- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
DJMDJM
tag
válasz
Gézengúz #3549 üzenetére
Nem erre gondoltam (nekem 2 különböző szolgáltatótól lesz netem, egyik marad adsl, az új lesz vdsl, ezeket szeretném vhogy összefogni, ez ugye 2 különböző pppoe kapcsolat), de ez sem rossz. Ezt a bondingot hogy lehet kijárni a szolgáltatónál, mennyiért adják? 50/15-ös csomagot nem is látok T-nél. Alapból ezt a ZTE eszközt adják vagy milyen eszközt adnak most?
-
dchard
veterán
válasz
Gézengúz #3361 üzenetére
Örömmel nézem a vergődést. Vicces azt látni, hogy idejön valaki segítségért, majd hirtelen megfordulnak a szerepek, és az illető azt gondolja, hogy azért mert elolvasta két cikkemet (érted...) már jobban is tudja a dolgokat. Nekem egyébként teljesen mindegy, amíg a téves következtetéseket nem teszi közkinccsé, úgy baszik ki magával, ahogy szeretne
Csak egyetlen dologért harapok: ha valaki eljátssza hogy ért hozzá, és közben félrevezeti az embereket.
Dchard
-
válasz
Gézengúz #3306 üzenetére
Gézengúz és MajaG és a többiek
Kösz az infót. De ez mit jelent? Automatikusan helyreáll pár nap után vagy telefonálni kell valami műszaki ügyfélszolgálatnak? (10Mbps az előfizetésem)
Igen tegnap az egyik újraszinkronizálás után úgy nézett ki a DMT grafikonja mint egy ritka fogú gereblye, alig volt benne pár vivő, nem olyan szép volt mint most.
-
törölt tag
válasz
Gézengúz #3281 üzenetére
Nemtudom melyik telekomos fw volt rajta.
Sajna tényleg annex a -s az A -s fw.A kedves magyar telekom nem teszi letölthetővé az eszközeihez a fw -t?
Jó lenne valamilyen magyar fw, megnézni hogy az vissza megy e. De letöltési lehetöség nélkül...Se telnet, vagy is van telnet csak a shell van letiltva, csak alap dolgokat lehet lekérdezni.
Serial conzol -ban is a boot alatt "most nyomj meg egy gombot" (tp link routeren tesztelve müködik a gyorsan ird be a tpl -t) és azt csinálsz amit akarsz levan tiltva.
Mikor feléledt a router csak uttána lesz conzol, de az ugyanaz mint a telnet. -
törölt tag
válasz
Gézengúz #3279 üzenetére
Ja. Csodálkoztam is elhiheted hogy felment.
Na közben mint kiderült.. hehe.. az A -s végű firmware PSTN hálozathoz, míg a B -s végű ISDN hálozathoz van. Na és persze a B -s, nem megy fel az A -s ra . Ha esetleg lenne egy válalkozó lelkületű egyén aki felakarná rakni a B -s firmet itt a lint hozzá. OTEDe közben megvan a serial port, a szemem elött volt végig azt alig találtam.
Hátha lesz tftp beépitve. -
törölt tag
válasz
Gézengúz #3274 üzenetére
Bocs hogy igy teszem fel öket.
http://postimg.org/image/a12q7d1r9/
http://postimg.org/image/f4pehtnhh/
http://postimg.org/image/6npw6wisl/
http://postimg.org/image/gategmbs5/
http://postimg.org/image/fnz34u49x/
http://postimg.org/image/tt4w6ndb9/
http://postimg.org/image/phbp3wh0l/ -
Fernet
senior tag
válasz
Gézengúz #3224 üzenetére
Jelenleg nálam analóg vonal van egy D-Link 360R T1E modemmel, azon egy ASUS N65U routerrel. Gondolom egy ilyen művelet együtt jár a VoIP-el is. Ha nem akarom a jelenlegi routeremet lecserélni, valahogy beállítható a HGW-ben, hogy az csak modemként funkcionáljon? Vagy elfogadható minőségűek ezek a T-s HGW-k? Legalábbis az N65U-hoz viszonyítva?
És ha van felénk VDSL, akkor a T webes felületén nem kellene a 30-as csomagoknak megjelennie? Mert megadtam több címet is, de csak ott hozott ki nagyobb csomagot ahová az optikát is behúzták. Sajna felénk nem...
-
dchard
veterán
válasz
Gézengúz #3193 üzenetére
Látjátok többek között ezért nincs privátban segítség nyújtás. A problémák nagy többségét a közösség tudja kezelni, a problémákra adott válaszokból más is tanulhat. Sokkal hatékonyabb így. Az elmúlt időszakban legalább 15 embert irányítottam a fórumba, és ebből csak egynek kellett nekem megoldani a gondját
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
Gézengúz #3144 üzenetére
Jah, Géza bá érti dolgát
Nem ma kezdte az öreg...
Mondjuk az, hogy egy villám tönkrebassza őket még nem jelenti azt, hogy ezek nem jó cuccok. A Telekomnál a két legértékelhetőbb modem vagy HGW az a fekete 360R meg a ZTE 931VII V2. Mondjuk az érdekelne, hogy vajon a telefon hálózat felől, vagy az elektromos hálózat felől szedte össze a túlfeszt.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
Gézengúz #3104 üzenetére
Nagyon komolyan veszem az ilyesmit.
A D-Link mindig is egy gusztustalan szar cég volt, elég ha csak az elmúlt pár évben azokra az elvesztett perekre gondolunk, ahol a a német legfelsőbb bíróság is elmarasztalta a céget a nyílt forrású termékek jogszerűtlen használata miatt. De ez most egészen új mélység.
Egyébként még alá is becsültem: 95ezer látogatónál jár a cikk, év végéig meglehet a 100ezer
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
Gézengúz #3087 üzenetére
Arról nem beszélve, hogy sokszor ugyanazt kérdezgettétek privátban is amit itt is lehetett volna, amit elég egyszer leírni és mindenki elolvashatja, okulhat belőle. Többek között ez volt az egyik legnagyobb probléma. A másik, hogy így szentelhetem olyan problémáknak a megoldására az időmet, amit valóban nem tudnak a fórumlakók megoldani. Ha nem reagálok egy problémára az jórészt azért van, mert úgy gondolom más is tudja a megoldást. Így a munka felosztásával hatékonyabban tudunk működni.
Dchard
-
dchard
veterán
-
btz
addikt
válasz
Gézengúz #3066 üzenetére
Igen. Mindent így csináltam ebben a sorrendben. Annyi történt csak, hogy a DCHARD féle firmware ált vissza alapértékre, alap jelszóra, alap DSL offra és az ADSL2+ érték ált vissza és amit az SNR-nél 60-ra raktam, most visszaált 99-re.
Nagyon nem értek a kondiforrasztásokhoz meg az ilyen technikai részhez, még azt sem tudom, hogy pattintsam le a tetejét. -
-
dchard
veterán
válasz
Gézengúz #3055 üzenetére
A 360R nyilván nem tud VDSL-t, tehát VDSL-esíteni az eszköz cseréje után lehet.
Azt nem írtad le, hogy mekkora csomagod van, de ha 10megás, akkor le fogják zárni a hibajegyet mert megvan a 10mega.
Ha 20-as csomagod van, és biztos vagy abban hogy a központ VDSL2 képes, akkor erőltetheted a dolgot és amikor azt mondják, hogy messze vagy a központtól, meg egyébként is megvan a garantált akkor érvelhetsz azzal, hogy ha rendelkezésre áll a fejlettebb technológia, nem hivatkozhatnak ezekre, tegyetek egy próbát, hogy VDSL2-n is valóban ilyen lassú-e (nyilván nem), addig pedig ne jelentsenek ki ilyesmit.
Hangsúlyozom: valódi próba nélkül (központi és előfizetői oldalon is VDSL2) nélkül megjósolhatatlan, hogy mit fog menni a vonalad VDSL2-n. Arra is vigyázz, hogy nem elég a VDSL2 képes végberendezés: ha a portodat nem kapcsolják át VDSL2-re, ugyanolyan szutyok lesz mint most. A legkönnyebb ezt eljátszani, hogy kimegy a szerelő, kirakja neked a VDSL2 HGW-t majd azt mondja, hogy tessék, ugyanolyan lassú, azt közben ugyanúgy ADSL2+-on megy a vonal VDSL2 helyett. Figyelj arra, hogy ha nem változik érdemben a sebesség, akkor ezt csinálja a szerelő, csal. Azt is bekamuzhatják, hogy nincs elég VDSL2 port, így maradsz amin vagy. Hát ezzel nem tudsz mit kezdeni.
Ja igen, és egyáltalán nem baj, hogy hibára vették fel, ha 20-as csomagod van. Ne engedd lezárni a hibajegyet, amíg a VDSL2 próba meg nem volt!
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
Gézengúz #3048 üzenetére
Az első átkondizással javuló fekete 360R, ezt is megértük
4-5 éveel az első példányok után. Még így is nagyon jónak mondható a cucc, de tény hogy ez figyelmeztetés azoknak akik használtan vennének, hogy kondizzák át, illetve reális a veszélye a kondi száradásnak (mondjuk miben nem...).
Tény, hogy kb. 200 Ft-ból javítható, aztán életfogyt.
Visszatérő kérdés ez a "meleg a proci, bordázzuk fel". Semmi értelme, ezeknek a komponenseknek 85-105 Fok a maximális hőmérséklete, ha gyárilag nincs rajta borda, nem is kell rá.
A fedél levétele, esetlegesen jobb szellőzés kialakítása (fúrás-faragás stb.) viszont nem hülyeség, de ez sem a proci miatt, hanem a kondik miatt.
Hozzád VDSL-n a 20mega stabilan menne, fölötte lutri, kicsit lehetne kisebb a csillapítás, de egyébként szép zaj menetes vonal.
Nagyon nehéz jósolni, mert a VDSL2 a szélesebb freki tartományával tud nagyobb sebességet, de az a magasabb vivőkön jobban csillapodik, ráadásul a VDSL2 max adásteljesítménye is jóval alacsonyabb (14dBm az ADSL2+ 19dBm-je helyett).
Én bejátszanám a 20megát és megnézném, hogy mit megy, az 99%-hogy ki fog jönni VDSL2-n.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
Gézengúz #3044 üzenetére
Fesz, polaritás stimmel? Például a szürke 360R-eknek 9V AC(!) tápja volt, míg az újabbaknak 5 vagy 12V DC tápja van. Vigyázzunk: azért mert belemegy a csatlakozó, még távolról sem biztos, hogy kompatibilis a kettő. Az AC-s táppal jól meg lehet fingatni a DC-s modemeket, míg az AC-s modem simán elmegy DC-s táppal. Ismert jelenség az is, hogy a 12Voltos DC tápos modem elmegy 9Volt DC táppal is, csak bizonytalanul működik.
Arról nem beszélve, hogy a pirelli tápja is lehet szar: ha DC táp, biztosan van benne kondi, az pedig tönkre is mehet.
Szerintem összedugott bekapcsolt szinkronizált állapotban is mérd meg a csatlakozó nyák felőli oldalán a feszt, hogy stimmel-e. Nem lehet elég óvatos az ember. Az Rj-11 melletti olvadó biztit is nézd meg. Ezen kívül forrasztásokat melegítsd át. AZ a baj, hogy az illesztő trafót nem fogod tudni átmérni mert ahhoz nagy frekis mérőjel kéne, de mondjuk rövidzárat tudsz rajta keresni.
Biztos vagy benne hogy a modem szar amúgy? Lakás vezetékhálózata, router miegymás hitelt érdemlően ki lett zárva?
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
Gézengúz #2879 üzenetére
Ez beszélőke és ügyintéző kérdése. Én már több ízben is meggyőztem erről ügyintézőt, de tény, hogy sok év rutinnal a hátam mögött simán önellentmondásra futtatom őket, és utána már nem visszakozhatnak
A legjobb érv szerintem az, hogy:
1. Eladták neked a 20/1-es csomagot.
2. Elérhető az a technológia (VDSL2), amivel ez a sebesség valóban nyújtható is.Itt ugye már nincs jelentősége a garantált sebességnek, ugyanis amin most szolgáltatnak neked, azon az idő nulla százalékában éri el az előfizetett sebességet a szolgáltatás, mivel ennek technológiai okai vannak. És mivel nálad rendelkezésre áll olyan technológia, amivel ezt át lehet vinni, így nem hivatkozhatnak arra, hogy mennyi a garantált, hiszen az pusztán az ő döntésük, hogy valamiért nem raknak át VDSL2-re. Az hogy a Telekom kitalálta, hogy IPTV-hez köti ezt, az a tényen nem változtat: rendelkeznek a megfelelő technológiával, csak nem akarnak átrakni, ez az ő egyéni szoc. problémájuk. (és az NMHH-t nem fogja érdekelni
).
Dchard
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Eladó MacBook Pro 14" M1 Pro (2021) 16/512 99% akku Makulátlan állapotban!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó garanciás,új állapotu projektorom kihasználatlanság miatt!
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest