- New Game Blitz - 2025
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arcképgyáros
Köszi a cikket, jó volt olvasni!
-
TigerCat
nagyúr
válasz marositech #32 üzenetére
Fene tudja...
Én meg éppen ma csodálkoztam rá, hogy mennyire nincs bajom az El Capitannal. Két hete még csak újra sem indítottam, pedig egy időben naponta kellett. Kíváncsi vagyok, meddig marad így.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
-
TigerCat
nagyúr
válasz marositech #28 üzenetére
Rá gondoltál?
Hatalmas figura!
:-)♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
törölt tag
Szerintem nem sértő mód fogalmaztam, de ha számodra úgy jött át, akkor elnézést!
Viszont azt továbbra is tartom, hogy a számítógép használata az nem "alap" dolog. Igen is érdemes utánaolvasni, tanulni, mert a legtöbb ember oda klikkel ahová mutatják, de ha az ikon már más helyen van, megáll a tudomány. Nyilván akit nem érdekel, "csak menjen", az továbbra se fogja átlátni. (Most eszembe jutott gyerekkori barátom anyja, aki autószervizbe vitte a az autót, mert állandóan túlmelegedett, ott meg csak nagyokat néztek, mikor porzott a kiegyenlítőtartály. Szóval jó jó, nem kell mindenkinek autószerelőnek lenni, de azért alap dolgokkal legyen már tisztában az ember.)
Egyébként meg lelje örömét benne a nejed, a család, ha nincs fejfájás, és feleslegesen elvert idő, az tényleg ajándék.
-
TigerCat
nagyúr
Töröld le a nyomtatót és add hozzá újra. Ha támogatott, ezek után meg kell jelennie a képolvasóban. Itt is van olyan multifunkciós nyomtatónk, amelynek nem megy a szkenner része, mert 1000 éves cucc. Ez van sajnos...
-
marositech
senior tag
válasz #73173120 #27 üzenetére
Ez most annyira utólagosan okos kapitányosdi volt, hogy na...
És akkor most neked elmagyarázzam, hogy Win3.1 óta dolgozom, de sajnos a családomra 0,1 perc idő jut. Hirtelen váltottunk, megléptük, nem én használom, csak a családom/párom az almát.
Ezzel szinte 0-ra csökkent a "nézdmánmegfijamagépemvalamivírusbekaptam" esetek száma.
Ebből annyi a konklúzió, alma rendszer idiótabiztos, az ablaké is csak +1000 lvl szintű usereknél.
Azt, hogy ki hogyan nyírja ki a gépét, ehhez biólógiai ismeretek kell, én meg csak egy infós vagyok.TigerCat: Aza gond, hogy Yosi alatt tudtam scannelni, de El Captain alatt valahogy nem jön össze.
Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)
-
törölt tag
válasz marositech #19 üzenetére
Ablak->Alma váltás helyett, nem lett volna érdemesebb egy Ablakos kézikönyvet szerezni, és elmélyíteni a tudást? mert így kb. az jön át, mintha beülne egy opelba, falnak hajt, és aztán az autót okolva átszáll egy mercibe.
Ne értsd félre. Elhiszem, hogy nem szándékosan teszi. Csak úgy még is. Olyan nehezen értem ezt meg, hogy ha a nyugdíjas anyám elboldogul a win 8.1-el, pedig sose képezte magát, akkor egy fele annyi idős ember, aki valószínűleg sokkal többet használt számítógépet az élete során, hogy képes elrontani az övét?
-
merkucyo
aktív tag
Én kb. 3 éve váltottam Mac-re, pedig jól tudtam használni a Windowst, azon belül is a Win7-et.
Már előtte is tetszettek a Mac gépek és az egész rendszer, de mivel folyamatosan erősödött a számomra teljesen unszipmatikus Win8 terjedése akkor megléptem a váltást.Ma Parallels-el szinkronban használok egy Win7 klienst is és így gyakorlatilag mindkét réndszernek csak az előnyét élvezem egy relatíve kicsi, de erős gépben.
Vágjátok ki az erdő leghatalmasabb fáját ezzel a kis heringgel !!
-
TigerCat
nagyúr
Amelyiken te.
Ezalatt azt értem, hogy legtöbb felhasználó összerakat magának egy gépet és arra a gépre telepítik (akár az eladó cég is megteheti) az operációs rendszert. Ezzel szemben az Apple gépeket szoftverrel együtt kapod és ugyanazon gyártó készíti mindkettőt, szemben a másikkal, ahol ez általában nem így van. Vagyis és még nem találkoztam olyan Windows-os géppel amely mindent tartalmazott és a Microsoft terméke lett volna. Bár már lehet kapni valami táblásított eszközt, amit a Microsoft gyárt, szóval ez nem minden esetben igaz, valóban, de azt gondolom, megállja a helyét.♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
cami][us
senior tag
A Windows-os rendszerek ritkán érkeznek komplett összeállításban, jellemzően külön vesszük a hardvert és külön a szoftvert.
Melyik bolygón élsz?
-
TigerCat
nagyúr
válasz marositech #19 üzenetére
Multis nyomtatót hozzáadod a nyomtatók között, ha ez kész, elindítod a Képletöltő alkalmazást, ahol megjelenik a nyomtató, mint szkenner.
A * karakter magyar kiosztással ALT+SHIFT+,
-
marositech
senior tag
Jó a cikked!
A párom nemrég váltott át ablakról almára. (őstehetsége van kinyírni az ablak rendszerét)
Neki is az office volt a legnagyobb problémája (ezzel kellene dolgozni) 2011-es office alatt sokat szívtunk.
Jött a 2016-os, na az jó volt, de működni nem akar, durván bugos volt az első hivatalos kiadása...
Aza rossz, hogy ahogy szeptember környékén kijön az újabb főverzió, mindig bughalmazt kapunk amit idővel kijavítják.
Most már 2 dologra várunk, van egy multis nyomtatónk, várjuk a megváltást a scannelésre.
A másik, hogy lehet előhozni a * karaktert?Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)
-
TigerCat
nagyúr
válasz RexMaximus #17 üzenetére
Nem brutál, de legyen 4-magos és kicsit combosabb. Amit beszúrtam 15-ös retina, szerintem elég lenne, de egyrészt nem akarok ekkora gépet cipelni, másrészt b...szott sokba kerül és hiába dokkolom, csak nem hozza az asztali gép szintjét. Mac Pro szintén irdatlan drága, ráadásul jó rég volt frissítve. Ki van ez találva, na.
-
RexMaximus
senior tag
Valtasnal nekem is hianyzott a TC. Picit ma is . Kb egy ev hasznalat utan visszavaltottam pc-re de nem tartott sokaig. 13"-as Aiir meg vlsz a leghoszabb idot szolgalt gepem (2011-es). Meg mindig jo. Elso laptopom amin hasznalhato a tapipad. Pedig jo parat hasznaltam elotte. Monitorra kikotve hasznalom en is aszalnal kulso bill/trackpad komboval.
Ha brutal teljesitmenyre van szukseged lehet erdemes elgondolkodni egy hackintosh konfigon. Enyem egy Chieftec hazba van csomagolva, en azt a dizajnt is kedvelem .
-
EczkE
veterán
Nalam siman ment a valtas mivel nem munkara kell. Torrent meg VLC van OSX-re mas nem kell. Jatekre meg ott a 360.
Es baromira tetszik a rendszer meg maga a gep is. Ilyen minosegi cuccom meg nem volt. Megerte.Asszem mindenféleképpen!
-
Syl
nagyúr
válasz petipetya #12 üzenetére
Soroljam?
Sleep-ből ébredve általában nem tudott kapcsolódni a NAS-hoz
Szintén sleep-ből a rákapcsolt külső monitor nem kapcsolt be (le kellett húzni és visszadugni a monitort a laptopra).
NAS-ról nézett film elég sűrűn bekockásodott.
És tudod, nem ezek voltak a legszörnyűbb gondok. Hanem hogy amikor itt a fórumon segítséget kértem, akkor a tősgyökeres Mac-esek megmagyarázták, hogy "rosszul tartom". Vegyek új monitort, vegyek új NAS-t stb.(#11) TigerCat
Mac-re van Adobe, de mivel az irodában Win-en fut, a fontcsere problémát jelentett. Van pár tucat régi postscriptes betűtípus, amit az OSX nem eszik, nekem meg használnom kell.
[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
TigerCat
nagyúr
(#7) pulyka jocó:
Köszi szépen, örülök, hogy tetszett!(#8) petipetya:
Nincs mit, remélem hasznodra vált!(#9) Syl:
Mázlim van, hogy nem használok Adobe termékeket. Persze, ha grafikus lennék, akkor ez nem így lenne, de mivel nem az vagyok, csak néhány egyszerűbb banner, vagy weboldalon elhelyezett grafikai elem elkészítése a feladat, nagyon klasszul elvagyok a Pixelmatorral.♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
petipetya
nagyúr
Köszi a cikket.
Részemről megváltás volt anno elváltani a Winről az otthoni környezetben. Ellennék egy 13 colos Almával is, de mivel ár/érték arányban rossz, illetve nincs hozzá egyéb iEszköz, így a Linux tökéletes a mindennapokban.
"nincs rá lezsóidő"
-
pulyka jocó
senior tag
Jó írás!
-
Syl
nagyúr
Én fél év után feladtam. Pedig mocskosul szeretem az OSX-et. 1986 óta csorgattam a nyálam Macontosh-ra, de a sorozatos csalódások és az hogy nem tudtam problémamentesen beintegrálni se az itthoni (pedig akkor még megvolt az iPad és az iPhone is), se a munkakörnyezetbe, visszaváltásra kényszerített.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
TigerCat
nagyúr
(#1) Honkydoo:
Köszi!(#2) kabalthenbk:
Köszi neked is! A koca javítva..(#3) gery2123:
Igen, pontosan ez volt a célom.
Én nem rózsaszín ködfelhőn keresztül látom az alma jelet.Egyébként részemről határeset a volt váltás, majdnem feladtam. Az egeres résznél legalábbis komolyan felmerült a PC vásárlás gondolata.
Tényleg nagy fíling a Mac, életérzésben hatalmas, de céges felhasználásra, termelésre messze nem olyan tökéletes. Kivéve, ha zenész vagy. Akkor ideális eszköz...
[ Szerkesztve ]
-
gery2123
őstag
Tetszett a cikk, jó volt olvasni, hogy egyaránt a pozitív és negatív vélemény is jelen van.
És igen drága, de egy minőségi ultrabook is kerül majdnem annyiba, mint a Mac.
Ha van még valami amit le akarsz írni, ne tartsd magadban.-- PSN_ID: GerY2123
-
nofi
addikt
Ezen jót mosolyogtam
Következő találkozásom az almás hardverekkel egy kis koca alakú MacJó kis cikk, kapott hideget, meleget. Munkagépnek én is szívesen használnék egy Air-t, bár ez nem túl gyakori a hazai mérnöki szférában. Otthon beérem az iPaddel meg egy "gémer" konfiggal
Xbox GT: nozsolt
-
Honkydoo
őstag
Köszönjük a story-t!
Jó ezt látni, hogy valaki így nyilatkozik a rendszeréréről! Öröm volt olvasni"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
Új hozzászólás Aktív témák
- Géjmer Keychron M3 vezeték nélküli egér
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i7-G3/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Apple watch series 3 42mm
- Fujitsu Lifebook E736, i5-6200u, 8Gb RAM, 128Gb SSD, 13,3' HD, jó akku
- ASRock Z77 WS LGA1155 Intel Z77 ATX asztali alaplap ÚJSZERŰ!
- Új - Apple MacBook Pro 14" M4 Max 14cCPU/32cGPU/36GB/1TB SSD - Space Black - Bontatlan
- Dell Latitude E5470, Core i5-6200u, 8Gb DDR4, 256Gb SSD, 14" HD kijelző, Jó akku! Win 10