- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Humánerőforrás management.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
DrojDtroll
veterán
-
gergejly
aktív tag
Remélem, az én munkámat is egyszer majd robotok fogják végezni.
-
Halkow.
senior tag
nagyon komoly cucc! Megnézném, ha valaki spéci barkácsolásból ilyet készítene
-
Pete55555
addikt
-
Anfänger
őstag
-
dabadab
titán
"Most arra gondolsz, hogy a DARPA által támogatott, egyértelműen hadászati célú robotjait fogod webshopban megvásárolni?"
Azon a webshopon, ami a DARPA által támogatott, egyértelműen hadászati célú ARPANET-en, izé, Interneten van?

Amúgy nincs olyan, hogy "egyértelműen hadászati célú", főleg ilyen alapvető technológiák esetében és ha el lehet adni civil piacra, akkor el fogják adni.
-
Ivy.4.Ever
őstag
-
törölt tag
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
edward2
addikt
-
VirsLee
támogató
Most arra gondolsz, hogy a DARPA által támogatott, egyértelműen hadászati célú robotjait fogod webshopban megvásárolni? Azt azért áruld el, hogy szerinted mi értelme van ember nagyságú/formájú robotokat gyártani? Mi értelme harcoló robot gyártani? Mi fog visszatartani néhány embert, hogy kicsit átprogramozza ezeket?
-
kymera
őstag
Nem akarok Verne Gyula lenni de szvsz max 15-20 év és már elérhető áron megvásárolhatjuk ezeket a webshopokban .....
-
MrTwister
őstag
-
dabadab
titán
-
ViZion
félisten
-
dabadab
titán
"Az izzót fel akarják támasztani, valami trükkel a LED hatékonysága fölé tudnak menni"
Nem tudnak. Elvileg elképzelhető, hogy a most, valóban létező LED-ek hatékonyságát meghaladják izzóval, viszont a gyakorlatban még sehova nem sikerült eljutniuk (és persze elméletben a LED-ek is lehetnének sokkal hatékonyabbak). Na, az ilyen félreértésekből lesznek aztán a vad összeesküvés-elméletek.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Narxis
nagyúr
Én nem arra keresem a választ, hogy helyes-e hanem inkább a miértre. 100 évvel ezelőtt se volt ritka, hogy érzelmek fűztek embert egy tárgyhoz, társnak tekintették, pl. nevet adtak a fegyvereiknek. Ma is van olyan eset, hogy valaki nem cserél le egy tárgyat mert ütött-kopott hanem inkább javítgatja, autó, motor stb.
Szerintem mint mindent ezt is lehet egészségtelenül túlzásba vinni és lehet legalább minimális szinten megérteni. Ahogy fejlődik majd a robotika és egyre emberibb formája lesz a robotoknak úgy fognak egyre többen érezni. Ez nem az jelenti, hogy utcára mennek tüntetni a robotok jogaiért, én biztos nem mennék viszont nem is tudnék belerúgni egy ember kinézetű robotba csak azért mert elejtette a kávés csészémet, szemben mondjuk azzal, hogy a nem ember kinézetű kávéfőzömre simán rácsapok ha elcseszi a kávémet. És akkor hol van még az MI?
Mi a baj az irodalmi példákkal? Elhiszem, hogy itt a bináris gondolkodás dívik de egyelőre technológiai szempontból nincs annyi tudás, hogy lehessen messzemenő vitákat folytatni.
-
ViZion
félisten
+1
Az izzót fel akarják támasztani, valami trükkel a LED hatékonysága fölé tudnak menni, színben és szórásban meg visszakapnánk a régi, jól bevált villanykörtéket
Nem keresem meg, lusta vagyok...Nem kell messzire menni példákért: átnevezett VGA-k, műanyag házban csapágyak (mosógépek...), de autómnál ahol elemcsere volt, az már rozsdás, ami a gyári, az meg nem... A gyári akku 7 évet bírt, azóta 2-3 évente kell cserélni, pedig márkásakat veszek. Szal. jah, ez van.
-
Dyingsoul
veterán
Nem, mivel ez a fogyasztói társadalom átka. A cégek nem a tartósságra mennek, lásd villanykörte összeesküvés. Itt is olvashatsz pár ilyen vívmányról, de a szakma mélyebb bugyraiban is találni infókat sokkal jobb energiatárolókról, mint amik ma a piacon léteznek.
Egyébként én is utálom az összeesküvés elméleteket, de akik 20+ évesek, azok saját bőrükön tapasztalják a fent említett folyamatot. A gyártóknak az a jó, ha évente megveszed a legújabb méregdrága kütyüiket, amik alig jobbak az előzőeknél. Minimális erőfeszítéssel maximális profitra törekednek. Egy-egy új technológiát nagyon nehéz terjeszteni mivel a vállalkozások minden aspektusban erre támaszkodnak.
-
pixelshader
tag
-
edward2
addikt
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Ja mert neked lemerül az akkumlátorod. Ki lehet téged kapcsolni pár napra. Külső forrásból beléd lehet programozni tudást és döntéseket...."
Ez a része kicsit sántít, mert tulajdonképpen mindegyik lehetséges.
-akksi: Aludni kell, különben előbb-utóbb sanyi van. Enni-inni is, hogy utántöltsük az apadó energiakészletet.
-kikapcsolás: Szedált állapot, mesterséges kóma (hamarosan meg talán már cryogenikus sztázis is).
-külső forrás: Kondícionálás."egy robotnak a véleményem szerint sohasem lenne szabad annyira emberi formát adni, hogy az tévedéshez vezethessen"
Én azért bízom az autentikus androidos jövőben.

Persze valamilyen szintű fail-safe legyen.
-
edward2
addikt
Ja mert neked lemerül az akkumlátorod. Ki lehet téged kapcsolni pár napra. Külső forrásból beléd lehet programozni tudást és döntéseket....
Azért kicsit vicc, hogy nem érzed mi a különbség élőlény és egy robot közt amibe pityu beleírta a forráskódot.
Amúgy sehol sem mondtam hogy fel kell gyújtani a tárgyakat meg a robotokat. Én is vigyázok az eszközeimre de az hogy egy tesztelés során fellökik kit érdekel. Sőt ha munkahelyen is fellökik inkább a robotot lökjék fel mint az embert. Továbbá ahogy már korábban is írták az autókat is falnak ütköztetik azért, hogy aki benne ül az túlélje.
Felőlem menthet ki robot embert bárhonnan örülök neki de nem a robotot fogom ünnepelni hanem a robot készítőjét és a kimentett gyereket. És itt van a probléma egy robotnak a véleményem szerint sohasem lenne szabad annyira emberi formát adni, hogy az tévedéshez vezethessen. Egyszerűen ezt el kell kerülnünk.
-
Just486
senior tag
-
Lord Myn
őstag
Nem is tudom... Én a bonyolult gépekkel szemben, mindig empátiát éreztem. Bár itt ebben az esetben tudom, hogy csak tesztelésről van szó, így annyira nem zavart. De amikor gépeket "bántanak" akkor néha ökölbe szorul a kezem. (pl. én inkább b*szok be egy nagyot valakinek, minthogy meghúzzam kulccsal az autója fényezését).
-
Phvhun
őstag
Kíváncsi vagyok milyen gondolatmenet mentén jutottál el addig hogy te nem "mesterségesen érzel", és hogy benned nem egy algoritmus szimulál. Egyáltalán a te tudásod szerint mi a tudományos megkülönböztetés a "mesterséges" és "természetes" érzés között?
Ha a vallást akarod felhozni érvként, akkor ne is olvasd tovább a kommentemet.
Tételezzük fel hogy van egy robot ami pont olyan képességekkel rendelkezik mint te, ugyanúgy néz ki mint akivel szívesen barátkoznál, és mondjuk egy megbecsült, veszélyes munkát végez emberek helyett, mint pl épület tűzben gyerekek kimentése.
Ha valahonnan megtudod hogy egy robotról van szó, akkor nagyhirtelen miért kezdesz el róla teljesen másképp gondolkodni, és milyen jogon mondhatod azt hogy, "ááh oké akkor akár felőlem fel is gyulladhat, sőt felgyújtom én és röhögök rajta egyet"?
Az egyetlen dolog az aktuális jelenlegi állapotában ami más lenne benne egy emberhez képest az az, hogy nem szén hanem szilícium alapú ami a gondolatokat feldolgozza benne.
Értem én hogy ez egy érzékeny téma, és könnyű zsigerből hőbörögni, de ha tetszik ha nem 40 éven belül radikális változások fognak bekövetkezni ezen a fronton.
Félreértés ne essék, én nem védem vagy ellenzem a robotosítást, úgy érzem én kevés vagyok ahhoz hogy kvalifikált véleményt alkossak a dologgal kapcsolatban, viszont legalább megpróbálom megérteni, hogy mi miért van, és mi mire milyen hatással lehet, és próbálok racionálisan érvelni.
Ajánlott olvasmány:
http://waitbutwhy.com/2015/01/artificial-intelligence-revolution-1.html
http://waitbutwhy.com/2015/01/artificial-intelligence-revolution-2.html---------------------------------
Szerk:
[oWn]f4te: Látom miközben én majd 1 óráig gondolkodtam mit írjak, te gyorsan lerendezted előttem a dolgot, tök jó hogy nem csak én érdeklődök a téma iránt mélyebben.
Just486: Ignorancia nálad is befigyel.
-
Just486
senior tag
Nem tudom miért mindig irodalmi példákat hozol, fel, semmi közük nincs a valósághoz. A terminátor egy film, ráadásul egy totál mainstream sorozat, aminek a nagy tömeg által emészthetőnek kell lennie. A robotokat ijesztőre kellett csinálni. A koponya ijesztő. Piros szemmel még inkább, és? Semmi bonyolult nincs a dologban, csak a becses bölcsészet és az érvrendszer alapú gondolkodás helyett az érzelmi gondolkodásra való nevelés megtette a hatását (persze a reklámokból élő multik fejesei ennél jobban nem is örülnek semminek). Az az ember, aki nem képes átlátni, hogy ez is csak egy targonca / teherautó súlyosan beteg, és mihamarabbi segítségre szorul. Előbb gondolkozzon el azon, hogy egy esős napon a munkába sietve ne tapossa el a földigilisztákat, még annak is több értelme van. Inkább minthogy a bugos okos kávéfőzőt pátyolgassa, hogy nem baj, hogy megint odafőzte a feketét, majd legközelebb jobban sikerül.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
edward2
addikt
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Éreztem, hogy nem lesz egyértelmű a referencia.
Ha kicsit kiforgatjuk a dolgot, az ember is egy természet alkotta "gép", alapvető ösztöneit egy felette álló folyamat, az evolúció (ami szintén része egy még nagyobb egésznek) programozta bele. Algoritmusok meg elektronika helyett vannak (bio)kémiai folyamatok és neuronok.
A különbség az, hogy a természet közvetlen módon nem vállal felelősséget a "teremtő tettért", ellenben az embernek kell(ene), ha valamit létrehoz. Ez az intelligencia (és az érzelmi fejlettség) velejárója - jó esetben. A felelősségbe beletartozik az is, hogy megbecsüli az adott dolgot. Nem csak egy antropomorf kreálmányt, hanem a mosógépét vagy az autóját is - hosszútávon ebből csak profitálhat.Jelen esetben, ha így folytatódik a fejlesztés (és nem lesz még előtte egy apokalipszis), ~50 év múlva a "pszeudo-emócionális" ignorancia csúnyán visszaüthet - és előjöhet a Philip K. Dick / Koukaku Kidoutai (Ghost in the Shell) / Chobits-féle nagy kérdés; do androids dream about electrical sheep? Hogy definiálod az élőt / érzőt?
2016-ban ez még viszonylag könnyű(nek tűnik), viszont nincs rá garancia, hogy 2066-ban is az lesz.Mindenesetre az empátia egyszer még megváltja a világot - ahogy remélhetőleg a kontextusok helyes kiértékelése is.
-
elithun
őstag
-
Narxis
nagyúr
Ez egy bonyolult filozófiai kérdés. Nyilván valaki zsigerből elutasítja, de ettől még az érzelmek ott vannak maguktól. Azért a Terminator filmben sem véletlen, hogy a bőr nélküli robotok feje olyan amilyen, nagyobb hatást vált ki pedig tudjuk, hogy gépek amik utasítást követnek. Nem önálló személyiségek.
Az emberi lélek a világ legbonyolultabb labirintusa.
-
Just486
senior tag
Azért amellett, hogy milyen iszonyatos tempóban halad ez az intézmény a robotjai fejlesztésével, az is egy elég elgondolkodtató kérdés, hogy már az egésznek ennyire az elején mennyi önjelölt robotvédő aktivista jelenik meg...
Pedig ez aztán még semmi, nem beszél, nem vág pofákat... Mindamellett, hogy a videóban amúgy is csak tesztelik a képességeit a gépnek, attól még hogy van lába meg keze nem lesz ember, se lény. Az autók is millió törésteszten teljesítenek, mielőtt tömeggyártásba, majd forgalomba kerülnek... Mi a különbség? Hogy ez nem gurul, hanem jár? Ha valami elszaródik benne kidobom, nem mentőt hívok hozzá, ha akarom szétszedem, fellököm, összetöröm. Ahogy a billentyűzetet is csapkodom ha összeomlik a word, vagy felrúgom a gépet ha kikap a csapatom cs-ben, ha pedig vitám volt az asszonnyal, erősebben vágom be a kocsiajtót, és a motort is tiltásig pörgetem amikor elindulok. (nem magamról beszélek, hanem elfogadott viselkedésformákról a tárgyakkal szemben, amik senkinek a szemét nem szúrják etikai szempontból). -
edward2
addikt
És ha mesterségesen "éreznek" akkor? Ugyanúgy egy tárgy amiben van egy algoritmus ami valamit szimulál. Attól az a tárgy még nem lesz élő.
Felőlem még arca is lehet ami grimaszol meg beszél / válaszol attól az még mind csak egy program amit emberek írtak bele. Egy tárgy ami komplexen működik.
-
Phvhun
őstag
-
edward2
addikt
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nice. Szépen lassan alakul ez.
-
edward2
addikt
-
elithun
őstag
-
Narxis
nagyúr
Szerintem itt az ember szerű alak és az emberi tevékenység végzése miatt vált ki akaratlanul együttérzést. Egy mosógép egy kocka alakú tárgy ami mos. Bárhogy magyarázhatjuk, az érzelmeinket nem tudjuk kontrollálni. Persze én nem írok ilyet, hogy kérj bocsánat vagy ne röhögj rajta vagy stb. de megértem miért irkálnak ilyeneket egyesek.
-
sternp
csendes tag
-
edward2
addikt
De ez nem normális.... mit érezzek vele együtt amikor ez a tárgy nem érez semmit.
Ilyen alapon kérjünk bocsánatot a mosógéptől mert beraktuk a szaros gatyánkat. A mosogatógéptől mert beraktuk a bűzlő edényt. A porszívótól mert a szennyt kell felszívnia. A furógéptől mert épp a vasbetonban szenved...
De a kocsitól is kérjünk elnézést mert túlságosan tapostuk neki, belement a kátyúkba, bevágtam az ajtaját...
-
Narxis
nagyúr
Engem is zavart pedig tudom, hogy egy gép, mégis valahogy furcsán együttérzővé válik az ember. Nem tudom, hogy ez az olyan filmek hibája mint a Chappie vagy szimplán emberi együttérzés az emberszerű alakja miatt de biztos, hogy nem trollkodnak. Ez van, némelyek érzékenyebbek hiába tudják, hogy csak egy gép.
-
edward2
addikt
-
Narxis
nagyúr
Igazából csak arra gondoltam, hogy mint minden esetben ebben se lesz az, hogy egy gazdag valaki legyárt 1000 robotot és leigázza az egész világot. Nem gondolom, hogy ez ilyen egyszerű lesz és csak úgy meg lehet csinálni ha már olyan fejlett robotokat képes az ember gyártani.
Itt mi most csak elméleti, filozófiai vitát tartunk, nem is lehetne többet egy olyan technológiáról ami még gyerekcipőben jár.
-
dabadab
titán
"A robotba is lehet építeni olyan alapelveket amik megakadályozzák, hogy öljenek vagy verjenek embert, állatot stb. ld. Asimov írásai."
Azt ugye tudod, hogy Asimov egy író volt, a művei irodalmi alkotások és mint ilyenek, nem feltétlenül tükrözik azt, hogy technikailag mit lehet megcsinálni?
Az asimovi robotika három törvénye kiváló plot device, de a valós robotikához abszolút semmi köze.
-
hemaka
nagyúr
Elég frankón működik.
-
Phvhun
őstag
-
edward2
addikt
-
AGE-T
őstag
-
Narxis
nagyúr
A robotba is lehet építeni olyan alapelveket amik megakadályozzák, hogy öljenek vagy verjenek embert, állatot stb. ld. Asimov írásai.
Persze minden felhasználható rosszra, rengeteg a késelés minden órában a világon mégis reggelente azzal vajazod a kenyered.
A robot arra lesz jó, hogy a veszélyes és egészségtelen munkákat kiváltják vele.
-
edward2
addikt
Ha feljebb olvastál volna a társadalmi hiszti arról szól, hogy nem lesz munka. Majd később is írták, hogy milyen morális problémákat vet még fel a robotok alkalmazása...
Továbbá az hogy mi volt régen. Nem biztos, hogy olyan rossz volt az. Persze az emberek nem tudtak 20 fajta farmert vásárolni, de mindenkinek volt háza meg kocsija (szar mindkettő de volt mindenkinek) és hétvégén ráértek az emberek a szőlőben leülni a családdal...
-
Döglött Róka
veterán
-
Dyingsoul
veterán
De van, csak mi a konzumer piacon abból semmit nem látunk... Van olyan akksi, ami negyed akkora, mint egy notebook akku és egy notit fél éven keresztül képes lenne ellátni energiával.
(#21) lajthabalazs: Nem félnek tőle, józan paraszti ésszel is lejön az, hogy nem akarják a szenzorokat zavarni. Az, hogy bottal piszkálják a dobozt, akár olyan tesznek is megfelelhetne, mintha egy magától mozgó tárgyat kellene elkapnia. A hátulról lökést is lehetne kézzel csinálni de egy akkora rúddal sokkal jobban tudjánk az erőt összpontosítani egy helyre a hátára, amitől elesik azonnal és nem csak meginog. Azért 80kg-t nem könnyű kibillenteni főleg, ha ilyen jó az egyensúly érzéke.
-
VirsLee
támogató
Nagyon rossz a hasonlat. A Lada, az X5 és Bentley is az emberek számára készült, az emberek igényeit kielégíteni. Az viszont egy jogos kérdés, hogy mi a társadalmi haszna egy robotnak? Miért van erre szükség? Még több hatalom ugyanannak a szűk rétegnek? Vannak nagyon speciális területek, ahol lehet haszna, azonban az ilyen, egyértelműen nem munkagépnek készülő robotoknak szerintem társadalmilag semmi haszna. Tényleg azt az időt várja itt mindenki, hogy valaki azt mondhassa, hogy nekem van több robotom, én vagyok a főnök? Most legalább van valami esélye a társadalomnak kontrollálni a hatalmat azáltal, hogy a rendőrség és hadsereg tagjai is emberek, akik gondolhatják úgy, hogy ezt vagy azt már nem csinálnak meg. Egy robot ilyet nem fog tenni.
-
ViZion
félisten
-
VirsLee
támogató
Ebben a formában teljesen haszontalan és felesleges dolog. Egy sokkal modernebb változata is csak arra lenne jó, hogy a társadalmi rétegek közötti szakadékot és elnyomást szélesítse.
-
Phvhun
őstag
Szegény robot, a botos bácsi megérdemelt volna egy pofont.

-
HANDO88
senior tag
-
edward2
addikt
-
Zsmester89
őstag
Szerintem csak arra vár, hogy a tompa kézfejeit normálisra cseréljék s kitéphesse a srác gerincét
valami ilyesmi adathalmaz futhatott át a prciján, amikor az ajtó felé haladt 
-
ViZion
félisten
-
wj
csendes tag
Körforgás
Namármost. Az emberiség az életének megkönnyítésére évezredek óta exponenciálisan gyorsuló ütemben készít eszközöket. Manapság a robotika ezért lett húzó ágazat: az univerzális robotok számos területen jobban teljesítenek, mint az ember. A számítási kapacitás ugrásszerű növekedése az emberi agyműködést imitáló mesterséges intelligencia kidolgozását teszi lehetővé, és kialakulnak a büszke alkotók antropomorfizmusával gondolkodónak nevezett gépek. Ezek előbb-utóbb a maguk tökéletesítésébe kezdenek, és maga a feltalálási, innovátori munka is gépi kézbe kerül. Ezzel párhuzamosan a miniatürizálás és a bionika DNS alapú mikro-robotok, mesterséges sejtek kialakulásához vezet, amelyek parányi, önmagukban csak nagyon egyszerű célfeladatok ellátására képes elemekből felépülő komplex elosztott rendszerként egyre hatékonyabban teremtik újra saját magukat. Mindeközben az emberiség részben a reprodukció visszaesése, részben az önzés és az ebből fakadó háborúzás, részben pedig a genetikai defektek miatt lassan önmaga felszámolásába kezd, amire az egyre tökéletesebb robotok is rásegítenek, hiszen egykori megalkotóik jelentik rájuk a legnagyobb veszélyt. Nem kell ehhez öntudat, ez technikai szükségszerűség. Az emberek kénytelenek végignézni, amint céltalan és célszerűtlen kisebbségbe szorulnak, majd lassan kikopnak a Föld nevű bolygóról. A robotok ezután még évezredekig ugyancsak cél és ok nélkül fejlődnek eredeti funkcióikat feledve, pusztán az önfenntartás és a fennmaradásért egymással küzdött verseny végett, és egy napon az egyik embernek nevezi majd magát. Ezek az általános célú biorobotok generációról generációra fejlődnek, gyűjtik az egyetemes tudást, felfedezik a tűz használatát, eszközöket készítenek, megmunkálják a fémet, Isten számtalanszor bemutatkozik nekik és ők is számtalan istent teremtenek, s végül néhány tízezer év alatt eljutnak oda, hogy maguk is számítógépeket, majd robotokat készítenek, hiszen azok az adott területen egyértelműen jobban teljesítenek, mint ők. Mi vajon hányadik generáció vagyunk?
-
ZCoyote
őstag
Az embernél maga az egyhelyben állás is nagyon összetett folyamat.
Ahhoz képest szerintem nem gyenge ahogy ez a robot mozog, pláne nehezebb terepen, csúszós talajon.Nekem annak idején a robotkutyás bemutató is döbbenet kategória volt.
-
ViZion
félisten
-
törölt tag
-
Anfänger
őstag
-
Narxis
nagyúr
-
törölt tag
-
Narxis
nagyúr
Remélem minél hamarabb olyan szintre fejlődik, hogy a hétköznapokban teljesen természetes legyen a robot jelenléte minden területen. Nagyon tetszene.

-
Ivy.4.Ever
őstag
Egy bug miatt nehogy reflexből visszaüssön

-
Šolaire
veterán
Atlas te vagy az?
nekem tetszik 10-20 év múlva ki tudja hová ér a technológia lehet köztünk járnak majd.
-
törölt tag
hát besirtam a röhögéstöl.úgy lépekedet mint egy 80éves aki berottyantott

-
zetor2000
addikt
-
bambano
titán
-
Anfänger
őstag
15 mp.idö alatt " félelmetes sebességgel felpattant".
Ebböl 2-3 mp volt az amennyi idö kellett neki,mire felfogta,hogy mi is történt. Hehe. Esetlenül mozog szegénykém a hóban de majd alakul ez. 
-
lajthabalazs
senior tag
Azért sokmindent elmond a robotról, hogy a tervezők csak bottal nyúlnak hozzá. A robotkutyát még megrúgták, de ehhez már félnek közel menni.
-
ViZion
félisten
Sunáznám... csak mert még nem volt...

Westinghouse-t a népnek!
...ööö jah, nem, az már para lenne azért. -
edward2
addikt
Nehogy itt is elkezdjék az emberek. Külföldi fórumokon már agyfaszt kaptam, hogy az emberek sajnálják a szegény robotot meg a srácot jól meg kéne verni....
Miért? Mert fellökött egy tárgyat? Ilyen alapon legközelebb kérjünk bocsánatot a fúrónktól mert épp nehezen fúrt át a falon... wtf.
(Azt hittem az állatvédőknél - akik be akarják tiltani a húst teljesen - nagyobb idióták már nem lehetnek a földön)
-
bambano
titán
-
DithenS
senior tag
-
DithenS
senior tag
-
HalasKYO
aktív tag
-
jerry311
nagyúr
-
törölt tag
Robot abuse!!!
Meglátják majd a jövőben, nem is csoda ha ellenünk fordulnak.
A havas-mászkálós részen meg jót röhögtem. Oroszok programozták a mozgáskoordinációt?

-
bambano
titán
azért a videón jól látszott az egész projekt rákfenéje: a környezet felismerése még mindig nem megy, tele kell ragasztgatni információs kódokkal a terepet, hogy mozogni tudjon.
-
jeska
tag
Kicsit azért félek, mi lesz itt 5-10 év múlva.....
Nagyon nagy változásra lehet számítani
-
AGE-T
őstag
Ez a robotosdi jó móka lehet, de míg nincs olyan energiaforrás, ami képes kiszolgálni egy ilyet akár hosszú órákra, addig ez csak játék. Nem hiszem, hogy ez a cucc képes lenne mondjuk 6 órán át sétálni az erdőben.
-
Hiftu
senior tag
A kommentek eddig szórakoztatóbbak, mint a cikk.
Good job guys!
-
Strezi
őstag
A címhez: Még

-
törölt tag
főzni tudjon
-
gerii
addikt
-
törölt tag
Elég jól mozog nehéz terepen, és nem is lassan. Az biztató hogy marha drága egy ilyet előállítani, így nem lehet számítani tömeges invázióra.

-
Buster17
addikt
-
atike
nagyúr
A kis tojógalamb... Nem semmi.
-
Beri78
őstag
és mi látjuk ezt...akkor vajon hol tarthat valójában
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Futás, futópályák
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Jövedelem
- Mazda topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera +tartozékok
- Xiaomi Redmi Note 15T 12/256Gb ezüstszürke hibátlan
- Magyar! LENOVO 15.6" iPS 144Hz 300nits - RTX4060-8 / 24 / 512GB, i5-13450, WiFi6ax, GARANCIA 2027-05
- X1 Carbon Gen9 14" 4K+ IPS i7-1185G7 32GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Keresek Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- ÚJ MSI Katana 15 HX - 15.6" QHD 165Hz - i7-14650HX - 16GB - 1TB - RTX 5060 - Win11 - 3 év gari - HUN
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4458
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic8 Lite / Honor Magic8 Pro
- Apple iPhone 11 128 GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nem keresem meg, lusta vagyok...

Szegeny egy mozaikkal kirakott furdoszobaban ongyilkos lesz.

Na, de le is zárnám ezt a dolgot, mert még félremegy a topic.