Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
Ferdítésnek nevezed a másikat, de szerintem a tiédben is van némi ferdítés. Vagy túllihegés? Találkoztál olyan nővel, akivel udvarias voltál és nem köszönte meg? Abból még nem kellene általánosítani.
Engem sokkal jobban zavar, amikor a fórumozók nagybetűvel írják az én, te, ő stb. személyes névmásokat, ami a magyar nyelvben kisbetű. Mint a férfi és nő szavak is. Aki látott már belülről könyveket, regényeket, ilyesmivel persze tisztában van. Másoknak magyarázni kell.
Ez is egyfajta udvariatlanság, a magyar nyelvvel szemben.
Levelezésnél, a tiszteletadás jeleként használatos a nagybetűs megszólítás: Te, Ő, Hölgyem, Uram stb.
Mivel a fórumozás is egyfajta levelezés a fórumozók között, elvileg nincs akadálya, hogy másik fórumozót Te megszólítással tiszteljük meg. Csak nem nagyon szokás. Lehet, de nem szükséges.
-
gabber01
addikt
Ja hát ugye a nagy egyenjogúsággal együtt járna az is, hogy bizonyos előnyökről, kiváltságokról le kellene mondani, de az már ugyebár nem tetszik, az elvárások azért csak megmaradnak... (hozzáteszem, már elég régóta nem nagyon van negatív diszkrimináció, sokkal inkább az ellentéte, tőlünk nyugatabbra meg aztán pláne!)
-
Ugy inditod, mintha vitatkoznal velem, de nem latom, hogy hol nem ertunk egyet. Talan ott, hogy szerinted eloszor kellene 'elvenni' a nok 'elojogait', es utana gondolkozhatnank a diszkriminaciorol -- szerintem meg nem. (A sved, nemet, angol helyzettel en is elegge kepben vagyok.) Ezt a 'magyarozast' meg utalom, kb. az egyetlen tenyleg jellemzo 'magyaros' szokas a magyarok szidasa.
A babafurdetes-dolog tenyleg vicces, Magyarorszag szinte az egyetlen hely, ahol az elso 1-2 hetben is furdetik a babat, pedig az mindenkinek jo, csak a babanak nem

Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! GB B450 AORUS Elite R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD NITRO+ RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958, 100% Akksi
- HP ProDesk 600 G4 i5-8100 8GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi