Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- sidi: 286-os Laptop memóriabővítés: Toshiba T3100e (gázplazma)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
Azt nem tudom, hogy az ujac hogy működik pontosan, de a Linuxos rész amit írsz, marhára sántít.
ubuntu meg egy külön állatfaj. Ott is hasonló az elrendezés, mint a többi linuxban, csak a sudóval megbolondították. Bizonyos értelemben csökkent, bizonyos értelemben meg nőtt a biztonság. Például nem tudsz teljes root joggal belépkedni.
De mezei user is adhat root jogot bárminek.
Ez meg arra jó, hogy leszoktassák az újoncot a rootként belépésről. Még mielőtt rászoktak volna. Fedorában ez egyszerűbb, ott simán nem enged be a gdm.
A kapitánnyal meg nyűzzük a Linuxát egy ideje.Ha már biztonságnál járunk! Ha már van a vistában egy biztonsági réteg, azt miért kell következetesen kikapcsolni? Ezt ugyanúgy nem értem, mint amikor valaki a SELinuxot kapcsolja ki.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez így van, persze. Szépen elbeszéltünk egymás mellett. Főleg h. aktívan használok Uborkát is.
Csak nem írtam le mindent, de tény, hogy az uac megalkotásában szerepet játszott az enter püffölésének leszoktatása is.
A gond az, hogy Vistáig kellett várnii, mire odafigyeltek erre. A probléma meg ott van, hogy tudom mit futtatok a gépen, azt is, hogy mit fog csinálni, ennélfogva nem kívánom uac-t használni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ott van pl. a UAC. Nem tagadottan azért került be, hogy leszoktassa az embereket a tovább gomb folytonos nyomogatásáról, amire az előző windowsok alatt rászokott. Én spec nem érzem szükségét ennek a saját vonatkozásomnak.
Meg engedjem meg xy programnak, hogy fusson / ne fusson. Érdekes mód linux alatt valahogy meg tudták oldani, hogy csak az fusson, amit felhasználó elindít, ott nincs szükség ilyen csoda uac funkciókra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Kompakt vízhűtés
- Diablo IV
- PlayStation 4
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- SSD kibeszélő
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z170 i7 6700K 16GB DDR4 512TB SSD RX 480 8GB DEEPCOOL D-SHIELD ADATA 600W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3362
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest