Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz hcl #162 üzenetére

Használtam anno is Linuxot, meg ugye az Android is hasonló alapokon nyugszik, nekem más könyvtárakba is kellett mászkálnom (igaz nem csak netezésre meg levelezésre használtam. Voltak extra igényeim, és azokra vagy volt megoldás vagy nem.

Értem én, hogy azoknak akiknek olyan gyenge gépük van, nyilván nincs Logitech G15 billentyűzetük, meg X-FI videókártyájuk, illetve Avermedia H727-es TV kártyájuk. Nekem viszont vannak ilyen HW-eim is és pont emiatt is esik ki a Linux. Meg mert számomra PC-n felesleges. Táblán, és okostelefonon nem WP-t használok hanem Androidot. A routereimen is GPL-es szoftver fut.

Amiket felhoztál gépeket... vannak akik tojáskeltető kategóriának minősítik. Racionálisan nézve, azok a régi gépek, többet fogyasztanak, mint az űrtechnikás régebbi gépem. Nem veszik vissza az órajelet használaton kívül, fixen konstans értéken pörgetik a CPU-t a ventilátorokat, meg mindent ami bennük van... nem lehet őket alvómódba küldeni, de még hibernálni sem, a maximum a készenléti mód ami kb annyi, hogy a képernyőt kikapcsolja. Szóval éves szinten egy Windows árát pluszban kifizeti simán a használója csak éppen nem a Microsoftnak hanem az áramszolgáltatónak.

Pont ezen mosolyogtam a szomszédom legöregebb gépe esetében is :)

(#163) Bici:

"És akkor ez így jó, nem is érdemes alternatívát keresni, javasolni?"

Az adott ember személyiségétől és korától függ. Ha fiatal vélhetően játszik. Ha régi a gépe akkor DX 9.0c-s játékokkal, illetve XP-nél eleve csak azzal. COD2 régi gépen is szépen elfut, ellenben Linuxra nem igen van portolva.

"Félreértetted. Azokról beszéltem, akik Windows-on sem telepítettek semmit. Fájlokat lementeni és utána megtalálni meg pont ugyanolyan egyszerű linux alatt is, mint Windows alatt."

0-ról indítani van értelme, ez evidens.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés