- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Az alaplap és a memória paramétereinek kiírása parancssorból
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Bukósisak, az életmentő extra!
- Mindent a StreamSharkról!
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
mszl
aktív tag
Szia!
SMS-t lehet küldeni a FreeVoipDeaL-el?
A Telenor korlátozza a VOIP-t?
Milyen progit használsz a telón és kb mennyi forgalmat generál percenként egy hívás??Üdv.
Laci[ Szerkesztve ]
A hálózat építést csak elkezdeni lehet, befejezni nem.... Eredetije a HUP-on!! Onnan kölcsönöztem!!
-
covers
csendes tag
-
Stanlee
őstag
válasz fujifilm1 #100 üzenetére
Igen, tudom hogy egyszerűbb lett volna. Otthon van egy 7170-es boxom, elégedett is vagyok vele, 6 éve használom, már sokszor visszahozta az árát. Azért nem vettem fritz!boxot, mert ami a helyi hálózatba beilleszthető lett volna, itthon nem kapható, vagy sokkal drágábban mint Németországban, és mire beillesztettem volna mostani router helyére, sok idő ment volna el vele. Így meg mindenki boldog, van ocsótelefon az irodában.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
Cannabis7
senior tag
válasz Armagedown #28 üzenetére
nálunk minden drága... és sajnos nem azért mert olyan jól élünk, h drágán is meg tudjuk venni a dolgokat.
-
DIEGO15
őstag
T-mobile-nál a mobilnetet is ki lehet okoskodni, a következő módon: Go!NetS+ Mobil TV közszolg alapcsomag, így a 30mb lejárta után nem 32kbps-re korlátoznak le, hanem kb 6-700kbps.
-
fujifilm1
senior tag
amikor utoljára néztem itt volt a legolcsóbb a mobil:
[link]jó cikk, de a fritz. vásárlása megérte volna. nincs minőség gond.komoly QOS van benne.
nagyon megbízható: átlag 120 napos uptime.
a fritz kijött volna árban - ami hardvert összevásároltál adnak a feléből.
és akkor az átlagfogyasztásról nem beszéltünk... éves szinten.
no flame, csak én is végigjártam a pap2 fritz utat.... -
-
-
Melyik a legjobb kliens amit wifin lehet használni? Nem akarok "normál" mobilt hívni, csak másik okostelefont.
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
Findzs
addikt
köszönöm srácok
de sajnos ez nem teljes megoldás mivel az asszonynak nincs okos telefonja
ezért gondoltam arra, hogy otthon lenne egy ilyen voipos telefon és legalább mikor otthon vagyunk és hívni kell valakit akkor olcsóbban menne
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
vannak már nagyon olcsó voipos szolgáltatók pl: [hungary mobil 0.01 eur]
lehet érdemes lenne kipróbálnom egy ilyet
létezik valamilyen wifis telefon ilyen szolgáltatókhoz?
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Misi1979
őstag
120 nap az érvényessége a 10 eurónak, úgy rémlik. Mondjuk nekem még nem volt olyan, hogy kevés lett volna a napok száma.. és az oldal, szolgáltatás is működik már egy ideje. Bár tény, hogy anno ingyenes volt a magyar mobilhívás, aztán lett a 0.5 eurocent, majd most 1 cent.
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
sanzi89
addikt
Erre én is kíváncsi lennék, hogy mennyi az érvényessége a feltöltésnek. Már látom előre a jövőt: feltöltöm 10 euróval, használgatom, eltelik 1-2 hónap és az árai felmennek a picsába vagy megszűnik az egész cég. A pénzt meg vagy lebeszéltem, vagy se.
Egyébként kipróbáltam egy Nokia E52-vel az itt emlegetett olcsó vopi szolgáltatót a weboldalán található kliens programmal, és vegyes a véleményem. Először vezetékes irányba próbáltam, úgy eleinte ingyenes. WiFi-n nagyon frankó, úgy ahogy kell. 3G-n viszont akad, kihagy, stb. Kíváncsiságból kipróbáltam GPRS-en, de nem meglepő módon úgy is közel hasonló volt az eredmény, mint 3G-n. Szóval tudom használni, ha otthon vagy ismert WiFi közelében vagyok, ami azért eléggé lekorlátoz.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Stanlee
őstag
válasz mrhitoshi #73 üzenetére
Az adatmennyiség kodek függő, normál esetben 1 perc 480 kbyte le és ugyanennyi fel. Ha megelégszünk a rosszabb hangminőséggel is és a készülék is támogatja azt, akkor egy GSM minőség esetén megvagy 100 kbyte-ból.
Miért nem terjedt még el a VoIP itthon? Otthoni környezetben az emberek többségének macerás egy VoIP képes készülék beszerzése és bekonfigurálása. A netet a szolgáltatótól kapott routeren osztja szét, amin nincs VoIP, vagy vesz egyet, amiben szintén nincs, és így alapból nem tudja a VoIP-ot használni, nem beszélve a már meglévő analóg vonalról. Egy hozzá értő személynek meg nem hajlandó fizetni a beállításért, de inkább elnyom havi szinten telefonszámlára több ezer Ft-ot vagy nem beszél senkivel, mert drága a telefon. A hardware beszerzésről meg ne is beszéljünk. Otthon anyukámnak beüzemeltem egy VoIP vonalat, korábban az erdélyi ismerősökkel alig beszélt valamit, mert tényleg drága volt, most majdnem minden héten beszélnek, és a telefonköltségek nem nőttek semmivel, sőt, még kevesebbet is kell fizetnünk.
Céges szinten legtöbbször a főnök nem akar újdonságot, és használjuk a skype-ot inkább felkiáltással el is intézi a dolgot.
Ha esetleg ráveszi magát a cég, akkor jön a meglévő rendszer és a VoIP rendszer összehangolásának a problémája. Ma itthon nincs egy olyan VoIP szolgáltató, aki teljes virtuális telefonközpontot biztosítani tudna, mondjuk 25 mellékkel, webes felülettel. Saját hardware-t kell venni, ami drága, már beijed a döntéshozó, hogy csak az új telefonok darabja 15-20 e HUF. Több telephely esetén sok kis saját telefonközpontot kell venni (mert a szolgáltató nem ad virtuális központot). Németországban vannak olyan VoIP cégek virtuális telefonközponttal, ahol egyszerre vehetek 500 melléket, minden telefon bejelentkezik a szolgáltatóhoz, és egy webes felületen tudok mindent beállítani. Ha az országban van 10 telephelyem, akkor 10 körzetszámmal tudok mellékeket rendelni, de egy virtuális telefonközpontban kezelni. A hívó félnek nem kell tudnia, hogy akivel beszél, vagy akihez átirányítják, az hol van. Volt már rá példa, hogy pár percet beszéltem az egyik kinti ügyintézővel, és az egyébként a normál esetben ugyanabban az irodában ülő kollégájához átkapcsolt, de a srác 1000 km-rel arrébb volt üzembehelyezésen, terepen.
Van még itt fejlődési potenciál VoIP területen kis hazánkban, az biztos.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
kmisi99
addikt
Ja közben rá is találtam egy androidos programra. Tök jó tényleg forintokért hívhatok csak egy a bajom hogy 10eu a legkisebb összeg amit vehetek és én 2500ft ot 4-5ft os percdíjjal a büdös életben nem beszélek le Ezeknek van valami érvényessége mint a telefonkártyáknál, hogy minimum évente fel kell töletni?
-
kmisi99
addikt
Érdekes ez a voip dolog. Azt meglehet csinálni hogy telefonról hívok így? Azaz előfizetek valami voip szolgáltatónál és telefonról hívok csak voip en keresztül?
-
mrhitoshi
veterán
Na egy hónap MobilvoIP-ra befizetek.
Volt már ezzel kapcsolatban kérdés, de nem tudja valaki, hogy mekkora adatforgalmat generál egy 1 perces hívás ?PS4
-
Misi1979
őstag
válasz #40935168 #68 üzenetére
Talán az értő olvasás képességét el kellene sajátítani ahhoz, hogy hitelesebben trollkodhass.
Segítek: fentebb már nem egy esetben LE LETT ÍRVA a szolgáltató neve és címe.
Ha még több segítség kell.. Nos, a gyakorikerdesek.hu a te lapod.
-
törölt tag
válasz Avicularia #63 üzenetére
Így van. Tele van az ország jólképzett, okos, BME-s meg ilyen-olyan-amolyan informatikussal, de kb. a nagy közvélemény azt sem tudja, eszik vagy isszák a voip-ot, akinek meg fogalma van róla, annak is elég ködös. A nagy cégeknek meg ez csak jó, mert addigsem voipol az ember Mo-on, hanem fizet, mint katonatiszt.
Kár.
-
RudyD
tag
válasz Avicularia #63 üzenetére
Üdv!
No és az is.
Itt hogy valaki élni tudjon vele - jön még mobilhoz az internet előfizu - az is pénz - pluszban.
Pl ha jól tudom Voda tiltja a voip -ot. (A kérdés hogy a vpn -t is tiltja-e!? B-) )
A viber pedig az égvilágon mindenhez hozzáfér a droidon, kénytelen. Viszont ha valaki felnyomja távolról akkor komoly biztonsági rés.Uh ezekre keresek én is alternatívákat. Amúgy valaha tudtam ilyen szolgáltató-összehasonlító oldalról, ahol listázni lehetett országonként\mobil és vonalas - mennyibe kerül melyik szolgáltató. Egy többszolgáltatós kapcsolható megoldás esetleg netes szolgáltatással együtt - már bonyolult összehozni és karbantartani.
Illetve elég komolyak a korlátozások a mobilos netekben is. Esetleg mintegy mellékszál ide is beférne hogy melyik mobilszolgáltató tűri el és mennyiért a VoiP forgalmat...
Valamelyik voip router hirdetés hozzászólásaiban találtam anno az összehasonlító táblázatot. Előkutásszam?
-- RudyD { B-) }
-
törölt tag
válasz Avicularia #61 üzenetére
Nyilván nem. Az USA-ban sem rosszabb a helyzet.
No, akkor mesélj, a magyarokat miért nem érdekli a Voip.Figyelek
-
Avicularia
veterán
válasz #40935168 #59 üzenetére
Itt svédben szerintem főként azért nem érdekli az embereket,mert olcsó a telefonálás, főleg ha a jövedelmekhez viszonyítjuk az árakat.
Szóval nem fognak ilyenekkel bajlódni, pld 245 koronáért korlátlan csomagot kapsz,amivel bármilyen belföldi hálózatba korlátlan a beszélgetés, az sms és az mms, ezenkívül adnak hozzá 3 giga netet.
Emellé keresel 20K koronát havonta. Téged érdekelne ezek mellett a voip? -
törölt tag
Magyarországon lehet. De ha külföldi a voip cég és én beregizek náluk, mit adózzon, hova ? Vagy csak én látom túl egyszerűen ?
Szerk: egy ideális utópiában nincs végződtetés. Se mobilra, se semmire. Minden a neten megy és ott is marad azon. Minek végződtetni ? Mobilnet, HSDPA, otthonra meg ott az internet előfizetésed és a wifi router. CSak akkor lenne szabad "kilépnie" egy hívásnak az internetről, ha mondjuk nincs netre elég sávszél mobilhálózaton és hasonló, voip szempontból "extrémebb" körülmények.
Minden más esetben emberek millióinak kellene, hogy csilliárdokkal kevesebbért beszéljenek egymással.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szerintem meg ugrasszuk ki a nyulat a bokorból: a Misi sztori kamu.
No, szolgáltatóinfótok mindjárt lesz (különben kamu marad és az nem akar maradni szerintem) - ennyit erről.Más: ha az emberek SOHO szinten is jobban képben lennének a traffic shaping és QoS technikákkal, nem lenne lag akkor sem, ha valaki email csatolmányt tölt.
Én azon csodálkozom, hogy az istenbe nem terjedt még el a voip sokkal durvábban, úgy mindenhol.. még Skype alapú telefonok is vannak már, fizikai készülékekre értem ezt, bedugod a netre (vagy wifi), usernév/jelszó és gyá, de nyilván ez nem feltétlen a klasszikus SIP alapú voip dolog + itt nincs átalakító analóg készülékre, stb.
Sztem csak bénázás az egész + szar internetbeállítás, akad, kész, pont, behúzza voipra a paraszt a feketepontot és halad tovább.
Már az egész világnak voipon kellene csücsülnie, ideális esetben kínai készülékekkel és open source alapokon, vagy legalábbis minimális licensz díjjal (mert ugye az Avaya megoldása például nem 5 fillér, Cisco-ról ne is beszéljünk). Support ide vagy oda, persze multiknál kell a support de amikor a voip vonalat vezetékesen végződtetik és úgy megy tovább a hívás az anyavállalatba, az kb. a nonszensz kategória
Szóval "valahogy" sehol sem látom úgy dúlni ezt a voip dolgot, ahogy mennie kellene és amekkora potenciál van benne. De torrentre van sávszél..
Nagyjából politika és/vagy hozzánemértés lenne a két tippem.
-
Khaal
őstag
Ha jól értelmeztem lényegében van egy fő cég akinél beregisztrálva bárki lehet virtuális szolgáltató és olyan árakat szab meg az ügyfeleinek amilyet csak akar. Viszont itt Mo-n ha nem tévedek az így szerzett pénz után bizony le kell adózni, valamint nem vagyok biztos benne hogy magánszemély egyáltalán értékesíthet-e telekommunikációs szolgáltatást.
Elvileg ez a fő szolgáltató oldala: [http://www.bestvoipreselling.com/] Itt 2.8 centet ír magyarországi mobil irányba, amelyik ilyen virtuális szolgáltató ennél olcsóbban adja, annak ráfizetéses ez az irány, csak gondolom másik országokba irányuló hívásokon van annyi profitjuk, hogy ezt benyeljék.
Ha jó a logikám, akkor Misi1979 -nek igaza lehet, mert ha megnő a Magyarországra irányuló hívások száma, akkor nő a "cég" vesztesége is, tehát kénytelen lesz árat emelni hogy minimalizálja az árrést.
Persze semmi sem tart vissza hogy válasz egy másik ilyen "szolgáltatót" akinél még tart a beetetési időszak.
-
azbest
félisten
Rengeteg hasonló voip "szolgáltató" van. Ha megnézzük a weblapjukat, akkor látni, hogy ugyanannak a sablonnak a testreszabásával készülnek... sőt még a programokban is sokszor csak a logó más.
(pl: freevoipdeal, smartvoip, sms discount, dialnow, eaqsy voip és ezernyi társa). Ugyanannak a szolgáltatónak a viszonteladói, valsz nincs is mögöttük önálló cég, hanem ugyanazt a hálózatot használja mindegyik. Ettől persze nem rosszak, de mindre jellemző hogy a kezdeti nagyon akciós ár után emelnek... de naponta születik újabb brand ami mögött ugyanaz a szolgáltató áll csábító árazással.[ Szerkesztve ]
-
Blindmouse
senior tag
Szerintem kár volt ennyire kukacoskodni a telefonok számával. Egyrészt aki nem elérhető, az olyan mintha nem is lenne. Másrészt mi lesz ha véletlen a nagy gazdasági csodában nekiáll növekedni a cég? Vagy telefonkonferencia lesz több emberrel? Simán mindenkinek kapnia kellett volna telefont.
3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace
-
Stanlee
őstag
Akit érdekel a dellmont/betamax értékesítői hálózatának árai, az itt megtalálja: http://backsla.sh/betamax . Attól függően, ki hová akar telefonálni, az itt biztos megtalálja a lehető legolcsóbb szolgáltatót. Ami érdekes, az, hogy sokan írnak bankkártyás visszaélésekről.
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz Victoryus #50 üzenetére
Van egy-két teló, amit nem szeret. S2-n például állandóan beragad és pár óra alatt leszívja az akksit. Blade-en eddig tökéletesen ment, mostanság viszont nem csöng ki, de még mindig ez a legjobb. Egyszer kipróbáltam pár alternatívát, de mindegyik borzalmasan rossz a Viberhez képest. A Kakaotalk még ma is kísért... komolyan egy rémálom az a program.
-
Avicularia
veterán
válasz Victoryus #50 üzenetére
Viberrel az a baj, hogy sokszor az android kilövi és nem csörög ki a másik oldalon meg az üzenet sem megy át. A másik fél csak akkor észleli, hogy hívták vagy kapott üzenetet, ha elinditja a vibert. Viszont nálad úgy látszik, hogy megkapta az üzenetet és ki is csörög mikor hívást indítasz.
-
válasz Avicularia #49 üzenetére
Fura ez a Viber. Sokan mondják, hogy jó, nálunk nem vált be. Xperia Ray+Blade+Samsung Note nem a kedvence ezek szerint. A hangminőséget sajnos nem lehet benne állítani. Viszont amiről a cikk szól, lehet hogy próbára érdemes.
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
Avicularia
veterán
válasz Victoryus #47 üzenetére
Vibert is használok. Eddig egy htc one x-en használtam, de már elég régen szervizben van a htc és ideiglenesen egy samsung galaxy gio-val helyettesítem. JB update előtt jó volt a htc-n a viber hangminősége, viszont update után nagyon leromlott, mindenki panaszkodott, hogy alig hall, rossz a hangminőség.
Most hogy a gio-t használom,mindenki kérdezte hogy mi történt mert sokkal jobban hallanak.
A fenti dellmont programoknak van pc-s meg androidos kliense is, és ha jól tudom egymást ingyen lehet hívni mint skype-ban vagy viberben.[ Szerkesztve ]
-
válasz Victoryus #47 üzenetére
A Viberrel nekem nincs gondom, minősége jobb mint a hívásnak, viszont nagy a késleltetése.
PC kliensekből tényleg kicsi a kínálat
[ Szerkesztve ]
Poco X7 Pro bemutató: https://logout.hu/bejegyzes/poco_x7_pro_bemutato_video.html ,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
Ez a téma engem is érdekel. Skype-ot sokat használtam, de most már 68 ft a mobil hívás. Vezetékes még tűrhető áron van. Az androidos Skype kliens viszont pocsék... legalábbis Zte Bladen.
A Viber is egy jó elgondolás, de pocsék a hangminősége, kb. mint a 48kb/s mp3, és nincs pc-s kliens ha jól tudom.
Tényleg jó lenne egy olyan program, aminek van pc-s, meg androidos kliense is, és olcsó.<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
Ismerem az alföldi szolgáltató, nekünk is van náluk előfizetésünk VoIP-ra
Poco X7 Pro bemutató: https://logout.hu/bejegyzes/poco_x7_pro_bemutato_video.html ,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
goro1000
aktív tag
most találtam egy oldalt ahol le van írva pontosan mit kell csinálni[link]
-
Osynho
addikt
válasz Avicularia #42 üzenetére
És a hangminőség rendben van?
-
Osynho
addikt
válasz Avicularia #40 üzenetére
Na, ez kezd érdekelni! Most olvasom a vélemények között, hogy magas adatforgalmú kodeket használ. Igaz ez? Mennyire eszi a mobilnetet? Nekem 100mb-os van most előfizetve, ez gyorsan elfogyna? Belassítva is használható a szolgáltatás? A hangminőség milyen?
-
Avicularia
veterán
válasz Csolaszol #39 üzenetére
A mobilevoip nevű programot használom, nálam teljesen jó mind wifin mind 3G-n. Van még ugyanez a program más színben YourDialer és a CSipSimple is. Ezek nálam mind jól működtek.
-
goro1000
aktív tag
Androidra is meglehet csinálni ezt a voipot?
-
Csolaszol
csendes tag
-
Csolaszol
csendes tag
www.Freevoipdeal.com
Kb. 3-4 Ft/perc, kapcsolási díj nélkül.
Ez külföldi.Aki magyar szolgáltatót szeretne:
Az én VoIP routeremben be lehet állítani egyszerre több szolgáltatót is.
Be regisztráltok egy magyar szolgáltatóhoz, kértek egy magyar telefonszámot. (Pl.: Ephone-nál havi 100 Ft-ért.)
A magyar telefonszámon el tudnak érni titeket.
Regisztráltok a freevoipdeal.com-ra, és erről hívtok mindenkit.
Be lehet állítani, hogy milyen hívószámot jelezzen ki, itt beállítjátok a magyar számot, és akit hívtok, nem fogja tudni, hogy Ephone-on keresztül vagy Freevoipdeal-en keresztül hívjátok fel.(A magyar telefonszámos részt még nem intéztem el otthon, de nem látom technikai akadályát.)
-
Kasya
nagyúr
válasz Armagedown #28 üzenetére
De jo lenne ilyen arakat latni nyugaton is a Tele2 es Lebara butitasok helyett.
[ Szerkesztve ]
-
..:Fájtör:..
csendes tag
Elnézést a szerzőtől, tényleg nem Misi1979 írta a cikket! Benéztem, előző hozzászólásom első felét visszaszívtam!
-
Avicularia
veterán
Ehh közben látom, hogy rosszul írtam a nevüket, javítom freevoipdeal, mielőtt valaki beleköt
-
Zirowe
nagyúr
Komoly, amit egyesek írnak/képzelnek.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
MarQs
senior tag
Korábban motoszkált már a tekervényeim között egy hasonló megoldás - jó volt olvasni egy élő megvalósításról...
[ Szerkesztve ]
"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"
-
Armagedown
őstag
Kész rablás amennyibe kerül tőletek a telefonhívás , innen Romániából az Rds (Digi) hálózatból ilyen percdíjakkal lehet telefonálni.
Szvsz nem sokkal drágább mint a voip[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Misi1979
őstag
Tudom, hogy nincs ingyenebéd. Azt is, hogy nagyon kicsi befolyásom van arra, hogy ne legyen fent pl. ez a szolgáltató az Indexen, ami az ingyenebéd végét jelentené. Mert valaki felfigyel erre a bejegyzésre és úgy dönt, csinál egy jó kis voip-körképes cikket.
Nem azt írtam, hogy zavar, hanem azt, hogy zavarna, ha megszűnne a lehetőség. Bakker olyan nehéz értelmezni, amit írtam? Direkt nem írtam ki az oldalt, privátban megadtam eddig mindenkinek vagy írtam nekik, hogy már be lett írva a topikba a cím.
-
Vincent_
aktív tag
Szerintem naivitás azt gondolni, hogy ha nem emelnek díjat, az a Te érdemed (merthogy nem adod tovább a szupertitkos cégnevet), emellett pedig az áremelés elodázása sem a Te érdemed/eredményed lesz (mert hogy "tartod a szád"), bármennyire is szeretnénk ezt látni/érezni.
Ha meg zavar, hogy más utánajár a teljes mellszélességgel reklámozott "tutiszuperjó-detitkos" csomagodnak, akkor tényleg el kellene legközelebb gondolkozz, hogy mi a célod egy ilyen commenttel (az e-pénisz növelés mellett).
Első hirdetésem: https://hardverapro.hu/apro/vadiuj_magyar_kiosztasu_dell_noti-billentyuzet_d62/hsz_1-200.html
-
Kasya
nagyúr
Ertem es tiszteletben tartom a velemenyed. Nekem az jott le a fenti hsz-bol, hogy 2 szemelynek elkuldted es annyi. Azonban lassuk be, egy egy nyilvanos oldal, raadasul "szakmai blog". Valahol elvarhatja az olvaso, hogy konkretumokrol beszeljunk, ha nem "illegalis". Ugyanakkor sajat dolgod, hogy mit adsz ki es mit nem, es ez igy van rendjen
-
Korrektor
Az a probléma, hogy a mobil esetében igazából kétszer kell fizetni, csak ez nem látszik a számlákban. A trükk a végződtetési díj, vagyis amit a fogadó mobilhálózat kiszámláz a másik szolgálatónak azért, hogy beengedte a hívást. Ezt nem lehet hívásoldalról versennyel letörni, mert akivel te szerződésben vagy, az csak kezdeményezi a hívást (de a vonalas ezért lehet akár ingyen is).
Szerintem a központ sem olcsóbb, ha szükséged van arra, hogy legyen több bejövő hívásra lehetőség.
-
Misi1979
őstag
Naívság azt várni, hogy 3 kvázi trösztbe tömörült szolgáltató több, mint 10 millió előfizetővel befolyásolható párszáz, párezer olcsó voip-használó által úgy, hogy csökkentsék az áraikat.
Hopp! Vagyis befolyásolható. Egyszercsak en bloc letiltják majd a mobilnetes voip-használatot.
A realitás inkább az, hogy a voip-szolgáltató fog árat emelni, ha sokan használják adott országból. Gondolhatod, hogy 0.01euró per perc az majdhogynem ráfizetéses, de legalábbis önköltségi ár nekik. De ne legyen igazam.
Kasya: szándékomban állt az érdeklődőknek privátban elküldeni a linket. Nem ok nélkül írtam be ide azt, amit.. szerettem volna a ph közösségével megosztani ezt a lehetőséget, legalábbis azokkal, akik nem ismerik, nem a nagy nyilvánossággal, akik csak olvasgatnak, idetévednek.
[ Szerkesztve ]
-
g0dl
addikt
-
Kasya
nagyúr
Misi1979:
Ilyentol tudok hulyet kapni, nem csak az interneten, de az eletben is.
Ha valamit nem akarsz mas orrara kotni nyilvanosan, nem is kell celozgatni ra. Egyszeruen csendben maradni es orulni, hogy neked van egy jo lehetoseged. Az ember a kivancsi-, anyagias termeszetenel fogva raharap az ilyen kijelentesekre.Avicularia: koszonom!
UI:- regebben en is kerestem Skype alternativakat. Egyszeruen a bizalom hianyzott eddig, amiert nem probaltam ki ezen cegek szolgaltatasat.
[ Szerkesztve ]
-
goro1000
aktív tag
Most akkor melyik a legolcsóbb iptelefon?
-
Misi1979
őstag
válasz ..:Fájtör:.. #17 üzenetére
1: nem írtam cikket.
2: nem tartottam volna titokban, viszont nem írtam volna ki nyilvánosan, max ha valaki privátot ír.
3: írtam egy tippet, ami, mint gondoltam, teljesen nyilvánvaló, ha az ember logikusan belegondol, viszont: nem kötelező betartani. Egy lehetőség csupán. Ha te teljesen jogkövető akarsz lenni, hajrá. Biztos vagyok benne, hogy mindenki így gondolkodik, mint Te.
-
Avicularia
veterán
Sőt osztrák mobil mostanában csökkent 0.2 eurócentről 0.1-re. Viszont január elsejétől minden callback hívásra rájön 0.039 eurócent kapcsolási díj. Előtte csak akkor volt ilyen ,ha a hívott fél nem vette fel vagy kinyomta a hívást.
15.-re
Még ha árat is emelnek akkor is sokkal olcsóbb mint a sima gsm hívás. Itt svédben pld minden híváson van kapcsolási díj ami 0.69-0.99 sek (24-35ft)között van. Nem is használom a mobilomat rendes gsm hívásra.[ Szerkesztve ]
-
Misi1979
őstag
válasz Avicularia #12 üzenetére
Nem hiszem, hanem tudom.
A dellmont sem hülye.. és nem 100 ember olvassa a cikkeket, itt kb lesz 100hsz, 1 hónap alatt kb 5000 olvasó és ez persze növekedni fog idővel, ahogy a gugli is indexel.
Figyelik a statisztikákat, amint elér a felhasználószám egy kritikus számot, emelnek.
Sok kezdő voip-reseller csinálja a beetető-időszakos alacsony percdíjas dolgot, ennél viszont nincs így, cserébe tényleg figyelik a felhasználószámot. Nem egy szolgáltatónál voltam már, ugyanígy jártam pl legutóbb, megjelent egy cikk egy közepes forgalmú IT oldalon a voipról, ahol megemlítették, mint olcsó telefonálási lehetőséget, 1 hét múlva árat emeltek.
Nem irigy vagyok, simán megírtam volna privátban..
Amúgy annyi trükk még van az adott szolgáltatónál, hogy érdemes nem magyar lakcímet megadni, az adóvonzat miatt
[ Szerkesztve ]
-
tomatos
aktív tag
Én is ezt használom, otthon Wifiről Tényleg ennyi az ára! Egy apró dolog: perc alapú számlázás van, minden megkezdett perc 1 cent, ha letelik az ingyenes 120 nap a vezetékes is 1 cent lesz! Plusz én a kínába dolgozó kollégámat ingyen hívom
[ Szerkesztve ]
Ha nem írnék vissza 24órán belül adatok közt megtalálod a számom! Viberen üzenetekre is válaszolok! Email címemet használhatod Hangoutsnál!
-
Misi1979
őstag
-
oacle
csendes tag
-
Avicularia
veterán
Hogy ne legyen már akkora titok, pld freevoipdial amit én használok. Főként svéd ezenkívül magyar és osztrák számokat hívok róla. Feltöltés után 120 napig ingyenes a vezetékes számok hívása, utána 1 eurócent.
Svéd mobilt 0.5 eurócentért, magyar és osztrák mobilt 1 eurócentért hívok. -
Misi1979
őstag
Nem feltétlenül. Szerintem a 0.01 eurós hívásdíj az üzemeltető cégnek vagy nullszaldós, vagy ráfizetéses. Ha megnövekszik a forgalom, mindkét esetben díjat emelnek. Mindkettőtöknek elküldöm az elérhetőséget.
Rátok bízom a dolgot, de ti érdeketek is, hogy ne terjesszétek. Komolyan írom - egy régebbi voip szolgáltatónál már jártam úgy, hogy x embernek elmondtam és 1 hónapon belül 0.01 helyett 0.15 lett a percdíj.
-
Misi1979
őstag
Hm, én voip-pal percenként 0.01 euróért hívok bármilyen mobilszámot, vezetékeset meg ingyen. Otthonról vagy cégtől.
Mobilomra (iphone) is be van állítva a szolgáltatás, azóta a havi 5-6 euró a mobilhívásaim díja.. Ez régen ennek sokszorosa volt. Hátrány: 3G/wifi kell hozzá, előbbin van néha egy fél mp-es lag.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- Futás, futópályák
- Háború Izraelben
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- Asus ROG Phone 7 Ultimate + tartozékok
- FRISS LISTA!!!! SPÓRÓLJ SZÁZEZREKET! Új és bontatlan gamer laptopok! Legion ROG strix Omen Predator
- Laptop billentyűzetek
- HP ZBook 15 G6 i7 9850H(9.Gen)--6 mag, 12 szál--32GB RAM--512GB SSD--NVIDIA Quadro T2000
- AMD Ryzen 5 5600 sAM4 OEM processzor Cikkszám: 100-000000927
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest