Új hozzászólás Aktív témák
-
jopeter
csendes tag
válasz deadwing #720 üzenetére
A régiek is jók tudnak lenni, ha felújítjuk-gondozzuk őket. Igazából át kell kondizni, ami munka és pénz sajnos, de nagyon régi kazikkal sokszor jobban megbirkóznak, mint következő utódjaik.
Mivel a legfiatalabb is régi és 20 éves minimum...nehéz ajánlani, de találni még nehezebb viszont állják a sarat, adják a minőséget még.
Ha a tbc verziósokhoz ragaszkodsz, akkor a philips vr1000...1600...bár én a philips színvilágával nem vagyok elégedett.Kevés-fakó.
A jvc hr-s7600-tól tbc-s felfelé....stb, stúdióból az srs-388...ők már kódolt kazikat is viszik.
A jvc "best picture" vagy digipure" címkései elég jó képeket produkálnak, de ők kommersz mechanikák, finoman kell bánni velük, nem sziklák, mint egy öreg sanyoé.
A panákkal a cvc miatt én elégedetlen voltam bár szín és kontraszt rendben.
A tbc nélküliek esetén a 6-7 fejes régi 1990--1996-os szériák elég jók szintén a régi kazikhoz és őket egy tbc-s hdd-dvd-vel kombinálva lehet digizésre használni.
Még a cvc nélküli panák is jók egy tbc-s hdd-dvd-vel párosítva.Vételnél kérj tesztvideót lejátszásról, képpel tekerésről, ahol az a lényeg, hogy a zajcsíkok tartósan maradjanak egy helyen, ne szaladjanak, merevítés meg atom stabil, kérj pár fotót belülről-állapotfelmérésül, hiszen tükrös görgő 2 csíkkal vagy púpos kondik elhasználtságot mutatnak, a fejen a ráégett kosz se biztató, de levakarható.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, de toldja meg bárki, ha kimaradt valami -
jopeter
csendes tag
Szívesen!
Én ezt tapasztaltam bár valóban a vhs kisebb felbontás, de úgy emlékszem erősebb a jelkimenet s-vhs porton, színek stabilabbak vacak kazinál is.
A kommersz panasonic videomagnók 1996-2000 év körüli verzió jobbak képben náluk( élénk szín, élek is jók, nincs fátyol ), kivéve a fix "cvc" verziósok, ha kikapcsolható az még jó.Ha on-ban van, akkor tesz egy fátylat a képre. Elvileg ez egy képkorrekció, mely a fej és szalag kopottságából állítja be "jól" a képet számunkra..., eddig a gagyi panától a csúcsig egyiknek sem volt szép ettől képe...vélem.
Utána a jvc magnók, a "best picture" funkciójával lenyomja.Ha meg tbc is lesz benne már korrektor is jó felvétel esetén elhagyható...talán szerintem.Ezek mega ritkák, de látni 20-40e közt....itt is hirdetnek 100-ért, de az nevetséges.A neten most van kínálat rendesen tbc hdd-dvd rögzítőkkel. 8-20e közt vannak.Én 12-ért szereztem pioneert távval, szinte új, hibátlanul rögzít hdd-re, kiír dvd-re menüvel akár, amit lehet fabrikálni.Egyetlen hátrány a dvd lemez méret ( 4,7GB ) bár ott is van felezés felvételnél ( LP )..stb.Ha ügyes az ember, akkor rögzít legjobb minőségben a 160gb-os hdd-re vagy nagyobbra-kisebbre, kikapja utána a készülékből, pc-re köti és megszerkeszti arról-ez még kísérlet lesz...egyszer, mert ezzel még nem játszottam annyit.
A táv az elengedhetetlen a beállítások miatt! A panasonic is csinált tbc-s rögzítőt.Mondjuk ez a jó, hogy "hulladékok", mert így olcsón eladják sokak csak nagyon nagyon szemfülesnek kell lenni
-
jopeter
csendes tag
-
jopeter
csendes tag
Szia!
Lehet mezei vhs-c kamera is, ha a hdd-dvd rögzítőd tbc-s, sokuk az csak nem mindegyik bemenetén és a leírás-specifikációjuk sem mindig tartalmazza-jelti neked, de neten megtalálható pontosan az e vagy nem ( pioneer-panasonic )
Ha pokoli szerencséd van és tudsz szerezni ilyet vagy hasonló korrektort, akkor jelentősen sokat csiszolhatsz a minőségen:
https://a.allegroimg.com/original/033eb8/141d58b94fd99bee77921b7ba81b/Mixer-audio-video-HAMA-AV-PROCESSOR-128
Tehát színek, kontraszt, hangerő...stb..A jvc...sony...is csinált rackas hasonlókat svhs ki/bemenetekkel.
Ha nincs, akkor utólag számítógépen is megoldható bár a digitális anyag korrigálása nem olyan szép, mint az analóg.
Üdv. -
jopeter
csendes tag
Kérdéséből ismeretei kiderültek, hozzáállása pedig válaszaiból, amely az empátiát lefejezte
Láthattad, hogy rugalmasan álltam hozzá, de ha lényeges dolgokat nem árul el, ami semmi személyes ( kazetta típusa ), akkor "jó napot" kívántam.
Könyörögni-erőszakoskodni csak nem kellene, hogy valakinek segítsünk empátia ide vagy oda....esetleg életveszély esetén.
Köszi a kívánságokat és viszont bár még kicsit kora szerintem -
jopeter
csendes tag
válasz NandorHUN #706 üzenetére
Nem tudom, miért puffogsz, amikor azon sorok nem neked íródtak.
Az meg véletlen sem látod-gondolod, hogy írtam a sorokat, amikor előbb megjelent válaszod, aminek tartalmát nem tudhattam...
#695 írásod-kérdésekkel, tehát csak vízió volt
Azt te csak hiszed, hogy nem olcsó cuccok vannak sokaknál...hidd és legyél boldog e tudattal
Nem kell agresszíven venni semmit itt, de nem volt szimpatikus hozzáállásod, inkább ellenszenves, ezért sok szerencsét -
jopeter
csendes tag
válasz NandorHUN #704 üzenetére
Utólag írtad, ez kicsit különbség szerintem, de nekem teljesen mindegy...magadat hátráltattad ezzel.
Olvasd vissza kérlek a #695-ös írásod, hogy mi lett volna neked elég válaszokból...
A 15e-es találatod, mint legolcsóbb...félek, hogy drága lesz a 2 kazetta digizése, ha így keresel vagy a google nem a barátod, azért sok sikert. -
jopeter
csendes tag
válasz NandorHUN #701 üzenetére
Semmi használhatót nem válaszoltál, nem értem, mit vártál...a kazetta féléje azért lényeg, mert van kinek csak vhs, vhs-c a profilja, kinek a beta...stb.A mennyiség meg egyéntől függ, vállalja e, mert 200db is lehet akár.
Szerintem köszönéssel lehet nem éri be az illető ismeretlennek, de sok szerencsét -
jopeter
csendes tag
Mint írtam vehet egy hdd+dvd írós készüléket ( 10-15e ), melyben tbc is van + videomagnót, amilyen kell, azon play-rec-write dvd lemezre és kész egészen elfogadhatóan...egyszerű és nem komplikáltabb, mint beírni a googleba: "digitalizálás kazetta" . Azt se tudja, mennyi, milyen kazettái vannak-el sem árulja, de azt se írni, köszi vagy valami...megoldja, ahogyan akarja részemről...
Nem véletlen írtam, amit írtam és tudom a csíziót e téren, de aki nem figyel, annak felesleges magyarázni
Azt hiszem nem véletlen utolsó megjegyzésed -
jopeter
csendes tag
válasz deadwing #694 üzenetére
A 960-ban a cvc kikapcsolhatatlan és így egy fakós-fátylas képet ad, továbbá néha a bemenő videojel képének éle duplikált nagyon picit és halványan.Másrészt ócska a mechanikája ( nem a G már ), kommersz-törékeny műanyagos.Jobbára a jobb oldali műanyag kifeszítő kar fogaskerék első foga letörik a fém fogasléc miatt.
Az fs200-on a színek élénkebbek is lehetnek, zajszűréssel normál szín, de pár százalékos élességromlás, viszont kora miatt felújítandó állapotban mechanikusan-elektronikusan mind kivétel nélkül. -
jopeter
csendes tag
válasz NandorHUN #695 üzenetére
A kisebből van pár féle..., de mind digitalizálható, ha van hozzá lejátszó meg pár eszköz.A tokjára ráírják ( vhs, vhs-c, video8...stb).
-tárolásuktól függ, meddig maradnak jók és milyen minőségűek..20 évesek még "fiatalok" és a rátermettek a koszos szalagot is tudják digizni, de az komoly munka, mert másodpercről másodpercre megy a játék.
-nem mindegy, mert számít a lejátszó állapota-karbantartottsága, féléje-felszereltsége és a közbekötött technika, amely javítja az anyagot + a rögzítő technika
Jó, ha valamelyest stúdió technikát-szintet használnak ( svhs, rgb kimeneteket )és nem egy kommersz rca-as videolejátszót tbc nélkül pc-re kötve.Vannak képjavító analóg korrektorok, melyek a színeket-fényeket...stb hozzák helyre na meg a hangot is növeli-tisztítja meglepő eredményűre.
Utána még pc-én is lehet okoskodni kicsit akár a végeredményen, de sok helyen csak egy kommersz magnó meg egy szerencsés esetben tbc-vel ellátott hdd-dvd íróval megpatkolják neked komoly ezresekért...mesét meg mondanak szuper gépeikről és hogy sajnos csak ennyi volt kihozható belőle, hiszen te a műhelybe nem léphetsz be.
Jobbára a hobbisták verik ezeket a "szakember szolgáltatókat" huszárosan, náluk érdemes szimatolni.
Kezdetnek mérd fel, milyen kazettáid vannak, milyen félék és a tartalom hossza, ha emlékszel vagy ráírva.
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kriptovaluták és az adózás
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla