Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
-
LOGOUT.hu
Xiaomi MI9 (CEPHEUS)
=================================================================
KÉRLEK OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT, MIELŐTT KÉRDEZNÉL!!!
=================================================================
Mindenekelőtt szeretném közölni, hogy az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb) ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való amik, nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Több évnyi Oneplus hódolás után sikeresen Oneplus 5 ről Mi9-re váltottam és eddig nagyon elégedett vagyok, igaz 1 napja van nálam a teló.
V10.2.13-as rendszer van fenn, Régiónál Indiai-t választottam, mert csak így tudtam a FaceID-t előcsalogatni, magyaron ugye nincs.(vagyis magyaron kívül sok másik régiónál van faceID menüpont)
Teló kiváló, kamera remek, üzemidő eddig jónak tűnik de még be kell ,,laknom" a telefont.
Sima kamera helyett Gcam-et ajánlottátok és beállítást is adtatok hozzá.
Kérdésem az alábbiak lennének:
- Hogy tudok V10.2.13-ról V10.2.30-ra frissíteni? VPN-el próbáltam de semmit nem dob fel, telefont még mindenben eredetivel van szerelve(zárt bootloadereredeti recovery, stb)
Ilyenkor a szokványos Global romot leszedhetek majd a rendszerfrissítéseknél betallózhatom?
- Bal oldalsó gombbal ti mit vezéreltek, melyet az AI rendszer gombjának ír? Mert a Google Assinsztensre nekem nincs szükségem.
- FaceID feloldásakor meg lehet oldani azt, hogy ne keljen még külön egy újjal felfele húzni, hogy a menübe menjek?
- Lehet a Notch miatt van, de lehet olyat csinálni hogy az állapotsoron jelezze az értesítéseket ha jönnek. pl.: Gmail kis ikon ha mailt kapok..
Válaszotokat előre is köszi, s bocs hogy csak így belekérdezek, a napokban az első hsz-t még többször is át fogom nézni, nem csak egyszer mint most.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz Atomgeszi #2596 üzenetére
(#2595) juve600, (#2596) Atomgeszi
Köszi mindkettőtöknek.
A pontos rom típusa: 10.2.13 (PFAMIXM) => MI => Global ugye
Biztos ha leszedem a Ro m-ot , melynek linkjét nemrégiben osztottátok meg nem téglázok?Updater- appom nincs, max leszedem, de ezt nem frissítthetem gyári recovery alól?
Utoljára nem mostanság nyitottam BL--t telepítettem TWRP-t + ROM-ot, ezért bocs ha láma kérdéseim vannak.
Mivel még nem igazán másoltam vissza az adatokat a telóra, gondolom mindent töröl.Segítséget köszi előre is.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Remélem csak a szokásos user error-om, de lenne pár kérdése:
1.EEA ROM: Letöltömttem, telóra tettem majd azt a pár lépést szerettem volna mi a flash alapján mutatat de a 3 pöttynél nekem nincs ilyen menüpontom, mellyel be tudom tallózni az EEA-s letöltött zip-et.
2.Gtask: évek óta ezt a programot használom az emlékeztetőkbe, mail cím alapján a értesítéseket a Gmail Calender-be teszei ha jól tudom.
Sajnos a telepítés után bármelyik opciót választom , hogy szinkronizáljon, csak pörög-pörög de semmit nem csinál, nem töli be a régi és új emlékeztetőimet.
Próbáltam valami TikTak nevűvel is e sajnos ott is hasonló a szitu, illetve próbáltam egy újjal is todolist ott sem tölti be. Van ötletetek miért?Segítséget előre is kös zi.
-
stigma
addikt
válasz Zsoleszhun #2656 üzenetére
Köszi, hát erre nem gondoltam 😀
Mondjuk nem tudom minek van rejtve, de ez MIUI 😁....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Sziasztok, ne haragudjatok biztos valami user error lesz részemről de most van időm a telefonommal foglalkozni.
EEA romot akarok rá tenni, Karavik priviben nagyon sokat segített de valamiért nem értek.A telómat igaz használtan vettem, zárt a bootloader.
A szoksáso fejlesztői beállítások megvannak, usb debugging és oem unlock-ot bekapcsoltam majd a Unlock Státuszra mentem. Itt ugye fiók és eszköz hozzáadására kell menni, első körben türelmetlen voltan nem vártam meg, mit ír ki egyből fastboot majd MiFlash.
Unlocknál leáll a az Mi Flash. tudom itt 0-720 órát kell várni, viszont az vettem észre ha unlock-ra státuszt nyomok és ott a készülék hozzáadására, hogy a "hitelesítés nem sikerült"
A hiba a 15-ik másodpercél látható, viszont a srác megoldja a 1:30-nál.
Ez mitől lehet?
Az alábbi MiFlash-el próbálkoztam: 3.5.910.35, 3.5.719.27
adb installer fel van téve
MiFlash-t rendszergazdai módban indítottam.Fiókomban minden jól ki van töltve, igaz a 720 óra (~ 1 hónapot) még nem vártam ki, kb 1 hete nyomtam rá a bootloader nyitásra.
Bocs, ha nagyon alapot kérdezem, de már 6-7 hónapja van egy Mi Pad4-em a fiókhoz hozzárendeve ott minden simán ment.[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
Hali, remélem tudtok segíteni, mert most meg vagyok lőve picit.
Kivártam a maradék időt (167 óra bootlaod nyitásig), most kinyitottam miUnlockerrel.
Teló restart, új eszközként beállítottam, majd most mennék a MiFlash-re hogy az EEA-s ormot rátegyem (V10.2.30.0.PFAEUXM), viszont MiFlash indítást után írja nincs fenn a google Driverem.
15_Second_ADB_Installer_v1.4.3-t leszedtem vagy 5 másik oldalról de az alábbi hibába ütközöm:Install ADB system-wide? (Y/N)Y
Installing ADB and Fastboot ... (system-wide)
A rendszer nem találja a megadott elérési utat.
0 file(s) copied.
Próbáltam manuálisan is feltenni, fastboot módban a telóra rágudtam usb-re Win10-es gépen betallóztam a inf fájlt de sajnos azt írja nincs driverem.
az alábbi verziót használom : MiFlash20181115
Valakinek bármi ötlete, mit cseszek el?
Programokat többször is töröltem. indítást próbáltam simán vagy Rendszergazdai módban is de semmi javulás sajnos.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz Black&White #2991 üzenetére
(#2991) Black&White :
Mpst annyi a bajom, megoldódott, mert valamiért egy Log könyvtárat létrehoztam és ment is a video alapján de újra sikeresen megakadtam.
Drivert kézzel hozzáadtam, viszont tudtommal ezt tudnom kellene flashelni nem?EEAGlobal_V10.2.30.0.PFAEUXM rom, melybe ha bemelegyek akkor image-s mappa nincs csak META-INF firmware update és a szükséges fájlok.
Valamit rosszul csinálok?
-
stigma
addikt
válasz Black&White #2994 üzenetére
Hát szerintem igen.
Priviben nagyon segítsőkész volt Karavik fórutárs, ő az alábbi linket dobta nekem: Link
Itt kikerestem az alábbit majd elszedtem: Xiaomi Mi 9 Latest Europe Stable Version Fastboot File DownloadDe leszedem újra, kicsomagolom és ennek a győrér mappáját ebtallózom majd clean all opciót választom.
-
stigma
addikt
válasz Black&White #2996 üzenetére
Köszi, már Faslhelem, is...vagyis mindjárt kész. (egy apróbb hibám volt, hogy a mappanév a space-t nem szereti gyorsan javítottam és máris indult a FLASH)
Ezenfelül a felment akkor fotózásra Gcam-et ajánlottatok ugye?
Ez a verzió ló lesz az alábbi beállításokkal ? LinkKöszi a segítséget.
-
stigma
addikt
válasz Black&White #2998 üzenetére
Ezer hála köszi szépen.
-
stigma
addikt
válasz juve600 #3001 üzenetére
Hali, semmi extra amúgy stabil-t szoktam általában felrakni, igaz a fórumban többen is már MIUI 11-el nyomjátok EU DEV-el amit írtát.
Telefont zárt BL-ek kaptam, és global rommal 10.2.13- vagy valami ilyesmivel.
Ehelyett ajánlottátok tegyek fel EEA-t viszont sima frissítéseknél direktbe ugye nem lehet Global-ra EEA-t tenni ezért nyitottam BL-t majd mai nap járt le a maradék idő és flasheltem egy stabil ROM-ot.Nemsokára jön a stabil 11-es verzió, ha jól rémlik MIUI 11-ből akkor azt felteszem tiszta telepítéssel.
-
stigma
addikt
Sziasztok, olyan problémáim lennének, hogy:
1. Tichwatch E2-es okosórát használok, bluetooth kapcsolattal de valamiért nem szinkronizál, olyan mintha külön jogosultság kellene az órának vagy az appoknak.
Mobvio + google wear-nek mindent megadtam, viszont ötletem sincs mit lehetne még bekapcsolni. Valaki tapasztalt bármi hasonlót?
Bluetooth más okosórával/fitness trackerrel tökéletesen megy, mégpedig 2 napig semmi bajom nem volt egy Honor Band 5-ös készülékkel. Sync és értesítések tökéletesen megjöttek.2. MIUI 11 Global infó, lásd Black&White
Napokban nyitottam Bootloarder-t viszont ezt a romot TRWP alól felpakolhatom ugye?
Jelenleg csak bootloader nyitott nálam EEA romot használok nagy megelégedésre viszont ki akarom próbálni a MIUI 11-et.
Eredeti oldal, mely leírja hogy csináljam, itt van és ezek alapján feltehetem?
Ez már a normál MIUI 11 vagy várjak 16-ig míg kijön rendesen?Válaszokat előre is köszi.
-
stigma
addikt
válasz Black&White #3221 üzenetére
Köszi, akkor ezeket lecsekkolom.
Amit én linkeltem , az ottani verzió az alábbi : 9.10.10
Akkor ez valami Android10 Global rom, ami már stabil? Vagy ez most micsoda akkor?....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Igaz még új vagyok és sokat kérdezem, de most is inkább előbb írok minthogy csinálnák valami rosszat.
Mi9 bootloader nyitva MIUI 10.230-as EEA romot használok.
Stock Andoird valahogy nagyon hiányzik, ezért gondoltam utánanézek mi van a piacon, és akkor első hsz-be napokban adtátok hozzá az alábbi romot mely megtetszett:
Pixel Experience.
Pixel Experience rom telepítéséhez az alábbiakat találtam:
Leírás
Youtube
xda
TWRP-t első hsz.-ben lévő módszerrel telepítem. Ha nem működne a 15sec-es ADB telepítést akkor a sima Android-os Platform tool-s os zipet leszedhetem a hivatalos oldalról, majd ugyanígy flasheltetem mit ott írtátok ugye?
Illetve 1hszben az van írva , telepítés után TWRP-be újra telepítsem a TWRP image-t.Ezt is megtegyem ugye?
TWRP: rendszer törlése:
TWRP =>Adwanced wipe és az alábbiakat kipipálom ugye, mint a videon?
Dalvik,Cache,System,Data
Internal-t ugye nem mert a telón lesznek a szükséges fájlok a Pixelhez +root+kameraPixel Experience:
Telepítem sorba ahogy a videoban van:
1.Vendor-os FW azérért kell ugye, hogy a Google kamera rendesen lehessen használni ugye?
MI9_Global_V9.5.30_vendor_fw_flash.zip
2. Rom telepítés:
3. Magista => root miatt. (Magisk-v19.3.zip)
Google kamera: MGC_6_1_021_xcam6_beta3.apk ANXCameraUnity_125.SecretDefinitiveHousefly.zipHa ezekkel késze vagyok akkora maradék finomhangolás a video alapján történik ugye?
Ezt vagy ma vagy sajnos szombaton tudom megcsinálni szóval ha ma nem is hétvégén fogok tudni nyilatkozni
-
stigma
addikt
válasz juve600 #3354 üzenetére
Vagy türelmes leszek még picit és a MIUI11-et kipróbálom milyen.
Engem ezek az éresítések ölnek meg, hol megkapom, hol nem az okosórára, mindent úgy állítottam be ahogy kellett. 2 napig tökéletes volt utána csak randomra jönnek.
Bezzeg egy másik fitness trackerrel (Huawei honor Band 5) tökéletesen megy minden.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
-
stigma
addikt
Ő ..ezt most annyira nem értem, mit értesz hulladék alatt?
Megszokni a MIUI rendszert, kellett nekem 2-3 hét, mert én Oneplus-ról jöttem, viszont ezt a telefon HW és SW ügyileg is jól össze van pakolva.
Én sima Global rommal kezdtem, melyről átértem az EEA romra és eddig semmi különöset nem tapasztaltm és örülök hogy nem egy jóval drágább bármilyen más telefont vásároltam.Én a 11-es frissítést este fogom feltenni, mert most még használnom kell a telót + fel akarom tölteni előtte nehogy lemerüljön frissítés közben (igaz szerintem 50%-k alatt nem indul el szerintem)
-
stigma
addikt
Sziasztok.
EEA-s rom merülését meguntam, délután valamikor amikor időm engedi, feltenném a ROM-ot de picit összegyűjtöttem miket, hogy tegyek fel:
Előzmények:
- TWRP,ADB, vbmeta : Link
- EU-DEv utáni telepítési útmutató : LinkJelenleg a telómon 11.0.6 van EEA-s ROM, bootloader nyitva, gyári recovery.
Próbálok step by step leírást csinálni, igaz mindent már leírtatok szájbarágósan:
1. EEA 11.0.6 flash => már azon vagyok, gondolom simán mehetek tovább, és nem kell gyári beállítások visszaállítása ugye?
Telefon fastboot mod-ba teszem, majd mivel EU-DEV romot TWRP alól flashelem, ezért először a vbmeta jön utána TWRP? Jól gondolom?fastboot flash vbmeta vbmeta.img
[védelem kiiktatása]
Fontos, hogy a TWRP flash csak ez után jöjjön:fastboot flash recovery twrp.img
Jelenlegi legújabb TWRP: twrp-3.3.1-0-cepheus.img
2. Az összefoglaló szerinti xiaomi.eu dev telepítés. (ezt kell telepítenem mint utolsó EU-s dev => xiaomi.eu_multi_MI9_9.12.12_v11-10.zip)
- Lépj be a TWRP recovery-be (bekapcsológomb + hangerő fel együttes lenyomásával be lehet lépni)
- TWRP menüjében válaszd Keep Read Only vagy Swipe to Allow modifications
menüpontokat (opcionális)
- Válaszd a Wipe menüpontot, majd az Advanced Wipe opciót
- Jelöld be az alábbiakat: Dalvik/ART Cache, System, Data, Internal Storage, Cache,
- Húzd el alul a csúszkát jobbra (Swipe to Wipe)
- TWRP főmenüjéből válaszd a Wipe menüpontot, majd az Format Data opciót, írd be: yes (ez eltávolítja az encryption-t a data partícióról)3. Te hsz-edben írt wipe-ok. => Link
Kb így kell, Pixel-ből a tegnapi a legújabb ahogy írattok és nézem is (PixelExperience_cepheus-10.0-20191215)
Ha valamit rosszul írtam akkor kérlek javítástok, vagy mondjátok, mert szerintem én is PE-re mennék át, mert Xiaomi MiPad4-em igaz csak 9-es Pe van de imádom
-
stigma
addikt
Hali, köszi szépen.
Igaz priviben mindent leírtál, de alapos szerettem volna lenni.
MiFlash megvan, fastboot romot volt kedves mint mindig és Black&White kolléga linkelteDélután/estefele lesz időm vele foglalkozni remélem, legeslegrosszabb esetben holnap állok neki
Így romok közötti flash picit másabb mint pár évvel ezelött OP1/3/5 esetében mikor csak TWRP töröl => install ROM+GAPS+root
-
stigma
addikt
válasz juve600 #4900 üzenetére
Hali, köszi akkor 2 kérdésem lenne:
-twrp felrak :fastboot flash recovery twrp.img
Mivel 1x flashelek TWRP-t ezért a vbmeta nem kell, gondolom, mert arra azt írtátok azért kell mert ugye a Romolások esetén néha szokott TWRP törlődni.
-twrp alól Dalvik/ART Cache, System, Data,Internal Storage, Cache,
Internal kötelező, mert igaz van más megoldás is, de én ROM-ot mindig Internal-ról másolok és általában nem szoktam törölni, mert ugye törlődik minden adat.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz juve600 #4900 üzenetére
Hali, megcsináltam mindent amit írtál, de sajnos reboot után csak fastboot mode-ban van a teló.
TWRP-ből az alábbit tettem fel : twrp33152_cepheus_mauronofrio.imgElső körben csak TWRP feltevés után nem flasheltem újra a TWRP-t és most nem is jön be, szóval akkor kezdem elölről.
-
stigma
addikt
válasz juve600 #4907 üzenetére
(#4904) kano :(#4907) juve600 :
Sajnos most már nincs időm szórakozni a telóval mert mennem kell edzésre, majd holnap vagy szerdán.
MiFlash végigfutott 11.06-al (EEA) pár dolgot beállítok, de akkor:TWRP flash :
fastboot flash recovery twrp33152_cepheus_mauronofrio.img
twrp alól FORMAT DATA-YES : (Wipe alatt volt asszem)
- twrp újraindít
Ezek után asszem kért egy titkosítási valamit amit megadtam + Keep valamire nyomat...nincs meg fejből.
-twrp alól Dalvik/ART Cache, System, Data,Internal Storage,Cache, (internal-t kihagytam)
-NE INDÍTSD ÚJRA A TWRP-t (megvót)
-PE rom felmásol (OK)
-PE telepít (OK)
- Dalvik/ Cache (OK)
.rendszer újraindít => fastboot lett a vége....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz juve600 #4911 üzenetére
Fuha , akkor megint a hülye kapkodásom
Twrp-t alól amikor a twrp imaget telepítek melyik volt a jó választás ?
Select image-nél mikor betallóztam a twrp nevülű img-t akkor emlékeimszerin ilyesmikből lehetett választani : boot, vendor...
Itt már nem tudom melyiket választottam......iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Hűt most bővebben írok valami még mindig nem okés, most a te verzióddal próbálom:
Jelenleg a telómon 11.0.6 van EEA-s ROM, bootloader nyitva, gyári recovery.
Próbálok step by step leírást csinálni, igaz mindent már leírtatok szájbarágósan:
1. EEA 11.0.6 flash =>OKfastboot flash vbmeta vbmeta.img[védelem kiiktatása]
=>OK
Fontos, hogy a TWRP flash csak ez után jöjjön:fastboot flash recovery twrp.img
Jelenlegi legújabb TWRP: twrp33152_cepheus_mauronofrio.img =>OK
2. Az összefoglaló szerinti xiaomi.eu dev telepítés. (ezt kell telepítenem mint utolsó EU-s dev => xiaomi.eu_multi_MI9_9.12.12_v11-10.zip)
- Lépj be a TWRP recovery-be (bekapcsológomb + hangerő fel együttes lenyomásával be lehet lépni)- TWRP menüjében válaszd Keep Read Only vagy Swipe to Allow modificationsmenüpontokat (opcionális)=> ez nem jelent meg nekem
- Válaszd a Wipe menüpontot, majd az Advanced Wipe opciót =>OK
- Jelöld be az alábbiakat: Dalvik/ART Cache, System, Data, Internal Storage, Cache, =>OK
- Húzd el alul a csúszkát jobbra (Swipe to Wipe) =>OK
- TWRP főmenüjéből válaszd a Wipe menüpontot, majd az Format Data opciót, írd be: yes (ez eltávolítja az encryption-t a data partícióról) =>OK
DEC telepítés :
(opció 1) USB kábellel kapcsold össze a telefont és számítógépet. A számítógépen válaszd ki a kapcsolódott telefon tárhelyét és másold át a korábban letöltött ROM-t (zip kiterjesztéssel) =>OK
- TWRP-ben válaszd ki az Install menüpontot, majd tallózd ki a felmásolt ROM zip file-ját =>OK
Húzd el alul a Swipe to confirm Flash csúszkát =>OK3. Te hsz-edben írt wipe-ok.
"Xiaomi EU-t rakd fel twrp alól, utána indítsd el a twrp-t, Format data - yes, twrp újra indít, PE rom felmasol, telepít, utána wipe chahe és system restart"
ok, ez megtörtént, az alábbi PE-t tettem fel=> (PixelExperience_cepheus-10.0-20191215)Hibajelenség: TWRP-be lép, bármilyen restart-ot nyomok neki.
Sytstem, vendor és még 2 dolog felment, wipe/dalvik megovolt utána.Ötlet?
Mondjuk ennyi erővel kb feltehetem az alábbi romo-t is?
https://forum.xda-developers.com/Mi-9/development/rom-evolution-x-3-3-t4003783
Telepítés:
Flash MIUI11 eea with miflash
Flash vbmeta.img with "fastboot flash vbmeta vbmeta.img --disable-verity --disable-verification" (Download here)
Flash TWRP
Wipe (dont wipe system/vendor)
Format data
Reboot recovery
Flash rom
Reboot system & #KeepEvolving[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
Telepítéskor az alábbi 2 piros hibaüzenetet találtam:
E: unhandled flag: 'wrappedkey'
E: unable to decrypt FBE DeviceROM-ok telepítésekor a TWRP-be lép vissza és meg sem mozdul sajnos.
Basszils =y zip anable signiture-t ha kipipálom most PE felment
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz Zsoleszhun #4927 üzenetére
Nem-nem történt ilyen, viszont mint mindig se angolul se magyarul nem tudok írni
"zip signature verification" => Pipa....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Nah, megszülettem PE vana telón és már első kattintásra tetszik....
Install zip-nél az alábbit nem pipáltam ki: "zip signature verification" => PipaPixel felment, ~ 20%-ot evett a 60-80 appból amit feltöltött, felhő szinkronizációk, okosórámmal összelöttem...
Most 1 hétig tesztelem kíváncsi vagyok mit tud....Estig feltöltöm 100%-ra és had szóljon....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Szaisztok,
pár észrevételt leírnék PE rom alatt, akinek van ilyesmi írja meg mi jót kell csinálni:
- Tegnap 100%-ra töltöttem a telót, este wifi+mobilnet kikapcs, csak az ébresztőóra volt aktív , kb 25%-ot esett az aksim => Google Play +Google Play szolgáltatások cache-t töröltem, restart teló
- Wifi-vel gyorsabban merült a teló mint Mobilnettel => Gondoltam Play miatt lehetett mert tegnap ugye frissítettem, ezért a Google Play +Google Play szolgáltatások cache-t töröltem, restart teló
- ha mibilnet ki van kapcsolva akkor a térerő jelénél "x" van, olyan mintha a sim-em nem lenne aktív...
- Ki mit ajánlj valami jó kis battery appra hogy lecsekkoljam mi tartja ébren a telót? => pl.: gsm battery?
- Kamera app-ja nem igazán tetszik Gcam-et felsztem majd, de melyiket érdemes? 7.2?
- Ahogy olvasom a Custom Rom-ok esetében nincs FaceId? ez komoly?
- újjlenyomat olvasó 50%-an működik, mert minden 2.-ik hozzáérintésemre érzékeli az újjamEzen kívül az új feature-ok , laggmentes használt jellemzi a telót ezalatt a 1 nap alatt, most majd feltöltöm egy teljes ciklusra.
Gyors töltés megy, otp-s alkalmazások menne (pl.: Simple Pay), Ambilight display (vagy mi a neve) tök frankó, jobb mint a gyári.Szerintem 1 hétig nyúzom a ROM-ot aztán ha nem lenne jó akkor megyek tovább, vagy vissa az EEA-ra
-
stigma
addikt
Amúgy még annyi kimaradt, hogy ha EvolutonX-et tennék fel, akkor az alábbi módon kell telepíteni:
Flash MIUI11 eea with miflash
Flash vbmeta.img with "fastboot flash vbmeta vbmeta.img --disable-verity --disable-verification" (Download here)
Flash TWRP
Wipe (dont wipe system/vendor)
Format data
Reboot recovery
Flash rom
Reboot system & #KeepEvolvingÉn az OFF-ban lévő részt már a PE-hez megcsináltam ugye, tehát nem kell elölről kezdenem ugye?
-
stigma
addikt
válasz juve600 #4956 üzenetére
Hi, hát olyan sokat ma sem bírt a teló, kb 2 óra kijelzőidőm volt, háttérbe beakadt a Google Play Szolgáltatás amit nem tudok/lehet korlátozni.
Ezen kívül az általad ajánlottakat korlátoztam, összesen 7-et (Google,Chrome,Face,Play áruház,Youtube,Messenger és Instagram)
(#4961) Black&White : Köszi a tippeket, ha nem válik be a rom akkor mindenképp cserélni fogom. A mostaninak még 1-2 napot adok.
(#4965) Silenzio : Én régebben sok ROM-al próbálkoztam más telefonjaimon (Zuk Z2, Oneplus 1/3) viszont már az OP 5-öt nem romoltam soha, tehát kb 2 évet kihagytam.
Elsőre fura volt Miui ezért gondoltam váltok, viszont lehet megy visssza az EEA, meglátjuk.
-
stigma
addikt
Hali, köszi a választ.
GSAM-et tettem fel, monitorozható sok minden, viszont nem bírtam ki és feltettem az Evolution X 3.5-öt, mely kb ugyanaz mint PE, csak 1-2 dologgal több állítható benne.
Most egyenlőre 2,5 óra kijelzőidőm van, ami elég jónak mondható nem őgy mint PE alatt, viszont fura az hogy XDA-n és itt is a fórumban mindenki dicsérte, viszont szerintem ez nálam ,,user error" lesz mert mindenkinél jól megy csak nálam nem azt kétlemÚjlenyomat olvasó vacakolt, Global és EEA rom volt nálam eddig a telón és 10/10 volt szó szerint még akkor is jól ment ha mosogatás után félszáraz újjal nyultam rá, viszont PE alatt nem volt nekem tökéletes, de mindegy már más ROM van a telón
Telefont általában dupla koppal keltem fel, és utána ujlenyomatot vagy kódot használok most sajnos, nagyon hiányzik a faceID, ami ezekben a romokban sajnos nincs benne.
Pár napig tesztelem, levonom a következtetéseket és meglátjuk.
Köszi mindenkinek a sok sok segítséget és a hozzáoszlásokat.
-
stigma
addikt
Azt hiteszem PE és Evolution X-es ROM-ra később visszatérek, mert tökjó ROM-ok, de isten tudja mitől de 2-3 napja 30-40%-on volt este kikapcsoláskor a teló és reggelre csontra merült le.
EEA-ra ha vissza akarok térni akkor elég csak Fastboot mode-ba tenni a telót és MiFlashel vissza flashelni az EEA 11.0.6-ot?
-
stigma
addikt
válasz B. Tamas #5079 üzenetére
Hali, hát akkor lehet még sem volt user error a részemről , mert pont ezt a ROM-ot tettem fel, melyre a PE és EvloutionX-et kellett ráfalshelni.
Egy ideje én is szemezgetek EU-Dev romokkal,de most már hogy kiműveltem magam, mit hogy telepítsek most már merész lennék ezt is feltenni.
Köszi a gyors választ.
-
stigma
addikt
(#5720) Black&White,(#5725) Roland0224 :
Hogy a francba csináljátok ekkora SoT-t?
Én használok okosórát Tichwatch E2) folyamatos bluetooth kommunikációval.
Általános appok (face,Instagram,Chrome, spotify néha youtube), automatikus fényerővel.
Bluetotth és wifi alapú keresést kikapcsolom általában.
Egész nap 4g-n vagyok, mert a melóhelyem wifijére nem tudok csatlakozni.
Nekem, ha szerencsém van akkor nap végére 20%-on megáll a teló, SoT 4 órára jön ki.
Kezdetekben mikor még új volt a teló és régebbi rom akkor 5 óra megvolt.
(#5721) juve600: PE alatt ha jól tudom faceID nincs ugye?
RevOS alatt Simple + OTP alkalmazás megy, illetve faceID?
Ha ezek mind mennének akkor rohadtul örülnék és váltanák is.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz Black&White #5732 üzenetére
Hi, köszi, szerintem pénteken kipróbálom.
EEA 11.0.7.0 van most a telón, gondolom akkor flasheljem vissza a 11.0.6.0-s verziót.
-
stigma
addikt
válasz Black&White #5734 üzenetére
Hát igazából egy sima 11.0.6.0-os romot is leszedhetek amit szerintem gyári recovery-ből simán visszanyomok, csak nekem ez most egyszerűbbnek tűnik.
Teló fastboot mode-ba lövöm, csatlakoztatom a géphez, miFlash és kiválasztom a romot, hátra dőlök és 350sec múlva mindent flashel.Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz, igaz de ahogy a képeket néztem kb PE féle design lesz.
Mi 4-es tableten dübörög a PE, arra az eszközre nagyon bejött nekem....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz Black&White #5736 üzenetére
Igazad van, kevertem a RevOS-t az extendedUI rommal
-
stigma
addikt
Hali, végre elérkeztem oda, hoyg foglalkozzaka telóval ismét..
EEA-t cseélek Revos-re, viszont tudtok nekem egy linket adni melyiket szedjem le?
Ez jó lesz? => ROS-MIUI_MI9_9.12.24_v11-10.zip
Official RevOs oldal: LinkInstall lépései : Link
RevOS telepítés:
-EEA 11.0.6.0 Miflash (clean all)
-vbmeta
-twrp offisöl
-wipe data, cache, dalvik
-format data (yes)
-reboot twrp
-revos felmásol telóra
-install zip (revos)
Ezenkívül Gcamból asszem ez az utolsó, ezt tegyem fel?
Urnyx05: GCam_v7.2.010 V1.2 : Link
A többi fájlt (TWRP 3.3.152,vbmeta.img) már régi PE miatt rendelkezésemre áll.
Választ előre is köszi.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz Black&White #5909 üzenetére
Köszi..
REVos-hez nincs valami gyorslink mert 2 óra mire leszedi sajnos?
Gcam-ből akkor ez a jó: https://forum.xda-developers.com/Mi-9/themes/app-googlecam-port-mi-9-pro-t4007273
- New update of GCam 7.2.010 is out! : https://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=81442605&postcount=1088
- Marian Mi 9 XML....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz Gyarmati_ #5946 üzenetére
Hi, bocs, hogy nem írtam, ahsonló problémákkal küzdöttünk mi is otthon, az én Mi9-em tökéletesen ment 2.4 és 5-ös wifi, viszont páromnak Note7-en hasonló problmái vannak.
2.4Ghz-s wifire csatlakozik, 5Ghz-re nem sajnos.
A mai napig nem csatlakozik, probléma nem oldódott meg sajnos, én WPA3/WPA2-Personal-t választottam tikosításnak.
Gyári állapotot itt is visszaállítottuk illet hálózat elfelejtés is volt de az sem oldotta meg a problémát.
Rom-ban EEA-t használ.
Amúgy napokban jött FW frissítés a routerrel, azt még kipróbálom. => Asus RT-AX58U routerem van.
Régi Asus RT-AC87U-s routeren ilyen jellegű gond nem volt (ott Merlin FW volt használva).
Neked milyen routered van...Akár priviben is írhatsz.Amúgy már van 11.0.7.0-s frissítés is, nálam most az van Mi9-en.
-
stigma
addikt
válasz Gyarmati_ #5949 üzenetére
Hi, hát lehet a WPA3-as titkosítás kavar be, de kétlem, valami más gond lesz.
Nálam amivel megy, nem megy az 5GHZ
- Xiaomi Mi9 EEA Rom,PE rom, EvolutionX rom
- Xiaomi Mi Pad 4 tablet (Snapdragon 660) => EEA rom + mostani PE rom
Amivel nem megy az 5GHZ:
- Xiaomi Redmi Note7: (Snapdragon660) - EEA romÉn is ránézek estefele ha hazaérek, igaz nekem ugye Mi9-el tökéletesen megy, csak barátnőm teljón rossz.
-
stigma
addikt
válasz Gyarmati_ #5949 üzenetére
Fuha egy fontosat elfelejtettem, mert annó elég sokat olvastam a Note7 után miért nem tud wifi-re csatlakozni...5ghz-re..ezeket próbálhatod ki esetleg hátha segít:
- Telefonon régióváltás: Svájc,Magyar, India, UK
- Hálózatelfelejtése majd újra csatlakozása
- Telefnon csatlakozz 2.4-re és fixálj IP-t DHCP-vel háha segít
- WPA2-re válts vagy próbáld ki a WPA2/WAP3-atNagy általánosságba már ezzel kapcsolatban ugye pár hsz-el feljebb írtad kipróbáltál, viszont még 1-1 próbált megér szerintem.
Ha szoktál telefonra Custom ROM-ot tenni akkor vagy RevOS, Pixel Experience-el lehet próbálkozni, azzal mindenképp működik.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Adott egy Miö9, melyet 1x már Unlockoltam, és anno volt TWRP és Custom rom is telepítve.
Mivel nem jött be, EEA-ra visszaálltam, MiFlash-el csináltam a visszaállítást.
most 11.0.7.0-n vagyok vissza akartam menni 10.6.0-ra mert a RevOS-nek az kell, de ez a kép foadott.
Ha elindítottam egyik hibára futott, flashelés ment, viszont kb 900sec után lelöttem a MiFlash-t.
Alul vagy a sima clean all-t vagya clean all and lock-ra volt kiválasztva, pontosan nem emlékszem.
[kép]Mi lock-al próbáltam újra kinyitni de több veriónál is 99% agy 50%-nál azt írta ki, hogy az unlocknál piros X volt.
hoygan tovább ha 11.0.6.0-ra akarok visszamenni?
Flashelni nem flashelt semmit, mert restart után 11.0.7.0 indult el.
Amúgy ha 11.0.6-ot ha fastboot-ban miFlash-el telepítem, akkor utána simán rányomhatom a vbmeta és TWRT-t meg minde ugye, nem kell hogy bejelentkezzed droidban és beálltsa uj telóként ugye?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb.), ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való, amik nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
- Futás, futópályák
- Ukrajnai háború
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- TCL LCD és LED TV-k
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Eredeti játékok OFF topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest