Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1001) Jazz válasza Jazz (#1000) üzenetére


Jazz
veterán

A 2. kérdés sztorno, ez a power on gomb hosszanti nyomvatartás almenüje.

free your mind

(#1002) Bathorypeter válasza Bathorypeter (#998) üzenetére


Bathorypeter
tag

köszi hogy senki se tudja a megoldást.Mindegy eladtam a telefont.Sok vele a kompromisszum,és ennyiért veszek normális telefont,amit felismer a kocsim,és az nfc is rendesen használható fizetésre.

(#1003) Jazz válasza Bathorypeter (#1002) üzenetére


Jazz
veterán

Mert mindenkinek tökéletesen működik minden, xiaomi.eu rom-al. A tiéd gondolom global rom-os. Ott meg előbb-utóbb biztos fog érkezni javítás.
A telefonhoz más csúcskategóriás telefonok köszönő viszonyban sincsenek. Félmillás samu, vagy ifon labdába se rúg. Egyedül a p40pro hüvely, meg p50 mate 40 pro és kifújt.

A telefon villám gyors, minden tökéletesen működik rajta, brilliáns a kijelző is. Ez a 4k 1mrd színnel 120Hz-el, és ilyen fényerővel elképesztő.
Pillanatok alatt feltölt a telefon, burtál sokáig bírja az akku. A 67W-os wireless is egyedülálló, nem szükséges innentől kezdve koptatni a csatlakozót.
Brilliáns a kamera, én mindent betudtam állítani hogy még tökéletesebb legyen, de alapból is az volt.(És a hátsó kijelző is rendkívül hasznos, akár csak ha selfie-módban használja az ember, vagy máshogy).
Hihetetlen miket lehet művelni vele pro módban is, vagy a csillagos fotókkal akár a több órás záridőkkel. DSLR-t meghazudtolja akár gyatra fényviszonyok mellett is. Világ életemben köpködtem a telefonokra fotózás terén (mint hobbi fotós valódi fényképezőgéppel), sose gondoltam volna hogy valaha egy telefonra kimondom az előbbi mondatot.
Döbbenetes az éjszakai, a félhomály, és a makró is elképesztő. Pedig sokan köpködték, és pont az ellenkezője igaz. Ennek szentelek egy külön részt is.

[ Szerkesztve ]

free your mind

(#1004) Bathorypeter válasza Jazz (#1003) üzenetére


Bathorypeter
tag

most már mindegy,adom el a mi10-em is,visszatérek az IOS-re.Nagyon jó kis telefon volt,de rengeteg apro hibái voltak.Okozzon nektek sok örömöt azt kívánom nektek.Szép estét.

[ Szerkesztve ]

(#1005) Jazz


Jazz
veterán

Tudtam én hogy a telefon az egyik legjobb makrós telefon lesz, és úgy is lett. :)

2 dolog van:
Nincs 1/4.0"-os 2MP-es gagyi makro lencse, és milyen jól tették hogy nem tettek bele.
Mert van helyette egy 1/2.0"-os 48Mp-es széleslátószögű, és egy 1/2.0"-os 48Mp-es 5x optikai zoom-os lencse.

4 fotót mutatok, 4 féleképpen lehet makrót készíteni úgy mond (a képeket kivágtam hogy beilleszthető legyen, nyilván külünböző módoknak nagyobb képet fog be az objektív, de mivel úgy is az alany a lényeg, a környezet nem számít).
- 1. Az első a dedikált makró módban készült ami az UltraSzéles optikát használja (amúgy ez zoom-olható 2x-ig, jobban látni a mélységélességet a kijelzőn). Ez adja a legkevesebb részletet, de ez se rossz.

- 2. A második a tele módban készült (5x optikai mód), DE úgy mond 10cm is lehetőségünk van "befókuszálni" vele! Ez ekkor valójában a főkamera! Amikor a fókusz a valódi Teleobjektív tartományán belülre kerül, átvált (észrevétlenül) a főkamerára, és a brutál 1.12"-os szenzor 50Mp-én keletkezett és digitálisan nagyított makró-t látjuk!
Viszont EZ, a fenti UW objektív dedikált makró módjánál sokkal jobb részletet eredményez köszönhetően ennek a baromi nagy szenzornak! Ez már jobb eredményt ad, mint a dedikált makró mód!

-3. Na és itt jön a ficsőr. Van egy, a többi csúcs telefon viszonylatában is elképesztően nagy szenzorú 5x optikai zoom-unk! (1/2.0", 48MP), kiváló lencsével!
Mi van akkor, ha egy sima 10ezer Ft-os előtét lencsét teszek elé, amivel az amúgy 1métere gyújtótávolságot lecsökkentem 10cm-re? Hát az, hogy a legjobb telefonos makró képeket kapjuk. Itt a 3. pontban 50MP-es módban készítettem a képet, ez pro módban nem elérhető.

-4. A 4. pontban pedig PRO módban de csak 16MP-en. Látható hogy ez hozta a legjobb eredményt. (Ugye tudjuk hogy az 50MP-nél az a pixelösszevonás a lényeg.).

Végül és tényleg.....annyira nem jó. Csak az amúgy élőben pici 2mm-es keskeny légy összetett szemein belül látszanak a porszemek és a szőrei! :C(Utóbbi kettőnél katt a képre a további részletekért.)

[ Szerkesztve ]

free your mind

(#1006) Karavik válasza Jazz (#1000) üzenetére


Karavik
veterán

1. Power menu access kikapcsolásával a power menu elérhetősége a zárképernyőn megszűntethető, ami a power gomb 1 sec nyomva tartásával jön elő:


2. Show weather info kikapcsolásával az időjárás info eltüntethetõ az értesítési panelről:

3. Ez hivatalos MIUI design, de van egy soros időjárás widget is, az órát amúgy is mutatja az értesítési sávban:

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#1007) Jazz válasza Karavik (#1006) üzenetére


Jazz
veterán

Köszi. A power menü access közben meg lett.
Van 1 soros időjárás widget is igen, de abban nincs óra.(az értesítési sáv órája meg nagyon kicsi). olyan kéne mint az 5x2-es widget ami óra + időjárás. Csak 5x1-ben. Itt is az info csak 1 sorban van, a 2. sor meg csak egy üres semmi.

free your mind

(#1008) ivatti10 válasza Jazz (#1005) üzenetére


ivatti10
aktív tag

Na, ilyen leírások kellenének, főleg a fotózással kapcsolatban, köszönjük! 🙂
Az első egyértelmű.
A második, telefotó lencsénél a Fókusz automatán? Nekem fél méterről sem sikerült éles képet készítenem, valamiért nem akar összejönni.
A negyedik állapotot hogy érem el? Pro mód, de azon belül milyen beállításokkal?
Illetve mind a 4 beállítás Pro módban érhető el?
Nincs tapasztalatom fotózás terén, de ami kihoztál belőle, az félelmetesen néz ki! 👍

ZTE nubia Z60 Ultra

(#1009) Jazz válasza ivatti10 (#1008) üzenetére


Jazz
veterán

Köszi az elismerést. :) Elképesztőek a telefon képességei csak ki kell aknázni őket.

Igen, a másodiknál a "fotó" (alap) opcióban vagy. Ez a full automata ugye, ez jön be alapértelmezetten. Itt ugye van 3 pötty, áttudsz váltani UW lencsére vagy 5x optikára. Utóbbit válsztod, és befókuszálsz 10cm-re. HA ki van választva itt az 50MP ("további opciók almenü") akkor nem tudsz így befókuszálni (mert akkor nem fog átváltani a main kamerára).

A harmadiknál van az amit az előbbi bekezdés végén írtam. "Fotó" üzemmód + 5x optikai lencse + 50MP bekapcsolása + az előtét lencse amit használtam.

A negyedik az Pro módban van. Itt nem lehet 50MP-et választani telefotónál (ezt én sem értem miért, de nincs is rá szükség, mivel söszevonaj a pixeleket, 16MP-en is ugya nannyi a részlet, sőt, részletesebb képeket lőttem mint "Fotó mód + 50MP"-en.. Pro-ban csak a main kamerára lehet 50Mp-et kapcsolni).
Szóval Pro mód:
- tele lencse kiválasztása
- minél alacsonyabb az ISO annál jobb a képminőség, de simán hagyhatod automatán.
- az élesítést én leszoktam venni nullára (felül a félhold ikon). Nem kell software-es mókolás, természetellenes lesz az élesítéstől.
- EV +1 vagy amennyi szükséges, mivel általában a téma pici, sötét, a háttér meg mindig világosabb (bogarak általában feketék :) ).
- Fókuszt lehet manuálisan is a minimumra venni, de van ennél egy mégközelebbi fókusz, amikor a határon vagy de még homályos, és erőlteted hogy fókuszáljon, akkor megtartja azt a még közelebbi fókuszt (képernyőn témára bökve). De még ekkor is fél méter körüli a fókusz, és ekkor jön az előtét lencse (ez egy külön lencse amit csak a telefon elé tartok), azzal már csak 10cm.

A 4 beállítás az 4 különböző beállítás. Végigvettem mindent, ami makróra alkalmas.
Tehát:
1. "Fénykép + dedikált makró mód + 2x zoom max-ra tekerve a képernyőn. (UW lencsét használja)
2. "Fénykép" + 5x optikai mód + hagyom fókuszálni a minimumra. (Main lencsét használja)
3. "Fénykép + 50MP kapcsoló + előtét lencse" (Tele lencsét használja)
4. "Pro + 5x tele + élesség minimumon + előtét lencse" (Tele lencsét használja)

[ Szerkesztve ]

free your mind

(#1010) surgery


surgery
senior tag

Na ma rendeltem még egyet :DD. Kíváncsi vagyok mikor ér ide :O

(#1011) Macika66 válasza Jazz (#1009) üzenetére


Macika66
addikt

Nézd, a P30pro előtétlencse nélkül csinál hihetetlen minőségű makrót.
Ebben nekem akkor is csalódás a Mi11Ultra.

Minden másban kezdek megbarátkozni vele.

(#1012) yodamester10 válasza Macika66 (#1011) üzenetére


yodamester10
őstag

Nekem egyedül a súlyát nehéz megszokni M10 után viszont nagyon jó képeket csinál nem is tudtam,hogy ilyet is tud.
Cyberpunk kép

(#1013) Macika66 válasza yodamester10 (#1012) üzenetére


Macika66
addikt

A súlyát szokni kell, valóigaz. De lehet tudni, hogy miért van, a nagy akksi súlynövekedéssel jár.

A makró kivételével minden fotózási módban magasan kiemelkedő a kamerája...

(#1014) BullZeye válasza yodamester10 (#1012) üzenetére


BullZeye
veterán

Szerintem Mi11-nek jobb a súly eloszlása, legalábbis szívesebben tartom a kezemben a Mi10-hez képest.
De való igaz, hogy én imádom a kamera bumpot, ad egy extra tartó részt hátul a kézben, nem tud kicsúszni a kezemből lefele :)

(#1015) Jazz válasza Macika66 (#1011) üzenetére


Jazz
veterán

Azt az agyon mosott, agyon élesített, részlet mentes pacát nem nevezném "hihetetlen minőségnek". ;) (használtam, p30pro-t makróra, tudom milyen.)

Vesd össze a te nagy húsevő legyed [link] az én (előtét lencse nélkül készült) 2mm-es gyerek legyemmel [link] . Semmivel nem jobb. Látványosan agyon van élesítve. Mindkettő ugyan olyan gagyi. Mindkettő ugyan olyan módszerrel készíti a makrót, mivel nincs dedikált lecse. Az UW szenzor képe van digitálisan felnagyítva, rommá élesítve, meg zajszűrve. Csak annyi hogy az ultrának a fő szenzora jobb minőséget hoz mint a saját UW-ja.

Ha meg előtét lencsét használok, a rendes szuper makro kemrákkal vetekszik az ultra. [link] Nem ér a nyomába semmilyen telefon, se dedikált makro lencsével (Pl. Mi11), se akkor ha arra is előtétet raksz, mert sokkal nagyobb az ultra szenzora.
(5x optikai:
P30pro: 1/4.0", 8MP.
Ultra: 1/2.0" 48MP).

[ Szerkesztve ]

free your mind

(#1016) ezoltán válasza spect80 (#953) üzenetére


ezoltán
tag

Köszi!

Siemens SL55 | Siemens SX1 | LG Viewty | LG Arena | LG O2X | HTC ONE XL | HTC HOX | Galaxy Note II | Galaxy Note III | Honor 4X | Nexus 6 | ONEPlus 3 | ONEPlus 3T | ONEPlus 5 | Huawei Mate 20 Pro | Samsung Note 20 Ultra | Samsung S20 | Xiaomi MI 11 Ultra | Pixel 6 PRO | Samsung S22 | iPhone 14 PRO

(#1017) surgery válasza Casseius (#920) üzenetére


surgery
senior tag

Könnyű volt felrakni? Én is ezzel a fóliával szemezek. Illetve a másik a Média markt Clearplex fólia. Kinek mi vált be?

(#1018) blueye válasza surgery (#1017) üzenetére


blueye
veterán

Clearplexem volt, másfél évig 9T Pro-n, én szerettem de szokni kell, kicsit "ragad".

(#1019) surgery válasza blueye (#1018) üzenetére


surgery
senior tag

Na ez jól hangzik :DD

(#1020) INGJOKE válasza surgery (#1017) üzenetére


INGJOKE
veterán

Clearplex szerintem fos. Már kezd lejönni a telefon széléről és ha teljesképernyősbe használod a telót, akkor az oldalról behúzásnál mindig érzed hol a széle. Én nem ajánlom. Gagyi és drága :)

(#1021) Karavik válasza INGJOKE (#1020) üzenetére


Karavik
veterán

Megerősítve

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#1022) surgery válasza INGJOKE (#1020) üzenetére


surgery
senior tag

Akkor melyik fólia ajánlott? :DD

(#1023) Karavik


Karavik
veterán

China beta 21.8.27 már Android 12 alapon kiadva beta teszt team-nek.
Érintett kellékek egyelőre: mars, star, venus, haydn

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#1024) INGJOKE válasza Karavik (#1023) üzenetére


INGJOKE
veterán

Mikor lesz nekünk is 12?
Hogy lesz érdemes telepíteni? :)

(#1025) Karavik válasza INGJOKE (#1024) üzenetére


Karavik
veterán

Mars/Star az Mi11Pro/Ultra szóval China beta már van és szerintem jövő héten lesz Xiaomi.eu változat is belőle.

Ingbrzy-nek Mi11Pro van biztos így biztosan tesztelve lesz publikus kiadás előtt. A telepítési módszer pedig az eddig tapasztalatokból kiindulva dirty upgrade-vel megoldható és valószínűleg lesz egy A12 re előkészítő A11 alapú kiadás, amit A12 frissítés előtt telepíteni kell.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#1026) INGJOKE válasza Karavik (#1025) üzenetére


INGJOKE
veterán

És dirty nekem jó lesz az AA miatt?

(#1027) Karavik válasza INGJOKE (#1026) üzenetére


Karavik
veterán

Meglátjuk, először mindenképp érdemes lesz kipróbálni dirty upgrade-vel

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#1028) INGJOKE válasza Karavik (#1027) üzenetére


INGJOKE
veterán

Hát akkor várjuk, hogy eldőljön a telefon sorsa. :)

(#1029) kornel1000 válasza surgery (#1022) üzenetére


kornel1000
tag

Eddig elég sok fóliát próbáltam hozzá, sajnos a tok miatt előbb-utóbb mindig feljött. Viszont ezt nyugodt szívvel tudom ajánlani, van náluk úgynevezett "case friendly" változat. Tökéletes.
https://idoki.eu/akciok/?gclid=CjwKCAjwlrqHBhByEiwAnLmYUOEAC_oVFazzpW3mPCkZDrPuAKHRBtt2Qcm1yqq1jk2Y7PbdzkGpoRoCKVMQAvD_BwE

(#1030) surgery válasza kornel1000 (#1029) üzenetére


surgery
senior tag

:R

(#1031) yodamester10


yodamester10
őstag

Kérdésem lenne,hogy aki NFC-vel fizet neki is néha be kell lépni a bankkártyához a simple fióknál ezt nálam boltja válogatja.Van ahol simán feloldom ujjlenyomattal és fizetek és van ahol be kell lépnem.Vagy ez bankos mizéria?Otp-nél vagyok.

(#1033) Karavik válasza yodamester10 (#1031) üzenetére


Karavik
veterán

Kezdeztek óta használom Simple-t érintéses fizetésére (gyakorlatilag csak ezt a fizetési módot használom) és még sose kellett külön belépnem az appba csak ujjlenyomattal feloldani a kijelzőt és terminálhoz tartani. Nem bolt függő...

Nálam van Simple appnak autostart engedélye, lehet ez miatt...

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#1034) szpali válasza yodamester10 (#1031) üzenetére


szpali
addikt

Curve alá pakolt OTP kártyával használom a Google Pay-t + az OMV SuperShop appot is.
Ha nyitva van az OMV app, akkor a Supershop kártyát húzza le, ha kilépek és fizetés következik, akkor meg a Curve kártyával az OTP-ről (NFC beállításainál van asszem, hogy amelyik épp aktív)

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE

(#1035) yodamester10 válasza Karavik (#1033) üzenetére


yodamester10
őstag

M10P nál soha nem volt ilyen gondom ennél is és másiknál is új lenyomatot használok.Tegnap reggel simán fizettem a Lidl-nél ma reggel be kellett lépnem a simple alkalmazásba.Érdekes dolgok ezek.

(#1036) RedCactus válasza yodamester10 (#1035) üzenetére


RedCactus
senior tag

Próbáld meg akkor a régi lenyomatot használni... ;] bocs.

(#1037) szlaci888 válasza yodamester10 (#1035) üzenetére


szlaci888
aktív tag

Nekem Mi11 Pro-val hasonlóan viselkedik az Erste app, néha elég az ujjlenyomat, néha be kell lépni.

(#1038) INGJOKE válasza szlaci888 (#1037) üzenetére


INGJOKE
veterán

Nekem nincs ilyen. Erste mobilpay-t használok. Feloldom és odateszem. Időnként kér még egy ujjlenyomatot. Meg ha elfogy a darabszám akkor be kell lépni az appba, de ezt jelzi mikor már csak egy van. A beállítások-alkalmazások-alkalmazások kezelése. Ott keresd meg az appot. [kép] [kép] [kép]

(#1039) szlaci888 válasza INGJOKE (#1038) üzenetére


szlaci888
aktív tag

Én is ezt használom, feoldom és odateszem, eddig tuti. És miért kell nekem néha belépnem az app-ba is?

[ Szerkesztve ]

(#1040) INGJOKE válasza szlaci888 (#1039) üzenetére


INGJOKE
veterán

Értesítés jön fent a sorba?

(#1041) yodamester10 válasza INGJOKE (#1038) üzenetére


yodamester10
őstag

Kösz a megoldást az első képen a kis csuszka volt a lényeg mert az nekem nem volt aktív.Ma le is teszteltem a patikában és még sikerült a kártya képet is elővarázsolnom mert eddig csak hang volt.

(#1042) ivatti10


ivatti10
aktív tag

10 mpre van állítva az AOD, mégis gyakran nem kapcsol ki. Tapasztaltatok ilyet? Van rá valami okosság?

ZTE nubia Z60 Ultra

(#1043) surgery


surgery
senior tag

Valakinek van tapasztalata Spigen fóliával?

(#1044) Viktor0610 válasza ivatti10 (#1042) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Kikapcsoltad a MIUI optimalizációt?
Az okozhat ilyet.

Samsung Galaxy A54

(#1045) ivatti10 válasza Viktor0610 (#1044) üzenetére


ivatti10
aktív tag

Kerestem, de nem találtam. Fejlesztőiben találkoztam vele másik mobilnál, de ha a keresőbe beírom, ott sem dob fel semmit.

ZTE nubia Z60 Ultra

(#1046) Viktor0610 válasza ivatti10 (#1045) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Ha nem találtad, akkor le lett tiltva a szoftverben.
Akkor más lehet a hiba oka.

Samsung Galaxy A54

(#1047) Karavik válasza ivatti10 (#1045) üzenetére


Karavik
veterán

Fejlesztői beállításokban bökj rá párszor gyorsan egymás után a "Reset to default values" lehetőségre és utána megjelenik a "Turn on MIUI optimization" opció (képernyőmentés lejjebb).

De minek akarod ezt kikapcsolni, ennek van jó pár negatív mellékhatása. Nem véletlenül van elrejtve...

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 14 Global EU HyperOS]

(#1048) ivatti10 válasza Karavik (#1047) üzenetére


ivatti10
aktív tag

Nem terveztem kikapcsolni, csak kerestem. Feljebb említették, hogy ennek kikapcsolása okozhatja azt a nálam időnként jelentkező problémát, hogy a 10 mp-re állított AOD néha nem kapcsol ki.

ZTE nubia Z60 Ultra

(#1049) Kelecar


Kelecar
aktív tag

Nah végre megjött nekem is :)
08.20 rendelés
08.25 feladás
09.07 boldogság (mondjuk még 7napot várni kell az unlockra :DDD )

(#1050) surgery válasza Kelecar (#1049) üzenetére


surgery
senior tag

Szuper nekem is úton a második :DD Posta vagy futár hozta?Nekem éppen Bécsbe jár a csomag :C

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.