Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
FefeeX
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
A gépházában van a generátor, Vasembertől szerzett egy ARC reaktort

-
FefeeX
veterán
válasz
Wolverine
üzenetére
Bedurvul a DRM, küldeni kell majd a több megás adatokat, mit gondolsz milyen szerverpark kell játékonként ehhez? Főleg mondjuk mikor x megveszi maxért, leáll a szerver mikor x próbálja használni. Lemegy az ára 5ödére, megveszi 10x, ha annak csak a fele akar felmenni, az Ubi szervernek annyi.
-
FefeeX
veterán
válasz
adalbert1
üzenetére
Kösz
Még mindig drágának tartom, de ez már legalább az UK-s árakhoz képest elfogadható. Főleg, hogy azonnal kapod, legalábbis a raktáron feliratból erre következtetek."az utolsó patch-ekkel megszünt a cd kérése is"
Most jött meg a Warcraft3mam UKból, és meg is lepődtem, hogy nem kéri a CD-t a legújabb patch applikálása után, Campaign módhoz
De tiszteletem emiatt a fejlesztőknek, sok hangoskodástól, CD kopástól stb kíméltek meg ezzel. -
FefeeX
veterán
-
FefeeX
veterán
SSF4 esetében, legyenek már tiszta számaink, ez jelent 25 fontot szállítással együtt (7750 forint 310es vételi árfolyammal számolva) --> 6596 forint nettó, ez itthon még csak 8244 forintos bruttó árat magyarázna.
Nos, nem hinném, hogy olcsóbb lenne az ilyet egyesével szállítgatni, mint együtt. Szóval a szállítást és az áfa különbözeteket letudtuk. A munkaerő fizetése minden teherrel együtt itt sokkal kevesebb. Most akkor szeretnék egy helyet, ahol 9990 forintnál olcsóbb itthon ugyanez a program. De mint említették előttem is, ennél sokkal cifrább dolgok vannak. -
FefeeX
veterán
Egyrészt nem más ár vonatkozik rám, mint a helyiekre, másrészt itthon nem terhelik meg az ÁFÁ-val. Különben is, úgy néz ki, hogy bolt elad, ÁFÁ-val, VÁM+itthoni ÁFA fizetés után visszaigényelheted az ottanit. Szerintem
misx: ezzel egyet is értek, meg nem is. A mi függünk tőlük azért erős. Mint a sok vészmadárkodás is, ha nem érné meg fejleszteni, rég nem fejlesztenének. A fizikai adathordozók végleg pont azért nem tűnhetnek el egyelőre, mert a net nem alanyi jogon jár. Majd ha az is meglesz, akkor lehet hogy változnak a dolgok.
-
FefeeX
veterán
+1, mondjuk maximum harmadába; nekem is épp ez jutott eszembe erről.
Mekkora az adókulcs amúgy UK-ban? Mármint elektronikai cikkek adója... Mert ha mondjuk 15%, akkor sem magyaráz ez 40%-os különbséget a termékek közt, főleg, ha az említett rendszerben nálunk alacsonyabb a végleges ajánlott felhasználói ár
-
FefeeX
veterán
Elkezdett versenyezni... Hm... Napi szinten nézem a galaxist, a zavvit meg a game.co.uk-t. Azért elég durva eltérések vannak még mindig. Nyilván vásárolni akarok, és nem hobbiból nézegetem amúgy, valamint nem mondanám, ha nem így lenne.
VGA, új technikai cuccok, stb... Ami hiánycikk, az míg külföldön normál árú, nálunk másfélszeres. Ez nem adó. Illetve ahol benne van, ott sem csak az. Ez nyerészkedés. De ugyanígy egy csomó, itthon kapós dolog. Iphone, macbook, stb. Persze, itthon EUR-ban annyi, mint USA-ban dollárban, de nálunk meg még erre jön a felár. Ebben sem azért vagyok benn, mert hobbi, hanem mert vásárolok, és többször futottam már ilyenbe...Külföldön igen, drágább az élet is valamivel. Mondjuk az albérlet, meg ha szórakozni, kocsmázni, étterembe jársz. Mert a boltban minden ugyanannyi kb. Ezt sem onnan veszem, hogy mondták. Az elmúlt pár évben ezt megerősítettem magamban több nyugati országban szerzett tapasztalattal. A benzin nálunk a legdrágább. Szóval gyakorlatilag, a pénzt, ha el akarod verni, ugyanúgy esélyed van rá mint itthon, a szükséges cuccok viszont a fizetéshez képest aprópénzbe kerülnek. (A saját lakás ott az egyedüli, amihez mondjuk kb 10szeres fizetésnél kb negyedannyit szenvedned is kell, mint itthon)
-
FefeeX
veterán
És igenis, a warezolók is tehetnek róla.
Így már igaz. DE ahogy először írtad, hogy a warezolók hibája, az egész csak a bűnös keresése. Számtalan más ok felsorolható, emellett a CD galaxis ugyanúgy diszkont. Van itthon is.
Nem vagyok álszent. Egyszerűen én megértem azokat akik warezolnak, megértem azokat, akik nem. Egyet ugyan nem értek egyik szélsőséggel sem, sőt a folyamatos túlkapásos hsz-ektől a szőr feláll a hátamon, hogy mindegyik oldal képtelen komplexen gondolkozni, mások helyzetét átgondolni, és a saját analógiájából indul ki. Nem, nem mindenki ugyanolyan, ettől szép az élet. Ezt kellene egyszer megérteni.
Magyarországon nem csak a játékok drágábbak, hanem gyakorlatilag minden technikai cucc. Mert a magyar kereskedők olyan pénzéhesek. Ennyiről szól az egész, semmi másról. Elég ha a VGA piacot említem, mindenki tudja miről beszélek. Ennyi. A warezolók ehhez képest sehol nincsenek az indok listában.
mephi666: pedig eddig egyelőre bejött nekik. Legalábbis a mellékelt ábra azt mutatja, nyilván, ha nagyon lecsökkent volna a vásárlók száma, akkor nem gondolkodnának ilyeneken. Mert most már nem foghatják a warezre, nem foghatják gyakorlatilag semmire a játékok elhasalását, csak arra, hogy egyszerűen valamit rosszul csinálnak.
-
FefeeX
veterán
Hasonló profilú a zavvi mint a galaxis. És 20-30-40% különbség van. Ez az, amiért én érem el. A többi nem mérvadó. Az számít, hogy ki mit mond, vagy az, hogy végtére jogszerűen Te mennyiért kapod meg a végén?
"köszönhetően a sok warezolónak"
bocs, ezen meg szokás szerint csak jót kacagok, igen ferde hozzáállás a bűnös keresése... -
-
FefeeX
veterán
"A másik probléma, hogy ha itt mondjuk fele annyiba kerülne egy játék, akkor az angolok, a franciák és a németek lennének felháborodva, hogy nekik miért 2x annyiba kerül."
Na ne röhögtess már... SSF4 xbox360ra UK: átszámítva max 7500, itthon minimum 9900. Ezt onnan tudom, hogy rendeltem. De, ha utánanézel, találsz még másik 100 újabb játékot, ami szintén minimum ilyen különbséggel jön. Tehát, náluk lehet olcsóbb, csak nálunk nem. -
FefeeX
veterán
Nem lesz az 10év sem, lást Xbox Live támogatása a sima Boxokon... Nincs még 10 éves a 360, azóta is adtak el Xbox classic játékot, aztán most vágták az egészet. Ilyenkor jobb esetben egy gigás patchben megoldják, hogy CD és net nélkül tovább játszhass... Rosszabb esetben így jártál.
Giot: "De ez egy ördögi kör, mert ha kevesebb megy a reklámra kevesebb bevétel is van."
Ez nem mindig van így. Amit pl sz@rrá reklámoznak (V3 csatornán pl volt szerencsém tegnap 2 órát nézni, 2 reklám ismétlődött kb 20szor a 2 óra alatt), annak gyakorlatilag a határhaszna negatív, én pl ezek után, hogy ilyen pazarlást látok,1. az adóm 1%-át nem utalnám ilyen szervezetnek; 2. ilyen boltba nem mennék vásárolni, mert ez a sorozatos ismétlődés olyannyira felhúzott, hogy csakazértsem.
-
FefeeX
veterán
Kis hazánkat már csak azért sem hasonlítanám máshoz, mert itthon 20-30-40%kal többe kerül egy új játék, mint UK-ban. Emellett ott 10szer annyit keresnek átlagosan. Így is azért meg lehet oldani, nyilván, sokan vesznek is játékot, de a sok boszorkányüldöző antiwarezlovagot, akik semmit nem néznek, ők meg tudták venni, oldd meg te is beállítottsággal együtt egyszerűen nem értem meg.
"Németországban hoztak egy olyan intézkedést hogy aki nem adózott "amnesztiát kap" ha bevallja az összeget ami után nem adózott és megfizeti az utána járó adót. Vagy valami ilyesmi. Sokan le tisztázták magukat"
Na ez nem teljesen így volt...
Előbb a német kormány indított egy ügyletet, hogy banktól lopott információkat vásároljon, ebből kiderül, ki az aki adót csal, azoknak utánanéznek és kifizettetik velük többszörösen. Mielőtt megindították a boszorkányüldözést, adtak egy utolsó esélyt (kb. 70% hogy elkapnak, vagy tejelsz magad, és nincs bünti).
Nem 1:1ben emeli az adócsökkentés sem a fizetési hajlandóságot nyilván, a jó módszer az, ha csökkentünk és az ellenőrzésen is szigorítunk, de ésszel mindkét felén. -
FefeeX
veterán
Ez a része igaz a dolognak. Ettől függetlenül azért remélem, hogy akik miatt nem tudtam a szabad időmben játszani azzal, amiért kemény pénzeket fizettem, 3+ éven keresztül, legalább rosszul aludtak miatta néha. Amúgy a WoW nem feltörhető, DE a WoW multi. Azt elfogadod minden szutyokságával, mert multi, és multizni csak többen lehet, és alapvetően nem max 10fős multi, szóval net is kell hozzá.
Kicsit viszont felmérgesített, mikor napokig nem volt elérhető pár raid (persze, ha 2 órán keresztül folyamatosan próbáltál bejutni, előbb utóbb sikerült), csinálj mást addig blabla...
Szóval ez nem teljesen ide tartozik, multiban még úgy ahogy el tudtam ezt fogadni, single-ben kizárt. -
FefeeX
veterán
A vicces majd az lesz, mikor egyszeri emberünk a sz@r vétel mellett 5 percet vár a pálya betöltésére, mert mobilnetje van, és épp csak 2kbps-el jön az adat

Black Dragon: azért wow közben is sokat csuklottak szerintem a Blizzardosok, meg az összes rokonságuk is...
Azért ha valamiért vagyonokat fizetek, akkor mán ne valami féligműködőgagyiszemetet kapjak... -
FefeeX
veterán
válasz
Wolverine
üzenetére
és elég kevés embert ismerek, aki egy isten háta mögötti faluban és emellett HC gamer is...
nem kell HC gamernek lenni ahhoz, hogy valamelyik játékkal játszani szeressen. Ennyi. És most már nem is bitekről beszélünk, hanem wow-szerű adatforgalomról (sőt! mert a wowban is csak elenyésző adat jár, aztán a havi 1 giga korlátot 3 nap alatt le lehet szivatni vele)
Szóval a dolog alapvetően szívás.ÉS nem kell ide semmi szerveroldali program, ugyanúgy, mint a kódsorokat, itt is 1:1ben végigjátsszák és mentik a szerver által a játék felé küldött összes adatot. Bekódolják egy fájlba aztán szevasz.
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Linux Mint
- Ha nem növelnéd feleslegesen a villanyszámlád, a Chieftecnek van pár új ajánlata
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tesla topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin A15 B7VE Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Bravo 15 C7VF Gamer notebook - R7 7735HS 24GB DDR5 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- iPhone 14 128GB karcmentes, magánszemélytől
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG G531GV Gamer notebook - i7 9750H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB WIN11
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i5-1334U - 8GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Doxa férfi óra - 166.90.101.20 - D-Sport férfi karóra
- Vadi új, 2 év garanciás, Sony PlayStation DualSense 5 kontroller
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3899, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akksi, MS4031
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Szóval ez nem teljesen ide tartozik, multiban még úgy ahogy el tudtam ezt fogadni, single-ben kizárt.