app-javal. Van olyan kamera amelynek a gyártója 10 nap után küld csak jelszó visszaállítási engedélyt. Reméltem, hogy valami app átvisz mindent egy az egyben.
Egyébként milyen megbízható koltozteto app van? Bár a MI9T banggoodrol jött, a note12 meg szolgáltatos. Lehet arra nem is lehet egyszerűen megoldani? -
98bja
senior tag
válasz helixP #16537 üzenetére
Nem értek egyet. Olajfestmény?? Pariban van az S21-el? Hagyjuk már azért tényleg
A GCam-nek két előnye van. Tud RAW-ban fotózni, és az éjszakai módja verhetetlen (Főleg az Astro mód)
Normál körülmények között viszont tulajdonképpen ugyan olyan mint a gyári alkalmazás. De mellékelek 2 példát is. Kérlek találd ki melyik készült Gcam-el:
Van 1 nappali fényes, meg egy rosszabb fényviszonyos.
-
-
crok
nagyúr
válasz helixP #15879 üzenetére
Pedig fut simán a Telekom app, csak pl. AirFrozen-el vagy Ice Box-al freeze-elni kell a rejtett Magisk app-et. Egy normális ROM-on simán indul bármi amit eddig hoztak (új OTP is, KH, McD, MyRaiff, Telekom, TVGO, Netflix, Sberbank..), egy Xiaomi.EU-n meg aztán végképp tuti. A Magisk összefoglalót most frissítettem mert frissült a Magisk V24-re, kell még mellé ez Universal SafetyNet Fix modul meg pár beállítás (minden le van írva) és mennek ezek az app-ek simán (ha gyorsan kell az info Ctrl+F és keress rá arra, hogy 2022-01-25).
Ha a készüléked valamilyen globál volt eredetileg akkor mehet rá a gyári EEA ROM ha vissza akarod zárni, igen. Nagy vonalakban annyi, hogy bármi ami kínai ROM-al jött arra csak kínai ROM-ot lehet zárni, bármi ami valamilyen globállal jött ki arra csak valamelyik globált szabad rázárni. (IMEI alapján lekérdezhető hogy hova volt szánva a készülék, onnan pedig egyértelmű hogy milyen ROM-al érkezhetett gyárilag - ha esetleg kétséges, mert pl. használtan lett véve.)[ Szerkesztve ]
-
Obyboy
Topikgazda
válasz helixP #15879 üzenetére
Nekem a bootloader nyitva, root nincs, legutolsó xiaomi.eu dev ROM van fent. Minden app (Netflix, banki, Google pay, stb...) fut rendesen.
Épp váltani készülök én is csak meg mindig nem döntöttem mire. Eddig ezeket nézegettem: DerpFest, sparkOS, PicselInExperience."Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
crok
nagyúr
válasz helixP #15877 üzenetére
Az McD app az egyik legjobb indikátor arra, hogy a készülék root-olását rendesen el tudtad-e rejteni vagy nem Ilyen még a myRaiffeisen, a Sberbank, a Telekom..
Igen, végülis jó, persze. Ennyit tennék még hozzá a témához általánosságban, hogy melyik készülékre melyik ROM-ot lehet rázárni.
-
crok
nagyúr
válasz helixP #15875 üzenetére
Ha nem lesz visszazárva akkor a Google Play Store is azt fogja mondani hogy not certified. Ettől még el fog indulni természetesen, tudsz app-eket telepíteni, frissíteni, de bizonyos app-eket nem fog listázni pl. (Netflix pl..) meg Google Pay nem fog menni, meg úgy általában semmi ami SafetyNet-et néz, banki app-ek, Telekom, MyRaiffeisen, McDonalds.. etc.
-
-
zsolt501
nagyúr
válasz helixP #15155 üzenetére
Kiakadó programok, illetve hiába teszek egy programot arra hogy ne kerüljön energia takarékos módba ennek ellenére ez többször is bekövetkezik, aztán amitől idegbajt kapok, amikor találomra tárcsáz kérés nélkül egy telefonszámot ami igen bosszantó tud lenni.
Ami megint csak bosszantó tud lenni, amikor hallgatok egy zenét, vagy valamilyen videót nézek és közben lesz egy bejövő telefon hívásom, akkor sokszor nem tudom a hívást fogadni és az éppen folyamatban lévő lejátszást alig bírom lepofozni.
Ezek a hibák javarészt RAM kezelési gondnak tűnik.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz helixP #15153 üzenetére
Alapvetően hibajavításokra, a 11-es android verziót meg nem is merem megemlíteni, mert igaz hogy be van ígérve, de félek az is hoz egy nagy rakás hibát.
[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Kofka04
tag
válasz helixP #15063 üzenetére
Igen, az alap kamera app-nál a HDR-nél észrevettem hogy korábbi telefonjaimhoz képest néha téveszt és olykor sötétebb a fotó mintha HDR nélkül csináltam volna vagy pedig szinte ugyanolyan. Ezek szerint a GCam már ritkábban fog téveszteni és valóban a sötétebb részek világosabbak lesznek és a világosak is kevésbé fognak beégni
Mindenesetre a realisztikisabb szelfi és a szoftveresen stabilizált 60fps-es videó miatt már megérte feltelepíteni a GCam-ot -
Kofka04
tag
válasz helixP #15060 üzenetére
Köszi. Közben beleástam magam a beállításokba. Nagyon tetszik hogy sokkal jobban testre lehet szabni a kamera beállításait. Nem vagyok fotós, viszont van egy saját ízlésem, úgy ahogy a zenei hangszíneknél is, ezért inkább én beállítgatom majd dolgokat. Mindenesetre már alapbeállításon is figyelemre méltó a szelfi kamerával készített képek minősége a gyári kamera apphoz képest, illetve hogy már nem csak 1080p 30fps-nél van videostabilizálás, hanem 60fps-nél is
Azt az optikai stabilizálás opciót viszont nem értem, hiszen nincs a kamerába OIS, hanem szoftveresen oldja meg. Változást nem tapasztalok a ki/be kapcsolásánál. A másik dolog ami nem tiszta az a HDR AWB enhanced opció, amibe lehet választani két Pixel és két IMX közül. Ez mire való? Az adott készülékekben lévő kameraszenzorok által készített képet próbálja a MI 9T IMX582-es szenzorával megjeleníteni, azaz olyasmi képet készíteni amit azokkal lehet? Különbséget nem nagyon vettem észre köztük. -
kelly416
veterán
válasz helixP #15013 üzenetére
Én úgy járok rendszeresen, hogy újraindítás után (negyed évente egyszer) elfelejtem átállítani, és amikor a fejembe jut, akkor sem tapasztalok érdemi változást, pedig mindig várom a megváltást. Van ennek értelme állítgatni? Szerintem semmi.
Egyébként kérdésedre válaszolva, nem, még nem jártam így. -
crok
nagyúr
válasz helixP #14987 üzenetére
Most nézem neked MIUI van fent, jól tévedek? Abban van gyári modul ellenőrzés: *#*#6484#*#* lánykori nevén *#*#MIUI#*#* a tárcsázóban beütve aztán teszteld le ott megy-e egyáltalán (szerintem a legvégén lesz a listának a két ujjlenyomatteszt).
-
crok
nagyúr
válasz helixP #14984 üzenetére
Ha nem érintkezik / kicsúszott / sérült és nem ismeri fel / nem tudja betölteni a kernelmodulját akkor igen, ezek a tünetek normálisak. Egy AIDA64 + Device Info HW + DevCheck kombó ha azt mondja nincs benne ujjelnyomatolvasó akkor én szervíz ha még garanciás, ha nem akkor megbontanám..
-
dzsordzs69
senior tag
-
Wagner11
csendes tag
válasz helixP #14956 üzenetére
Nem tudom, hogy a motoros kamerát miért hanyagolja a Xiaomi az újabb telefonjaiban. Számomra ez a legszimpatikusabb ebben a telefonban. Miközben a kamera a telefonban van behúzva, biztos nem nézeget engem senki, miközben átszellemült arccal nézek valamit a telefonon. De nem látok semmilyen utód készüléket a 2021-es kínálatban.
-
kelly416
veterán
válasz helixP #14943 üzenetére
Én is, és érdekes módon magánszemélyekkel is boldogul néha, nem csak cégekkel.
Nem tudom, még mindig nem tudtam romolni (a pc-re nem tudok valamit feltenni), így még mindig global romon vagyok, ott fekete a tárcsázó is meg minden. Egyedül a messenger kereső sávja váltott néha fehérre, de ezzel az is megoldódott. Próbáld ki, hátha, bár kis esélyt látok erre, mert ez a rendszer része, a rendszerrel változik.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz helixP #14824 üzenetére
Android 11, akkuido, bugok javítása
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
zsolt501
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
válasz helixP #14813 üzenetére
Az meg sem fordult a gondolatodban, hogy az a SIM kártya nem tökéletes, és kicseréltesd?
Hibás, vagy problémás SIM kártyát ingyen cserélik.[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
jUUh
addikt
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz helixP #14787 üzenetére
Jahh, utolsó gyári ROM alatt ennyi látszik. BTW szerintem ez is black magic volt, inkabb érzésre lehet tudni illetve a merülés mértékéből alacsony töltöttségen.Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
kelly416
veterán
válasz helixP #14781 üzenetére
Ez jó kérdés.
Mennyi pénzért vettél 2 befőttesgumit?
Vannak ezek a battery stat appok, nem volt Neked fent előtte valamelyik? Ahhoz képest nem-e esetleg mutat valami javulást vagy változást? Sosem használtam ilyeneket, de gondolom valami teljes töltöttséget vagy százalékot csak mutat. -
laci laci
addikt
válasz helixP #14746 üzenetére
A kínai belpiacon nem volt kötelező a GMS.Csqk aki akarta annak felrakták,de a következő lépés innen már a tiltólista a Huawei is így kezdte..
Xiaomi mi3-4-5-6-8-pro8-9-9t-9tpro,mi note 10,10,10pro,redmi k30/4g,pocof2pro,mi 10 ultra,mi11 ultra,11pro,11t-pro,11 lite 5g,12x,12s
-
jUUh
addikt
-
jUUh
addikt
válasz helixP #14709 üzenetére
Modulok sorrendben:
ANX Camera, 48MP Fix, Long Screenshot, Immersive Gestures fent van Magisk repo-n, navbar spacing, systemless hosts ugyancsak Magisk repo.
Nálam nem FC-zik semmi.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S23+
-
Siriusb
veterán
válasz helixP #14690 üzenetére
Megvolt a második fagyásom crDroid-on.
Hirtelen felindulásból megnyitottam a xiaomi.eu oldalt, de elkezdett peregni lelki szemeim előtt, hogy MIUI-t használok újra. Bezártam. Ennyire nem vagyok még kétségbeesett.
Úgy gondolom, ha egy báránykának jó a pixelish, talán egy ekkora állat, mint én is megbirkózik vele, úgyhogy inkább leszedtem azt. Töltöm a telefont, mentek, aztán telepítés. De utálom már ezt csinálni... -
jUUh
addikt
válasz helixP #14688 üzenetére
A Telegram csoport alapján nem jellemző a BSOD, de ugye az ördög sosem alszik vagy mi...
Rövid beszámoló, de fontos megjegyezni, hogy ez inkább ilyen "first impressions", mert még 1 teljes napja se használom.
Ami jó:
-Gyors, pattogós rendszer, simán van olyan gyors, mint a Picsel volt anno, és ezt nem csak azért mondom, mert természetesen clean flash volt, biztos, hogy smoothabb, gyorsabb. Minden értesítés megjön egyből, nem lövi ki az appokat a multitasking során, nincs fagyás / akadás sehol. (kopp-kopp)
-Kiváló a FOD: emeléssel, AOD-n (már nem "villog" a kijelző se AOD-n, mint korábban A10-en), duplakoppos ébresztés után, banki appoknál, bárhol pontos, gyors, szinte mindig felold, ha nem full zsíros / koszos az ujjam. Van sokféle animáció is, és kikapcsolt kijelzőnél is működik.
-Van arcalapú felismerés, gyorsan és pontosan működik is.
-GPS, WiFi display(Miracast, vezetéknélküli kijelző tükrözés (?)), HotSpot, VoWiFi, VoLTE, Bluetooth, NFC minden megy. (WiFi-m sose volt még ennyire gyors. [kép] )
-Akksi is jónak tűnik, nem merül feleslegesen, de még pár nap, mire megszokja, hogy hogyan használom, és akkor elméletileg jobb lesz.
-Alapvetően Google Camera Go port van kamerának, ami teljesen jól teszi a dolgát, de feltettem ANX kamerát és Urnyx Google Camerát is, mind a három megvan egymás mellett, és működnek is.
Bővebb (de nem 100%-ig teljes szerintem) feature lista itt.
Bugok:
-Az ún. Live Caption-nek van egy gombja a hangerőszabályozónál, amit ugyan beállításokban ki lehet kapcsolni, maga a gomb nekem visszajön magától újraindításnál. (Most miközben ezt írom, kipróbáltam, természetesen most eltűnt a gomb... A csoportban sem találkozott még senki ezzel, szóval lehet, valszeg az én user error-om.)
-A jelenlegi build-ben valamiért a képernyő kikapcsolási / zárolási animációja hiányzik.
-Valamiért nekem a Magisk-ot elsőre nem sikerült elrejtenem / telepítenem, újratelepítés megoldotta a problémát, kétlem, hogy ROM gondja. (OTP banki appja, Telekom app amúgy mennek.)
Egyebek:
- Alapból a Gboard és a gesztusvezérlés (vagy nem tudom mi) nem valami esztétikus páros, mert a billentyűzet alatt egy viszonylag vastag fekete sáv lesz. Nem világvége, de nekem fura volt, 2 Magisk modul flashelésével megoldódik ha zavar valakit.-Ugyancsak Magisk kell az ANX kamerához, ha arra van valakinek szüksége.
-Szintén, ha szükséges "extended" screenshot, tehát hosszabb oldalak képernyőmentéséhez Magisk modul kell, onnantól kis kapcsolóval tökéletesen megy.-Ugyan van DC Dimming, (még) nincs kapcsolója a gyorsbeállítások (Quick settings, ahol a kapcsolók vannak ).
Összességében jól széthúztam, de a lényeg, hogy nagyon jó romnak tűnik, eleinte féltem tőle, de minden működik, funkcionalitásban pedig megegyezik a szeretett Marco féle Picsel-lel.
Samsung Galaxy S23+
-
Siriusb
veterán
válasz helixP #14688 üzenetére
Mivel így négyszemközt vagyunk, megsúgom, tegnap le akartam tölteni a xiaomi.eu-t, mert a crDroid minősége némileg hullámzó (Marco Picsel-je kicsit magasra tette a lécet, lehet kár volt hozzászokni ahhoz a gondossághoz és lelkiismeretességhez). Ám a Sourceforge és az AFH is döglődött, nem tudtam leszedni, még a hivatalos crDroid frissítést sem. Azonban ez utóbbit a fejlesztő feltette google drive-ba, ahonnan persze pikk-pakk lejött, ezért megfrissítettem. Most szépen muzsikál a crDroid, pl. készenléti állapotban gyönyörű vízszintes a vonal az akku statisztikában.
-
Siriusb
veterán
válasz helixP #14646 üzenetére
Nem egyszerű a helyzet, mert nincs log. Még a kernelben is megcsinálták, hogy egy bizonyos könyvtárban jöjjön létre fájl, amit BSOD után meg lehet nézni hibakeresés miatt, de az sem volt mindig ott.
És a baj a gyökereknél kell legyen, mert mindegyik ROM-ot érinti, de mégsem mindenkinek jön elő. -
Siriusb
veterán
válasz helixP #14642 üzenetére
Egyelőre adok még esélyt a crDroid-nak.
Ha lenne kedvem, talán az Arrow-t és a Pixelish-t is kipróbálnám, de nincs energiám a kísérletezgetéshez. Ha megint lesz fagyás, akkor megy fel a xiaomi.eu, kigyomlálva amit csak lehet.
Nekem EEA készülékem van, s úgy láttam, kijött a 12.0.4-es verzió. Lehet jobb lenne feldobni a vanilla crDroid-ot az új FW-vel. Végülis ma lenne rá időm... -
Siriusb
veterán
válasz helixP #14637 üzenetére
Ne tudd meg, engem mennyire bosszant. Ha nem lenne ez a probléma, még mindig az Android 10-es picsel-t használnám és tennék rá nagy ívben, hogy nincs frissítve.
Nem tudtam még rájönni az okára. Nekem nagyon gyanús volt a vantom kernel, ezért feltettem egy olyan ROM-ot, ami alapból az arian kernelt használta, de egy idő után annál is előjött. Jobbára éjszaka döglik le, amikor nem is használom.
Ma reggel, amikor a kezembe vettem a telefont, ujjlenyomatra nem reagált, hosszan kellett nyomni a bekapcs gombot. Annyit megnéztem, hogy reggel 7-kor a Tasker egyik ütemezett feladata lefutott, szóval valamikor utána történhetett, de tavaly az éjszaka közepén is csinálta. Egyszerűen nem tudom mihez kötni.A régebbi twrp-vel egyszerűen nem fogod tudni PIN-nel feloldani a titkosítást twrp-ben. Vagy átállítod a Biztonsági beállításokban mintára, vagy felteszed a legutolsó twrp-t, Orange Fox-ot, amivel megy mindegyik fajta feloldás.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest