- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tzombi
tag
Nem tudom, hogy más hogy van vele, én a saját véleményemet mondom el, mintegy magyarázva a bizonyítványomat.
Egy időbe reggelente rádiót hallgattam, de meguntam, hogy szinte minden adón egy jópofának tűnő beszélgetés közben lejátszanak egy-két zeneszámot. Az én életfelfogásomhoz, pedig ez nem passzolt. A reggeleket úgy indítom, hogy jobb híján felrakom a „fülest” (fejhallgatót), és jó pörgős zenéket hallgatok. Lehet azt is mondani, hogy felspannolom magamat, az előtte álló napra. A zene lehet Dance-től, akár Brahms-ig szinte bármi, csak legyen tele lendülettel, élettel. Ezt egyik rádióadón sem találtam meg. Valahogy nem is hiányzik, mint neked a TV.
Az esték, az más dolog. Ez viszont gondolom, nem csak rám, hanem többünkre is jellemző.
A napi lótás-futás, stresszel teli nap után, szeretném kiengedni a fáradt gőz, szeretnék ellazulni. Megnézni egy olyan filmet, ami alatt nem kell gondolkodnom (hogy mi lesz holnap), átadni magamat a „lazulásnak”. A páromat érdekli a mindennapi sorozatok, és amíg szorgoskodik a konyhában (többnyire ő főzi a vacsit) a háttérben szól a TV, egy-egy pillanatot el kap a filmből, akár rántáskavargatás közben is. De a vacsora oda vonz engem is a konyhába, és így akarva nem akarva én is részese, szemlélője vagyok a műsornak.
A jó végzett munka tudatában, szeretnénk egy kicsit kikapcsolódni. Mivel mindennap nem mehetünk moziba, színházba, a videotékát is majdnem kikölcsönöztük már, túlnyomó többségben az esti szórakozás a TV marad. Vagy a számítógép!
De az egész napos számítógép előtt való görnyedést sem tartom ugyanakkor olyan jónak.
Én elmondhatom magamról, hogy igazából nem kötődök egyikhez sem, de bármelyiknek a hiánya már viszont nagyon bosszant. Nem történetesen a hiány, hanem maga tudat, hogy nincs ott ez, vagy az a lehetőség. -
philoxenia
MODERÁTOR
Nemcsak a tévé, de a reklámok is az élet részei, nincs ebben semmi kivetnivaló. A termelés fogyasztás "kultúrkörben" a reklám is egy elem. Álságos tagadni a fogyasztói társadalmat annak részeként, ráadásul egyszerű is. A sárga műanyagdzsekiben a modern ipart alkalmanként támadó környezetvédők számomra a divat megnyilvánulásának tűnnek.
Használják az ipar termékeit, a tagadott termékek és iparágak kiválasztása pedig általában nem logikus, esetleges, arra pedig, hogy mit javasolnak a tagadott termék helyett, vállvonogatás a legtöbbször a válasz.
Példa, hogy ne csak általánosságban beszéljek: Nagy divat, barna csomagolópapírban tálalni a termékeket, merthogy az milyen "környezetbarát" megmentettünk nem tudom hány fát, arról azonban nem esik szó, hogy a barna papír gyártása sem környezetkímélőbb, csak a barnasága okán, a nálunk papíripari célból kivágott fák túlnyomó többségét, pedig abból a célból ültették eleve, hogy majd papírt gyártsanak belőle.Közben, a begyűjtött papírhulladék ott rohad, sok ezzel foglalkozó begyűjtőhely udvarán.
Semmi bajom, azzal, ha valaki nem néz tévét, de azért ezt úgy feltüntetni, mint a fejlődés következő fokát.....
Tele van a hócipőm azzal, amikor azt mondják, "nekünk nincs tévénk, abból a gyerek csak rosszat tanulhat". Ez majdnem annyira nonszensz, mint amikor valaki a gyereket a Mónika són neveli fel. A helyén kezelt tévénézés, -nem a túlszabályozásra, hanem a példakövető magatartásra gondolok- a gyereknevelés része, ugyanúgy mint az a legális drogok az alkohol, a dohányzás oly módon történő megismertetése a gyerekkel, hogy ne váljon a rabjává ha találkozik vele. A "tévétagadók" olyanok nekem, mint az alkoholista, aki nem ihat meg egy pohár bort sem, mert az első pohár után nem tud megállni.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Egy régebbi írásom, de most is megállja a helyét. (Szerintem)Viszketek a reklámoktólKülönösen a kozmetikai reklámok...
- Notebook hibák
- Autós topik
- Házimozi belépő szinten
- Windows 11
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Home server / házi szerver építése
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen monitort vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest