- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Barthezz2: Cím: Ismeretlen - Chapter 4
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
bossbob
tag
Én nem rég pofoztam helyre egy imserősőm régi HP250-esét, ami a kategóriájában is a leggyengébb modell volt. (4GB RAM, AMD E2-1800, 500 giga vinyó)
Azt monfták hogy nincs pénz alkatrészre (pl. SSD), így amit "két kézzel" renbe lehet rajta hozni, azt csináljam meg.Win 10 esélytelen volt ezen a hardveren. Win7-en goldolkodtam még el, de mivel csak netezésre használják meg nagy ritkán egy-két doksi megírására, ezért döntöttem a Lubuntu mellett egy aktuális Libre Office-al.
A lubuntut könnyen Win XP / 7 kinézetűvé lehet tenni, így ők szinte ésre sem vették a különbséget. Asztalra kiment a Firefox / Chromium parancsikonja és vész esetére a Teamviewer is.
Másfél éve gond nélkül használják napi szinten. Nem teker lassul vagy telepíti a véget nem érő windows verzió frissítéseket és nekem sem kell félvente telefonáégatni velük, hogy "megint karikázott a számítógép és nem találnak semmit azóta, nem rontottak-e el valamit"
Ha baj van akkor ott az SSH vagy Teamviewer és ha frissíteni akar az oprendszer akkor megkérdezi, hogy most jó-e, aztán leokézzák miután befejezték a laptopozást.
Szóval nálam eddig a közel digitálisan analfabéta felhasználóknál nagy siker a Lubuntu low-end régi gépen.
A használt üzleti vs. új low-end gép vitához én annyit tennék hozzá, hogy mint más esetben is, ez a felhasználótól és az igényektől függ. Nekem is van jó és rossz tapasztalatom a családban mind kettő téren. Évekkel ezelőtt bátyám használt W500-as Thinkpad-je 3 év után alaplap hibás lett, ugyanakkor ma is van egy 1501-es Inspiron-on ami tökéletesen működik. Barátnőm egy használt T430-assal gépezik, mert amikor szükség volt egy laptopra. Az volt a legjobb elérhető model ár/érték/igények terén, de édesapám meg egy low-end Aspire-t használ már három éve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5520 / i7-1185G7 /16gb ram / 512gb SSD / Világitó Bill / WIN11
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Asus ROG Strix G614JVR-N4014W SZÁMLÁVAL GARANCIÁVAL
- Nitro AN515 57 15.6" FHD IPS i7-11600H RTX 3070 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Egyedi matricák gyártása, akár kis mennyiségben is! Kattints a további infókért.
- Apple MacBook Pro 16" (2021) M1, 32GB RAM, 500GB SSD Csúcskategóriás erő, elérhető áron!
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Asus ROG Strix G614JVR-N4014W SZÁMLÁVAL GARANCIÁVAL
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3354
- Iphone 15 128GB // Számla + Garancia //
- Xiaomi Redmi 14C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest