- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Xiaomi MI9 (CEPHEUS)
=================================================================
KÉRLEK OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT, MIELŐTT KÉRDEZNÉL!!!
=================================================================
Mindenekelőtt szeretném közölni, hogy az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb) ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való amik, nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ShadowLac
addikt
Hello. Ha a kijelzőn alulról szélről húzom felfelé bejön a Google kereső. Kurvára idegesítő.. Hogy lehet kikapcsolni.???
(Igaz Mi 8 ám van de gondolom kb ugyan az a menüje) -
Roland0224
senior tag
válasz
Black&White #7296 üzenetére
Ott ennyire ráérnek egyetem mellett?
Ha ezt tudom oda megyek...
-
juve600
nagyúr
válasz
Black&White #7296 üzenetére
-
stigma
addikt
válasz
juve600 #7294 üzenetére
Hát, ha török származású akkor megértem , mindenkivel veszekszik.
PE esetén az Unoffical jobb vol, mint annó sima stabil PE (20200314 Official vs 20200411-es Unofficial) szóval én már nem tudom mi az ajánlott vagy sem, de amit lehet felteszek
Eddig igy vagyon a rom statja:
Epár hszel feljebb lévő posztom óta 50 perc hivás + 2030 perc képernyőidő ment bele. -
juve600
nagyúr
válasz
Black&White #7292 üzenetére
A következő release-ben (ami unofficial lesz)
velük is összeveszett Akash barátunk vagy mi ? nem értem.........
már jó lesz ha jövő héten kijön a miui12 ,addig marad fent az utolsó PE -
stigma
addikt
válasz
Black&White #7292 üzenetére
Áhá, hát ha jó a rom és frankó az üzemideje akkor a Face Unlock ráér.
Isten vagy mert igaz be volt társítva de nem volt hozzá ,,guesture kezelve"
Rendszer => kézmuzdulaton => Screen of Gesture => douple-tap: Wake of device.Hát ezt jól eldugták, ez PE-ben a megjelenítésben volt, de no para , köszi a segítséget.
-
Black&White
addikt
A következő release-ben (ami unofficial lesz) már lesz Face Unlock.
A banki cuccok azért működnek patent módon, mert az új PA, PE, Lineage ROM-ok már SELinux enforced-del jönnek, ami ezeknek az appoknak létfontosságú.
Dupla koppos műveletek vannak benne, gesztusoknál keresd. -
stigma
addikt
válasz
adamfriday #7290 üzenetére
Ez kérlek szépen 5 órás tapasztalat
Most jött ki, juve600 fórumtárs mondta próbáljam ki mert PE-re akartam menni (Pixel experience)
Pár apróbb hiányosság van, de szerintem elég jó lesz ez remélem:
- nincs dupla koppintásos felébresztés vagy még nem találtam meg
- Nincs FaceId /Arcfelismerés pedig elvileg a Google jóváhagyta és már a PE és már romokban benne van
- Hülye Google Assistant életre kelt, mikor híváskor aktív a kijelző és/vagy kihangosítom valahogy aktiválodik és várja mit mondok neki, de mivel folyamatosan beszélek elég durván rezed a teló ami rohadt idegeítő. Erre van 1-2 megoldás amit végigjátszom.
Ezen kívül eddig nincs szavam rá, de még nem nyüstölni kell mert volt már arra példa hogy az első nap jó volt utána meg szar volt a rom, mert merült mint atom.
-
stigma
addikt
válasz
juve600 #7286 üzenetére
Hi, csak nem bírtam várni szombatig
Paraandroid elég desig-os, olyan mint minden más AOSP és inkább 90%-ban tudnám hasonlítani PE-re funckionalitás terén.
Minden OTP-s alkalmazásom megy, nem kellett rootlni + elrejteni az OTP lkalmazást minden más Custom rom-ok esetén.Eddig beállítottam mindent , telefon mellettem Edifier TWS200-al 1 órája Spoty ment , kb 6-7%-ot esett az akki ami szerintem folyamatos bluetotoh kapcsolat esetén jónak mondható.
Egy idegesítő van, az az hogy messengerben ha a háttérben megkapom az üzeneteket és rábökök, akkor nem igazán tölt be , hanem manuálisan kell elindítanom.
Hja és fájó de csak nekem, nincs Arcfelismerés -
stigma
addikt
válasz
juve600 #7284 üzenetére
köszi
Amúgy ehhez is mint minden AOSP romhoz a szokásos telepítés kell ugye, mert XDA-n más írnak:
Hja nem nem szólvam, mert a telepítés fölött ez van:
Make sure you've latest 11.0.8 firmware flashed before flashing the ROM.Szombaton szerintem felteszem, egy próbát megér nekem
-
thebeegee
tag
Sziasztok. Huaweiről váltottam. Minden tetszik, kivéve egyvalamit. Dual SIM esetén az 1esben van a hívó sim, a kettesben az adat. Huaweien volt olyan opció, hogy akktív hívás esetén átválthatok az 1es sim adatkapcsolatára, ha szeretnék (Volte esetén ugye ez működött is szépen). Itt nincs ilyen opció, vagy a vodafone még nem támogagja a Mi9-en a voltét és azért nincs? Mert jelenleg hívás közben nincs adatkapcsolatom. 1es sim voda, 2es digi.
-
Sordoran
addikt
válasz
JoeCockBill #7278 üzenetére
Nekem semmi nem jelenik meg szinte, csak egy nagy óra, és az értesítési ikonok. Se szöveg ébresztőről, se időjárás. Hol kell ezeket beállítani?
-
-
juve600
nagyúr
válasz
JoeCockBill #7274 üzenetére
mert magyar nyelv még nem támogatott
-
JoeCockBill
senior tag
válasz
Criminal017 #7271 üzenetére
na, angol nyelvre állítva megjelent a menüpont
-
Sordoran
addikt
válasz
JoeCockBill #7270 üzenetére
Nem, gyári EEA.
-
baitsee23
őstag
válasz
Criminal017 #7271 üzenetére
Én az utsó (10.0.9.0.) xiaomi.eu stable-t használom. Valszeg ez egy future feature, és majd a 12-es stable-ökben benne lesz.
-
Criminal017
őstag
Akinek nincs ott az ambient, ti melyik romot használjátok? A legutolsó xiaomi.eu dev-nél nekem a fentiek szerint bekapcsolható.
-
Sordoran
addikt
válasz
Criminal017 #7265 üzenetére
Nekem ott van, és be is kapcsoltam, működik. Annyi, hogy nekem angol nyelven megy a telefon, ha számít bármit is.
-
JoeCockBill
senior tag
válasz
igen, itt kéne lennie, de nincs. nosebaj
-
baitsee23
őstag
válasz
Így én sem találom, de mire is jó ez?
-
Criminal017
őstag
válasz
JoeCockBill #7259 üzenetére
A Google appban kell bekapcsolni az Ambient módot:
app - több (három kis pötty) - beállítások - google segéd - assistant - telefon és ott lesz. -
Oldmobil
aktív tag
Sziasztok!
Csibnál valakinek olyat a telefonja, hogy hívás közben egyszer csak bekapcsol magától a kamera melletti LED? Biztos, hogy nem a bal oldali gombot nyomom meg, mert headsettel is előfordul. Nekem úgy hetente 1x-2x eljátssza ezt.
11.0.8.0 QFAEUXM
Köszönöm! -
juve600
nagyúr
válasz
JoeCockBill #7259 üzenetére
én sem találom
majd a miui 12-ben, jövő héten pénteken szerintem már lesz belőle eu-s build -
JoeCockBill
senior tag
xiaomi.eu-n nektek van google ambient mode? nálam hiányzik a kapcsolója, pedig emlékszem hogy egyszer rákérdezett hogy akarom e, és rányomtam hogy nem. most bekapcsolnám, de ahol lennie kéne a menüpontnak ott nincs
-
Sordoran
addikt
Én is gyári EEA használom, és amíg nem lesz komoly bajom vele nem is váltok. Azért pörög a custom rom, mert gyáriról nincs mit beszélni. Ott van, működik, persze nem hibátlan, de ahogy ez szóba kerül (bug, hiányosság) rögtön a custom rom ajánlás kerül előtérbe és helyben vagyunk. Kinőttem már abból, hogy ilyenekkel foglalkozzak, régen én is szívesen mókoltam, de már se időm, se kedvem nincs hozzá. Használni akarom a telefonom és kész.
És amennyiben a gyári is teszi amit kell, értelme nincs számomra a váltásnak.
-
solti
senior tag
Stock android után nekem sem tetszett a miui először, de az talán a redmi note idején volt. Azóta megtetszett, sőt, a stockból hiányolok rendre dolgokat (pl hívásrögzítés).
Nekem csak az a furi, hogy eddig bármilyen telefonom is volt, a PH topicjában mindig az alternatív ROMok pörögtek. Et nem baj, csak nekem furcsa
-
stigma
addikt
válasz
Jimbull #7252 üzenetére
Csak guglizni kell:
Mindkettő ugyanazt mutatja, kapcsolja ki, de az lehet,h ogy mikor a füledhez emeled akkor a kijelző alján aktiválod a segédet.
https://www.youtube.com/watch?v=HyQUxsRBvZc
https://www.youtube.com/watch?v=5P2UB56u9ww -
stigma
addikt
Hi, sokáig én is vagy Global vagy EEA romon voltam jó üzemidővel és stabil működéssel.
Ha minden jól megy nem ajánlott a custom rom, csak akkor ha valami bajod van vele, mint párunknak
Én pl.: életem első Xiaomi telója (Oneplus vonalról jöttem), viszont kb 2 hétig tiszta idegbeteg voltam a MIUI felületétől, mert katasztrófa szerintem. Ez persze egy jobb launcherrel megodlható.
MIUI esetén másabb az akkukezelés és ezzel az értesítések is mint más custom rom esetén amik mind pure Android rendszerre épülnek illetve a fejlesztőkváltoztatásaival kerülnek ki a netre majd hozzánk.
Én nagyon szeretem a stock Android felületet ezért is tetszenek az AOSP alapú romok mint a PE,Derpfest,Havoc Os, stb.....átlátható és könnyen beállítható.
Custom rom hátránya szokott lenni, hogy nem mindig sikerül jól a fejlesztés, és ezért random reboot vagy fagyás, vagy épp force close van ilyenkor kilép az appból.
Custom Rom esetén annyival jobb hogy a security patchek gyorsabban frissülnek, illetve van olyan is hogy egy adott eszköznél megáll a fejlesztés, viszont custom romban van frissebb
pl.: xiaomi Mi Pad 4-em 8.1-nél megállt, most vígan gyorsan fut rajta ugyanaz a PE Plus ami neked van.Nálam egy furcsaság jött elő, hogy a bluetooth-os füleim amik vannak Custom romok alatt jobban szólnak mint MIUI alatt.
-
stigma
addikt
válasz
Jimbull #7249 üzenetére
haj hát ez az utolsó PE Plus a telóra.
De ezek ugyanígy fennállnak ezek a problémák, mármint az értesítések, hogy nem jönnek meg?
Mert a Google Hangsegéd csak PE esetén volt nekem gond.PE-ben az Alkalmazás és értesítéseknlé / Értesítéseket nézd meg nincs e véletlen kikapcsolva a Gmail.
-
stigma
addikt
válasz
Jimbull #7247 üzenetére
Hi, nem attól van szerintem.
Xiaomi.eu-n nekem sem jöttek meg gmail és viber értesítések, viszont az Értesítések/Gmail vagy Viber alkalmazás esetén az adott program almenüjében a priroitást Magas-ra állítotam így a Gmail megjavult, de viber sajnos nem.
PE esetén nekem is volt ilyen dilemmém, ha hívtam vakit és fel volt oldva a kijelző, akkor mikor a fülemhez tettem a telefont , elég durván másodpercenként rezgett, mert a Google Assistant hangsegéd bekapcsolt. Ezt valahogy kikapcsoltam, de úgy oldottam meg, hogy hívás után bekapcsoló gomb egyszeri megnsyomásával zároltam a telót.
Erre gondolsz te is?
Gmail ott sem jön meg, mert az fura lenne...nekem PE-vel csak ez a hülye Assistos problémám volt és az is csak valami régi 202003-as valamelyik változattal. -
Jimbull
lelkes újonc
Sziasztok!
A legújabb PE van fenn a telómon. Azért váltottam Xiaomi.eu-ról, mert én se kptam meg az értesítéseket a gmailtól, de az jobban idegesít, hogy a google mikrofon állandóan felugrik és a háttérben kavar.
Lehet ez a telepítéstől? Egy rendszer visszaállítás orvosolhatja?
Üdv! -
-
solti
senior tag
én vagyok itt az egyetlen akinek a gyári ROM teljesen jól működik?
-
stigma
addikt
válasz
juve600 #7234 üzenetére
Hi, kerestem indokot magamnak , hogy újrategyem a jól működő Xiaomi.eu romot, melyet ajánlottatok. SoT-ben tökéletes (4-4,5 óra SoT), de a rohadt MIUI értesítések katasztrófa.
2 napja azt veszem észre értesítéseknél vagy korlátozott appok esetén, hogy:
- Viber melyet korlátozok, mint minden más AOSP romban 0,5-1 nap késéssel kapom meg az értesítéseket. Minden be van kapcsolva, Magas prioritásra állítva.
- Gmail esetén dettó ugyanez a hiba
- Spotify-t is ha kiszedem a korlátozásból tökéletesen futa TWS füleseimmel, de ha bennhagyom az akkukorlátozást akkor random időközönként megáll a lejátszás, mintha én állítottam volna meg. Ha akkukorlátozás a háttérben-re állítom a probléma megszűnik.Szóval vagy holnap vagy hétvége fele ha nem gyógyul meg akkor az utolsó PE Plus fog felmenni és azt fogom nyüstölni.
-
adamfriday
senior tag
válasz
Criminal017 #7237 üzenetére
Nekem is néha csinál ilyet, de nálam az akkustatisztikában nem látszik mi tartja ébren. Az "other" kategóriában lesz valami, de azt persze nem listázza ki.
szerk: nálad úgy látom a kijelző is ment szinte folyamatosan -
seamus
csendes tag
Sziasztok!
Ha egyik boltnál sincs lila színben már a telefon, akkor esélytelen, hogy később még legyen, ugye?
-
stigma
addikt
válasz
juve600 #7234 üzenetére
Hát a héten max hétvégén lesz időm feldobni, viszont ezt már akartam kérdezni a topicban, de most akkor tőled kérdezem, hogy:
Én mikor új rendszert telepítek, akkor SMS/híváslista + képeket lementem , kb ennyi ami fontos nekem, majd tegyük fel, felpattintom a PE-t.
Ezek után bejelentkezem, visszaállítás a felhőből(programok,wifi jelszó stb)...viszont minden appba ugye újra be kell lépnem.
Ezt ti hogy szoktátok megoldani?
Ilyenkor nekem egy telefon újratétel kb 1 óra mire lementek mindent, formázom + telepítem (10 perc) + 20-30 mire visszamásolgatok és belépek mindenhova.Erre van valami "best practic", hogy hogy csinálják a profik?
-
ricsi0307
senior tag
válasz
Terentius #7230 üzenetére
Cseréld le a devet
Ahány rom annyi SOT de általánosságban elmondható hogy átlagos használat mellett 4-5 óra SOT a normális. Akksit nem cseréltetnék mert ahhoz meg kell bontani a házat eladni meg nem adnám mert nem nagyon van alternatíva helyette az idei flagship felhozatalban az árak tekintetében. Max egy O+7Pro csere de az is bőven ráfizetéses mulatság.
-
notika77
senior tag
Xiaomi Redmi 8A Smartphone - 1 hely
-
ricsi0307
senior tag
válasz
Black&White #7226 üzenetére
Kár hogy a devből kb. semmit nem emeltek át. Az akksi ikon már egy pár hónapja ott szögletes meg már minden almenüt és appot sikerült sötét módban feketére varázsolni, a legutolsó stabilba ezek közül egyik sincs. Cserébe valóban jó az üzemidő nálam is hasonlóan alakul.
-
ginola
addikt
Amennyiben nagyon rossz lefedettségű helyen lakom, a hálózatot mire állítsam?
Most GSM/Wdmca/LTE a beállítás. -
juve600
nagyúr
nem tudom a play áruházból telepíteni a Chrome-t ............... nálam lehet a gond ? vagy nem tudom
apk mirror oldalról felment
3.26. eu dev
-
baitsee23
őstag
Köszi, de hál' Istennek nem kellett!
Végül a Root Explorer segítségével oldottam meg. A Titanium Backup Pro-val nem sikerült törölni a fájlt, de kiírta az elérési útvonalat. A Root Explorerrel megkerestem, és kicseréltem a kívánt apk-ra. Annyi volt még, hogy ott base.apk néven szerepelt. Erre kellett átnevezni a cserélendőt is. Aztán reboot, és tádá! -
juve600
nagyúr
válasz
Black&White #7212 üzenetére
-
-
juve600
nagyúr
válasz
Black&White #7209 üzenetére
Sebesség,aksi idő,stb
-
ricsi0307
senior tag
válasz
juve600 #7203 üzenetére
Nagyon személy függő. Én is stock droidos voltam de 1 év alatt annyira beleszerettem a MIUI-ba hogy nem tudtam fél napnál tovább használni a PE-t. Olyan mintha egy fullos merciből űlnél valami fapad olcsó kocsiba. Az aninációk az ikonok, az egész rendszer. Sose gondoltam volna hogy ennyire bele fogok ebbe szeretni.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Roland0224 #7202 üzenetére
Nálam volt, hogy 2 napig nem szinkronizált, majd azóta megjavult magától és rögtön jön.
Asszony Mi9 EEA-n meg nem töltött be emailt, de az is megjavult magától. Bár azon egy adatok törlése is segített volna, de őt nem zavarta, így várta a sültgalambot.Ne korlátozd egyiknek se az adatforgalmát.
-
stigma
addikt
válasz
juve600 #7203 üzenetére
Hi, Derpfest nem próbáltad ki?
Végre van egy rom ami bír nálam 4 óra SoT-t erre megírod hogy van jobb
Adok egy kis időd a MIUI-nak mert márt kezdek újra megbarátkozni vele, viszont majd egy kijelzőidőt dobhatsz, mert kíváncsi vagyok rá.Amúgy bug/restart-ot PE alatt tapasztaltál az új UNOFFICIAL verzióval?
Erre a PE Plus romra gondolsz ugye? Link -
juve600
nagyúr
napokban-hetekben kipróbáltam :
global stable,eu dev,eu stable,pixelexperience,masik x,paranoid,syberia romokata győztes a PE utolsó unofficial verziója,mindben veri a többit
-
Roland0224
senior tag
válasz
Black&White #7201 üzenetére
Igen
Miui volt beállítva gyárilag
Azt is kikapcsoltam
Ráadásul a Mi Mail (vagy mi a neve a gyárinak) be se tölt egyet se.
Marad ,hogy nézegetem naponta többször
Köszi mindenkinek a segítséget
Illetve még annyi ,hogy az adatforgalom korlátozásnál kell pipa a wifi, mobilnet után vagy sem? -
Black&White
addikt
válasz
Roland0224 #7200 üzenetére
És megcsináltad, amit Astery javasolt, fiókokhoz a magas prioritást beállítottad?
Lakat, illetve energia managementnél nincs korlátozás?
Új hozzászólás Aktív témák
Az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb.), ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való, amik nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével