- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
UHHH
őstag
válasz
Mr.Csizmás #149 üzenetére
Gondolkodtam azon, hogy reklámozzam-e, de akkor legalább egy embert sikerült hozzáadnom a topikhoz!
Üdv itt!
-
Mr.Csizmás
titán
húha, ez a topic
lehet megtartom akkor az airfryer-t...
-
maltegra
csendes tag
Na, tovabbi probak eredmenye: lidls pacolt serteskaraj (grillezeshez): absolute perfection, meg biztos veszek. Sajna mar nem emlekszem, hany percre raktam be, de 200 fokon, az tuti.
Lidls teljes kiőrlésű magvas császárzsemle: ugy tunik visszaternek a pekaruk az eletembe.(vagy
?) 180 fok, 4 perc (+3 a felmelegedeshez), 2 db zsemle fer bele, ami pont eleg egy kiados reggelihez. (Amugy most nezem, hogy igazabol nem eri meg, mert dragabb fagyasztva mint keszen 4 Ft-tal, de nem fogok 2-2 zsemleert naponta a boltba jarni, meg igy legalabb friss meleg.)
Sutottem csirkecombot is, de annyira nem vagyok oda a csirkeert, ugyhogy azt nem fogom megismetelni.
Steaket en is szeretnek majd sutni benne. -
ernyo15
csendes tag
Na, hogy ne legyen ekkora csend visszakerestem régebben a BB vagy a Spórolós topikba belinkelt videót:
[link]
A steak sütési vágyam innen származik bár ahogy már írtam lehet sose fogok.
Minden esetre beszereztem egy ilyet [link] a füleit le kell majd vágni hogy beférjen a sütőbe de anyag van benne, jó nehéz.
Mostanában semmit sem sütöttem, a Tisza-tónál próbáltam a hal fogást (azért sikerült egy párat horogra csalni). Most Lidls csirke nyárs sül, jól néz ki. -
Köszönöm a kiegészítést, így már minden tiszta!
Majd számolj be arról is, hogyan viselték az edények a próbát!
Pici ez így, de legalább ezekkel a kiegészítőkkel ügyesen megoldottad! Nekem tutira segítettél ezzel, hogy írtál ezekről!
Ez az alulról hogyan sül meg majd kiderül, viszont a sas lika pont jól megsült kép alapján. Mondjuk én bátran locsolok mindenre olajat, mert gyakorlatilag úgyis lecsorog róluk.
-
ernyo15
csendes tag
válasz
ubyegon2 #142 üzenetére
Úgy látom a 20 cm átmérőjű edények férnek el benne ha a tetejük nem szélesedik ki. Mint írtam papír kliséhez mértem őket a boltban. Inkább az a kérdés hogy forrón hogy veszi ki őket az ember a kosárból. A tortaformát mivel magasan van a pereme könnyű volt kivenni két edényfogó "ronggyal".
A Luminarc-ok nem tudom hogy fognak viselkedni használat közben, nem túl vastagok-e, alulról is jól fog-e sülni bennük az étel.
Az ovális így fér el (a kerek mivel 18 cm-es simán):Pénteken megcsináltam solti nyomán a saslikot, ilyen "nyársakat" használtam:
A kosár középrészébe pont jó a méret, ahol keskenyebb le kell törni a végükből. Használat előtt a biztonság kedvéért beáztattam vízbe őket. A 290 Ft-os rácsot grill rácsnak szántam de elfelejtettem használni így simán a kosárban sütöttem. Mivel úgy gondoltam túl nagyra vágtam a pulykamell kockákat + 4 perccel tovább sütöttem Így a hús széle kiszáradt kicsit) elég lett volna a solti által írt 12 perc 200°C. -
Super! Már azért jönnek jó kis tippek, receptek! Az lenne az igazi, ha mindenki leírná a részleteket is, ha mondjuk valami fagyasztott dolgot vesz valahol és az ízlett neki, hány fok/hány perc-en sütötte.
A kiegészítők bemutatása külön jó, mert sajna Philips Airfryer-hez nincs semmi. A 42-ben mutatott tartozékokat egyelőre jegelném, ha majd a lottón nyerek, más lesz a helyzet. Ezek a mostaniak viszont emberi áron vannak valóban. Azt áruld még el, hogy ezeket hogyan teszed be, mert a kosaras részbe szerintem nem fér be, anélkül viszont.....szóval ezt a részletet oszd még meg velünk! Az eddigieket viszont köszönjük neked is és mindenkinek, aki bármivel bővíti ismereteinket!
Főképpen ezeket a kevert sütiket jó, hogy berakjátok, képek és hőfok/idő, mert ezeket tényleg csak kitapasztalni lehet, hogy lesznek jók.
Én minap Pennys panírozott csirkemellett vettem 700gr-os talán, az eszméletlenül jó benne. Elég vastag a termék, 16-18 perc/180 fok és szokás szerint beolajozom mindkét oldalát, de ha lusta vagyok, akkor csak bedobom a kosárba és felülről csorgatok rá olajat, a végére úgyis átügyeskedi magát valamennyi olaj a másik oldalára is. Arra is rájöttem, hogy ezeket az egyszerű fagyasztott dolgokat különösebben forgatni sem kell, ha nincsenek egymáson. Ha több rétegben pakoljuk bele, akkor más a helyzet.
-
-
ernyo15
csendes tag
Amiket vettem hozzá (csináltam egy papír "szabásmintát a kosár alaprajzáról és ahhoz mértem a boltban őket kivéve a 18 cm-est azt tudtam hogy tuti belefér) a következők:
Kerek Luminarc tál 18 cm-es 250°C-ig hőálló (1990 Ft volt az Auchanban)
Ovális Luminarc tál 22*16 cm (1790 Ft Kínaiból)
Gyümölcstorta forma 20 cm (1090 Ft Kínaiból)
Rács 20 cm (290 Ft Kínaiból)
Zenker kapcsos tortaforma 20 cm (teljes ár 2699 Ft Interspar, de volt hozzá 20%-os kuponom)
Összesen 7319 Ft volt.
A Luminarc-okat rakott csőben sült ételekhez gondoltam használni.
Szeretnék még egy Öntöttvas vagy zománcozott edényt ami minél nagyobb alapterületre és belefér steak sütéshez (bár lehet sose fogok benne azt sütni). -
ernyo15
csendes tag
Ma megsütöttem végre, vettem meggyet. Először 170°C -on 15 percre állítottam az Airfryer XL-t, ahogy ez letelt kinézetre késznek látszott, tüpróbával tészta nem volt rajta de nedvesség igen így még kétszer 5 percig sütöttem 160°C-on bár lehet nem kellett volna mert lehet hogy csak a leszivárgott meggylé viccelt meg. Bár sötét a színe de nem égett, finom , köszönöm a receptet.
-
tama2000
tag
Sziasztok! Akkor írok egy kis tapasztalatot én is. Nekem a kisebbik Aldis sütőm van (ami a múlt héten is volt az újságban).
Édes burgonya, (kb. két öklömnyi méretűnek a fele) hasábokra vágva (próbáltam kb egyformákra vágni, mint a bolti fagyasztott sima hasáb krumpli), olajjal és tejföl ízű sültkrumpli fűszersóval átforgatva. 20 perc, 180 fok, 5 percenként rázogatva. Sajnos rettentő rosszul sikerült. A szélek szénné égtek, a közepe pedig teljesen puha maradt (sütőtök állagú puha). A másik felét serpenyőben, forró olajon sütöttem meg, úgy már jó lett. Úgyhogy az édesburgonya kilőve.
A másik sikertelenségem a Lidlben kapható 15 db-os fagyasztott tőkehal rudacskák. 5db rudacska, 180fok, 10 perc. Gondoltam 5 perc után megfodítom őket. Sajnos a panír mindegyiknek ráégett a sütő aljára, ezért csak darabokban tudtam kiszedni belőle mindet. Ezután a többit már serpenyőben, olajban sütöttem ki. Legközelebb teszek még egy próbát, úgy, hogy megkenem őket olajjal kétoldalt.
De hogy jót is írjak! A pennyben kapható 4db-os fagyasztott camember sajt (lapos dobozban van, mint egy pizza, és két kis áfonya szósz is van hozzá) 200 fok, 10 perc, 5 perc múlva megfordítva isteni finom lett! A panír ropogós, a sajt belül folyékony. Ehhez steak cikkekre vágott új burgonya (csak kicsit mosogatószivaccsal megsúrolva a héja) olajban és sültkrumpli fűszersóval átforgatva, 200fok, 20 perc, 5 percenként rázogatva isteni finom lett!
Szintén a Pennyben kapható, 6 db-os kis előkelesztett bagett (a kifli/zsömle alatt szokott lenni kirakva). 6 perc, 180fok, félúton megfordítva, majd kb 5 perc hülés után nagyon finom reggeli. Kívül ropogós, belül puha. -
solti
senior tag
feleségem csinálta a piskótát, de nem emlékszik... Azt mondja hogy nem volt annyira egyszerű, és nem is jött fel annyira mint kéne.
a krumplit meg a virslit külön körbe csináltuk, a hely hiány miatt... Ezek szerint jobb is így...Amúgy legutoljára csináltunk saslikot benne (grilltartozékkal), az remek lett (12perc 200fok)
-
ernyo15
csendes tag
Szia.
Leírnád a képen látható faék egyszerűségű piskóta receptjét (a hozzávalók mennyisége miatt) és a sütési hőfokot és időt illetve a muffinét is, csak jobb olyan ételeket készíteni kísérletezés helyett ami másnál már tuti hogy bevált.
A virslit és a krumplit külön készítettétek? Mióta írtad csináltam én is, amikor a krumpli egy ideje már sült rátettem a baconbe csavart virsliket és együtt sültek tovább de így a krumpli kicsit "elázott" nem lett ropogós.
Köszi. -
ernyo15
csendes tag
Szia!
Üdv a klubban.
Igen, ilyen ez a topic hol felpörög hol hosszú csönd van. Mivel újdonságokat nem csináltam mostanában nem írtam semmit (bár most jut eszembe van egy fasírtos kép a telefonomon csak még nem töltöttem le róla). A Philips applikációjában van sok jónak tűnő recept, amiket már próbáltunk is fent van a topicban. Egy ideje erdey_a gyümölcsös sütijét szeretném kipróbálni de még nem jutottam a megvalósításig.
Mostanában vettem néhány kiegészítő sütőformát ami elfér a készülék kosarában és nem gyári tartozék ha lefotózom őket szándékomban áll feltölteni ide. -
Sziasztok!
Mai naptól én is Philips Airfryer XL tulajdonos vagyok. Elsőnek sütöttünk Aldis fagyasztott bagettet. Nagyon jó lett
Pöröghetne ez a topicok jobban a sok sok recepttel, lehetne ötleteket nyerni -
Dozbik
tag
válasz
maltegra #124 üzenetére
Most ez kicsit off lesz meg nem akarok beleszólni abba, hogy ki mit eszik, de csak infónak egy agykutató pont azt magyarázta a könyvében (Genius Foods, Max Lugavere asszem a szerző neve), hogy a lazac az pont egy omega-3 zsírsavban nagyon gazdag húsú állat, és a modern táplálkozásban jellemzően nagyon kevés omega-3-at fogyaszt az átlagember, omega 6 a másik, abból viszont lényegesen többet szoktunk, átlagosan asszem 50:1 arányban omega 6 vs. 3, pedig 1:1 lenne az optimális, ezért szerintem a lazac zsírja az pont, hogy nagyon értékes sok más zsírral ellentétben, ezért szerintem azt kifejezetten javallott megenni.
-
maltegra
csendes tag
Bestbuy topik alapjan vettem egy Philips HD9216/80 AirFriyert az Aldiban, ma fel is avattam ket lazacfilevel. 200 fokon kb 12 perc alatt meg is lett. Majd meg tesztelgetem, hogy mi az abszolut idealis ido, mert most eloszor kevesebbre allitottam, aztan rakhattam vissza, mert a kozepe meg nyers volt. Jobb, mint amikor serpenyoben sutom, mert ami kisul belole zsir, az szepen lecsopog, de nem szaradt ki igy se.
Ja es pont belefer a lazacfile hosszaban, remelem a tobbi se lesz hosszabb, ami meg a fagyasztoban varakozik.Az elosutott pekaru ebben sutese is hatalmas otlet! Eddig nem vettem ilyeneket, mert nem fogom a 2 kiflimert felmelegiteni a sutot, de igy mar megeri. Hasznos ez a topik.
-
erdey_a
addikt
ezek lényegében szög egyszerű gépek: fűtőszál + venti.
a magam részéről többek közt ezeknél a gépeknél sem hiszek a márka varázsában.
én vettem volna aldis xl-est, ha nem két héttel előtte vettem volna meg a princesst.
nekem az "olcsóbban a legnagyobbat" volt a filozófiám.
de megtapogattam azóta az aldist, és nagyon tetszetős masinaa philipshez kapható pár kiegészítő, ha ez számít
-
Sziasztok!
Mennyire ajánlott az Aldis forrólevegős sütő a Philips helyett? Kb fél áron vannak és ahogy néztem van most XL verzió is a közeli Aldiban.
Valamiben többet tud a Philips? -
Superek vagytok ezekkel a receptekkel, tippekkel, nem beszélve a fotókról! Határozottan úgy látom, hogy ez a topik nem egy újabb haszontalan a rengetegben, hanem tutira minden hsz hasznos infókat hordoz.
A legjobbnak azt tartom az egészben, hogy profibbak, bénázóbbak is lelkesen osztják meg, a tapasztalatokat, saját kreációjukat. Ez nekem jobban tetszik, mintha profi recepteket linkelgetnénk!
Csak így tovább! Egészségetekre!
-
solti
senior tag
-
erdey_a
addikt
Kiváló, kipróbált recept eperszezonra. Olyan gyorsan ettük meg, hogy le se tudtam fotózni
Ma elvileg megint csinálok, mert ránkrohad az eper...Epres (vagy bármilyen gyümis) puha piskótasüti
10 dkg cukor
2 tojás
0,5 dl tej
7 dkg vaj
15 dkg liszt
2 teáskanál sütőporA tojást és a cukort habosra verem. A vajat megolvasztom és a tejjel a cukros tojásos habhoz adom, tovább verem a kézimixerrel. A sütőport a liszttel elkeverem és a lisztet lassan, folymatoan tovább habverőzve a tojásos, vajas tejes léhez keverem.
Mehet a sütőtálba / kapcsos tortaformába, aminek az aljára sütőpapírt teszünk. Én az oldalát nem liszteztem ki, simán kijött így is, nem tapadt hozzá. A massza tetejére felezett epreket raktam, de lehet, alma, cseresznye, akármi.
170 fok, kb. 20 perc. Tűpróbával a legközepénél ellenőrizni érdemes. Én először 15 percig sütöttem, de kellett kicsivel több. Nekem ugye nem Philips sütőm van, hanem Princess.2 perc az egészet összedobni, és nagyon fincsi.
A második sütésről majd csinálok képet. Elvileg -
-
törölt tag
Ma sütöttem "1 rétegnyi" rántott csirkemellet minden létező zsiradék nékül (18 perc 1 forgatással), és nem volt annyira vészes. Sőt inkább határeset volt, saját részre kacsazsírral kenném be, de jelen esetben epésnek csináltam a kaját, és elsődleges volt a zsiradék mellőzése.
Idáig a mirelit krumplit is beolajoztam egy nagyobb csészében, de most ezt is kihagytam, és elegendő a "gyári" olajmennyiség bőven a krumplira. Szóval ezt egy az egyben ki is hagyom a későbbiekben. Még az előző olajmentes sütőnél szoktam rá erre, mert kb főtt krumplit csinált olaj nélkül.
Alapvetően csak feliratkozós hsz akart lenni. -
ernyo15
csendes tag
Na, hogy ne legyen ilyen nagy csend, igaz nem mostani sütések, közzéteszem. A rántott csirkemellről egy párszor már írtam (ez az utolsó eset) panírozást és olajjal kenést követően 180°C-on kb. 2*8-9 percig szoktam sütni , mos jön az illusztráció. Ez 50-60 dkg mell volt.
Próbáltam kicsinyíteni a képeken de úgy látszik nem eléggé sikerült, remélem nem baj.A következő a Philips applikációjából a mazsolás muffin, nagyon finom.
-
Jövök az újabb sütéssel .
Csirkecomb igyekeztem úgy csinálni ahogy a kis könyvben ajánlja .
Fél napot volt olajos fűszerben a csirkecombok
6 perc 200 fokon 6 perc 160 és 6 perc 180 fokon .
Szokás szerint szaftos volt és nagyon finom . mellé bulgurt főztem. Egyre jobban szeretek sütni benne és az az érdekes másnap estek belőle mikrozok és ugyan olyan finom lesz aki ismer engem az tudja hogy gyűlöltem a mikrót és inkább hidegen ettem a kajatert elrontotta az ételt nekem de itt nincs ez . Vagy csak én változtam.Köszi Ernyo igyekszem és nagyon finom volt .a következő oldalas lesz
-
nullpoint
őstag
-
erdey_a
addikt
az alany: Lidl elősütött, fagyasztott ciabatta
címke szerint sütőben 170-190 fok 12-15 perc
170 fokon, 10 perc alatt tökéletesre, finom ropogósrasült a forrólevegősben [kép]
-
erdey_a
addikt
naszóval, ahogy ígértem:
almás-pudingos-leveles
Hozzávalók:
1 tekercs levelestészta
1 alma
1 csomag főzés nélküli vaníliás öntetpor
2 dl tej
1 tojás
cukor
fahéj
porcukor a tetejéreA levelestésztát kitekertem, 6 kockára vágtam.
Almát pucoltam, apróra kockáztam
Az öntetport 2 dl tejjel elkevertem. A csomag 2,5 decit ír, direkt sűrűbbre hagytam.
A tészták közepébe almát halmoztam, megszórtam egy-egy csipet fahéjjal és rákanalaztam 2-3 teáskanál vanília szószt. A tojást felvertem, tettem bele egy evőkanál cukrot.
A felvert tojással megkentem a tészta széleit és háromszög formára hajtottam őket. 3 darab passzentosan befér az én gépembe. Amikor átraktam a kosárba, lekentem a háromszögeket a cukros tojással, és 160 fokon 10 percig sütöttem. Az eredmény: tökéletes.
Még melegen megszórtam porcukorral.Vigyázat! A töltelék nagyon forró! Érdemes várni 10 percet kóstolás előtt!
Új hozzászólás Aktív témák
lo Akik mostanában vettek ilyen forrólevegős sütőt, örömmel vennék, ha a már tapasztaltabbak megosztanák velünk a...
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gyúrósok ide!
- One mobilszolgáltatások
- PlayStation 5
- Raspberry Pi
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Villanyszerelés
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- ÚJ Asus TUF Gaming FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 8GB- 2 év garancia
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- PS3 Játékok 2000Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest