- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vakegérke
félisten
válasz
adalbert1 #88 üzenetére
"Az meg nagyon szomrú, hogy sokan vannak, akiknek a mindennapi megélhetéshez kell a hitel."
Elhiheted, én sem azokat sajnálom, akik dúskálnak, és csupán butaságból vállalják az uzsora kamatos kölcsönt. Feltételezem, hogy a dúskálók másként oldják meg problémáikat.
Komolyan veheti valaki, hogy neves színész-szobrász-író-akárki szűkölködik? Én ugyan nem. Mikor Kossuth-díjaskám nyilatkozott, akkor közölte, hogy a pénzből már biztos, hogy befizeti az elmaradt villanyszámla adósságát.
Felhalmozódott a közüzemi adósságod? Sebaj, kapsz egy felszólítást, és ha befizeted x%-át az elmaradásnak, megúszod.
De ki meri ezt megtenni? Én ugyan nem, ahogy gondolom Te sem. A becsületes emberek fizetnek, ha meg is kell koplalniuk.
És itt jön képbe a bankok "jószívűsége".
Végy fel olyan hitelt, amely megkönnyíti életed, ha bele is gebedsz!Nézd, tracsiztam olyannal, aki belevágott ebbe a hitelesdibe egy jobb jövő reményében. Nem tudtam lebeszélni róla, és még én voltam a rosz, hiszen aljas szándékból akartam megfosztani az üdvözítő megoldástól. Jelenleg boldog az illető, hiszen az előzményekhez képest keveset fizet havonta. Az már nem számít neki, hogy hány évre kötelezte el magát. Ahogy az sem, hogy rátett mindent egy lapra, amelyért idáig dolgozott, küzdött.
Na, ez a szemétség.
Ha ez a koma belebukik, úszik mindene. Nem kívánom neki, hogy lábam előtt hasalva ismerje be intelmeim igazát. -
adalbert1
veterán
válasz
Vakegérke #87 üzenetére
Szerintem pont az ilyenek miatt is kellene legalább valami minimális gazdaságtant tanítani akár már általános iskolában is, a nagy többség biztos több hasznát látná mint mondjuk az ének-zenének...
Meg valahogy azt kellene az emberekbe beleverni, hogy igen, jelzáloghitelnél elvesztheted a házad.
Azért szerintem a hitelfelvételek nagy részénél ott van az is, hogy erőn felül akarnak vásárolni tartós fogyasztási cikkeket, mert milyen az már, hogy nincs plazma/lcd tv-nk, pedig a szomszéd jóskának van... Tehát a nagy többség szeret tovább nyújtózkodni, mint ameddig a takarója ér.
Az meg nagyon szomrú, hogy sokan vannak, akiknek a mindennapi megélhetéshez kell a hitel. -
Vakegérke
félisten
válasz
adalbert1 #71 üzenetére
Jól látom, hogy egyetértünk?
Könnyebb megoldás felé tereli a reklám az embereket. Ők pedig boldogan kötik meg a szerződést, és a hurkot saját nyakukon.
Miért is vállalnak húzós adósságot? Mert nincs pénzük. Ezután lesz? Pillanatnyilag fellélegeznek, aztán güriznek, hogy sokkal hosszabb ideig fizethessenek.A bugyuta reklámokon jókat mulatok, engem nem bosszantanak. Az persze dühítő, hogy filmeket szaggatnak velük részekre a szerkesztők.
Sajnos nehezen nyögjük a fizetni valókat. Kevés a fizetés, a megélhetés drága. Ennek értelmében etikátlanok a reklámok, főleg a bankok által megrendeltek. Adósság örvénybe kergetik a hiszékeny, nem reálisan gondolkodó embereket.
-
adalbert1
veterán
válasz
adalbert1 #70 üzenetére
Még annyi eszembe jutott, hogy az ilyen átlag dolgoknál mint mosópor/öblitő a legtöbb ember úgyis az egyéni preferenciarendszere alapján dönt. Ami még idegesítő, azok az 1 az 1-ben lekoppintott reklámok, pl. nemrég láttam a pókerarc reklámját balázzsal. Na az pl. egy full tilt nevű pokersite reklámjának a koppintása.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Mondjuk lehetne olyan kezdeményezés, régen talán létezett is, hogy a legjobb reklámfilm, a legrosszabb reklámfilm, annak idején odavoltam a Delma reklámokért, /amikor ő volt a segítség a konyhában/ viszont a margarint nem szeretem, max a sósakat.
Sokszor az is baj, hogy a nemzetközi reklámok nálunk nem mindig ütnek igazán, de lehetnénk akár reklámnagyhatalom is, a szimulációk egyre olcsóbbak, ötletekben meg nálunk nincs hiány.
A külföldről bagóért megkapott reklámfilmeket nálunk halálra nyomatják, míg az USA-ban ha jól tudom, drágább az idő , kevesebb a reklám, viszont épp ezért hatékonyabb. Persze ott se minden tévén van így gondolom, mert egyes régebbi sorozatokban, észrevenni a vágást, már várom a reklámot, de folytatódik a film. -
Khaal
őstag
Külföldön a nézők nyomására szabályozni kezdték mennyivel lehet hangosabb a reklámblokk mint az adás amibe belevágják.
Na mindegy jól megvagyok egy ideje tv nélkül is, szóval nem igazán érdekel az egész.Amióta nem nézek televíziót az arcomon a ráncok 12%-al simábbak lettek.
-
Tzombi
tag
Hát igen, sok mindent szeretnénk!
Tudomásul kell venni sajnos, hogy a kereskedelmi tévék, a reklámokból befolyó összegekből tartják el magukat. Fentebb írtam is, hogy ez mennyibe kerül. Míg a közszolgálati (királyi), ugye a nevében is benne van, hogy azt, a állam finanszírozza. Ők meg tehetik, hogy csak a műsorok közötti szünetekben adjanak reklámot.
Bár olvastam valami olyasmit, hogy a reklámok hangerejét lejjebb kell venni, de nem emlékszem pontosan. -
Khaal
őstag
Amíg volt tévém lassacskán átszoktam az osztrák adókra (régebben még lehetett fogni, itt 50 kmre a határtól is). Valahogy az osztrák közszolgálatin meg tudták oldani, hogy premier filmek és sorozatok menjenek, anélkül hogy 15 percenként belevágnának egy reklámot. Jó tudom sógoroknál más a helyzet mint nálunk....
Én már azzal is elégedett lennék ha visszavennének a mennyiségből egy kicsit. Egyharmadával kevesebb megszakítás, fele olyan hosszú reklámblokk, és persze ne ordítson a pofámba a tévé egy csendes jelenet közepén (ez utóbbi főleg irritált). -
Tzombi
tag
válasz
philoxenia #69 üzenetére
Ehhez a konfigurációhoz egy kicsivel több élettapasztalt szükségeltetik! -
Tzombi
tag
Régen elképzelhetetlen tartottam, amikor az idegenbe szakadt ismerősök mesélték, hogy egy-egy filmet mennyiszer szakítanak meg reklámokkal. Most már a hétköznapi élet részévé vált. Az ember alkalmazkodik a feltételekhez. Kihasználva a lehetőséget, a reklámok alatt elvégzi a kis és nagy dolgát, ki megy rágyújtani, vagy a konyhába egy kis rágcsálni valóért.
-
Tzombi
tag
Nem a reklámok ellen vagyok, hanem minőségen vagyok kiakadva. Némelyik annyira élet- és valóságszerűtlen, hogy az már fáj. Sok terméknél túlzásba esnek a termék hatékonyságát illetően, de ez még belefér a pakliba. Az ember megveszi, kipróbálja, és azt mondja, „Na megint átb@sztak!” és többet nem vesz olyat. Vagy már eleve meg sem veszi.
Viszont vannak nagyon jó reklámok is, de ezek általában a múlti cégek készítik. Ott van rá lehetőség, hogy nem egy-két marketinges dolgozik, hanem egy külön irodát, osztályt tartank fenn. De végtére is, itt is a vezetőtől függ, hogy milyen reklám mehet ki a nagyközönségnek. -
joki19
tag
"Löttyed a zsír a fejeden"
-
Tzombi
tag
Nem tudom, hogy más hogy van vele, én a saját véleményemet mondom el, mintegy magyarázva a bizonyítványomat.
Egy időbe reggelente rádiót hallgattam, de meguntam, hogy szinte minden adón egy jópofának tűnő beszélgetés közben lejátszanak egy-két zeneszámot. Az én életfelfogásomhoz, pedig ez nem passzolt. A reggeleket úgy indítom, hogy jobb híján felrakom a „fülest” (fejhallgatót), és jó pörgős zenéket hallgatok. Lehet azt is mondani, hogy felspannolom magamat, az előtte álló napra. A zene lehet Dance-től, akár Brahms-ig szinte bármi, csak legyen tele lendülettel, élettel. Ezt egyik rádióadón sem találtam meg. Valahogy nem is hiányzik, mint neked a TV.
Az esték, az más dolog. Ez viszont gondolom, nem csak rám, hanem többünkre is jellemző.
A napi lótás-futás, stresszel teli nap után, szeretném kiengedni a fáradt gőz, szeretnék ellazulni. Megnézni egy olyan filmet, ami alatt nem kell gondolkodnom (hogy mi lesz holnap), átadni magamat a „lazulásnak”. A páromat érdekli a mindennapi sorozatok, és amíg szorgoskodik a konyhában (többnyire ő főzi a vacsit) a háttérben szól a TV, egy-egy pillanatot el kap a filmből, akár rántáskavargatás közben is. De a vacsora oda vonz engem is a konyhába, és így akarva nem akarva én is részese, szemlélője vagyok a műsornak.
A jó végzett munka tudatában, szeretnénk egy kicsit kikapcsolódni. Mivel mindennap nem mehetünk moziba, színházba, a videotékát is majdnem kikölcsönöztük már, túlnyomó többségben az esti szórakozás a TV marad. Vagy a számítógép!
De az egész napos számítógép előtt való görnyedést sem tartom ugyanakkor olyan jónak.
Én elmondhatom magamról, hogy igazából nem kötődök egyikhez sem, de bármelyiknek a hiánya már viszont nagyon bosszant. Nem történetesen a hiány, hanem maga tudat, hogy nincs ott ez, vagy az a lehetőség. -
adalbert1
veterán
válasz
TompapaTM #61 üzenetére
Hiába van kiírva, mégis van elég ügyfele a providentnek (jó, részben az olyanok miatt is, akik máshonnan nem igazán kapnának hitelt)... Viszont lényeges probléma, hogy az embereket egyre inkább minél nagyobb hitelekbe hajszolják bele (persze nagy részének senki nem tart pisztolyt a fejéhez, hogy vegyél fel hitelt), a lakosság adósságállománya nő, még a megtakarításai nem.
-
adalbert1
veterán
Nem is ezzel van a problémám, hanem akkor vegyenek fel 1-2 kreatív munkatársat, és készítsenek ötletesebb-igényesebb reklámokat, ha már muszáj nekik, kis költségvetésből is lehet vicces vagy találó reklámot készíteni, nem csak ezeket az átlag szutykokat...
Az meg külön vicc, hogy a kereskedelmi tévéken kb. 2 évente 1-szer van idegzetem végignézni egy filmet, mivel egy jó 2-2,5 órás film legalább háromnegyed órával hosszabb a beszúrt reklámok és ajánlók miatt (hogy a régebbi filmek pocsékabbnál pocsékabb újraszinkronizálásáról ne is beszéljünk meg a kivágott jelenetekről). -
Khaal
őstag
A flashes halugombánál majdnem a könnyem kifolyt. Régebben láttam egy reklámot ami pont ezekből a reklámfigurákból csinált poént, de most nem találom sehol. Hasonló volt mint amit írtál, kiugrott egy napocsak a szekrényből, a család meg halálra rémült.
Régen elég sokat néztem tévét, de mióta rájöttem, hogy igazából csak a sorozatok és a filmek érdekelnek nincs tv a szobámban. Talkshowk, vetélkedők nem érdekelnek (a bulvárműsorok pedig kikészítenek), más meg nem igazán megy az adókon a közszolgálati tévét leszámítva (kultúrházat pl. néztem minden este, de megvagyok nélküle is).
Internet sok mindenben segít.
Akkor nézem meg a sorozat következő részét amikor időm és kedvem van hozzá és nem szakítanak félbe 15 percenként.
Nem muszály megnéznem / elolvasnom azt a reklámot ami nem érdekel (persze némelyik flashes reklám átjut a szűrőn, de ennyit még kibírok, csak ne villogjon meg ne legyen hangja).
Utána tudok nézni mi a véleménye azoknak akik már kipróbálták, le tudom csekkolni mik azok a lipidek...stb.Viszont nekünk bevált a bifiduszos joghurt és a banges tisztítószer is. Na nem úgy mint ahogy a reklámokban láthatjuk, de némi kis élettapasztalattal hamar rájön az ember, hogy a reklámokban nem a valóságot mutatják.
-
WN31RD
addikt
válasz
philoxenia #66 üzenetére
"Tulajdonképpen a bűnözés is az élet része, sajnos. Nem rajtad múlik, áldozat leszel-e."
Persze, hogy az élet része, de ebből nem következik, hogy semmit nem lehet illetve kell tenni ellene. Egyéni szinten költözhet az ember jobb környékre, akár másik országba, megválogathatja az ismeretségeit, stb. Közösségi szinten hozhat jó törvényeket, szervezhet hatékony bűnüldöző szerveket, stb. A probléma teljesen megszűnni soha nem fog, de azért nagyon nem mindegy, hogyan állunk hozzá."A fogyasztói társadalom kritikáját tartom egyszerűnek, mivel sokan csak divatból kritizálják, csak a jót szeretnék belőle élvezni, a rosszat nem akarják elfogadni."
Sokan tényleg csak divatból kritizálják, de ettől még egyes felvetések lehetnek megfontolásra vagy továbbgondolásra érdemesek. Szerintem pl. a szinte teljesen gátlástalan marketingtevékenység olyasmi, amelyet megfelelő szabályozással hatásosan vissza lehetne fogni, a fogyasztói társadalom keretein belül, azt nem teljesen átalakítva, is. Ez egy nagyon konkrét dolog, amelyet légbőlkapott utópiák kergetése nélkül is lehetne legalább kicsivel, de akár sokkal, jobban csinálni. Ehhez persze jelentős társadalmi támogatottság kell, a problémának egyáltalán a felismerése szükséges, ami legjobb esetben is nagyon hosszú folyamat. -
philoxenia
MODERÁTOR
Tulajdonképpen a bűnözés is az élet része, sajnos. Nem rajtad múlik, áldozat leszel-e.
A fogyasztói társadalom kritikáját tartom egyszerűnek, mivel sokan csak divatból kritizálják, csak a jót szeretnék belőle élvezni, a rosszat nem akarják elfogadni.
A reklámok aránya és színvonala valóban borzasztó, de nem muszáj nézni őket. Akkor szoktam kimenni a különböző dolgaimat intézni, mikor a reklám következik.
Sokszor szinte várom mikor lesz már a reklám.
A második rész nem a hsz.-edre volt válasz, csak nem jelöltem, hogy külön gondolat.
Elnézésedet kérem. -
WN31RD
addikt
válasz
philoxenia #64 üzenetére
"Nemcsak a tévé, de a reklámok is az élet részei, nincs ebben semmi kivetnivaló."
Szerintem nagyon is sok van bennük, le is írtam már sokszor, hogy mi.
Az meg, hogy "az élet részei", kb. annyira releváns, mint hogy a gyilkosság is az."Álságos tagadni a fogyasztói társadalmat annak részeként, ráadásul egyszerű is."
Ezzel mégis mit szerettél volna mondani? Miért álságos dolog, ha ellenzek valamit? (Mi az, hogy "egyszerű"?)
Szerintem érdemes szóvá tenni, ha valami rossz dolgot lát az ember, hátha idővel javítani lehet rajta."arra pedig, hogy mit javasolnak a tagadott termék helyett, vállvonogatás a legtöbbször a válasz."
Ha ezzel a reklámokra gondoltál, akkor részemről a (modern értelemben vett) reklámok (majdnem teljes) hiánya, de legalábbis nagyon szigorú szabályozásuk és visszafogásuk, a válasz, annak minden költségével együtt.Nem igazán értem, hogyan kapcsolódik a hozzászólásod második része ahhoz, amit én írtam. Én nem azt írtam, hogy senki semmi tévét ne nézzen, hanem csupán a (rendkívül elterjedt) kényszeres illetve szünet nélküli tévézés ellen szólaltam fel.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nemcsak a tévé, de a reklámok is az élet részei, nincs ebben semmi kivetnivaló. A termelés fogyasztás "kultúrkörben" a reklám is egy elem. Álságos tagadni a fogyasztói társadalmat annak részeként, ráadásul egyszerű is. A sárga műanyagdzsekiben a modern ipart alkalmanként támadó környezetvédők számomra a divat megnyilvánulásának tűnnek.
Használják az ipar termékeit, a tagadott termékek és iparágak kiválasztása pedig általában nem logikus, esetleges, arra pedig, hogy mit javasolnak a tagadott termék helyett, vállvonogatás a legtöbbször a válasz.
Példa, hogy ne csak általánosságban beszéljek: Nagy divat, barna csomagolópapírban tálalni a termékeket, merthogy az milyen "környezetbarát" megmentettünk nem tudom hány fát, arról azonban nem esik szó, hogy a barna papír gyártása sem környezetkímélőbb, csak a barnasága okán, a nálunk papíripari célból kivágott fák túlnyomó többségét, pedig abból a célból ültették eleve, hogy majd papírt gyártsanak belőle.Közben, a begyűjtött papírhulladék ott rohad, sok ezzel foglalkozó begyűjtőhely udvarán.
Semmi bajom, azzal, ha valaki nem néz tévét, de azért ezt úgy feltüntetni, mint a fejlődés következő fokát.....
Tele van a hócipőm azzal, amikor azt mondják, "nekünk nincs tévénk, abból a gyerek csak rosszat tanulhat". Ez majdnem annyira nonszensz, mint amikor valaki a gyereket a Mónika són neveli fel. A helyén kezelt tévénézés, -nem a túlszabályozásra, hanem a példakövető magatartásra gondolok- a gyereknevelés része, ugyanúgy mint az a legális drogok az alkohol, a dohányzás oly módon történő megismertetése a gyerekkel, hogy ne váljon a rabjává ha találkozik vele. A "tévétagadók" olyanok nekem, mint az alkoholista, aki nem ihat meg egy pohár bort sem, mert az első pohár után nem tud megállni. -
Daudi Baldr
tag
Szerencsére a rájfájzen pápápápápápápáp reklámját mostanság abbahagyták. Nem egyszer keltett fel délutáni alvásomból a felhangosított pápápápáp-zás/DiscoveryC+NationalG/..Ezek után várhatják, hogy vmikor is az ügyfelük leszek.
-
FPéter
aktív tag
Lehet szidni a mosópor, tampon, calgon, stb. reklámokat. Sok embert ismerek akik elkövették ezeket és ők sem élvezik, de egyszerűen csak ez válik be a vásárlóknál.
Például a mosóporok esetében a megkérdezettek több, mint 40%-a elhitte, hogy a reklámban a vakító fehér pólót ott helyben mosták ki! Ilyen arányt semmi mással nem érhetnek el, csak ezzel az ezeréves trükkel. Ugyancsak elhitte a célközönség döntő része, hogy az Arielt a Fresenius vagy mi a tököm egy nagy fehér szobában jól bevizsgálta és ezért sokkal jobb meg ötcsillagos, mint az összes más mosópor.
Ráadásul ahol még exkluziviást is sugallnak (pl. az Avon termékek - nem veheted meg csak úgy a boltban, ehhez "tanácsadónő" kell neked, aki nyílván lebeszél majd mindegyik avon termékről és hihetetlen tudással rendelkezik a kémia, biológia, stb terén) ott ez az "elhiszek mindent" arány hihetetlenül magas. Pedig elég lenne kinyitni vagy visszaemlékezni a kilencedikes biológiakönyvre, és rögtön tudná, hogy nem stimulálja ám ez a "fiatalságproteineket (sic!)". Vagy hallgatni a józan eszére. Elég annyi, hogy Avon, a szomszéd is ezt használja (amellett, hogy árulja is) meg aranyszínű csomagolásban van (figyelem, érték a láthatáron!). http://www.avon.hu/PRSuite/buying/showcase.jsp?subCatID=5
De ez csak példa, nem pedig mindennek a teteje.Akinek bármi is feltűnik a reklámokkal kapcsolatban, hogy vajon mi lehet ezek mögött, az mindenképpen a kisebbségbe tartozik. A valóság az, hogy a legtöbb ember 100% információként tekint a reklámokra, tudatosan vagy tudat alatt. Egyáltalán nem idegesíti őket a reklámblokk.
-
Vakegérke
félisten
Én is röhögök jókat a reklámokon. Ám van egy olyan, amin nem.
Nincs pénzed? Vegyél fel kölcsönt.
Nem tudod fizetni a számlákat? Vegyél fel kölcsönt.Hát van bibi, csókolom alássan. Pedig olyan egyszerű, elmegyünk a bankba, aztán legördül a szívünkről a mázsás kő. De milyen áron? Még nagyobb terhet veszünk a nyakunkba.
Aki nem figyel, azt megkajoltatják. Bedől a lehetőségnek, szerződést köt. Fizethet évekig viszonylag apró részletekben, de ha számol kicsit, hamar rájöhet, hogy átverték.
Ez tisztességes? Vagy ezt is orvosolja a cillitbeng? -
WN31RD
addikt
"Valahogy hozzátartozik a mindennapi élethez. Teljesen kizárni nem lehet."
Egy ideig (tizenévesen) én is így gondoltam... Pedig dehogy nem lehet kizárni, az életnek pedig főleg nem elengedhetetlen része. Minden további nélkül lehet élni nélküle, ez csupán elhatározás kérdése. Mellesleg nem kell feltétlenül "teljesen kizárni" (nekem épp nincs tévém, de nem elvi okokból, és nem azt akarom mondani, hogy másnak se legyen), azt is lehet csinálni, hogy nem állandóan illetve nem sokat nézi az ember. Ez is csak elhatározás kérdése.Nem látok abban kivetnivalót, ha valaki alkalomadtán megnéz egy kellemes filmet vagy egyéb műsort, akár vacsora mellett, de ahol a tévé bekapcsolása kényszeres dolog, ahol anélkül nincs élet, ahol állandóan megy, ha kell, ha nem, ott valami szerintem nincs rendben, és érdemes elgondolkozni azon, hogy máshogy is lehetne.
-
Tzombi
tag
A napokban láttam egy reklámot, és most, hogy olvasom a bejegyzéseket, eszembe ötlött valami.
Tudtam eddig is, hogy egy-egy reklám nem kevés pénzbe kerül. De ez benne van a termék árába.
Szóval a reklám arról szól, hogy:
- Az ön hirdetése mennyi emberhez jut el? …… Ha minket választ 850.000-hez és nem kerül csak hat forintjába!
Számoljunk csak: 850.000 x 6 Ft = 5.100.000 Ft. Szóval ennyibe kerül egy harminc másodperces reklám?Akkor már megértem a D@@@n-t, hogy a beteg gyerekek megsegítésére indított kampány (minden termékből egy forint az alapítványnak) termékek, miért kerülnek három forinttal többe!
-
Retekegér
MODERÁTOR
Óh b+, a triciklizős róka kiütötte a biztosítékot!
Amúgy a véleményem hasonló, az x %-ot mindig olyan lelkesen magyarázzák, csak épp a viszonyítási alap hiányzik. -
TompapaTM
csendes tag
Én azt szeretem, hogy varázsszavakat tesznek a reklámba, amiknek vagy van, vagy nincs alapja. Az emberek többsége pedig ezeket komoly pofával visszaböfögi alkalom adtán.
Kedvencem a Yakuptschek-féle bifidus essensis. A megtestesült csoda, az emésztőrendszer álma, az élelmiszertudomány csúcsa!
Csak és kizárólag a Yakuptschek által fogyasztott joghurtban fordul elő, és ettől fitt leszel, mint a makk, karcsú, mint a grillezett rotringhegy, szagtalant kakálsz és az is menetrend szerinti pontossággal érkezik (ha akarod, ha nem?)...
A bifidus essensis, a bifidobacterium (tejsavbaktérium) törzs valamely fajának anyagcsereterméke, ami MINDEN joghurtkultúrában, ezáltal joghurt jellegű termékben benne van. Az hogy éppen ez a kedves gyártó félrevezetésként levédette ilyen hangzatos névvel ezt a teljesen hétköznapi anyagcsereterméket - jó húzás marketing szempontból. Ráadásul gyógyszeresfiola méretű kiszerelésben árusítják, tovább erősítve a reklámvallásos emberekben azt a hitet, hogy ez csodaszer. A sok joghurtos doboz meg majd lebomlik valamikor, mert ekkora incifinci szarokból vagy hatot meg kellene ennem, hogy megérezzem az ízét is...Holnap levédetem a húst, ami zonula occludens tartalmú. Ez kb. akkora hülyeség - bár szintén hangzatos -, mint a bifidus essensis, mivel ez egy sejtkapcsoló struktúra, amivel a szövetek sejtjei egymáshoz kapcsolódva rögzülnek, azaz minden szilárd szövetben van ilyen... Nem hazudnék egy szemet sem, mégis holnaptól ilyet kérne az anyuka a hentestől. Az meg ha okos, elécsapja a félig rohadt karajt,hogy "nesze, ebben van olyan".
Liposzóma, retinol, gyümölcsviasz, ceramid, karotinoidok - miért engedik, hogy ezeket varázsszavakká változtassák?
-
Vamp
senior tag
válasz
philoxenia #44 üzenetére
Dehogynem, szerinted az épp aktuális Sikolyon, vagy a moziból visítva kirohanó plázacicán röhögtem nagyobbat?
-
WN31RD
addikt
Nem értem, miért kell a tévéreklámokon ennyit mérgelődni. Azt aláírom, hogy visszataszítóak (a magam részéről minden további nélkül be is tiltanám a reklám szinte minden fajtáját, ha lenne rá hatalmam), no de senki nem kényszerít arra, hogy tévét nézzek. Nem vagyok megelégedve a színvonallal, hogy rendkívül finoman és visszafogottan fogalmazzak, úgyhogy nem nézek tévét. Nincs is tévém évek óta, de ha lenne is csak néha kapcsolnám be.
Ha valaki annyira tévéfüggő, hogy még a vacsora közben is mennie kell a tévének, annak talán azon kellene elgondolkodnia, hogy nem annyira a tévével, mint inkább vele magával van baj, méghozzá komoly baj. Ezzel nem bántani akarok senkit, csupán elgondolkodtatni. Ha evés közben ér a tamponreklám, az nem elsősorban a tévé hibája, hanem azé, aki bekapcsolta. Az ő kezében van a döntés végső soron.
-
ngabor2
nagyúr
nekem a tévés reklámok ellen egy nagyon bevált fegyverem van: nincs tévém... sőt, már tunerkártyám sincs. és sokkal nyugodtabb vagyok így
lehet, hogy kisimult ettől az arcőröm, mert a lipidstukstúra helyreállt... de nem érdekel, a szakáll úgyis eltakarja
philoxenia: formula = képlet, képződmény
-
DArchAngel
tag
Engem eddig a legjobban az "intelligens" mosószer bosszantott fel.
Mi a fáraakasztott rézfánfütyülőtől intelligens?
Kitöltött egy tesztet? Tud beszélni? Megcsinálja az ember helyett a matekleckét?
Lehet, hogy a mosószer intelligens, de aki ezt a reklámot beveszi, az nem... -
philoxenia
MODERÁTOR
Modja már meg valaki, hogy magyarul mit jelent a formula, formulával, mert engem ez idegesít legjobban.
A gugli elsőként, a versenyekről szóló találatok után ezt adta[link] -
adalbert1
veterán
Nálam sokáig az vitte a pálmát gagyi kategóriában, mikor egy öregasszony elrúgja a focilabdát és benyögi hogy most extra bioaktív (valamelyik mosópor reklámja). Vannak ötletes reklámok is, de sajnos a legtöbb terméknél szerintem pont a marketingköltségen spórolnak olyan módon, hogy sz*r reklámot gyártanak hozzá...
-
válasz
Vakegérke #35 üzenetére
Legjobb még akkoris a régi cillit beng reklám. Az a tisztítószer olyan, de olyan fasza ecsém, hogy még a dísztárcsáról is levitte a toyota jelet!!!!!!!!!
Mondtam is magamban, ez télleg odabasz. Nem kicsit. Meg aztán a ráégett zsírt is úgy leviszi a sütőről, mint a spakli.
Rulz ez a cillitbeng(aki a dísztárcsásat nem érti, annak infó. az egész egy rohadt nagy számítógépes grafika, és olyan szinten idióták/idiótának néznek minket, hogy elfelejtették, hogy a Toyota jelet nem kellene le-fotosoppozni a dísztárcsáról
)
-
Vakegérke
félisten
Nekem az tetszik, hogy játszódjon bárhol a történetecske, bontatlan mosószer van az ajánló kezében.
Na de az se piskóta, hogy a szekrény egyik felét szárazon, a másikat izével törli le a csaj. Ki gondolja komolyan, hogy a száraz törlés letakarítja az ujjlenyomatokat?
No meg a P**nto reklám. Olyan szép fényes P betűt húz a csaj a dohányzó asztalra, hogy ihaj. De ha már olyan gondos, mitől áll vastagon a kosz az asztalkán?
-
WD40
aktív tag
Ohh és még ott van "Hű de büdi van!" fonéma, ahelyett, hogy inkább lehúzná a hgyerek és nem fújogatna be a szagosítóval. Meg a Lamizil lábgomba ellen, mikor felfut a falra az ipse mire a kezébe dobják a krémet.
Na mindegy, a Gálvölgyi művészúr mondta jól (biztosan emlékeztek rá) :
"Kedves Mártikám, a hátam úgy fájt, hogy majd besz*rtam. Mikor kipróbáltam a krémet, amit adtál, be is sz*rtam"
-
bandiras2
senior tag
Nézem a Csillagkaput a TV”-n és persze középen bejön a reklámblokk. Valami miatt nézőpontot váltok, vagy csak nem találok vissza a mindennapi valóságba és hirtelen idegen szemmel csodálkozom rá a naponta hatszázszor látott reklámokra. Ebből a földönkívüli a következőt tudhatja meg:
A földi nők…
- szőrőslábúak
- nem esznek rendesen
- gyomorpuffadásuk van
- véreznek, ami együtt jár a feledékenységgel
- fejfájás gyötri őketA földi férfiak…
- szintén puffadnak
- szintén fáj a fejük
- lábgombával küzdenekÉs ekkor rájövök, miért is csökkentek az ufonauták emberrablásról szóló hírei az elmúlt évtizedben. A fene akarna ilyen fajtól genetikai frissítést.
-
Vangelis
félisten
De azért néha csak csak sikerül egy filmet be szorítani a reklámok közé!... sajnos egyre kevesebbet
-
Vangelis
félisten
De azért néha csak csak sikerül egy filmet be szorítani a reklámok közé!... sajnos egyre kevesebbet
-
Tzombi
tag
válasz
parandroid #10 üzenetére
Mondom a konyhában is. Ez meg általában a párom felségterülete. Így sok beleszólásom nincs, nem lehet. Ha meg már úgy is szól, az ember csak oda-oda kapja fejét.
-
válasz
Grizzly79 #11 üzenetére
"... a vízkőpelyhek olyanok mint a hópelyhek, a vízben összekapcsolódva megkeményítik a vizet..."
Gondolom a beton megkötését magyarázták, de nem. Ez egy forradalmian új vízkőmentesítőkézikészülék, ami elektromos impulzusokkal szétbomlasztja a vízkőpelyheket, és azok nem tudnak lerakódni a csövek felszínén...BuyItNow 29.990, de ha most vásárol, akkor csakmostcsakönnek 24.990
hüvelygomba ebéd közben az igazi, amikor belegondolsz, hogy a szép rózsaszín ilyenkor zöld, és ilyen színű izé csurdogál...
Jótévágyat
-
Grizzly79
csendes tag
Mi még a Calgon-ról nem szoktunk le, de a leszoktatás folyamatban van.
A reklámokkal meg nem tud az ember mit csinálni. Nem kell ahhoz feltétlenül TV-t nézni, hogy reklámot láss. Ömlik az arcodba mindenhonnan. Persze lehet csukott szemmel is autót vezetni, meg az utcán járni, viszont vannak bizonyos álmoskönyvek, amik írnak arról, hogy csukott szemes vezetés esetén besebesedik az arca az embernek.
Amúgy meg vannak jó reklámok is, de sajnos kevesebb.
Reklámok, amiktől a hideg kiráz:
- pelenka
- intimbetét
- hüvelygomba
- tisztítószerek/mosószerek
- szépségápolási cikkek
- édességek/chipsek
- gyógyszerek
- bifduszeffenzisz
- ásóka
- robokuty
- az összes giccses karácsonyosJobb reklámok:
- sörreklámok (Becks, Heinekken, Stella)
- autós reklámok közül néhány (Toyota, Volkswagen)
- sportszerek -
Tzombi
tag
válasz
parandroid #5 üzenetére
Ha csak muszáj, elkerülöm messzire.
-
Tzombi
tag
Jól van na! Egy kicsit elgurult a gyógyszerem!
Nem akartam ezzel senkit sem megbántani.
De akinek már kialakult a narancsbőre, és látja, hogy ezek a fiatal kis csajoknak nincs, már indul is az önértéktelenség, és rohan a kenőcsért.
Mint a ránctalanító krémnél. 16-20 éves lánynak, minek kell olyat használni? -
parandroid
félisten
Miért néz tévét, aki nem bírja?
p
-
tkazmer
addikt
megoldás: ne nézz reklámot
-
Tzombi
tag
A párom a potenciális ügyfél, a reklám marketingesek álma! Komoly munkába telt, amíg a kalgonról lebeszéltem. Kellett hozzá egy mosógépszerelés is.
A zsíroldó is egy csoda, hasonló van a fürdőszobai vízkőoldóval is. Ráadásul a végén nem is azt a csapot mutatják, amit előtte letisztítottak. -
tildy
nagyúr
A narancsbőr! = hájas seggel.
Tök vékony lányokon is kialakulhat, egyszerűen arról van szó, hogy az amúgy általában egyenletesen eloszló zsír csomókba áll össze.
A többit nem szeretném kommentálni, mert csak bológatás lenne, erre azonban felkaptam a fejem. -
Grizzly79
csendes tag
Hogy mennyire igazad van!!! A nejemnek én is fontos reklámokat elemzek.
A durván foltot eltávolító reklámok??? Megvan? Fürdőszoba, konyha mindenhol olyan mocsok mintha odakakált volna egy medvecsorda. És ezt a koszt egy húzással eltávolítja a csodaszer.
Gusztustalan az egész!
Új hozzászólás Aktív témák
lo Egy régebbi írásom, de most is megállja a helyét. (Szerintem)Viszketek a reklámoktólKülönösen a kozmetikai reklámok...
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Napelem
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Gumi és felni topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox Series X|S
- PROHARDVER! - abszolút kezdőknek
- Nintendo Switch 2
- Nagyobb kijelzővel érkezhet a harmadik Apple Watch SE
- További aktív témák...
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Dell Inspiron 15 laptop (15,6FHD/I5-G8/16GB/256SSD/Radeon520/Magyar/Win11)
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest