- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kengyel
nagyúr
válasz
eladogeppc #9298 üzenetére
Addig jó a stabil, vagy a Dev-rom is.
-
eladogeppc
veterán
Sziasztok !
360 óra unlock-ig ???? Megőrülök mire meglesz az a 15 nap.
-
ElGatto
aktív tag
Nekem feldobta, hogy van frissítés majd mikor rányomtam akkor kiírta, hogy nincs is...
10.2.2.0 -
dime27
őstag
Én is ezen morfondírozom mióta befrissítettem...más.telóimon a security patch max 70-90Mb volt...
-
zsoltiz
aktív tag
válasz
enginev3.0 #9268 üzenetére
Régóta használom a gcam-et (global deven), de ilyet nem tapasztaltam.
-
ShadowLac
addikt
válasz
eladogeppc #9275 üzenetére
Szerintem viszont a p20 pro vakus képei gyengék is.
-
fanfunes
csendes tag
jött frissítés
-
Danex
addikt
válasz
eladogeppc #9270 üzenetére
Szerintem kb ugyanaz a 2 telefon, attól függ melyik rendszert szereted, illetve a Mi8-nak infrás a arcfelismerés.
-
ShadowLac
addikt
válasz
eladogeppc #9272 üzenetére
Aksi teljesen rendben.
Talán azt mondhatom erről a telóról, hogy semmiben sem a legjobb.De mindenben ott van a legjobbak között!!! Töredék áron! Megy rajta jól a Google camera.
Ami mínusz: nem vízálló. Vakuval kb 4 másodpercig exponál, mondjuk jó is a kép. -
ShadowLac
addikt
válasz
eladogeppc #9270 üzenetére
Megint csere? Pár napja nagyon dicséretad a p20 kameráját??
-
eladogeppc
veterán
Sziasztok !
P20-ról váltanék erre. Kamera és akku idő érdekelne, hogy érdemes-e ?
OIS ha jól láttam itt van.
Köszi előre is. -
fanfunes
csendes tag
válasz
enginev3.0 #9268 üzenetére
jaja.. en is eszrevettem. csak telo restart segit. ez igy kuka
-
I
tag
válasz
Tango Zulu #9263 üzenetére
Feltettem a MGC_6.1.021_MI8_V2e-fu24_02a verziót, meglátjuk mennyire válik majd be.
@havri1 (#9258): Minden másban maximálisan elégedett vagyok a készülékkel, csak a kamera a fájó pont.
-
fanfunes
csendes tag
melyik gcam a nyerő?
-
Tango Zulu
csendes tag
Beltérben kötelezően a Google cam-ot használd, bár Én szinte csak azt használom, a gyári app képei telefon képernyőn nézve elfogadhatóak, de amint belenagyítassz...kuka. Kiadványokhoz is szoktam lőni képet, a gcam nagyon részletes, letisztult, photoshopban is jól mutat, elenben a gyári tulhúzott, túlszaturált olajfestménnyel
....a gcamot imádom tökéletes!!
-
Danex
addikt
Ma hozta be kolléga az S10-ét, lőttünk néhány képet monitorvilágitott arcra, a P20 és a Mi 8 kb egy szinten, majd kb egy elmosott részlet nélküli valami az S10, 2.5-es árral.
És nem csak a selfiekamerával csináltunk képet hanem a hátlapival is és kb azonos eredmény. Előlapiból ráadásul a látószög is kisebb volt az S10-nek (hátlapinak is, de ott elvileg lehetett volna játszani a különböző modulokkal).
-
havri1
félisten
Nálam a Wifi még most sem jó. 1000-es ping, 0.2Mbit sebesség. Ki is kapcsoltam. Mobilneten (4G) pillanatok alatt tölt mindent.
-
I
tag
Hétvégén ünnepeltük haverom szülinapját, egy jó kis bárban jöttünk össze. Mondjuk este volt, lámpafény. Csináltam pár fényképet, videót automata módban, a gyári kamera appal. Hát mit mondjak? Rettenetesek lettek, meg sem mertem mutatni! Az a szemcsézettség, olajfestményszerűséggel kombinálva! Némelyik havernak világító fehér pötty a szemük helyén! Lumia 950-et váltott, hát a két és fél év alatt, ameddig használtam a WM10-est, nem ért ekkora megrázkódtatás! Kenterbe veri a Mi8-at kamerában, azt tuti. Sajnos nappali, lakásban készült fényképekkel sem vagyok elragadtatva a MI8-tól, olyan sápadtak az emberi arcok a képeken... videó sem egy nagy szám
-
taptaq
aktív tag
válasz
enginev3.0 #9253 üzenetére
Köszönöm.
-
DanielK
addikt
válasz
enginev3.0 #9250 üzenetére
Én tegnap este tettem fel újra a pixel experience romot. Akkor csak a whatsappot tettem vissza.
7 után nem sokkal vettem le a töltőről. 5óra sot van benne, úgy hogy ma laktam be. Tehát minden programot ma szedtem le a play store-ból és állítottam be, léptem be stb. És most 34%-on vagyok. Még egy órát tuti bírna nyomkodással is, tehát a 6óra sot megvan benne.iPhone-ról jövök, így az elején nekem is jobban tetszett hogy minden az oldalakon van. Viszont amióta fent a pe rom, azóta jobban tetszik az appdrawer
-
-
Steve1207
veterán
válasz
enginev3.0 #9250 üzenetére
App drawert én pl szeretem, gyorsabb, mint bóklászni a képernyőkön, mappákban.
PE rom általában, amíg az apróbb hibák javítódnak 1-2 hetente jön frissítés. Ha nincs újdonság beáll havonta a frissítés és kb finomhangolások, biztonsági frissítés érkezik a hó elején. Úgyhogy naprakész eléggé. -
taptaq
aktív tag
Sziasztok!
A segítségetek kérném, most mi a legújabb Global erre a telefonra?
Az enyémen Miui10 9.3.1 heti kiadás van fent, vagy ami az összefoglalóban is benne van a Globál fejlesztői Miui XM-Mi8-GLOBAL V10.2.2.0.PEAMIXM.
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Steve1207
veterán
válasz
enginev3.0 #9247 üzenetére
Jaja, hát próbálgasd
LOS amúgy is eléggé unofficial jellegű, talán a 13-14 volt utoljára stabil, azóta csak "kijön - hurrá - ezabajazabaj" megy xda-n is több telónál.
-
tojaaji
aktív tag
válasz
enginev3.0 #9244 üzenetére
Kezdetleges állapotban van még nagyon. Talán a későbbiekben jobb lesz.
-
Steve1207
veterán
válasz
enginev3.0 #9244 üzenetére
Más telón jelenleg, de nekem pl a PE rom a legjobb, nem kell vele vacakolni semmit, minden egyből előtted van (nem kell másik kamera, gapps és hasonló hülyeségekkel vacakolni, tesztelgetni), max egy magisk-ot kell feltenni mellette.
Egyedül a google navigációs csúszka, ami számomra megszokhatatlan, ezért cserélem le Fluid nav gestures-re.
Amíg nem nyitom a telókat elvagyok a MIUI-val, de felhasználásra nagyon kényelmes a google rendszere.
De ugye kinek mi jön be. Nálam a sorrend felhasználási élményre PE, MIUI, RR és DA vagy DU rom, csak az utolsók között szoktam a LOS-t használni. -
Karavik
veterán
Mi8 szétszerelés xiaomishop.hu szerviz módra: [link]
-
DanielK
addikt
Tegnap próbálkoztam a LineageOS 16-tal. Stock gapps-szal valamiért nem akart elindulni. Microval elindult, de a Pixel launcher hibát dobott és használhatatlan így.
Viszatettem a Pixel Experience romot.Mennyivel lenne jobb mégis a LineageOS 16?
Aki használ Sphinx kernelt, attól kérdezném meg, hogy milyen rommal?
Érdemes lenne kicserélni a Pixel Experience rom kernelét erre? -
bandita
csendes tag
válasz
enginev3.0 #9238 üzenetére
Koszi! Erre a ROM-ra gondoltal: xiaomi.eu_multi_MI8_9.3.7_v10-9.zip ?
-
bandita
csendes tag
Sziasztok,
jelenleg LOS 15.1 van fent a telefononom, de mivel megrekezett a hivatalos LOS 16 szeretnek atterni ra.
A telo termeszetesen unlockolt es fent van a TWRP. A LOS 16 felrakasanak elofeltetele egy Pie alapu xiaomi ROM. Ezt szeretnem minel egyszerubben megoldani.
Mit javasoltok mit rakjak fel? Semmikeppen sem szeretnem az ARB-t aktivalni a telefonomon. -
ghiottone
nagyúr
válasz
hroberto #9232 üzenetére
479 euróból szállítással, az kb. 152-ből megvan a spanyol amazonról 2 év garival - és ha gond van akkor fizetik a visszaposta árát + kapsz egy újat, vagy teljes refund.
-
hroberto
veterán
válasz
enginev3.0 #9233 üzenetére
Nem elfogadható, de ha fele áron árulják mint a konkurencia, akkor talán hajlandó az ember szemet hunyni bizonyos dolgok felett.
-
fanfunes
csendes tag
válasz
enginev3.0 #9229 üzenetére
pedig, így is olcsóbb lesz, mint a konkurencia
-
ak76
senior tag
válasz
enginev3.0 #9229 üzenetére
Hanem akkor mit?
A mainstream,ehhez képest még mindig horror, egy S10e, a hibásan működő arcfelismerésével egy kilóval drágább, a nagyobb testvérei meg kettővel, az almás szarokat meg már nem is említem, IPS Hd 3 kilóért, nóóórmális?
Ez az ár még mindig baráti, ami nem az, hogy miért kell innováció címszóval kinyírni olyan feature-okat, mint az OIS, és miért nem fér bele az IP, pláne hogy közben árat is emelnek... -
enginev3.0
félisten
Ilyet sem veszünk többet
[link] -
1Konrad
tag
válasz
rush0205 #9216 üzenetére
Amikor megvettem, akkor engem is zavart, fel is tettem a notch kikapcsolását.
...aztán - mivel én stabon vagyok - ez a lehetőség eltűnt.
Pár percig idegesített, de változtattam a háttérképen - az alapkészletben van egy tejutas, csillagos, melynek a felsőrésze szinte fekete - és onnantól már inkább future, mint bug.(Ha olvasok, akkor úgysem azt nézem, fényképeknél-videóknál meg a képarány miatt nem lóg be.)
-
enginev3.0
félisten
Felraktam az official lineageos romot
Nem rossz, de a kamera app elég béna
Illetve az Android setup wizard leáll mielőtt vissza tudnám állítani az adatokat mentésbőlIlletve nem írja ki a térerőt mert az akksi % mellé szerinte már nem fér ki
Illetve lebegő értesítés miért nincs?
-
ak76
senior tag
válasz
Peter.70 #9195 üzenetére
Kisebb lett az akksi.
Kivették az OIS-t.
Továbbra sincs IP minősítés.
Drágább mint a Mi8, aminél nem jobb annyival, mint amennyivel drágább.
Új cucc, tehát érdemes várni, lesz e vele bármi gebasz, ahogy mindegyik gyártó termékénél az első vevők a "béta teszterek".
A Xiaomi is azon az úton van, hogy 2 évente gurítanak valami nagyot, közben meg reszelgetik a tavalyi csúcsmodelljeiket, nincs ezzel semmi baj, csak engem ez nem érdekel, majd jövőre megnézem a Mi10-est. -
snowman
tag
válasz
rush0205 #9216 üzenetére
Nincs értelme kikapcsolni a notch-ot, mert ahogy előttem is írták, csak annyi történik, hogy lejjebb csúszik a felső sáv, és kevesebb lesz a hely. Az értesítési sáv középső részét pedig így sem használja a rendszer, tehát ugyanúgy nem férnek el az értesítési ikonok. Ami segít egy kicsit, az a MiUI Notch Notification Mod, ezzel bal oldalon az óra alá kerülnek az értesítési ikonok, így 5 db is elfér.
Én a mi-globe.com rom builderjét használom, ez az aktuális xiaomi.eu rom-on alapul, és pár kapcsoló beállításával egyből a módosított rom tölthető le. Pl. berakható a notch mod, kivehető pár gyári app (böngésző, email, stb).
Az eu rom megjelenése után max. 1 nappal már elérhető itt is. -
zsoltiz
aktív tag
válasz
bubu256 #9222 üzenetére
Igen, egyszer kivették a hide notch funkciót, aztán meg visszakerült (legalábbis a global dev-be), de sajnos nem ugyanúgy néz ki mint régen. Régen ha kikapcsoltad a notch-t, az óra és értesítés ikonok akkor is fent maradtak a notch melletti fekete sávban. Most lejjebb tolódnak, minden a notch alatti sorban van, tehát egy picivel kevesebb hely marad.
-
DanielK
addikt
Magisk törlése után nincs wifin internet.
Erre van valami megoldás? Úgy hogy az adatok megmaradjanak?
Pixel Experience romon vagyok -
rush0205
tag
Sziasztok! Bár még nem vagyok tulaja egy Mi 8-nak, csak úton van, de lenne egy kérdésem, mert az egyik barátom nem tud dönteni hogy megvárja - e a 9-et,vagy vegyen 8-ast. Ki lehet kapcsolni a notch-ot Global Rom alatt? Végig olvastam a fórumot, és úgy rémlik, hogy egy frissítésnél kivették, de valószínűleg hamarosan visszakerül, igaz ez, jól emlékszem!? Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
dime27
őstag
válasz
Peter.70 #9195 üzenetére
Mi 9-ről eddig vagy 5 olyan review-t néztem youtube-on amikben mi 8-al hasonlították össze és szinte mindegyikben nagyjából ezek jöttek ki különbségeknek:
Ujjlenyomatleolvasó mi 8-ban gyorsabb
Kamera hangminőség felvételeknél mi 8-ban sokkal hangosabb a mi 9 hozzá képest olyan mintha sokkal jobban le lenne hallkítva, mintha dobozból szólna...
Videofelvételeken az ois hiánya látható mi 9-nél legfőképp 4k felvételeken a mi 8-on sokkal folyamatosabb mi 9-en néha meg megakad... persze ezt lehet szoftveresen majd javítják később.
Fotóminőség mi 9-en jobb de nem.sokkal.triple kamera ide vagy oda úgy lehetne kb jellemezni h ha a mi 9 a 100%-ék akkor a mi 8 kb 95-97%-ék tehát egy hangyafasznyival van csak lemaradva.
Akkuidőben szinte mindíg a mi 8 jött ki jobbnak snapi 855 ide vagy oda...
Képernyőfeloldás ami gyorsabb a mi 9-nél.meg az antutu pontszám.kb 80erel de ez a rendszersebességen nem.látszódik!
Én úgy látom eddig mintha a xiaomi kicsit elsiette volna a mi 9 kiadását egy mobilarena tesztet mindenképp megvárnék mielőtt vki megvásárlására adná a fejét! Azt meg ne felejtsük el h a mi 8 ára lassan 100e felé közeleg tehát a mi.9 nem.hiszem h majd megérné a cirka 80e-es különbséget! -
adambox
tag
megvan, valamiért pár Google szolgáltatás mobilinternet használata korlátozva volt 😠🤔😅 zárt képernyőre értesítési ikonokat lehet valahogyan varázsolni?
-
JoHn123
tag
Mi8 pro reggel héttől este hétig bírta, 3óra 50 perc shottal, pár pec telefonálással. Nincs semmi kirivó fogyasztó, nálam is a cella készenlét magas. Legfrissebb Global stable. Nálatok is ilyen gyatra? Mix2s ilyenkor állt 60-65%-on.
-
juve600
nagyúr
válasz
enginev3.0 #9178 üzenetére
megrendeltem ebay-ról,remélem jó lesz
akkor ha ezeket felrakom akkor tok nélkül sem fog karcolódni ???
-
enginev3.0
félisten
-
adambox
tag
miért csak wifin keresztül jönnek az értesítések?!🤔😠😟😟 csak en szenvedek ezzel a problémával? amint wifire kapcsolódok, kb 10 alkalmazásértesítést kapok
valaki segítsen pls, ki fogom dobni ezt a telefont pedig nagyon szeretem...
-
Matyi222
senior tag
válasz
Peter.70 #9195 üzenetére
Ha csak az anyagi oldalát nézem, nem hozz annyi újdonságot, hogy megérné az árkülönbözetet.
Technikai oldalát összetudod hasonlítani te is.
Hozzáteszem, hogy ez a saját szemszögemből nézve, mert nekem már megvan a MI8 és így nem éri meg lecserélni. Az, hogy neked megéri-e megvenni azt te magadnak kell eldönteni.
-
K82
őstag
válasz
Peter.70 #9197 üzenetére
A notch is olyan mint a félig teli vagy félig üres pohár, attól függ honnan nézzük.
Veheted úgy h a notch csökkenti a hasznos képernyőfelületet, merthogy belelóg felülről - vagy pont fordítva, van egy fix méretű, mindenféle betüremkedéstől mentes kijelzőfelületed ahol a plusz információk nem vesznek el helyet a hasznos területből.
Maximum annyiban zavaró, h hely azért lenne több értesítési ikonnak, a MIUI mégsem jeleníti meg őket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Home server / házi szerver építése
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Battlefield 6
- Elektromos autók - motorok
- Sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Redmi Note 10 Pro Glacier Blue 6GB RAM 128GB ROM
- Új/Bontatlan/Garis Google Pixel 9 Peony
- Szép állapot!! Hátlapon kisebb kopások!!! Samsung Galaxy S20 FE SM-G780G/DS - világoskék
- Nagyon szép állapot!!! Samsung Galaxy A13 SM-A137F/DSN - fehér
- Megkímélt állapot!! Xiaomi Redmi Note 9 128 GB M2003J15SG - zöld
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Samsung Galaxy S22 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest