Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: ASUS TUF Gaming VG27AQ - finomhangolása
Új hozzászólás Aktív témák
-
BoldogHerceg
újonc
Szia, nekem is ez a tesla típusú hangfalam van, szeretnék beszélni veled a tuningolásáról ! Ha lehet...
-
pg6830kukac
csendes tag
válasz
User64476 #11 üzenetére
"Nekem a műhelyben van egy pár még a fekete lyukas rácsos verzióból."
Az az 1PF 067 -sorozat.
Asszimetrikus hangváltóval, ami teljesen kiszedi a közepet és szerintem a mélyet is, csupán 10 wattot meghagyva az eredeti 15-ből.Még a kondis megoldásnál is szarabb a hangja, mert hiába jobb a közepe, a magas csillapíthatatlanul sok benne.
Valószínűleg a szerintem kristályhangszedős lemezjátszó miatt gyártották ilyenre, amikhez adták, és amikkel állítólag brutálisan szóltak.
Én most egy 9204 hangváltóra vadászok, mert kíváncsi vagyok, helyre hozza-e a kondis megoldás dübögő, fátyolos hangját (nekem is olyan ARS-verzióm van - érdekes, mert nem Supraphon RK9-es, hanem teljes bizonyossággal ARS 9204-es).
De elgondolkoztat a tény, hogy a muzikcenter mellé adott egyutas (!) Palladium kenterbe veri mind a kettőt.Igaz, hogy az 55 watt zenei teljesítménnyel bír (vajon mennyi lehet a terhelhetősége? - ez sajnos nincs ráírva
), de van is mélye már a legkisebb hangerőn is: puha, megnyugtató és legalább ötször annyi, mint a Tesláknak.
Akármeddig el lehet hallgatni, a Teslákat pedig akármeddig el lehet állítgatni - sajnos akkor sem lesznek jók.
Legalábbis nálam és az enyéim nem.
Egy darabig próbálom hallgatni Őket, de amikor már nagyon ideges vagyok, akkor átkapcsolok a Palladiumra.
Lehet persze az is, hogy egy RA 6360-S-t nem kellene megríkatni a 10-15 wattos Teslákkal.
Rendes mélyet ilyen teljesítmény mellet talán úgysem fognak kiadni. -
pg6830kukac
csendes tag
Én is egy ilyet vettem egy huszasért.
Azt hittem, felrobbanok.
Miután meghallgattam, meg főleg.
Én veszek bele a netről hangváltót, de nem mondom meg, honnan, mert még Te veszed meg (persze, ha áll még a probléma)!Nem sok hely van mondjuk, amire tippelni lehet...
Egy 1PF 067 70-et vettem helyette amúgy, de az rendkívül szr!Gondolom, a kristályhangszedős lemezjátszó miatt ki van vágva belőle a közép (csak 10 wattos ugyanezekkel a sugárzókkal) és mélye sincs, csak magasa.
Az mondjuk embertelen jó.
Most azon gondolkozom, abba vegyem-e meg a hangváltót, vagy a 9204-be.
Mondjuk tökmindegy, a sugárzók azonosak, a doboz is nagyjából, bár az ARS-be talán könnyebb lesz belerakni (ha jól láttam még a helye is megvan), bár abba kell még tömőanyagot is szereznem.
-
Zagor
csendes tag
Jó sok itt a marharépa komment.
A cikk szerintem élvezetes volt. És részemről igazat is adok neki szinte mindenben.
Magam is foglalkoztam sokáig ezekkel a tesla szériákkal. Építettem, tuningoltam, de tulajdonképpen csak a vezetékelését és a dobozát cserélgettem - illetve építettem hozzá erősítőket is.Kedvet kaptam. Elő is szedek két membránt. Játszásiból csinálok belőle egy szettet.
Persze azóta én is egy nagyobb vagyont beleöltem hifi rendszerekbe. Jelenleg is van külön stúdiófalam, külön zenére, külön mozira. És van két épített antik darab is, ami ugyan kültérre lett tervezve, a zárt nappaliban rendesen odaken. Nem jobb mint pl a Bose szett, de nem rosszabb annál - kicsit más világ.
Szóval a cikkért köszönet. És a szemellenzősök érték ami a cikkben le van írva... Azért jártak nyelvtan órákra is.
-
Kovbob
senior tag
Üdv! Nemtudom mennyire él még ez a topik. Van nekem is egy ilyen hangfal párom, bár nekem más a színe:
Ez mondjuk a kissebik gond, a nagyobb, gond az az, hogy nincs meg benne az a hangváltó ami a cikkben látszik.
Valaki tud segíteni abban, hogy hogy tudnám megcsinálni neki az eredeti hangváltóját? Vagy egy újat csinálni hozzá, amivel jó hangja lesz?
-
shalafi66
veterán
Kicsit félrevezető az írás, és műszaki szempontból helytelen megállapításokat tartalmaz. A csillapítóanyagra szükség van, a kábelezés az eredeti hibákat nem javítja, és a fázishelyes bekötés itt rosszul lett értelmezve. Eredetileg okkal kötötték fordított fázisban a magashangszórót. Sajnos gyári állapotban is több zavaró hiba van középtartományban, de ha azonos fázisban köti be valaki, akkor még rosszabb lesz, keresztezés környékén egy nagyobb kioltással.
-
miafene33
újonc
Sziasztok. Én nemrég megépítettem egy ilyen hangszóróval egy dobozt, és nagyon szépen szól.A magas sugárzó lett kicserélve a gyári helyett egy autósra. Nem szeretnék az audiofil dolgokról vitatkozni, mert csak lelkes amatőr vagyok. Rock zenét hallgatok , mostanit Pearl Jam Fear Factory, meg azért régieket is.
Volt szerencsém rockzenei bakelitet meghallgatni egy nagyon drága rendszeren, és hát köszönöm szépen nagyon szépen szól ez az épített doboz. -
Rover623
félisten
válasz
Csabroncka #79 üzenetére
"15 évesen én WC papír gurigából csináltam reflex csövet"
Teljesen kiváló megoldás...a saját rezonancia frekvenciája több nagyságrenddel magasabban van mint azok a (mély) hangok, amelyek alkalmasint mozgatják a dobozban a levegőt.
A puha és egyenetlen felülete pedig megtöri a turbulenciákat, lassítja a levegő kiáramlását, kisebb szélzajt kelt, stb. -
Csabroncka
addikt
Ne kövezzetek meg, de grillezés közben kint a kertben én ilyen hangfalakat használok kis JVC erősítőmmel, pár sör és unicum után tényleg megjön a hangjuk! Voltam olyan hanyag, hogy egyszer kint maradtak egy zuhé erejéig és ez megtette a hatását az anyagra, egy kicsit bedagadt - de szólnak!
.
Voltak bátor mondatok ebben a cikkben (fel is nevettem sokszor hangosan), de remélhetőleg nem múlt még el 20 a szerző, így ez ebben az életkorszakban teljesen normális. 15 évesen én WC papír gurigából csináltam reflex csövet - akkor az is belefért a tökéletes hangzásba
-
Kofa
csendes tag
Az orgonával kapcsolatban annyit, hogy a hagyományosan alapnak tekintett, 8 láb hosszú síp 64 Hz-es hangot ad le, de használnak nagyobb sípokat is - a legnagyobbak 64 láb hosszúak, 8 Hz-en szólnak, és hallani nem hallod, csak érzed (és persze nem sok helyen van). Ezek kijönnek a hangfaladból?
http://www.die-orgelseite.de/audio/atlanticcity_64ft.mp3
http://www.sydneyorgan.com/STH64.mp3 -
válasz
orion1025 #74 üzenetére
de valahogy mégis alkalmatlan a Hi-Fi kifejezésre
Objektíven nézve a rendszer teljesen megfelel a HiFi szabvány kritériumainak
Szubjektíven nézve természetesen mindenkinek mást jelent a HiFi kifejezés. Mindenki úgy állítja össze a rendszerét, hogy az általa kedvelt zenék szóljanak jól rajta.
Mint jeleztem is, az én rendszerem nem kedveli a kamarazenét, viszont problémamentesen szólaltatja meg a nagy dinamikájú, sok hangszert tartalmazó, nagy hangtömegű felvételeket, akár nagy hangerőn is. Lehet rajta Wagner operát is hallgatni, meg Loreena McKennitet hallgatni, meg Dire Straitset is hallgatni.
Tisztelem azokat, akik 2x3 W-os SE kapcsolású csöves erősítővel hallgatnak zenét, de nekik nagyon kevés hangfal felel meg, mert egyrészt nagy hatásfokúnak kell lenni a doboznak (ami mindenképpen valami bass-reflex, vagy transmission line felépítést feltételez), másrészt színezetlen hangúnak is kell lenni (ami az előző kritériummal nehezen egyeztethető össze).
Szóval egy HiFi rendszer mindenképpen kompromisszumokkal terhelt, hogy ki hol köti meg a saját kompromisszumát, az egyéni ízlés kérdése.
-
orion1025
őstag
válasz
Donki Hóte #73 üzenetére
Nem lenézendő, ha van valakinek ilyen otthon, mert alapjáraton nem rossz kis kütyü, de valahogy mégis alkalmatlan a Hi-Fi kifejezésre. Jó az egész körítése, de valahogy mégis jellemtelen a hangja, mellé még fűt is, mint kazán, a potmétert meg aki megtervezte, azzal tekergetném élete végéig...
-
válasz
orion1025 #72 üzenetére
Megnyugtathatlak, én sem azért dicsérem az SE1025B erősítőt, meg a TESLA ARS hangdobozt, mert savanyú a szőlő
A zenehallgató rendszeremben egy DENON SA-CD lejátszó szolgál (mint futómű), az erősítő egy AKAI AM-65 (a saját, elég jó minőségű DAC-jával használva), a hangfal pedig egy bikábelezett B&W 604 S3 hagfalpár.
(Természetesen nem kamarazenét és nem templomi kórusokat hallgatok rajta, arra ez a rendszer nem lenne ideális
.)
Viszont a másik szobában teljesen hallgatható összeállítást képez az LP játszóval (Ortofon Concorde20 hangszedővel) párosított SE1025B és egy pár Preludium hangdoboz (ebből két pár is van itthon, egy B32-es és egy HB1 hangváltóval feljavított B31-es).
-
orion1025
őstag
válasz
Donki Hóte #70 üzenetére
Nem rossz kis erősítő, na de azért a nagyobb gyártók lemossák, nekem soha többet nem kellene már semmilyen egykori magyar haditechnika, mert tényleg csak egy kínlódás. A fénykorukban, mikor nem volt nagyon más, persze, hogy jók voltak, csak sajnos sokan a mai napig ebben a tévhitben élnek. Sokszor babrálok hangszórókkal, hangfalakkal, erősítőkkel, de komolyan mondom megváltás a tesztelgetések után a saját párosításom használni, pedig nagyon messze van még az átlagos kategóriától is, inkább azt mondanám rá, hogy bárki számára megfizethető rétegbe tartozik. Ettől függetlenül valamiért igen passzolnak egymáshoz, nem is terveztem lecserélni semmit, ami nálam nagy szó. A saját bőrömön tapasztaltam hosszú évek alatt, hogy nem kell több százezer forint ahhoz, hogy normális minőséget kapjunk szerényebb költségvetés mellett.
-
-
válasz
orion1025 #66 üzenetére
3000 Ft-ért eladni az bűn
Nekem is van egy 1025B, de tavaly beleköltöztek a medvék
Elég nehezen szántam rá magamat a kondicserére, mert a tápkondik ugye egy lefelé fordított külön panelbe vannak beforrasztva, de aztán nekiduráltam magamat és az adott helyre fizikailag beférő legnagyobb kapacitású kondikat raktam bele. Komolyan mondom, hogy magam is meglepődtem, hogy milyen pöpec hangja lett
Egyébként nem használom semmire, de elfér a dobozban a (szintén felújított) Videoton EA7386S erősítő mellett
-
Dare2Live
félisten
válasz
frankstork #68 üzenetére
volt erről anno egy cikk, meg is van.
-
frankstork
aktív tag
Mielőtt megölitek egymást, mindenki nyugodjon le a p....ba!
Nekem mint írtam van a cikkben taglalt hangfal. És szeretem. Nem azért mert nem telik jobbra, hanem mert csak. Persze ebben nyilván benne van a tovatűnő ifjúságom nosztalgiája is, mert akkor ezen hallgattuk a zenét. De azóta volt pár papíron jobb, ár szerint is jobb, meg szerintem is jobb hangkeltőm. Ezek ellenére is szeretem. Genius-om is volt. Azt is szerettem. Persze nem mindet. (5050 jó volt). Egyszerűen azt hogy mennyire tetszik egy adott doboz hangja személy szerint nekem, nem lehet mérni, főleg nem forintban. Ha tetszik örül, ha nem tetszik, cserél. Olyanok mint a csajok. Valakinek szőke, valakinek vörös, de olyan aki mindenkinek olyan nincs. Balhé helyett hallgassunk zenét! Puszi -
Dare2Live
félisten
"Korábban már megvéreztem a torkom egy Genelec 1029A-val, azóta fáj a szívem valami normális aktív hangfalpárért."
Itt geniusokról, teslakról szólnak az odák a non plusz ultra a videoton... ebben a közegben egy genelec hangminősége értelmezhetetlen. Persze az ára is.
Mondom mint 8040 tulaj.
-
orion1025
őstag
válasz
Donki Hóte #59 üzenetére
Pár éve adtam el a normális állapotú 1025 erõsítõm 3000 magyar forintért. Fentebb írtam már, hogy egy pc bögre áron durva dolgokat lehet kapni, amiknek már van némi köze a zenéhez. 20000Ft-ból pofásabb hangú erõsítõ+hangfal duót kapni, eszembe nem jutna kicsi kínai bóvlit venni.
-
válasz
Donki Hóte #62 üzenetére
Hangminőségre nyilván egy sz*r az is csupán szemléltettem, hogy ha az ember fia nincs kitömve pénzzel de a hideg kirázza a pc hangfalaktól akkor sem kell lemondania a zenehallgatásról.
Sokáig nézegettem különböző erősítő építő készleteket de letettem róluk mert eléggé segg vagyok az elektronikához. Pedig nagy királyság volna valami normális épített aktív hangfalpár /nem dzsíniusz kategóriás/ itthonra ami elfér az asztalomon. Korábban már megvéreztem a torkom egy Genelec 1029A-val, azóta fáj a szívem valami normális aktív hangfalpárért. Akkor voltam pöcs amikor nem éltem a lehetőséggel és nem vettem ár ismerősömtől piaci ár feléért az övéit.
-
válasz
Donki Hóte #62 üzenetére
Szvsz D osztály csak aksis cuccba, ha hálózatról jön a delej akkor TDA ic sokkal jobb, jó minőség, megfelelő tervezéssel szépen szól a legtöbb.
-
psyho85
aktív tag
válasz
orion1025 #58 üzenetére
Ha valakinek kielégíti az igényeit, akkor neki az jó, tehát ha kérdezik tőle, akkor azt fogja mondani, hogy az egy jó dolog. Ezzel nem tudsz mit kezdeni.
Nem várható el, hogy 30-40 éves HI-FI erősítőket meg hangfalakat vadásszon össze, amikor egy garanciális terméket kaphat ennyiért. Attól függetlenül, hogy melyik szólhat jobban.
-
Ne menjünk bele a "ki tud még szarabb kombót mondani még olcsóbban" versenybe, mert mindenki sírva fakad a végére
A hangfalat nem ismerem, de abban egyáltalán nem vagyok biztos, hogy az Orister végerősítő fokozata jobb lenne, mint egy 2000 Ft-os kínai D osztályú erősítő (Vettem egy ilyet, komolyan mondom, hogy nem is rossz
)
-
válasz
Donki Hóte #59 üzenetére
mod: Persze ettől sem kell nagy csodát várni hangminőség terén de biztosan jobban szólnának együtt mint egy 13k-s pc hangfal a cuki kis hangszóróival és a filléres kínai erősítőjével. Ezt mindenféle elfogultság nélkül mondom (lásd. én magam szaroztam le feljebb ezt a Tesla Neuco hangfalat).
-
válasz
orion1025 #58 üzenetére
Azt azért ne hagyd figyelmen kívül, hogy az említett Genius szet tartalmaz két hangdobozt ÉS egy sztereó erősítőt is az említett árért.
Ha veszel egy normális kis erősítőt (pl. a rólad elnevezett Oriont
) meg egy normális kis hangdobozt (pl. az ontopic hangdobozt) akkor minimum 20 eFt-ot le kell gombolni értük...
-
psyho85
aktív tag
Akkor ezt a topikot most akkor be is zárhatjuk?
Főleg, mert 10k környékén merik ajánlani a Geniust?
-
orion1025
őstag
válasz
SunMount3r #54 üzenetére
Pontosan tudom, miért nem írtam típust. De tudod miért? Mert az alsóbb osztályú hangfalakat is kétszer drágábban árulják a reális áruk helyett, így meg nehéz okosat mondani. Már sírok attól, amikor meglátok egy olyan hirdetést, hogy ritkaság!!!, ami triplára van árazva, de nálam kettő is van belőle, az egyik alkatrésznek... Na ezért nem igazán lehet pontos beazonosítást tenni, ha valakinek dobni kell egy kis falatot.
A nálad lévő Géniusztól pedig besírnál, ha szétszednéd... Még a nyák is gagyi, egy 20W-os pákánál is "robog" meg szakadozik fel a réz...
-
válasz
SunMount3r #54 üzenetére
Tudom, hogy a jelző ki fogja verni nálad a biztosítékot de már nem érdekel. Egy filléres gagyi pc hangfalat ne hasonlítsunk már egy hifi hangfalpárhoz. Kis pénzből is lehet jót venni csak nem szabad leragadni a tizenezres aktív 2.0 vackoknál. Azok közül egy sem zenehallgatásra való.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
orion1025 #52 üzenetére
Jó, vegyük úgy, hogy még így "hallatlanban" is elhiszem, hogy amiket írtál tényleg nem szólhat rosszan, lehet még jobban is mint ez a hangfal (mert ugye te biztosan hallottad pont ezt Genius a típust, normális hangforrásra kötve és körülmények között, így még teljesen jogos a te lef@tymáló véleményed is róla, ugye). (Amúgy "olcsóbb hangfal"-alatt klasszul beazonosítottad a pontos típust, így már tudom konkrétan mit kell keressek, ezért külön köszönet, ilyen egy igazán kritikusan segítőkész és adekvát hozzászólás.)
bár az, hogy egy Youtube videó számodra micsoda zenei orgiával ér fel, az mindent elárult...
->Ez vagy direkt kiforgatós cinizmus, vagy csak ennyire nem tudod a kontextusából kiolvasni a lényeget. Nem a forrás minőségét értékeltem, hanem magát a ZENÉT (mely az én ízlésem szerint), "szinte mindegy honnan szól", mert szólhatna, akár egy mono analóg FM rádióból is, akkor is van benne valami ami számomra sokkal megkapóbb, mint, ha mondjuk Bejoncé legújabb slágerét nyomnák egy többmilliós Hi-Fi szettről. (Talán hozzá kellett volna tennem, hogy mint ilyen a lehető legjobb forrásanyag és hangkeltőrendszer után is magától kiállt, de az élvezetéhez nem annyira alap szükséglet). Sajnálom az ilyen szintű értetlenkedést, de vettem utólag imigyen a fáradságot, hogy elmagyarázzam. De vegyük úgy, hogy csak félre értés volt. -
orion1025
őstag
válasz
SunMount3r #46 üzenetére
Melyik részét? Az egészet!
Ugye csak viccelsz, hogy kategóriájában nem igen van jobb? Egy 25-30 éves asztali pici erősítő, illetve egy olcsóbb hangfal tízóraira elfogyasztja a Géniusz Másztert! Volt egy Shneider erősítőm, cirka 6000Ft-os árfekvésben, úgy 2x20W környékén, a fizikai mérete fele akkora, mint egy normál erősítő külvilága, de az szólt kérem szépen. Tehát normális zenehallgatáshoz az nem kifogás, hogy milyen nagy ez meg az. Az általad dobált összegből egy egész pofás rendszert össze lehet dobni, aminek nincs nagy helyigénye! A minőségről pedig ne is beszéljünk, bár az, hogy egy Youtube videó számodra micsoda zenei orgiával ér fel, az mindent elárult...
-
Volt ilyenem. Tényleg viszonylag érzékeny, nekem NZC 420 volt hozzá. De baromi harsány, a magas pedig kb hiányzik, gyötrelmes a hangminősége, bár a bögreszetteknél tényleg sokkal jobb. Szerencsére voltak nekem mellette még egy pár Orion HS-200, az mérföldekkel jobb. Igaz, jóval halkabb, de van magas, meg a mélytartomány is jobb.
-
válasz
SunMount3r #48 üzenetére
Smiley nem tűnt fel? Viszlát ...
-
SunMount3r
nagyúr
Ha tapasztalsz egy helyesírási hibát, legalább nem kéne megismételned, egy külön erre dedikált hozzászólásban...
Na?! Ha-ha, ugye?!
Az a lényeg, hogy legalább, ha már a saját tapasztalatokon alapuló, megalapozott kritikának nincs kellő alapja, akkor abba kössünk bele amibe csak tudunk, csakhogy kiérződjön az adott hozzászóló közölt mondanivalójának tartalma iránti lekicsinylő attitűdünk... A cél elérve. Gratula.
(Amúgy ne vedd személyesnek, különös képen engem sem érdekel, csak egyre inkább kezdem kiérezni, hogy a "másik szoba, másik emelet" hozzáállást az itt közölt hsz.-eimre érkező reakciók kapcsán. Igaz is, lehet eltévedtem, bizonyára, ezer bocsánat... Megyek is vissza a "PC-s hangfalak Topic-ba" a véleményeimmel, az a "nekem való" és tudjátok mit, igaz is és nem is bánom, PEACE!)
-
válasz
SunMount3r #46 üzenetére
"halytott"
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
orion1025 #45 üzenetére
Melyik részét?! Mit írtam róluk amivel nem értesz egyet, vagy a !saját tapasztalatod szerint! ne lenne igaz?! Ahhoz képest, hogy a 10-20K-s, sőt 30K-s kategóriában gyak. ez az egyetlen ajánlott típus és, hogy mennyire nagy előre lépes volt ez számomra -hallhatóan- a korábbi "műanyag" megoldásokhoz, bögrezsettemhez képest, még elég szűkszavúan és visszafogottan fogalmaztam meg, mennyire elégedett vagyok vele. Megint hangsúlyozom: ár/érték és minőség arányát tekintve. És igen bőven van még benne potenciál és biztos vagyok benne, hogy a jelenlegi hangkeltő forrásomnál egy -viszonylag- sokkal jobb kategóriásat is jobban ki tudna szolgálni, érezhető minőségbeli előrelépéssel.
Vagy a cinizmus annak szólt volna, hogy "mit keres itt egy ez a notebook-ról halytott 13K-s Genius-os zöldfülű egyáltalán"?!
Elhiszem, hogy a több 100K-s kategóriákhoz képest bőven lenne behozni valója, és azt is, hogy még 40K-50K környékén is lehetne jobb hangzásút kapni, de azt hiszem inkább te nem értetted a hsz.-em lényegét, pedig elég világosan belefoglaltam ezt is.
De ezt nem sértődöttségből írom, az iróniát is veszem, csak, hogy ez így ebben a formájában nem talált.
(Persze lehet tényleg én néztem be, hogy egyáltalán erre a kurta beszúrásra ilyen bőven reagáltam most, de No Reget, sőt...)
-
orion1025
őstag
válasz
SunMount3r #43 üzenetére
Ugye ezt a Géniusz dolgot nem gondoltad komolyan!?
-
SunMount3r
nagyúr
Az alcím elég volt a magamfajtának, hogy kattintson is, "olcsón Hi-Fi minőség" sokaknak hívószó...
Reméltem volna, hogy aktív hangszórókról lesz szó, mert nálam jelenleg csak ezek játszanának. Nagyon az elején járok még ennek a hangkeltős dolognak, zene és házimozi terén is. Eddig egy Genius SP-HF1250B-ig (árához képest elég jó muzsikál) jutottam, majd ha lesz keret lesz jobb is, de sose költenék százezreket pl. csak a hangafalakra, bármennyire is van igényem a jobb minőségű zenehallgatás iránt. Jah, meg a forrás sem sámli amúgy, ez talán elárulja, milyen tuti.
Jó majd, újrarakom végre az OS-t a kis notim-on, hátha segít, de amúgy is egy integrált Realtek chip-es dolog 2010-ből, szóval lesz még hova fejődni itt is és bőven van azért tartalék azokban a Genius-oban is. Remélem egy Roland DC EX meg is adja majd alá, ami kell.
Ilyen mélységeiben nem értek ehhez a témához, de legalább érdekes volt olvasni a hsz.-eket, bár nem annyira releváns amit írtam a cikkhez, de a "10K körüli jó hangfal" már közös halmaz...
(Amúgy tényleg elég csúnyácska az a hangfal, a neten is csupa előlap nélküli képet láttam róla, azért valami vékony szövet lapot mindenképp tennék elé.)
Amúgy egy kis ajánló a részemről is: [link], bár nem tudom, hogy technikailag mennyire van perfekten kikeverve, csak azt, hogy jól szól, még ebben a YT-os minőségben és az én "szerényebb" szettemen kersztűl is.
-
djyuri
őstag
válasz
#16939776 #40 üzenetére
Hmm.
Esetleg ez? -
-
orion1025
őstag
válasz
#00137984 #38 üzenetére
Még jó, hogy nagy mozgása van, elvégre nagy "felületet" is kell megmozgatnia. Egy nagy lavór azért nem mozdul akkorát, mivel tizede elmozdulásból képes nagyobb nyomást generálni, ezért szólnak bugyután a kisebb hangszórók, mert a gyors mélyeket nem tudják lekövetni annyira, mint a nagyobb társaik.
-
törölt tag
Tannoy P20 studió hangfalakat használok zenehallgatásra és a házimozi front sugárzók szerepét is ellátják. A mélyközép sugárzó nem egy nagy darab, de tisztességes dinamikus mélyet képes megszólaltatni. Egy Infinity két vagy háromutasra még lecserélném.
Havernak is olyan van, de meglepődőtt a Tannoy hangfalam hangzásán. Megnézte hangszóróselyem boritás nélkül zenehallgatás közben és meg is oldodott a rejtély. Eszméletlen mozgása van annak a relative kis hangszórónak. Valamikor a kis részletek miatt tudnak meglepően jók lenni az audió cuccok. Azért egy jó magas sugárzó tud "finom" hangot adni és a magas részletességet is vissza tudja adni maradéktalanul. Az a 12-13 KHz még nagyon határeset, főleg ha egy másik hangfal esetében már hozzászoktunk a magas hangok reprodukció szintjéhez.
-
törölt tag
Az a Shure 55 kamu, vagy újragyártott de az biztos hogy nem így szól "színes" inputtal.
Lett volna idejük, be kellett volna gyakorolni a mikrofonhasználatot, és nem az ének/vokál sávok hangerejét tekergetni, mert a hangszerek is úgy ugrálnak előre hátra mint a mikrofonok hangereje solo/vokál között.Amúgy nem rossz.
-
djyuri
őstag
válasz
User64476 #33 üzenetére
Teljesen egyetértek
Legalább száz mágnest vertem le már hangszórókosárról,hogy más fülét ne ronthassa többé.
Akkor tud valaki jobb döntést hozni,ha hosszabb ideig képes egy helyen össze hasonlíthatni különböző/hasonló hangkeltőket.
De mindenkinek azt szoktam javasolni,hogy a saját zenestílusában legyen elégedett. Ne akarjon mindenki highend-t. Mert akkor se füle,se farka nem lesz a dolognak. -
djyuri
őstag
Ejj-ejj
Egy bemutató elég lett volna szerintem. Így ez a szerintem is eltúlzott imádat nem hozza meg a várt "kritikát".
Csak a frekvencia tartományba kívánnék hozzáfűznivalót tenni. A többibe nem érdemes, mert túl kevés hangkeltővel foglakozott a legtöbb ember.
Az hogy nem képes valaki szubjektíven felfogni egy magas frekvenciát már,attól még zavarni fogja az összképet annak hiánya.
Csak nem rég hallhatok "végre" olyan eszközöket,amik sok-sok Khz-et tud afelett,amit felfogni ésszel képes vagyok,de ha kikapcsolom (le EQ-zom) (digitálisan..itt már nem beszélünk analóg equaleser-ről), akkor feltűnik egy üresség. Nem mondom,hogy nem lehet megszokni,hisz pár nap után fingom sincs,hogy ott van-e vagy nincs. De ha hallgatás közben változtatom,akkor ott van a különbség.
Természetesen szintén DAC lejátszó és olyan erősítő,ami nincs korlátozva 40Khz alatt 20Khz környékén.
De menjen el valaki meghallgatni fólia hangszórókat (Eminent Technology LFT). Ijesztő,hogy egy koncert adáson a nézők közül hallani a mocorgást is a hátsó sorból vagy a karmester pálcájának hangját,ahogy előveszi,kocogtatja.Nagyon nagy frekvenciát csak nagyon könnyű magas hangszórókkal lehet elérni.
De a mély is ugyanennyire fontos a rendszerben.Fentebb írták mit kell meghallgatni, hogy mennyire élethű a hangkeltőből hallgatva. Ez pontosan így van.
Ezekből a női hangot és az orgonát emelném ki.
Efféle zenéket tudom ehhez ajánlani
szólókat isHa ezeket bírja tisztes hangerőn, akkor már ráleltél valamire, amit jó hangládának nevezhetsz
A többit inkább nem írom le,mert most fognak jönni az MP3-akat hallgatók és megostromolnak
Jah és attól,hogy DAC,attól még az erősítő se legyen focsi
Plusz a hanganyag valódi eredete ne egy feljavított Mp3 legyen Flac-ként feltöltve. (és akkor még ki se használod a DAC-ot,mert a flac nem éri el azt a szintet. (kéne a 48Khz feletti mintavételezés
)
-
User64476
őstag
Lemeztől meg pickuptól függ, de ezt a techológiát már rég meghaladtuk. Aki megveszi, az nem hülye, hanem egzotikus dologra vágyik, mert ő egyéniség és a 192kHz 24 bit túl proli.
A hifizéssel nagyon el lehet tévedni, ha apró lépésekben halad az ember észre sem veszi hogy egy csörömpölő vackot hallgat, mert megszokta, arra áll a füle. Erre való a mérés, hogy legyen viszonyítási pontunk.
-
-
belashx
senior tag
Elöljáróban szeretném leszögezni, hogy nem hallottam a cikk tárgyát.
A frekvenciaátvitel miatt fanyalgóktól kérdezem, tudják-e, hogy a lemezjátszó átviteli tartománya mennyi lehet vajon? Szerintük a lemezjátszó sem alkalmas a zene komoly szintű közvetítésére? Mindenki hülye, aki megveszi a fekete korongokat?
A cikk írója talán elfogult egy picit, és jobban járt volna, ha nem írja le a hangsugárzó paramétereit, akkor más jellegű kommentek születnek.
Nem tudom, minek trollkodik itt olyan, aki el se olvasta a cikket. Ők kereshetnének olyan topikot, ahol minimum 20000 Hz-ekkel dobálóznak. -
Rover623
félisten
"Énekhangok: igaziak. Az énekes odaáll elénk és ott énekel. Nekem a férfi énekhangok tetszenek róla jobban. Az énekesnek van teste, mérete, lélegzik…"
Szóval erősen magas hiányos a doboz...valamint túltengenek a mélyek (csillapítatlanság?)...és a közepek sincsenek rendben!
Egy korrekt hangvisszaadó rendszer ott kezdődik, hogy az emberi hang tökéletes. Nem "teste" van meg "mérete" (gondolom jó nagy sörhasa
), hanem pont olyan mintha élőben hallanánk.
Ezen belül is a női hang a kritikus...aztán jöhetnek a férfiak.
Aztán a hegedű, utána az akusztikus gitár.
Aztán a cinnek, végül a templomi orgona "alja".
Így halad(hat)unk szépen, fokozatosan felfelé a minőség létráján... -
Ebit
addikt
Vita nélkül.
Te megfordítottad a dolgokat, egy 30 évvel ezelőtt, a szocialista belépő hangsugárzópárt hallgatsz, olyan eszközökkel, amik nem tekinthetőek azonos szintűnek
/ Megjegyzem ez a jó, ha valóban a hangsugárzó értékeit erényeit szeretnék vizsgálni/Azonban a leglényegesebb, a meghallgató helyiség, nagyságát nem látom.
Itt megtalálhatóak a száraz, és részletes műszaki adataid, amik igazak a mért darabra.
[link]Itt hiányoznak, az általad mért paraméterek, mérőeszközök felsorolása.
Ezenkívül, célszerű lett volna több embert bevonni a meghallgatásba, valamint azt több alkalommal megismételni, eltérő, valamint azonos zenei anyagokkal. -
törölt tag
válasz
Donki Hóte #25 üzenetére
Kommersz sorozatból az JBL LX-300/MK2-t hozzáírnám a listádhoz csöves/félvezetős mindegy neki, hosszan hallgatható.
(#26) pechman8:
ui: Akármilyen hangfalad van (persze audiofil) a hangszórókosár földelését minden képen próbáld ki. Várom a tapasztalatokat priviben.
magyarázat egyszerű: a tekercsen, hangszóróvezetéken, visszacsatoláson keresztül nem kerül annyi RF zaj az erősítő invertáló bemenetére, persze hogy "tisztábban szól".
-
pechman8
tag
Mielőtt belemennék vitákba.
Ez a doboz talán elsőre tompán szólhatott némelyeknél. Ezért kikiáltották bűnbaknak a magassugárzót, azután meg a hangváltót. Azután meg, a doboz nem elég merev... stb. Hát így nem is kell vele foglalkozni. De másikkal sem.
Ezek közül egyik sem igaz. Az persze ok lehet, hogy a porvédő szövése túl sűrű, én enélkül hallgatom. De Nincs magashiánya ezt azért írom csak le még egyszer és megyek bele ebbe a magas-mély óvodába mert ha ezek közül valami hiányzik az a legritkábban a hangsugárzó hibája! És ezt most általánosságban említem. Persze őt halljuk közvetlenül ezért könnyű rákenni. De amint írtam ez a hangfal nagyon direkt.
A hangváltóról pedig annyit, hogy ugyan a kivitelezés nem példás, de a szakértő szem rögtön kiszúrhat rajta két okot is amiért jól kell szólnia. Ami a maiakból hiányzik...Köszönöm a pro és kontra hozzászólásokat. Szándékom volt létrehozni egy virtuális nyomot ennek a hangfalnak az ARS 9204-10-nek mert én erről ezelőtt nem tudtam. (35 éve "HI-FI-zek", eddigi hangfalaim: MISSION 760i, Celestion3.) Az ARS 9204-10 maradt, marad. Miden nap feltöltenek az energiái.
ui: Akármilyen hangfalad van (persze audiofil) a hangszórókosár földelését minden képen próbáld ki. Várom a tapasztalatokat priviben.
Az anód a katód és a kimenőtrafó legyen veletek... Ámen.
-
válasz
#16939776 #24 üzenetére
Ha a posztírónak ez a jó, akkor nehéz meggyőzni arról, hogy ez nem jó.
Egyébként ez a hangdoboz nem is rossz, nagyon kevés olcsó minihifi dobozra lehet azt mondani, hogy jobb ennél.
Szerintem semmiképpen sem rosszabb az agyon hype-olt Videoton Minimax doboznál (persze nem is jobb annál, csak mások a hibái).
Ha az ember elérhető áron akar hallgatható dobozt venni, akkor ez a Tesla mindenképpen figyelembe veendő. Sőt, ha nagyon kevés pénze van, akkor (a már említett Minimaxon kívül) csak ez jön számításba.
Viszont szerintem is érdemes kicsit spórolni még és vagy az orosz Radiotechnika S30 dobozt, vagy a magyar Preludiomot megvenni.
-
törölt tag
Én ezt a hangfalat vettem etalonnak és építettem köré olyan láncot, amivel jól szólt, így most a csodájára járnak.
kb.: ez a magyarázat miért szól úgy ahogy azt elvárod tőle. Más módon nem is érdemes rendszert építeni, mert soha nem áll össze egésszé.
Csak 1X éve csinálom a rendszerem, de azt megtanultam, hogy munka befektetése nélkül, nem szabad leírni ezeket a "vackokat", mert ha a könnyelmű kijelentés után jó kezekbe/környezetbe kerül a "vacak", elég könnyű miatta megszégyenülni.
A "hozzáértő" csak dobálja ki bátran, mert nem érdemli meg, és ha szerencséje van sosem fogja tudni miről maradt le... amíg el nem olvas egy ilyen cikket, és jön a talpról-arcra érkezés.
Gratulálok!
-
Azért annyira sokat nem. Kell bele valami magas, kiváncsi vagyok az orion dómokra de nagy reményeket fűzök hozzájuk mert egész normális hangjuk van. Kell egy normális váltó, tekercs akad itthon, a kondi az filléres tétel (természetesen fólia kondi megy bele), ja meg le kell kenni valami fapáccal (1000Ft az ikeában...)
-
válasz
frankstork #19 üzenetére
Én általában anyagi oldalról szoktam megközelíteni mindent. Ebből, hogy élhető "jó" hangfal legyen vastagon bele kell invesztálni. Nekem nem érte volna meg így elengedtem a kezüket.
-
darthdenes
tag
A minimum 30 év igenis nyomot hagy a gumiszélen. Por és pára következtében sárgás, kosz oldható le róla alkohol segítségével. Majd szilikon olajjal kell lekenni a gumiszélt.
Megpuhul és igencsak megmutatkozik a hangon. Legalább is az Rk9 esetében drasztikus volt a változás.
A külalaki átalakítás oka a faragasztó kiszáradása volt. Pontosabban az előlap valamint a doboz összeragasztása közé volt téve az a csúnya szövet. Kis ütésre kiesett. Szövetet eltávolítottam, felcsiszoltam ragasztottam majd mahagónira pácoltam. (Csinálok képet) Hangszórót nem szerettem volna cserélni. 1. Az akkor már nem ugyan az a hangfal. 2 a hangváltót a hangszórók ismeretében kell tervezni és mérni, én ehez nem értek. Így annyi modosítás történt hogy az ehez használt hangváltót (alkatrészek értékei a neten megtalálhatóak) megépítettem egy kis szakmai támogatással a H2000 oldalról. Ugye ez a gyári 8mikró kondi miatt kellett.
A papírt szokták impregnálni, merevebb lesz és jobb akusztikus tulajdonságai lesznek. Nekem ilyen szerem nincs. Viszont a nyomtató festék utántöltő tintája vízbázisú, könnyű, csíkmentesen szárad. Nem változtatja meg a hangszóró tulajdonságait. De sokat fiatalít annak kinézetén.
Hangzása miért is tűnhet jónak?
Mint írtam megfelelő helyen alakalmazva jó doboz. De nem audiofil.
Csatolok egy mérést. Láthatod, hogy hány dB esik a 100hz körüli mély tartomány (nagyon sokat!, az f:3 pont igen hamar eljön...90hz? Pedig 50 hz-ig illő lenne ha audiofilről beszélünk) valamint milyen kiemelése van a magasnak 10khz körül. Ez olyan mint amikor az erősítőn az LDS (loudness) ami kiemel 100hz és 10khz be lenne kapcsolva. Dögösebbnek tűnik a hangzás.
Ami nem baj....mert a zene hallgatás subjektív dolog. Ezzel már nem azt halljuk vissza ami a lemezen van. Ezt a szoba akusztikája valamint a hangfal átviteli hibái tovább rontanak.
Zárszó:
Árához képest jó doboz. De kezeljük őket helyükön. -
frankstork
aktív tag
Igaz. Egyébként teljesen szubjektív ez az egész.
Én hál istennek megtehetném, hogy valódi high end dobozaim legyenek, mégis tok jól érzem magam a használtan vett alesis stúdió monitorok mellett, noha teljesen semleges. A teslák anyuéknál pihennek, de tervbenvan hogy elhozom őket. -
válasz
frankstork #16 üzenetére
Én néhány éve azért passzoltam el őket mert fülre is hiányzott az egész teljes magas tartomány belőlük. Van akinek rááll a füle az enyém nem bírt így mennie kellett. Elvből nem költöttem rá egy vasat sem mert lehetett volna ugyan csináltatni egy méretezett merevebb dobozt meg venni hozzá normális magasakat és csináltatni valakivel hozzá illó hangváltókat, meg... de minek? Annyi pénzből már hangfalat is vehet az ember.
-
Ebit
addikt
Nem tudom, mikor jártál utoljára koncerten, hallgattál élő zenét.
Nézd meg a hangszerek valós frekvencia sávszélességet, hallgassál meg egy koncertfelvételen, valamint stúdió felvétel formájában rögzítettet, azonos zeneszámot.
Azt viszont biztos, hogy nem szerencsés, bármilyen műszaki terméket , egy paraméter alapján megítélni.
Fontos a mérés, de nem azt, hanem a zenét hallgatjuk.Megkérdezem, ha valóban nem olvastad végig, miért érzed szükségesnek, hogy véleményt alkossál?
-
Ez tipikusan a hangfal helyett jó lesz kategória. Volt "ilyenem" igazából az Neuco LB 30 néven futott de a hangszórókészletük azonos amennyire tudom. Jelenleg egy pár ARS 8104.54 van befogva kint a műhelyben. A mély-közepe ugyanez de abban nem ARV 161 hanem ARV 165 magas van. Az papíron magasabbra megy de a valóságban pont ugyanolyan vacakul szól mindkettő. Őszintén szólva csak azért van még meg mert nincs szívem kidobni őket és persze kell valami zajkeltő alkalmatosság ha nyáron egész nap kint vagyok a műhelyben. Nem vagyok vájtfülű belterjes hifibuzi de ezek tényleg semmi extrát nem tudtak/tudnak. A bejegyzés olvasása közben kicsit olyan érzésem volt mint amikor a haverok átjönnek és elkezdik megmagyarázni, hogy a békebeli Orion és Videoton hangfalak milyen jól szóltak, pedig nem.
-
pechman8
tag
Na akkor had reagáljak néhány hozzászólásra.
Bence01 Mi volt a lánc többi tagja? A hangkártya FIIOX3, de volt rajta a barátom 120 ezres DAC-ja is, a típusára nem emlékszem. Az erősítő TAGA 500B Hybrid de volt amikor PRIMARE I32 hajtotta. Most jelenleg a hangfalak miatt nekiláttam építeni egy teljesen csöves erősítőt. Az anyagköltség eddig túllépte a 150 ezret és ennek a hangfalnak építem. RA6363. Gyerekkoromban volt RA6363S-em. Nincs jó hangja. Nem jó alap. Tranzisztoros moduláris felépítésű... Értelmetlen lenne vele foglalkozni. Én NEM azt írtam , hogy minden régi "RETRÓ" cucc jó. Csak erről az egyről írtam. Ez fontos különbség. Sajnos néhány százezer alatt a teljes láncot nem lehet megúszni. Én csak ezt a hangfalat fedeztem fel. (Erősítőre titkos tipp: JVC AX-A3)Chrys 63-12500... stb. A tisztelt hozzászóló szerint ez nem lehet audiofile... Had idézzem Yoda mestert a Birodalom visszavág-ból: " El kell felejtened amit eddig hittél..." Nem lehet a zeneiséget számokban mérni. Ágoston Lajos: Auduofile Erősítők Építése c. könyvében sokat érvel az ilyen beidegződések ellen, idézi az Audio Note erősítőjét amelynek csak egy paraméterét adják meg: 2W. Pont. (Ez az erősítő 2 milla) Nyilván ez nem elégíti ki az olyanokat mint te. A zeneiséget nem lehet számokkal kifejezni. Kérlek készülékvásárláshoz ne adj tanácsot senkinek. Tévúton jársz... Igen egy "láncot" csakis klasszikus zenével főleg operával lehet kipróbálni (szeretni nem kell de a próbához , etalon). Ezt tartom.
Mély - meg magas tartomány... A hangfal gyári adata nem azt írja, hogy a megadott határon kívül nem szól. De ezzel ne foglalkozz! Ez téves út. Ezt már túllépte egy vájtfülű. Nem hangenerátorokat magasakat meg mélyeket hallgatunk hanem hangszereket és az emberi hangot. Azt kell figyelni, hogy a zene, a zenekar le jön e a készülékekről, oda áll e a szobába és ott játszik. A jó hangfal eltűnik és átadja helyét a zenének. Nem tolakodik előre és nem ordítja: Én Vagyok A Hangfal!
ivana: Papírperemes magas gyenge pont... Éppen ellenkezőleg! Hozzá ne nyúljon akinek van! A hangfal egyébként valóban az érzékenyek közé tartozik , tehát: Kiállt a csöves erősítőért!
jambiyya: a lemezjátszó is megvan. Tökéletes állapotba hoztam. Sajnos azonban a hangfal messze túllép rajta. Pedig a lemezjátszó erősítője is ha nem is auduofile de HI-FI.
darthdenes : köszönöm, hogy ilyen sokat írtál. Szépen leírtad, hogyan tetted tönkre a hangfaladat. Az enyémek mind a két pár harminc éves és hibátlan. A gumi pereme , az egész membrán minden... Kérek mindenkit ne bántsa őket! Egy ilyen butaság egyből kinyírja! Fontos: én nem írtam, hogy minden Tesla hangfal jó! Csak erről az egyről!
Pécsi vagyok bárkinek szívesem prezentálom amit írtam privátban.
Jó fülelést mindenkinek!
-
válasz
darthdenes #10 üzenetére
Suprophon rk9 Na nekem is olyanom van egy pár, a mélyek jók, a magasak döglöttek, de azokért nem kár értük, jelenleg az egyik boomboxként üzemel, de valószínűleg vissza lesz alakítva (boombox úgyis lesz jobb), mert most valami pici csöves erősítőt akarok gyártani, magasnak, meg pont van két orion magas dómon... Maga a mélyközép elég jó cucc ezekben, a magasa az szar, azon nincs mit szépíteni.
-
User64476
őstag
Uram irgalmazz.
-
darthdenes
tag
Jókat nevettem vagy éppen a fejemet fogtam a poszt olvasása közben. Az audiofil azért igen kemény jelző erre a dobozra. Ha valaki relative olcsó megoldásban gondolkodik akkor Videoton Preludiumot szokták ajánlani. Olyan 20-30 körül kifogható. Wifa hangszórókkal.
Ezek a Tesla dobozok jó hangúak ha pl hifi torony gyengébb dobozait kívánjuk lecserélni.
Nekem a műhelyben van egy pár még a fekete lyukas rácsos verzióból.
Illetve Suprophon rk9 (au. a TESLA hangszóró készlet, de nincs hangváltó csak egy 8mikrofarádos kondi benne)is van amit felújítottam (kapot hangváltót a h2000 fórum topikjából ) kis fólia meg lakkozás és jó lett. A mélyet lefestettem nyomtató festékkel (szép fekete lett) a gumi áttakarítottam majd szilikon olajjal kezeltem.
A hangja meg.........olyan egyszerű.
Vannak cseh oldalak ahol méltatják a mélyet. A könyű membrán anyag miatt vannak valamilyen jó tulajdonságai.
De már nem emlékszem rá. Gugli a barátod.
Volt egyszer egy perverz 5letem hogy gagyi bögredobozos házimozi hangszóróit kellene kiváltani ezekkel. De nem valósult meg.... -
orion1025
őstag
Hááát... Bohóckodni jó, de igazából 15000 Ft tájékán már "zenét" is lehet kapni...
-
jambiyya
őstag
Míg a húgom le nem ejtette az egyiket, volt nekünk is lemezjátszóstól. Amit bakelitről művelt, az durva volt. a Mélyek dinamikája felejthetetlen volt. Jó hogy ezt leírtad, mert azt hittem csak engem kápráztatott el.
-
15kHz-ig hall az ember kb., ha 12.5kHz a csillapítás 3dB akkor ott olyan 6dB az még annyira nem durva. Gyenge pontja ennek egyértelműen a papír peremes magas, de jóval kevésbé szar mint amilyennek tűnik. Öcsém látott már ilyesmi teslákat stúdióban is, de ott azt hiszem csak a mélyközép volt eredeti, de az középtartományon tényleg nagyon szépen szól.
Kábelnek meg a vastag rézkábel a villanyszerelő boltból a legjobb...
-
A "Tesla" elnevezés azért érdekes még, mert nem a szerb származású feltalálóról kapta a nevét, hanem a "Technika Slaboproudá" azaz egyenáramú technika szavak rövidítése.
Nem egyenáram, mert az stejnosměrný proud lenne, hanem gyengeáram.
-
Bence01
tag
Érdekes írás. Írtad többször, hogy ehhez építetted fel a mögöttes rendszert, azt is írd le kérlek, hogy mik azok ezek után kíváncsivá tetté. Ne sértődj meg, de egy Videoton RA6363 -ra gondolok amit átforrasztottál és kicserélted a kondenzátorokat.
Szerintem amúgy használtan lehet jót venni kevés pénzből (kb 50e FT ami szerintem egy év alatt még kevés fizuból is kispórolható), de amiről írsz az nem a kevés pénz kategória, hanem a nem akarok rá semennyit költeni, de szóljon jól. -
Chrys_
addikt
63Hz - 12500Hz és audiofil? Nem is olvastam tovább.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Nem tökéletes, de akik nem tudnak milliókért „Hi-Fi”-t vásárolni, mit veszíthetnek? (Véleménycikk!)
- Indián keresztül kerülné meg Trumpot az Apple
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- Opel topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest