Hirdetés

2021. január 17., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) audi100td


audi100td
nagyúr

Érdemes lenne egyszer kipróbálni egy használt subnotit :) , pl. ThinkPad X200, vagy olcsóbban X60, jóval kevesebb kompromisszumot kell velük kötni mint a cikkben szereplő kettő termékcsoporttal. Persze sokan nem szívesen vásárolnak használt notebookot, pedig ki lehet fogni megkímélt példányokat és ezek a gépek gyakorlatilag elnyűhetetlenek.

[ Szerkesztve ]

(#2) szilagj


szilagj
csendes tag

amd brazos e450 .kompromiszum mentes megoldás.

(#3) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog

Nem hiszem, hogy érdemes ezt a két kategóriát összehasonlítani, mert nem ugyanarra valók.
A netbook univerzálisabb, ez tény. De semmit nem kötelező venni.

Amúgy néhol általánosítások vannak a cikkben, de egyébként elég átfogó, és színvonalas.

(Meg azért egy netbookon a hangzását számon kérni... Laptop/netbook méretben élvezhető hangzást tök lehetetlen kihozni.)

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#4) sdd2


sdd2
veterán

Köszönöm :R Hasonlóan vagyok én is. :K

Jó térerőt mindenkinek. Galaxy A71

(#5) zolikaDB


zolikaDB
veterán

Nem is tudom. Nekem nincs egyik sem, pedig erősen vakaróztam egy időben, h igen, rá kellene vennem magam, mert ez hype, és nem véletlen találták ki, szóval ez a must have kategória.
Aztán rájöttem, h lószart. Az ipad tényleg egy marketingcsoda, mint minden Mac termék, el lehet adni, van sikítás, extázis egy-egy bemutatón, sokmilliós előrendelés.
Na, ezt nem tudja pl a Huawei vagy az Archos.
A notebook-ot utálom, mert viszonylag egy vagyon, és nehéz olyat kifogni, ami 2 éven belül nem hullik szét. Akkor meg netbook szintén fölösleges. A tablet meg... Nem is tudom. Rágom magam rajta, h ez nekem mire lenne jó, miért kellene nekem? És nem, és nem. Nem tudok rájönni. Kütyü, meg minden, de ha itunes nélkül fel akarok varázsolni az Iphone-omra valamit, igencsak izzadok. Szóval, h legyen egy ilyen eszközöm pluszba, 160 ezerért, azt fölöslegesnek tartom. Meg másszak ki az ágyból, h feltegyek rá ilyen-olyan filmet, akkor már egyszerűbb, ha kiteszem teljes képernyőre az asztali gépen, és nézem ott.
Szóval egyfajta trendet látok itt. Olyan ez, mint az MMS. Világszám, az üzenetküldés forradalma blabla. Aztán a legtöbb előfizus csomagban van X darab SMS, MMS meg egy sem. Megjelenése óta eltelt 10 év. Nem lett áttörő forradalom, ha nem tudok hívni, akkor küldök 2 sort, és nem illusztrálom 2 perces videóval, h mit akarok, 500 Ft-ért. Illetve képregényt sem küldök.
Valahogy az én meglátásom szerint a tablet is ilyesmi sorsra jut. Erőltetik, ezerféle van már, de valahogy nincs meg az a célközönség, vagy feladat, amire azt lehet mondani, h IDE tablet KELL. Mégcsak olyan szerepe sincs, mint egy T34-es tanknak. Ha betámadjuk Romániát, csak ez jöhet szóba, igaz a civileknek otthonra nem kell.
Van Iphone-om, ha felülök meló után a buszra, megnézem a leveleim, a műhelyemben van wifi, a barátnőm facebook-on elküldi, amit akar. De erre a célra nem kell egy 10 collos csupakijelző tablet pluszba.

MINDHALÁLIG DEBRECEN!!!

(#6) Drenadar


Drenadar
veterán

Jó cikk! alaposan körbejártad a témát! :)

De egy szerintem kimaradt!

Mit gondolsz az ASUS transformersről?
Vagy benne volt a cikkben és én olvastam felületesen? :F

Alienware 13 R3 & :) Xiaomi Minote 10

(#7) fezlergabor


fezlergabor
addikt

Én egy Asus Transformer Prime-ot azt hiszem kipróbálnék, nem lehet olyan rossz cucc, csakhát ##### drága.. Azt már talán rendesen lehetne használni netbookként és tabletként is :D

Mondjuk ettől függetlenül, személy szerint egyiknek sem látom nagy értelmét, persze biztos vannak olyanok, akiknek nagyon jól jön akár tablet, akár netbook az elfoglaltságaihoz. Én sokkal inkább vennék egy kisebb, 13" körüli laptopot a PC mellé, utazáshoz tökéletes lenne, azok már kellemesen hordozhatók, s rendesen lehet rajtuk netezni is. Alapszintű netezgetésre meg bőven jó a galaxy 3 is, a maga 3,2"-os kijelzőjével.

[ Szerkesztve ]

(#8) zetecR válasza zolikaDB (#5) üzenetére


zetecR
addikt

"Rágom magam rajta, h ez nekem mire lenne jó, miért kellene nekem?"

Látod, téged is kezd maga alá gyűrni a marketing gépezet...

(#9) zolikaDB válasza zetecR (#8) üzenetére


zolikaDB
veterán

"És nem, és nem. Nem tudok rájönni."
Ezért van otthon egy asztali gépem, E3300-as procival, meg 8e Ft-os passzív VGA-val. Még nem tudtam megfogni semmivel :DDD :DDD :DDD

MINDHALÁLIG DEBRECEN!!!

(#10) zoli03


zoli03
őstag

"A notebook-ot utálom, mert viszonylag egy vagyon, és nehéz olyat kifogni, ami 2 éven belül nem hullik szét."

Elég sok használt üzleti kategóriás gép van már 60e körül használtan. A legtöbb közülük több mint 2 évet még simán elmegy. Ha meg valami elromlana, eltörne, mindenféle alkatrész van hozzá elég olcsón.

Szerk.: (#5) zolikaDB-nek akartam válaszolni

[ Szerkesztve ]

(#11) Alex91


Alex91
nagyúr

Tablet termeszetesen, csak az iPad legyen! :)

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#12) Polllen


Polllen
nagyúr

Szerintem a két eszközt balgaság összehasonlítani, az alap netezésen túl elégé eltérnek.
Az egyik egy mini PC (két évig nyüstöltem egy dell mini-t és semmi baja sem volt, most keresztfiam használja), a másik meg egy nagyra nőtt PMP/okostelefon.

Ha összeadjuk a lehetőségeket, egyik sem tudja 100%-ban, amit a másik. A cikkírónak inkább PC kell, valakinek meg inkább tablet.

Pl. a céges noti mellett semmi szükségem már netbook-ra, sőt az egy magos atom elég hervasztó is mellette. (Nyilván, amikor még nem volt meg a noti, éppen nem érdekelt a sebessége).

Ha most vásárolnék, tablet-t vennék, ami ugyanazt tudná, mint pl. a telefonom, csak 7-10"-n, mert az esetek 80%-ban elég. Minden másra van egy PC/notebook.

Amúgy ez a marketinggépezetes duma elég lehangoló, senkiben fel se merüljön, valaki azért vásárol, mert örömét/használ leli benne. :U

[ Szerkesztve ]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#13) hcl válasza zolikaDB (#5) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Notebook?
6 éves Fujitsum van, ami céges gép volt nálunk (pedig az aztán nem a tartósság mintaképe), meg volt szintén céges T30-am, amit akkor kaptam, amikor 6 éves volt, és 1 évet még gond nélkül ment :D

Most egy 2-3 éves T60 / T61 -nél jobb választást el sem tudnék képzelni - a FuSi is azért lett, mert pofátlanul olcsó volt.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#14) zolikaDB válasza zoli03 (#10) üzenetére


zolikaDB
veterán

Tudom, tudom. A Debrecen adás-vétel-csevegés topikban egy srác erősebb VGA-ra vadászik a laptopjához, 100-400$-ig talált pár ajánlatot ebay-en. Danke.
Otthon az E2180-tól a 4 magos Phenomig két VGA-val eddig mindent kiszolgált egy 350-es FSP táp.
Ezeket nehéz szembeállítani egy laptoppal. Biztos van olyan ember, akinek indokolt egy ilyen gép használata, de a falra tudnék mászni azoktól, akik tanácsot kérnek tőlem, elmagyarázom, hogy 50e ft-ból olyan gépet állítok neki össze, hogy nem lesz rá gondja sok évig, nem fog csalódni, mert ismerem az embert, erre 2 hónap múlva jön, hogy ne, itt egy MSI nótbukk, tegyé má rá ikszpétet. Oszt kínlódok vele nettó 10 órát, mert a DVD olvasó kényes ízlésű stb, stb. Persze jogtiszta win-re nincs pénz. Na, ez idegesít.
Ezzel kapcsolatban is idegesít a fölösleges hype.
Annak idején ültem a buszon és könyvet olvastam, és én még paráztam a dolgozatoktól. De hála Istennek tudok írni, olvasni és megszólalni. De az a 6 éves gyerek, aki ráugrik apuci/anyuci tabletjére, abból mi lesz?

hcl: nem az IBM-ekról beszélek, szövegértelmezés kérem! "A notebook-ot utálom, mert viszonylag egy vagyon, és nehéz olyat kifogni, ami 2 éven belül nem hullik szét."
Egy új IBM lényegesen drágább volt, mint egy hiper-szuper Acer. Ilyenkor mindig jönnek a példák, hogy bezzeg az én emachines-em istencsászár vétel volt 85e Ft-ért.
Ha olyan gépet szeretnél, ami minőségi, sok gari van rá (tehát a gyártónak van mire fel vállalnia a viszonylag hosszú díjmenetes javítás jogát), akkor mélyen a zsebbe kell nyúlni.
Elgondolkodtatok már azon, hogy miért lehet már 200-ért core i7-es, 17"-os laptopot venni? Én igen...

[ Szerkesztve ]

MINDHALÁLIG DEBRECEN!!!

(#15) Gengi


Gengi
senior tag

Ezen én is agyaltam sokat. Most is van nállam egy Tablet. Ami azért messze nem ez a ketegória mint bármelyik a tesztben .... XD

Egy 7"-es iPad 64G ..... XD Gondolom mindenki sejti ,hogy hol gyártották és mi célból. 16K körül volt. Meglepően néha még netezni is jó rajta. Adtak hozzá egy Bőrtokot ,ami vanegy beépített billentyűzet.

Mondanom se kell ,hogy burtális szerkeszet, ha egy kicsit komolyabb szerkezet volna. Nagyobb erő (a kapacitiv kijelző hát bizonyos szempontokból sem volna rosszabb). Szerintem még netbook gyilkos is lehetne XD..

Nagyba :Kep nagyba

[ Szerkesztve ]

PSN:Mak1wara "A Tudásalapú társadalmat megette reggelire a fogyasztói társadalom"

(#16) Polllen válasza zolikaDB (#14) üzenetére


Polllen
nagyúr

Kicsit túlparázod. Az a gyerek ugyanúgy fog tudni olvasni, meg írni, csak nem feltétlenül fogja látni a rációt abban, hogy miért kell 20 kg könyv tanulni, amikor minden ott lehetne a tablet-n. :U

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#17) hcl válasza zolikaDB (#14) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Mondjuk az is igaz, hogy a minőségnek megkérik az árát, de ezért mondtam a T61-eket, amik elég tartósak :)
Persze, ha utálod, azzal nem lehet mit kezdeni, de én csak az állítás másik felére reagáltam.

Amúgy az i7 + 17", hát az DSR, nem igazán laptop... Asztali gép, amit tudsz vinni.

Acer meg... hát én sem szeretem.

@olvasás téma : Neten levő dolgokat is olvasni kell. Persze a túlzások nem jók sohasem.
Ismerősöd gyereke 10 éve még a TV előtt döglött volna.

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#18) zolikaDB válasza Polllen (#16) üzenetére


zolikaDB
veterán

Nem parázom túl, ugyanis személyes példáim vannak. Kollegám 8 éves lánya visít, rúg, karmol, verekszik, amikor tanulni kell, de iskola után órákat döglik a youtube előtt.
Pedig pár éve szavalóversenyt, tanulmányi versenyt nyert, csak azóta valaki kitalálta, h neki is legyen gépe.
Egy gyerek honnan tudja, miként kell használni a számítástechnikát saját érdekére, amikor a saját seggét sem tudja kitörölni? Meg kell neki tanítani, magától nem fog menni.
Aztán sokan azt hiszik, h a szeretet = tablet, xbox, wii, laptop.

hcl: nincs bajom az Acer-rel, csak sokkal többet láttam elszaródva, mint nem. Barátnőmnek van egy Travelmate 2410-ese, csomó minden lerohadt benne, de ottvan a konyhában, chrome, gtalk megy, erre elég is.
Gondolom, a 200k-s core i7-es laptopba a legtutibb, legfaszább alkatrészeket szerelték be, mint azt ára is mutatja, és a fenti processzor legendásan alacsony hőtermelése, meg, hogy mindig k.rva alacsony órajelen megy, biztosítja a kicsiny, jó hőelvezetési tulajdonsággal bíró műanyag házban a hosszú-hosszú éveken át tartó megbízható működést.
Magyarul kivágtál az ablakon egy szekér pénzt, és mégis ott vagy, ahol a part szakad. De a diszkós fuxos Jocóka megvan győződve róla, h korihét, ultimét csojsz!

A tabletekkel ugyanez a helyzet. Relatíve magas ár, és a szolgáltatások megkötéssel használhatók. Aztán a tablet szóra bezsongott user-ek meg a szép készülékház láttán megvannak győződve a 30 ezres Archos-szal kapcsolatban, hogy ez az ultimét csojsz!

[ Szerkesztve ]

MINDHALÁLIG DEBRECEN!!!

(#19) z0d1AK


z0d1AK
veterán

"1024x600 pixel (csak 11 Ft volt darabja :P)"
6 758 400 forintot fizettél érte?

Neked tetszett a Streak 7 kijelzője?

[ Szerkesztve ]

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |

(#20) Graphics


Graphics
Jómunkásember

Egy ilyen J&W Minix-re pályázok én is , második gépnek, mert nagyon jónak tűnt a tesztben is :)

(#21) Gicz


Gicz
őstag

Abszolút nem értek veled egyet....

Egyik ismerősöm vett eee pc, 10 col 1024x768

Iphonet használ az ismerősöm(is), és itunes telepítettem meg ilyesmiket rá, és olyan k.rva lassu volt azt hittem otthagyom h csinalja meg maga.... A felhasználói élmény szerintem nagyonagyon fontos... Először nem akartam ssd-t a notimba mert sokalltam rá a pénzt. De 32-ért itt hardverapron sikerült vennem egy corsair 115 gigásat, és annyival gyorsabb lett a gép h bánom h nem azonnal vettem bele....

Tabletet is vettem azóta, próbáltam sokmindent, de androidnál egyszerüen nem értettem h két mag meg 1,4 ghz és SZAGGAT még a menü is. Ennyire szarul optimalizált izét hát nemigaz. Szerintem azért ötöttel ki ott h a netbook nyert, mert minden gagyi tabletet teszeteltél csak éppen ipadet nem.

Használtan vettem jó áron egy 16 gb wifis ipad2-t ésimádom. Azóta netezésre kb csak ezt használom(ph olvasás, youtube, email) és nagyonjó. Nem h egy netbookon a kb 3x2 centis tapipadot egy ujjal vakarásszam, borzasztó komolyan.

Most majd jön az asus transformer prime( 4 mag kell a droidnak gh ne szaggasson a menü...) az már tetszik. Addig meg nem jöhet szrámitásba más droid...

Na mind1 a lényeg h szerintem a netbook az használhatatlan kategória. A tablet azonnaml gondolkodás nélkül leveri használati élményben, akksi üzemidőben...

Hiába van flash egy netbookon meg usb port meg mitettudom én ha egyszerüen nem szivesen használom.....

(#22) bigdady válasza Drenadar (#6) üzenetére


bigdady
nagyúr

Asus transformerem én eladtam pl és vettem az árából egy windowson netbookot és egy androidos tabletet. Ennyi.

asus 1015bx és voda smart tab (szinte mindig tabletet használom, de iphone szinkronhoz meg email irogatáshoz (hosszú email, office), hd filmekre a wines gépet). Utóbbi tényleg lassú, de akarok venni bele még 1 gb ramot, hátha. Korábban volt egy wayteq xtab-om is de smartra cseréltem, ami nagyon jó döntés volt annak ellenére hogy 10 colból 7 lett.

[ Szerkesztve ]

(#23) Polllen válasza zolikaDB (#18) üzenetére


Polllen
nagyúr

De, elsőre túlparáztad, most meg azt mondod a nevelésen múlik minden. ;]

Pont arra akartam én is rámutatni, hogy minden a nevelésen múlik és nem az elérhető eszközökön. Ergo mindegy, hogy képeskönyv, tablet, a lényeg, hogy a gyerek mindent a helyén tudjon kezelni, mert a szülei erre nevelik.

Az aki most szeretet címen xbox-t vesz a gyereknek, az korábban a TV elé ültette volna ugyenez megfontolásból. Ez nem az eszköz hibája, hanem a szülő felelőssége, így magát az eszközt ebből a szempontból nem lehet minősíteni.

[ Szerkesztve ]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#24) FerroChrom


FerroChrom
tag

Mikor Pesten kezdtem az új munkahelyemen még múlt év végén, akkor rájöttem, hogy kelleni fog egy olyan eszköz, amivel tudok bent netezni, ugyanis a munkahelyemen van korlátlan WiFi. Rengeteget vacilláltam a tablet és a netbook között és végül a tablet került ki győztesen. Nálam egyértelműen a mérete miatt nyert. A tabletet télen könnyen el tudom rakni akár a nagykabátom zsebébe is, míg a netbook-kal ezt nem igazán tudtam volna megtenni. Nyáron pedig a kézitáskába tudom elsüllyeszteni úgy, hogy szinte semmi helyet nem foglal.

No Fate But What We Make - Nincsen végzet, csak ha magad is bevégzed (Sarah Connor) :: A Google nem a barátom. A barátait megválogatja az ember.

(#25) Meglivorn


Meglivorn
aktív tag

Akkor én leszek az ellenoldal: tablet.
Nekem nem Jobs találta fel, korábban sírtam azon, hogy vagy rohadtdrága butapc-ket adnak tabletnek, vagy ebook readert ami jó, de nagyon korlátozott a használhatósaága (és akkoriban betegen drága is volt). Aztán persze jött az ipad meg az android... stb.

Miért tablet?
- Mert dolgozni, és játszani (a mérgesmadaraknál 'komolyabb' cuccokkal) van asztali gépem. Tehát azt nem a hordozható masinán fogok.
- Mert ha veszek egy rendes tokot, akkor az megtámasztja ha kell a megfelelő szögben, fektetve vagy állítva is, így az asztalra/ölbe téve is kényelmes, viszont laptoppal szemben a tok visszahajtható, és még mindig összehasonlíthatatlanul vékonyabb és könnyebb mint bármi a laptop kategóriában.
- Mert ha állva, egyik kezemmel a kütyüt tartva kell használni, még mindig kényelmesebb, mint egy laptop vagy netbook. Könnyebb is tartani, és az egyensúlya is jobb.
- Mert egy normálisabb tableten (8-10" vagy 7" fektetve) teljesen felesleges a billentyűzet, ha az ember nem élete regényét akarja megírni. Ha meg igen, a netbook nyomorított minibillentyűzete se fog sokat segíteni. Egy normális billentyűzet appal (ipadra is van, sőt ott a gyári is remek, még magyar gépeléshez is - androidra kicsit vadászni/szokni kell), akár 10ujjas gépelés is megy ha az asztalon fekszik a gép, pár fokban megdöntve - lásd: tok. Ha egy kézben fogom, pláne. Az egyetlen ami miatt esetleg kritizálható, az az érintős technika, azaz nincs rendes visszajelzés és nyomáspont. De nekem ez már telefonon is percek alatt elmúlt, tableten sosem volt gond.
- Mert egy hordozható cuccnak kell, és ha valaki arra panaszkodik hogy az 1 centi vastag, 50-60 dekás cucc nehéz, akkor ne akarjon rábeszélni egy 1 kilós netbookra ami több helyet foglal mint egy 400 oldalas könyv.

Összefoglalva: egy hordozható, elsősorban "fogyasztó" eszköz kell, amivel kevesebbet görnyedek az asztal előtt - legalább olvasáshoz ne - és magammal vihetem. Nem azon dolgozom, vagy írok oldalakat, maximum leveleket vagy ilyen fórum-postokat. A smartphone-nál azért kényelmesebb, nethez-filmhez használhatóbb, már csak a mérete miatt is. Elismerem, abszolút egy kényelmi eszköz, egyátalán nem létfontosságú. Ahogy a smartphone, vagy az mp3 lejátszó sem. De arra a feladatra, amire kell, a legtökéletesebb és a leg-kompromisszummentesebb.

(#26) Cyberpunk


Cyberpunk
félisten
LOGOUT blog

Nagyon egyszerű. Netbook-on asztali operációs rendszert futtatsz. Még tablet-eken többnyire mobilos OS-eket. Win8 közelebb hozza majd a két kategóriát, bár azzal sem leszünk előrébb ha nem képes az asztali rendszer programjait futtatni.
Ha ezt tudja az ember mellőzni, és vagy egy kiegészítő eszközt lát a tablet-ben akkor lehet venni.

Nekem is volt mindkét cucc. A tabletet eladtam 7"-os volt ennek ellenére problémásnak tartottam a cipelését. Ha meg csak hébe-hóba tudom használni, akkor meg minek?
Ezért vettem Galaxy Note-ot ami kicsit tablet is meg telefon is. És a lényeg zsebben is elfér.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#27) kokyt válasza Gicz (#21) üzenetére


kokyt
senior tag

Szerintem azért kötöttél ki ott, hogy a tablet nyer, mert csak gagyi netbookot teszteltél.
Viccen kívül, Te egy darab elcseszett eee után lehúzod a kategóriát, majd egy huszáros vágással rávilágítasz, hogy tablet oldalon nem a megfelelő eszközök voltak tesztelve. Érted, ugye?
Nekem is volt C30-as brazos a kezembe nem megfelelő kiépítésben, azt hittem sírógörcsöt kapok tőle. Kis túlzással az egyetlen amit élvezhetős sebességgel tudott, az a nagy felbontású youtube videók lejátszása, már ha volt kedve az embernek kivárni mire oda eljut. Tapasztalatból mondom, hogy ha rendes gyártó rendesen felszerelt netbookját veszed alapul, rögtön más lenne a leányzó fekvése.
Mindezek ellenére én is szemezek a tabletekkel, csak még nem tudtam magamnak sem megmagyarázni, hogy miért is kellene rá költenem.

(#28) Cyberpunk válasza kokyt (#27) üzenetére


Cyberpunk
félisten
LOGOUT blog

Egyetértek. Nekem egy Lenovo Thinkpad Edge E125 volt. Abban E350-es SoC van.
Win7 x64 Ultimate volt rajta. Teljesen jó használható gép és meglepően fürge. Persze egy Atom-os cucc lehet hogy lelombozza az embert nem hiába kerültem őket eddig.:D

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#29) sakeee82 válasza hcl (#3) üzenetére


sakeee82
aktív tag

Nekem Dell XPS-em van es teljesen megvagyok elegedve a JBL hangszorokkal es a kis melynyomoval a gep aljan. Persze mindenkinek mas az elvezheto szint, nekem 100%-ig kielegiti az igenyeimet.

(#30) hcl válasza sakeee82 (#29) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Úgy értem, két 0.5W-os akármivel egy műanyag házban dobozhang lesz az eredmény, tök mindegy, milyen felirat van rajta. Szerintem hangzáshoz az ember hallgasson rendes hangfalakat, a laptopot meg netbookot meg sokszor olyan helyen használod, ahol amúgy is zaj van.
Persze jóféle hangchip még lehetne bennük attól.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#31) kokyt válasza Cyberpunk (#28) üzenetére


kokyt
senior tag

Hidd el, egy jó atom-os cucc meglepő tud lenni. Nekem egy N280-as atom van, csak épp 2 giga memóriával és egy 7200-as black scorpion-al megtámogatva. Esti ágyban filmezésre/netezésre használjuk, és még amazing tok sem kell, hogy ne boruljon fel. Nem mondanám lassúnak, igaz, gyorsnak sem, de azt a szerencsétlen eee-t ami a C30-assal nálam volt keresztben megeszi. Abba az asus volt szíves egy 16 2/3 rpm-es lemezjátszót berakni vinyó helyett, és megtámogatta 1 giga memóriával, aminek több mint a felét meg is ették a minőségi felhasználást támogató programjai. Azóta minden "jóakarómnak" azt a típust ajánlom, a random MSI gyöngyszemek mellett :DDD

(3#) hcl:
(Meg azért egy netbookon a hangzását számon kérni... Laptop/netbook méretben élvezhető hangzást tök lehetetlen kihozni.)

Simán számon lehet. A tecrám például már annyira sz*r, hogy csapkodja a fájdalomküszöbömet, szemben a 5101-esemmel, ami teljesen jó. Persze, kinek mi az élvezhető :K

[ Szerkesztve ]

(#32) SkyLine3000 válasza zolikaDB (#5) üzenetére


SkyLine3000
addikt

Mivel kétlaki vagyok, egy notim van, illetve van egy 7-es tabletem a munkahely miatt. Asztali gépet többet a büdös életben nem veszek. A notim egy viszonylag combos Acer Aspire 7720G. 17-es fullhd, két vinyó, a beletehető legerősebb proci+vga. Mindene cserélhető, mint egy asztali gépnek. 4 éves a gép. Itt vettem két éve a ph-n. Olyan, mintha új lenne. Soha semmit nem kellett cserélnem benne meghibásodás miatt. Számomra a tökéletes gép. Halk, hordozható és mindent tud. A tablet meg a melóhelyem miatt kell, h nem kelljen állandóan a 17-es notit kihurcikálnom és ne bámulják a vásárlók. A tablet meg ideális arra, h megnézzem a neten, amit akarok és fontos, email, vatera, ebay, üzleti partnerek oldalai, stb. Nekem többre nem kell. Volt a meló miatt netbookom is, de ezt sokkal könnyebb fölkapni és odébb mászni vele, mint egy netbokkal. Ha nem kell, csak lecsukom a tokját és bedobom a fiókba.
Szal, ha megvan az értelme, célja és tudom, h mire kell, akkor igenis van értelme a notebooknak is meg a tabletnek is, + ideértve a netbook.
Én csak azért, mert trendi, biztos nem vettem volna meg egyiket sem, hanem egyszerűen azért, mert ezekre van szükségem és ezek maximálisan ellátják a feladatukat nálam.
(A tablet egy itthon vásárolt 7-es Point Of View gép 2 év garival és 27ezerbe került, ami elfogadható ár, ráadásul készenlétben egy napot elmegy, wifi-vel meg 8-9 órát, úgyh simán kibírja a munkaidőmet.)

(#33) zoli03 válasza zolikaDB (#14) üzenetére


zoli03
őstag

Én laptopot csakis integrált VGA-val tudok elképzelni. Erre értettem az alkatrészeket is. Ha pl egy T60/61-ben meghal az alaplap, még azt is megéri venni, a 60e-s árhoz képest is, aztán tudod tovább használni.
Aki meg erősebb VGA-t keres a laptopjába, nem tudom, hogy egyáltalán minek vett laptopot.

(#34) Cyberpunk válasza zoli03 (#33) üzenetére


Cyberpunk
félisten
LOGOUT blog

Játszani. ;] Pont erre tartom a legnagyobb hülyeségnek a notit. A teljesítményük egy fele annyiba kerülő asztali géppel sem nagyon vetekszik.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#35) GIJoe


GIJoe
őstag

Én úgy tudom a DELL befejezte a netbook gyártást, nem véletlen gondolom.
Találkoztam több brazoros netbookkal (E350el) nagyon jók voltak már azok is!

(#36) hcl válasza Cyberpunk (#34) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Mobil munkaállomások Quadro VGA-val 3d munkára... Sok esetben szükség van rá, pl. egy gépgyártásban dolgozó mérnöknek.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#37) xedos


xedos
addikt

Röviden én is leírom:
Volt Netbook, androidos kínai csoda 7"-on, iPad és egy 8"-os kínai tablet...
Mese nincs ki mire akarja használni attól függ melyik a jobb neki.
Keveset gépelek, sokat olvasok és netezek - gyerekeim filmet néznek és játszanak.
Nekünk erre az iPad jött be. Sajnos a technika halad és az 1-es iPad néha már lassú és nem viszi az 720p-s videókat. Az olcsó Androidos kütyük :-(
Nejemnek vettem egy 8"-os 800x600-as kütyüt -főleg olvasásra.
Ja igen, nekünk a 7" az nagyon pici volt :-( a 10" és 1024x768 tökéletes.
A netbookok 1024x600-asa is kevés! A Dell-nek van 10" 1366x768-as kijelzővel gépe, arra kíváncsi lennék...
Sajnos az árak pofátlanok! Egy iPhone 4S majd ugyanannyi mint az iPad 2 ????
De a Samsungok se semmik... pedig a tabletekbe nem kell egy csomó minden ami egy netbookba... egyszerűbb az egész...
Egy iPad2 szintű cucc 50.000Ft körül lenne a csúcs!

4 tabla Tibi csokiért vihető OSX kompatibilis DLINK USB WIFI (DWA-140)

(#38) hcl válasza xedos (#37) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Én leginkább arra, hogy mit látni belőle... pl. szöveg esetén... :D

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#39) Cyberpunk válasza hcl (#36) üzenetére


Cyberpunk
félisten
LOGOUT blog

Ja igen akartam is írni ezt. Ez esetben oké és jó ha van. De oda meg Workstation gépeket vesznek nem Alienware és társait.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#40) hcl válasza Cyberpunk (#39) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Na hát igen.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#41) kokyt válasza hcl (#38) üzenetére


kokyt
senior tag

Teljesen jó az 1366x768 10"-on. Böngészőnél, dokumentumoknál ha kicsinek találja valaki, akkor ctrl+görgő, és bármilyen os alatt lehet dpi-t állítani, de ez utóbbit nem használom. Szöveges tartalomnál a fentiek miatt pont mindegy milyen a felbontás, de a gui-nál rengeteg helyen jól jönnek a plusz pixelek.

(#42) Cyberpunk


Cyberpunk
félisten
LOGOUT blog

Ja nekem is 1366x768-as volt a kis 11,6"-os Thinkpad. Szép tűéles (ja és persze matt) kijelzője volt. De nem a legjobb a szemem, ezért kénytelen voltam állítani rajta.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#43) bongeszo


bongeszo
aktív tag

Azt azért sajnálom, hogy nem volt ipad-ed, mert szerintem nélküle ez az összehasonlítás nem túl hiteles.
Mondjuk így inkább netbook vs gagyi tabletek összehasonlításnak felel meg szerintem...
Értem, hogy drágább de nem véletlen van még mindig 67%-os részesedése.

(#44) audi100td válasza bongeszo (#43) üzenetére


audi100td
nagyúr

mondjuk ez szerintem a netbookra is érvényes (= gagyi notebook)

(#45) Chaser


Chaser
titán

Nem rossz írás:)
Nem tudom említették-e de ott az asus transformer amolyan tablet-netbook összvér. Alapesetben tablet. Ami már így is kiemeli a mezőnyből az IPS kijelző, 2 év gar és persze az ára:D Dokkolóval már netbooknak is megfelel, azon van egy jó bill + egy aku is. Üzemideje így már 12-15 óra is lehet HD filmlejátszás közben, ami azért nem rossz. Csak hát az ára...De lesz az majd olcsóbb is.
Olcsó tabletnek meg xpad v xtab70. Elég korrekt 4x k-ért kapacitív kijelzővel itthoni garral, cortex A9-cel és mali400 3D chippel.

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#46) audi100td


audi100td
nagyúr

Nem tudom mennyi egy ilyen asus csoda, de akkor már ott van a thinkpad x220 tablet, rendes hardverrel és oprendszerrel.

(#47) Chaser válasza audi100td (#46) üzenetére


Chaser
titán

Dokkoló nélkül a 16GB-os 100k-ért már volt amikor a ft jól állt. Most biztos jóval több. Épp az a jó benne ha csak olvasgatni kell akkor mehet sima tabltként, ha nagyon írogatna az ember akkor meg dokkot rá. 10" az egész hordozható, mellé az 1280x800 felbontás is jó, pláne hogy IPS is. Az x220 jóval drágább még ha dokkoló is megy a transformer mellé, ráadásul ott a lenovo mostanában csapnivaló garja is. Nem egy kategória a 2 gép se hw-esen, se felhasználási területen.

szerk: transformer+dokk mobilxnél 146k perpill

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#48) Cyberpunk válasza audi100td (#46) üzenetére


Cyberpunk
félisten
LOGOUT blog

+1 az X220-ra. De azért az i7-el meg IPS kijelzővel nem olcsó. ;] Az Asus 200k környékén van talán olcsóbb is valamivel. Ja és én a Prime-ról beszélek. :B

[ Szerkesztve ]

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#49) zolikaDB válasza hcl (#36) üzenetére


zolikaDB
veterán

Gépgyártásban dolgozok, tökéletesen elvagyunk asztali gépekkel. Ja, bocs. Van egy 15 éves laptop, ilyen 3-400Mhz-es csoda, csak a floppymeghajtó miatt. Azzal teszem fel a CNC marógépekre a 3D-s megmunkálóprogramokat. (ez volt vhol a padláson, így nem kellett venni 500 Ft-ért floppymeghajtót)

MINDHALÁLIG DEBRECEN!!!

(#50) Namelesske


Namelesske
őstag

Hát én egyetlen szoftverrel sem vagyok elégedett. Az iOS lehet az egyetlen normális mobil os.

Linuxszal lehet bohóckodni, Windows meg úgy döcög a netbookokon hogy nekem az nem megfelelő, Androidot mindenki ismeri előnyeivel és hátrányaival együtt. Majd talán a Windows 8 változtat ezen a trenden, hogy megfizethető de mégis értelmesen működő tábla pc vagy netbook legyen az ember kezében.

https://linuxisnotunix.blogspot.com/ || ‍ https://endlesstechspot.blogspot.com/

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.