- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
2csi
aktív tag
Sziasztok!
Gondolkozom monitorkalibrálón a dell u2713h, és a Lg W3000h-hoz.
Eye one display 2 és eye one display pro között mi a különbség?
Melyiket ajánlanátok jobban?Előre is köszönöm!
-
Rasiel
senior tag
Ami még közben eszembe jutott, hogy az i1Profiler előtt a DataColor programját használtam (Spyder3Express) és azzal ilyesfajta játékok alatt működött a kalibrált színprofil. Mikor elindítottam a 3D alkalmazást, akkor az alapértelmezett profilt töltötte be, majd rá kb. 1 percre újra behozta a kalibráltat. Ha jól emlékszem volt is erre a "Preferences" menüben egy beállítás, de sajnos akárhogy néztem az i1Display Pro szoftverében nem találtam ilyet.
-
Rasiel
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek van arra megoldás, hogy egy alkalmazás (most konkrétan a Crysis 3) elindítása után a windows alapértelmezett színprofil töltődik be, tehát a kalibráltat pedig automatikusan "kilövi" a program. Nem ez az első eset, hogy előfordul valamilyen alkalmazásnál. Remélem, hogy tudtok segíteni és valamiféle megoldást találni arra, hogy a kalibrált profilt működésre tudjam bírni ilyen játékok futtatásakor.
Kíváncsian várom a válaszotokat, és előre is köszönöm!
-
M@trixfan
addikt
válasz
Nyugdíjas #1186 üzenetére
Mondjuk lehet, hogy pont neked nem fog sok új dolgot mondani
Számomra többek között az egy chip-es DLP-k esetén alkalmazott fehér szegmens "parasztvakító" faktorának meglétére jól rávilágított. Meg arra, hogy nem kéne sajnálni azt a pártízezer dolárt a legjobb spektrométerre
-
M@trixfan
addikt
Most hallgatok egy hosszabb videót (1 óra) a színterekről és a különböző ábrázolási módokról. Ajánlom mindenkinek akit érdekel a téma.
-
ATM_automata
őstag
Sziasztok!
MonitorGuru-s kolléga tudna nekem egy privátot dobni?
-
M@trixfan
addikt
válasz
yodamastah #1182 üzenetére
Köszönöm, értem! Egyelőre alapbeállítás után ráeresztettem az X-Rite szoftvert és azóta olyan lett mintha filmről lenne vetítve. Persze nálam is nagyon beleszól a világos szoba, csak bal oldalt fut végig matt felületű, nem világos szekrénysor. Legalább a belmagasság nagy, nem rögtön jön a plafon. Ennek ellenére azt kell mondjam rengeteget dob a bemérés. Nyilván a legjobb lenne kihozni mindent a gépből natívan és utána profilozni. Legszívesebben vennék egy Lumagen Mini 3D processzort is ha majd fejlesztek vetítőt, nameg egy DNP vásznat. Ez sajnos csak álom marad, örülök ha egyszer tudok majd vetítőt fejleszteni.
Ebből a szempontból megint csalódás a CES, hogy még mindig nincsenek ott 80"+ méretben a tévék amik moziélményt adnának. LG Hecto Laser is 10000 USD lesz. Ár/érték arányban még mindig verhetetlen a projektor. Mondjuk szemfárasztás szempontból nem tudom milyen lenne hosszan ekkora kijelzőt nézni.
-
yodamastah
őstag
válasz
M@trixfan #1181 üzenetére
Nem egyertelmuen hogy melyik a jo, a 2.2 vagy 2.4es gamma. A megjelenito kontrasztjatol es a kornyezeti feny mennyisegtol fugg. Projektoroknal neha nehez ezt tokeletesen eltalalni, mivel az atlagos szobakban kornyezetrol visszaverodo feny is elegge beleszol a kepbe. En 2.2-t veszem kiindulasi alapnak, es ez eleg jol szokott is mukodni. Egyebkent kb 2.2-2.4 kozott erdemes probalkozni.
-
KTTech
veterán
válasz
Nyugdíjas #1176 üzenetére
Elég fail az illető... Mondjuk tény, hogy a kódolás ebben történik, és az a jó, ha ebből nincs kibillentve (DVD-nél stb. nem RGB-ben hanem YCbCr-en van átlökve az anyag). De ez csak a filmekre vonatkozik, semmi más nem igazán használ ilyen kódolást, mivel eleve a 16-235 közt lehet csak a jel értéke benne, a normál RGB 0-255 értéke helyett.
De attól még a szabvány az szabvány, amire be kell állítani a megjelenítést
-
Nyugdíjas
nagyúr
Úgy áll a helyzet, hogy YCbCr-re szeretnének tőlem kalibrálást mindenáron. Mi ennek a jelentősége?
Erre hivatkozik egyébként.
Szerinte:
"All video discs, including Blu-ray, DVD and Video CDs, are encoded as YCbCr." ezért kell arra kalibrálni.Szerintem meg ugyanitt pár sorral lejjebb:
"In practical application YCbCr is no different than RGB in terms of quality when done correctly." -
partymaci
aktív tag
konkretan ilyen a projektor és Colormunki Displayel kalibrálnám, addig eljutottam hogy felismeri a program és be kell állítani a kontrasztot fényerőt, színeket de itt el is akadtam,... szimplán nem csinaltam még ilyet dispcalGUIval.
-
partymaci
aktív tag
dispcalGUI-val lehet projektort kalibrálni? ..ha igen akkor a kontrasztnál és fényerőnél mi a támpont?
-
*Ropi*
félisten
Spektrofotométerből a technológiájából fakadóan nincsen "olcsó": 100k felett vannak az egyszerűbbek is, használtan meg nem nagyon kapni, mert aki megveszi nem adja el.
-
tomic
addikt
válasz
Nyugdíjas #1160 üzenetére
Otthon szeretném használni. 3 tv-nk van a családban.
Ezeket kéne belőni.
A baj ,hogy 2 kint van németben az egyik itthon. De nem igen szeretném hurcibálni a tv-t sehová. A környékemen meg nincs vagy nem tudok olyan embert aki ezzel foglalkozik. (Szeged)*Ropi* Amit linkeltem azzal nem?
-
tomic
addikt
Sziasztok!
Érdeklődnék ezzel a kalibrátorral be lehet a plazma tv-t állítani? Esetleg próbálta már valaki? Mekkora hozzá értést igényel ez a műszer?
A leírásban szerepel ,de gondoltam megkérdem a hozzá értőket is.
Tudom ,hogy ez a monitor kalibrálos topic de feltételezem ti is tudtok segíteni. Sajna nincs plazma tv kalibrálós topic. -
easy...rider
őstag
válasz
yodamastah #1156 üzenetére
Milyen gyakorisággal használtad? Vagy egy ilyen kalibráció sokáig tart, és ezért kopik?
Még az érdemelne hogy minden eszközzel lehet ilyen színhűség táblázatot készíteni? (mint ami a tesztekben szokott lenni)
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
yodamastah #1156 üzenetére
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
easy...rider #1152 üzenetére
15ért baráti egy i1D2
DE használtat én lehet nem reszkiroznám. Azok még erősen "kopó" fajták voltak. Azóta sokat javultak a gyártástechnológiák, időtállóbb eszközök készülnek már.
Egyébként van remény, hogy pl. ArgyllCMS-el menni fog "teljes értékű eszközként" a CM Smile.
Akkor már nem nagyon fogják megérni ezek a használt ügyek.
-
easy...rider
őstag
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
easy...rider #1150 üzenetére
A filterek öregszenek el idővel.
Inkább mutasd miket találtál.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
easy...rider #1148 üzenetére
csak nehogy valami leharcolt vacakba fussál bele
-
easy...rider
őstag
válasz
easy...rider #1147 üzenetére
Valószínű hogy egy használ lesz. Licitálós oldalakon egész baráti áron lehet kapni őket.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
easy...rider #1145 üzenetére
És mennyit gondoltál az ügyre szánni?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
easy...rider #1143 üzenetére
A tévének van köze számítógéphez, vagy bármihez ami kezel színprofilokat?
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
Terveznék venni valami egyszerű monitorkalibráló eszközt. Milyen típusokat érdemes nézni? Elképzelhető hogy használtat nézek, ezóval nem kell hogy most is forgalomban lévő típus legyen.
Leginkább monitort vagy TV-t kalibrálnék hogy élethűek legyenek a színek. Ezért nem szempont annyira hogy a nyomtatóhoz is hozzá lehessen kalibrálni.
Amúgy ezek az állítások úgy történnek hogy az ember elsőnek a monitor menüjében állítgat, utána a szoftverrel lehet finomhangolni? Nehéz ráérezni hogy épp melyik beállítást kell a monitoron állítani? Mert azért van néhány, és azok minden egyes variációját végigpróbálni, elég sok idő lenne.
Köszönöm szépen előre is a segítséget, és a kis fejtágítást!
-
Nyugdíjas
nagyúr
Teljesen. Egy bazinagy zöld jeszoké gomb az egész
Meg kell érteni, el kell fogadni, hogy ez a termék nem a "mifajtánknak" készült. Viszont akik megveszik baromi boldogok vele, mert azt tudja ami nekik kell. Viszont nem való mindenkinek, ahogy a komolyabb műszerek sem.
(Kaptam belőle egyet tesztre, ha gondolod valamikor kölcsönadom
)
-
Nyugdíjas
nagyúr
De ettől pont nagyon tökéletes otthonra. Nekem tetszik
Ha az a cél, hogy pontosan be legyenek állítva az otthoni kijelzők, ideális.
Persze ha valakinek az otthoni felhasználás az, hogy eljátszogatna ő ezzel hétvégente pár órákat, meg ugy elkezdene belemerülni a dolgokba (marhára nem ajánlom, ha csak nincsen két élete
), az más...
-
Stitch
őstag
ColorMunki Smile-al volt már valakinek dolga?
Hasonló árú Datacolor Spyder4-nél jobb cucc?
Otthoni felhasználásra lenne.
-
tomic
addikt
Lcd tv-t is be lehet kalibrálni a Blue Eye pro készülékkel?
-
tomic
addikt
Megcsináltam a beállítást.
Viszont volna egy gondom. Mikor ujra indul a rendszer akkor egy ugyan kalibrált képre áll be a monitor, de mikor rányomok a kalibráló szoftver indítására akkor egy picit azonnal módosul a kép.
Mintha akkor aktiválódna valami. Minimális de látható. Ez mitől van, és mi lehet? -
KTTech
veterán
Ha Chrome-t használsz, akkor ezzel a paraméterrel kell indítani: chrome.exe ––enable-monitor-profil
egyébként egyáltalán nem fog monitor profilt használni. Az ideális az ICCv2 és v4 támogatás + az untagged képek sRGB-nek feltételezése lenne. Az ICCv2 és v4 működik Chrome-ban a 16-os óta az említett kapcsolóval.Itt van egy nagy hibája a Chrome-nak: sajnos minden képet untaggednek feltételez Windows alatt. Emiatt a beépített profilú képeket sajnos nem jeleníti meg rendesen...
Itt lehet egyébként ellenőrizni, melyik profilt támogatja a böngésző: http://www.color.org/version4html.xalter
Természetesen a színkezelés engedélyezése minden böngészőnél érzékelhető teljesítménycsökkenést okoz.
-
KTTech
veterán
válasz
Nyugdíjas #1118 üzenetére
Nem vették ki, sőt kezeli az ICCv4-es profilokat is normálisan windows alatt - erre rajta kívül talán csak a Safari képes, de azzal kapcsolatban igen rosszak a tapasztalataim - illetve a Chrome is kezel, de csak ICCv2-t, azt sem alapból, mondjuk a FF-ben is be kell kapcsolni a funkciót.
-
tomic
addikt
Nem tudom ,hogy csináltam vagy mi történt de felment a 4.5.5 driver és elindul a progi win8-on.
Egy kis segítség kellene.
A monitoromon (dell u2410) van egy pár fajta mód.
Én a game módot használtam játékokhoz .viszont olvastam ,hogy netezéshez az sRGB profil a megfelelő.
Mind a két profilt be tudom külön külön kalibrálni?
Hogy kezdjem? A montort reseteltem, tehát minden alapon van.
A monitor profilt beállítom sRGB-re. Elindítom a kalibrálót. Itt mit kell beállítani? -
*Ropi*
félisten
A kalibráció két részből áll: egy hardveres és egy szoftveres részből. A hardveres rész a lehető legközelebb állítja a monitort a kívánt fehéregyensúlyhoz a kellő fényerővel és az ebből adódó maximális kontraszttal. A szoftveres rész pedig a hardveres kalibrálás pontatlanságát korrigálja a videokártya LUT-ba (Look Up Table) írt módosító értékekkel.
Mivel a megjelenítési folyamat része, hogy az oprendszer különböző szintjein is módosulhat a VGA LUT-ba menő adat, ezért egy más alapokon nyugvó oprendszer más végeredményt ad.
Kalibrált rendszerben bármi változik (hardver vagy szoftver), érdemes újrakalibrálni.
-
*Ropi*
félisten
Hivatalosan csak Win Pistáig támogatott (specifications fül). Esetleg Win 7-re még manuálisan rá lehetne kalapálni a Pista driverjét.
És 32 Biten jóval nagyobb az esélyed, mint 64-en.
Még egy ötlet: mivel a hardvere (majdnem) ugyanaz, mint a Gretag-Macbeth / X-Rite Eye One Display, ezért a helyedben megpróbálnám annak a driverével is, miután a sajátját valami rendes uninstaller programmal (pl. Revo Uninstaller) letakarítottad.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell P3424WE monitor
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24B1XHS 60Hz FHD IPS 7ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ 165Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Arctic Z1 Gen 3 13"-49" monitor állvány
- LG UltraWide UltraGear 38GN950P-B Monitor! 3840x1600 / 1ms / 160Hz / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire PULSE RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest