Hirdetés
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #181 üzenetére
Ok, köszi! Elszórakozom majd vele.
Mondjuk ma egyszercsak újraindult... (épp nem voltam a gép elött, így csak a végeredményt láttam, illetve az üzenetet), és azóta nem megy az IE8
35 volt ez a Live! amikor vettem
Ha már cserélek, akkor az valamelyik X-Fi lesz azthiszem.Jó ez a SuperTaskbar, de azért van ami nem tetszik benne:
- Nehéz újabb példányt indítani a programokból onnan (én egy jobb kattra csináltam volna, és a jobb kattra bejövő menüt tettem volna a kis nyilra.)
- Mostanra sokakat rászoktattak a Tab-os böngészésre a sok böngészőpéldány elindítása helyett... jó lenne, ha ezek ott megjelennének (tehát a tabokat mint külön ablakokat mutatná, és egyből az adott tabra válthatnék). -
cucka
addikt
válasz
CPT.Pirk #132 üzenetére
Tévedsz. Azért került bele, hogy értesülj arról, ha valamilyen program a rendszerfileokat szeretné piszkálni. A probléma gyökere, hogy általában az otthoni windows felhasználó alapból rendszergazdaként működik, XP-n pedig bármit elindítottál rendszergazdaként, gyakorlatilag szabadon garázdálkodhatott a teljes diszkeden. Az UAC nem csak egy "biztos vagy benne?" felugró ablakot jelent, van mögötte biztonsági fícsör is, majd nézz utána, ha érdekel.
Linux alatt pont így tudták megoldani, mint ahogy a windows is. Használtál már linuxot? Ott tudtál mezei júzerként bármilyen rendszerfile-okat érintő dolgot futtatni? Ugye, hogy át kellett jelentkezni root-nak. Ubuntu-ban meg az UAC-hez nagyon hasonló megoldás van, ugyanis ott nincs root felhasználó. Ha a rendszergazda felhasználó olyan programot indít el, amihez root jog szükséges, felugrik az ablak, hogy írja be a jelszavát (UAC-ben ehelyett ok/mégse van, a lényeg ugyanaz). Konzolból pedig sudo-val kell indítani minden egyes ilyen parancsot. Namost akkor mit oldottak meg olyan kurvajól?
Új hozzászólás Aktív témák
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3549,100% Akkumulátor
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD,1000W PSU/ akciós áron eladó!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Hp Zbook 15 G5 15,6" FHD/ i7-8850H, 32GB, 512GB SSD, Quadro P2000, Magyar- Win11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest