- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Bocs, ezt tényleg szarul fogalmaztam meg, úgy értem, hogy ugyanarra a Pentium M architektúrára épül, mint a Core Solo/Duo procik, tehát egyfajta korai Core procinak tekinthető. Persze csak a kései Pentiumokra igaz. Az általad említett P4 661 is ilyen. Ezek valójában már csak a nevükben P4-ek, sok közük nincs az eredeti Willimette, Northwood, Prescott családhoz, mivel már nem a Netburst architektúrára épülnek, nem véletlen, hogy a Cedar Mill kódnevet kapták. A teljesítményük is nagyobb a sokkal alacsonyabb órajel ellenére, sokszor kétmagosak, nem melegednek annyira, már DDR2-őt is támogatnak, stb.. Valószínű a cikkírónak nem ilyen P4-e van, de azért gondoltam rákérdezek, hogy PONTOSAN milyen procival próbálta. A gép típusát írta, rá tudnék keresni, az default milyen procival jött, de egyrészt nincs kedvem nyomozgatni, másrészt a gépben már az előző tulaj is procit cserélhetett, így nem ad biztos infót.
-
8th
addikt
-
Frawly
veterán
A legfontosabb nem került bele a cikkbe, hogy pontosan milyen proci. Azt értem, hogy 775-ös foglalatú P4, ami HT-t is támogat, de ebből is volt többféle. Gyanítom, hogy Prescott vagy olyan Pentium D, ami még egymagos.
Nemrég beleakadtam egy YT-os videóban, ahol P4 630-ast teszteltek, az már nagyon késői P4, kétmagos, lényegében a Core Duo alapjaira épül, betoltak mellé 4 GB DDR2 RAM-ot, egy SATA SSD-t, meg egy combosabb régi dedikált videókártyát, és egész szépen futott minden, Win10 Prof 64 bit, böngészés, FullHD YouTube videó, meg régebbi játékok, mint a Crysis 1 és hasonlók. Az ne felejtsük el, hogy a P4-ek rendkívül széles skálán mozognak, a 423-as foglalattól a 775-ig, gyártották 2000-2008-ig, sok generáció volt belőle.
-
tghwinner
csendes tag
Az első bekezdéseddel teljesen egyet értek. Mindenki arra költ, ami a hobbija és a vágya. Én mondjuk 1c/2t-től kevesebbet vártam el, mint amennyit vissza kaptam.

Őszintén? Az a szomorú, hogy árulnak 70ezerért ilyen teljesítményű laptopokat, teljesen új kiszerelésben, friss perifériákkal. A sok tudatlan meg az ilyen gyenge laptopokat veszik meg... -
Szakbarbár
aktív tag
Ezeknek az embereknek más az értékrendjük. Lehet, hogy simán elvernek tízezreket szerencsejátékra vagy ruha/cigi/pia/telefon/kocsi-ra (tetszőleges választható), de számítógépekre sajnálják a pénzt. Ugyan ez persze fordítva is igaz, van aki gondolkodás nélkül szóra a pénzt a PC-re de elvan a legolcsóbb telefonnal is.
Ha csak a számla hiányzik: Vannak használt PC értékesítéssel foglalkozó cégek, pl most egy DELL OPTIPLEX 780 SFF C2D E8400/2GB/160GB/DVD 21.500 Ft 1 év garanciával. Én ilyeneket szoktam javasolni ha valaki kérdezi mit vegyen kevés pénzből. Még mindig jobb mint egy P4.
A kedvenc mondásom az, hogy "a nagymamának még jó lesz". Nem, neki már nincs sok ideje hátra, ne a homokórát bámulja a hátralevő életében
-
8th
addikt
-
domos
senior tag
-
tghwinner
csendes tag
Ugyan ez a helyzet
Ha memória és Proci árat mondok 3-5ezer között, már szívják a fogaikat... 775-ös C2D is van ennyibe és ha használtan mondom a beszerzési lehetőséget, megint szívják a fogukat. Hiányolják a számlát... -
draco31
veterán
-
tghwinner
csendes tag
Sokan ezt nem látják be. Nagyon sokan nem hajlandóak pénzt áldozni egy új konfigért, pedig néha én is javaslom. erre az a kifogás, hogy "miért kellene, hiszen amikor vettük a gépet még jó volt". Ennyire analfabéták az emberek informatika téren. Mint írtam, ez egy javaslat a régi konfigok életre keltésére és meglepett az eredmény.
-
Zicokuka
senior tag
-
Viktor77
titán
-
tghwinner
csendes tag
Vannak olyanok, akik nem tehetik meg maguknak az új és jobb számítógépeket. Ez egy lehetőség az alternatív felhasználásra. A környékemen elég sok egy magos számítógép található, néha Windows XP-vel. Rossz esetben Windows 7-el. Amint írtam, én is DV kazetta digitalizálásra használom, ugyanis a gépemben a nagy gépemben TV Tuner található, azt többször használom és nem cserélgetem. A másik PCI slotot meg kitakarja a dupla magasságú Radeon HD 5770. Én se minden nap használom ezt a gépet, viszont célszámítógép és arra tökéletes. Mivel célszámítógép, teszteltem a Lubuntu 16.04-et.
-
Gdi
senior tag
-
Silεncε
őstag
-
domos
senior tag
No offense, de a "használatra képes" ilyen kontextusban eléggé magyartalan.
Hogy ON is legyek: A Pentium 4 2018-ban felejtős. Sokat fogyaszt, brutálisan melegszik, és semmire nem alkalmas.
-
solfilo
veterán
-
Silεncε
őstag
-
solfilo
veterán
Köszi a beszámolót!

"YouTube esetében picit szomorkás vagyok, az IGP miatt csak 480p-t tudok lejátszani vele laggmentesen. Egy videokártya segítségével el lehet érni a 720p lejátszást is, ezt neten láttam is letesztelve."
Ehhez ma már GT 1030 vagy RX 550 kell, mert a youtube átállt VP9-re. Korábban valóban segített elég sok VGA a gyorsításban, tán HD4xxx szériától kezdve, de ma már sajnos nem így van.

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Parfüm topik
- Trollok komolyan
- Vezetékes FEJhallgatók
- Sweet.tv - internetes TV
- Napelem
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy A17/Samsung Galaxy A27/Samsung Galaxy A37/Samsung Galaxy A57
- MacBook Neo 512GB Indigó (3év Garancia) - Bontatlan
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 Super 8GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProDesk 600 G2,G3 Mini és 600 G2 MT , félkonfig, bővítési opció, mini PC/NAS/HTPC alap
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A nevükön kívül sok köze nincs egymáshoz a két generációnak. Én