Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• nyisziati

veterán

válasz hcl #714 üzenetére

Figyelj, nem tudom, miért nem érted, hogy nem arról van szó, hogy a Linux szar, meg "nem ismerünk mást". Egyszerűen rengeteg minden nincs rá, ami egy júzernek fontos (nekem pl. a nyomtatóm TÖKÉLETES működése és TELJES kihasználása órákig tartó guglizás, kínlódás nélkül, finomgörgetés az egérgomb lenyomásával, pár játék stb.)

Legális XP-t egyébként utoljára 10 éve vettem, azóta nem is kellett más (úgy tudom azóta is tartják a 25 ezres árat egyébként). Mellé Open Office-t használok (nem túl nagy örömmel, mert az se 100%-ig kompatibilis a Worddel).

A baj azzal van, amit írtál: " Miért fizess olyanért, ami helyett van, ami ugyanazt tudja? "

NEM TUDJA UGYANAZT. Pláne, ha nemcsak böngészni akarsz. De már egy sima böngészőben is, hogy futtathasd a kedvenc flash-es játékod, négy sor kell a terminálban (Fedora). Ja és a stock böngészőben (Konqueror) MÉG EKKOR SEM MEGY, installálni kell a Mozillát. Ezt (és az ehhez hasonlókat) nem nyeli be a júzerek ~90%-a (én sem).

MP3-MP4 lejátszás 2014-ben? Ja, ez nincs benne a live lemezben, keress liberális repót a disztródhoz, és rakd fel Synapticból. Egy win felhasználónak ez kínai - és valljuk be őszintén jóval macerásabb, mint egy codec pack next-next-finish felrakása.

És mellesleg elgondolkodhatsz azon, hogy míg büszke vagy a Linux teljes ingyenességére, addig a "liberális repó" lényegében azt jelenti, hogy nem fizetnek licencdíjat a formátum "open source" használatáért (vagy egyszerűen nem kötöttek szerződést a jogtulajdonossal), ezért rakhatod ezt fel ingyenesen a gépedre (kvázi intézményesített kalózkodást támogatsz).

Új hozzászólás Aktív témák