Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- [K2]: AnyDesk átverés
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Van nékem egy U2410 monitorom és egy Eye One Display LT készülékem.
Mivel gyári szoftverben butított az eszköz, így ajánlás után ArgyII CMS + DispcalGUI párost használgatom. Ehhez van korrekciós fájlom is a monitorhoz.Szóval most sikerült eljutnom oda, hogy olvasgattam ezt a kis leírást a win7 színkezelésével kapcsolatban: [link]
Win indulásakor betöltődik a kalibrációs profil, melyet kézzel alakítottam ki egy .cmd fájllal:
c:\Argyll\bin\dispwin.exe "d:\MonitorProfil\DELL U2410 2011-11-08 max native min native 2.2 HQ 1xCurve+MTX\DELL U2410 2011-11-08 max native min native 2.2 HQ 1xCurve+MTX.cal"Mikor betöltődik a fenti profil szemmel láthatóan megváltozik változik a kép, még ha nem is eget rengető a változás.
Nézegettem a cikkben írt win7-es beállítási lépéseket és feltűnt, hogy nálam jelenleg egy (gondolom) winupdate-ről letöltött színprofil van beállítva alapértelmezettnek.
"...ez sajnos csak a következő újraindításig él, vagy ameddig valamilyen szoftver nem törli a videokártyánk LUT(LookUpTable)-ját"
A cikkből számomra az jön le, hogy win indulásakor betöltődik a dispcal profil, de ha egy progi törli a LUT-ot, akkor az említett winupdate-es profil lesz használva.
Milyen programoknál bevett szokás a LUT törlése? Ez mennyire gyakran szokott előfordulni?
Nézegettem a dispcal által létrehozott profilt, de nem találtam benne a cikkben is említett .icm fájlt, szóval nem igazán tudtam alapértelmezettnek állítani.
Másik problematika tárgya pedig az AMD féle CCC kérdése, amire a cikkben ezt lehet olvasni:
"Sajnos hasonló képpen "nem barátunk" pl. az ATi Catalyst Control Center (ATi CCC) sem. Ha fel van telepítve a teljes szoftvercsomag szinte teljesen kiveszi a kezünkből a LUT menedzselését, ami szintén nem vezet jó eredményre, igy ha egy mód van rá, a videokártya esetében is hazsnáljuk a lehető "legcsupaszabb" drivert."
A képernyőfotók alapján két hónapos a cikk, emiatt úgy gondolom a CCC-re vonatkozó megjegyzés jelenleg is aktuális lehet.
Szóval van egy kalibrált készülékem, amit lehet, hogy nem tudok megfelelően használni szoftveres problémák miatt.
A CCC mennyire kavar be a LUT kezelésbe? Valóban jobban járok, ha most driver frissítésnél nem telepítem?
Hogyan tudnék .icm fájlt kialakítani dispcal profilból, hogy alapértelmezettnek be lehessen állítani?Más:
"Egy idő után elöregszenek a colorimeterek,de használattüól is függ. Örökké nem fog kitartani, de akét év valószinü meglesz."Mivel nem vagyok járatos a témában (lehet mondani, hogy kotnyeleskedek jelenleg
), így most találkoztam először ilyen információval. Az elöregedést mi okozza, hogyan lehet (már, ha egyáltalán lehet) késleltetni ill. kb. mennyi időt lehet jósolni egy colorimeternek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell G2724D monitor garancia 2027.08-ig
- Dell UltraSharp U2913WM 2560 1080 monitor + Dell Sound Bar AX510 10W
- Eladó Samsung 24" Full HD LED monitor (S24C450B)
- 1db DELL P2421 + 1db P2423 1920x1200 IPS monitor, állítható magasság PIVOT is, 16:10 képarány!
- HP Z32 32" 4K monitor 3840 x 2160 karcos kijelző, de így is gyönyörű!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1i - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / GTX 1660TI / 16GB / 128GB SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
), így most találkoztam először ilyen információval. Az elöregedést mi okozza, hogyan lehet (már, ha egyáltalán lehet) késleltetni ill. kb. mennyi időt lehet jósolni egy colorimeternek?