- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Klaus Duran: Páramentesítők minősége
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marcsello31
őstag
válasz
Viktor0610 #93 üzenetére
Hali! értem köszi a választ, én csak arra lenné kíváncsi hogy milyen a ping értéke a upc netnél, és állandó e, a net, van lehetőség "vidéken upcnetre kötni," De félek hogy az egy wifis tányéros vagy valami katyfaszos megoldás és akkora a pingje hogy le esik a hold az égről, most telekomosok vagyunk ott a ping érték 20.
Igaz hétvégén behal az egész, mert mindenki netezik ezerrel.
Ilyenkor jönne jól, a legalább 100mbes net, most csak nekem 10 van. a upc wi free hány megabites? 2? 10? 30? Legalább 30 wifi hálózatot látok, csak jelszóm nincs hozzá., :Đ -
válasz
Marcsello31 #92 üzenetére
Nem jól látod, mert MyUPC regisztrációt kér, aminek alapfeltétele valamilyen UPC-szolgáltatás megléte.
-
Marcsello31
őstag
Sziasztok! Jól látom hogy a upc wi free re ingyen lehet regisztrálni, és csak a upc wi freet maris lehet használni
úgy, hogy nem vagyok upc-s?
https://www.upc.hu/internet/meg-tobb-szorakozas/upc-wi-free/ -
mályva
aktív tag
Sziasztok.
IOS-en iphone 7 plus szeretnék csatlakozni we-free hez de egyszerüen sehogysem engedi.
Folyamatosan azt írja hogy helytelen jelszó..a jelszó természetesen tökéletes.
El sem jutod addig, hogy azt a globális tanúsítványt kérje..
Tudtok segíteni IOS-en hogyan lehetne beállítani?Előre is köszönöm
-
Pyxisteam
újonc
Nekem a laptopom (Win10) nem tudott addig rácsatlakozni a Wi-Free hálózatra, amíg haverom tanácsára ki nem próbáltam a usb-s wifi-adapterét. És láss csodát ! Ez már lazán kapcsolódott. (pl. TP-LINK tl-wn722) (4ezer Ft körül vannak már ilyenek)
A laptopon a Win a wifi hálózatok listáján csak egy (a legerősebb) Upc Wi-Free jelenik meg és erre is próbál meg rácsatlakozni. De igazából a Wi-Free -t legalább 5-6 csatornán lehet venni és nem is mindegyiken van net.
Szerencsére ez a wifi-adapter automatikusan olyat választ, amelyiken van is internet forgalom. Gondolom ezt nem tudja a Windows.
Nekem sokat segített. Esetleg ha valaki csatlakozási problémával küzd, próbáljon meg kölcsönkérni valakitől egy ilyet hogy kipróbálja,hátha segít neki is.
Amúgy érdekes dolgokat produkál ez a Upc Wi-Free. Eleinte iphone-nal, a laptopom Windows és Linux alatt is lazán csatlakozott a hálózatra. De egyszer csak egyik napról a másikra sehogy sem ment egyiknek sem a csatlakozás. Ekkor próbáltam meg a fent javasolt adapter és jó is. DE csak Windows alatt ! Linux alatt már nem engedi így sem.
És az iphone sem tud azóta rácsatlakozni. De csak itt, a lakásban ! A ház végében már más UPC Wi-free hálózatokat lát és ott rá tud csatlakozni. -
destdfire30
csendes tag
Hellósztok!
Mivel épp költözök, így nem lesz netem egy ideig. Úgy hogy megkérhetnék valakit hogy küldjön nekem emailban egy anonim vagy normál azonosítót és egy jelszót. Előre is nagyon szépen köszönöm! -
RpPRO
őstag
Ez olyan szánalmas! Ugyanazon szobában 2 teló, 1 laptop (win7) megy wi-free-vel, az asztali gépen (win10) meg nagy ritkán bír csatlakozni, egyébként meg sárga felkiáltójel...... Minden létező konfigot kipróbáltam már, van, h csatlakozik, jó órákig, majd másnap semmi. Kéééész.
-
Nataniel
aktív tag
Nem igazán találtam választ sem, igy megkérdezem.... Müködik nektek a Wi-Free?
Kifejtem: user + pass-om van, csatlakoznék de már vagy szerda óta semmi....
Nem, nem csak nekem, nem nem hibás. se a jelszó, se a pass
És nem, irtam a UPC-nek, sablonválasz. -
artjazz
újonc
iMac ,NAS DS 412+
kérdésem h sajnos UPC Wee-free ill. (USB mobil internetem van)
Lehetséges a NAS Photostation 6 képeit elérheővé tennem (megosztanom) interneten keresztül?
Ha igen mi szükséges hozzá...Köszönöm ha vki válaszolna
Robert
-
Öszvér
csendes tag
Kérdezték már előttem, de nem láttam, hogy jött volna rá válasz.
Engem is az érdekelne, hogy egy repeaterrel fel tudom-e erősíteni a Wi-free jelet. A munkahelyemen tablettel szeretném használni a hálózatot, de nem stabil a vétel. Megkérdeztem a UPC ügyfélszolgálaton is, hogy működne-e a dolog. Ezt válaszolták:"2016.04.23-án érkezett megkeresése alapján tájékoztatjuk, hogy repeaterel nem tudjuk garantálni, hogy megfelelően fog működni a Wi Free szolgáltatás mivel a Wi Free más titkosítást használ mint a normál wifi-k"
Kicsit keresgéltem még a témában, úgy látom, nem vagyok egyedül a dologgal. Van valakinek valamilyen ötlete a megoldásra? Nem szeretnék súlyos ezreket költeni egy kompakt repeaterre, ha aztán kiderül, hogy nem működik...
-
springfield0
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy valaki foglalkozott e a Wi free lakáson belüli megosztásával?
Gondolok itt arra, hogy egy adott lakás környezetében van fogható Wi free jel (ami másé), és ezt szeretném egy routerrel repeatelni (természetesen ami tudja a wifi jelet repeatelni), hogy a lakás több pontján is megfelelő jel erőssége legyen.
Csinált már valaki ilyet? Megoldható a dolog? -
wjbhbdux
veterán
A TEK műholdról figyel minden embert Magyarország területén, és egy aktába tárolják a telefonhívásaikat illetve a digitális eszközök mikrofonjai hatósugarában folytatott emberi beszélgetéseiket legépelve (így példáúl aki álmában beszél, elfecsegheti a titkait az ébreszőnek használt telefonja mikrofonjába), az interneten keresett és a telefonjaik, merevlemezeik és más digitális tárolóeszközeik teljes tartalmának másolatát pedig a szervereiken. Azért ment fel a merevlemezek ára az utóbbi 2 évben, mert a TEK szinte mindent felvásárol, hogy mindenki adatairól pontos másolat készülhessen. A telefonod, laptopod kamerája képét pedig folyamatosan élőben tudják nézni, és szintén rögzítik. Akárhova mész tudnak követni, mert minden boltban forgalmazott italban és az ivóvízbe is nyomkövető nano folyadékot kevertek. Sokan miután megtudták ezt elkezdtek a közeli erdők patakjaiból inni, de kiderült hogy a TEK bázisai az ország víztermelő helyei alatt helyezkednek el, így minden csepphez azonnal hozzáférnek. Ugyanez igaz a boltokban kapható papír termékekre, és a zsebkendőre is, minden rétegükbe digitalizáló eszköz áramkört nyomtattak, így megkapják mindenki írott kommunikációját is. Egy időben próbáltunk kifordított tejes dobozokra írni, de azt is játszi könnyedséggel lenyomozták.
Ezt a kommentet egy szabad országból csempészett SIM kártyán át írom az internetre 4 országon és 2 földrészen át VPN proxyzva , úgyhogy talán nem eshet bajom, de szerettem volna ha tudod az igazságot. Ne használd a wifreet. -
törölt tag
Sziasztok!
Szükségem lenne mintegy 10-15 napra egy wi-free-re, és nem, az enyém nem jó, mert az istennek se sikerült vele boldogulni, de a dolog most már sürgős, és most már se időm, se idegem vesződni vele, sajnos perpill, sokkal nagyobb gondot kell megoldanom, de ahhoz a wi-free is szükséges. Akadna-e vki, aki ebben a nyomorult helyzetben ki tudna segíteni, akinek már működik? Smi különöset nem akarok, csak a levelezésem intézni, és a böngészést tudni folytatni, mint pl fb, ahol a problémamegoldás leveleződik. köszi. -
qsotre
csendes tag
Sziasztok,
Lehet kicsit off topic a kérdés, de nem találtam közelebbi UPC Wi-free-vel kapcsolatos témát.
Engem az érdekelne, hogy a UPC a Wi-free hálózaton lévők adatait is tárolja (gondolok itt pl. böngészési előzményekre) vagy a feljelentkezett felhasználónévhez rendelheti a kereséseket, vagy valószínűleg erre nem fordít erőforrást és semmi sincs logolva.
-
w.miki
veterán
Végül megoldódott!
A leírás alapján mentünk végig, és kiderült, hogy a 9. pontban volt az eltérés.
A Felhasználó hitelesítés(3) helyett, Felhasználó, vagy számítógép hitelesítés(1) volt bejelölve, és ezek szerint nem ugyanaz a kettő.
Átállítottuk, és azóta felmegy a WiFree-re... bár néha elég lassan, de jó! -
maajsz
senior tag
Sajnos nem. Felmerült, hogy nem e a UPC alakított valamit, hogy PC/lapossal ne lehessen csatlakozni, hogy ne terheljék annyira a hálózatot vagy hogy sok előfizető ne adja ki a wifree azonosíját, amivel sokan ingyen netezetnének.. itt valszeg valami hálózatokban ill. a szakmában jártasabb kollegát kellene megkérdezni, egyáltalán lehetséges e hogy pl megkülönböztesse a router mac cím alapján, hogy pcről vagy mobil eszközről van e szó, vagy valami más alapján szűrje hogy pl windows (nem WP) alól próbálsz e csatlakozni.. Még az ügyfélszolgálattal nem próbálkoztunk, de a beállításokat kb százféleképpen kipróbáltuk, nem hinném hogy azon a téren lenne probléma, főleg hogy több gépről sem ment.
-
w.miki
veterán
sikerült megoldanod?
nálunk ugyanez a jelenség... -
bhonti
aktív tag
Debrecenben megy valakinek?:0
-
maajsz
senior tag
Sziasztok,
valaki esetleg sejt valami megoldást arra miért nem tudok csatlakozni wi-freere windows alól miközben több androidos eszközről igen? Minden beállítást lecsekkoltam többször is, több gépről is több felhasználónévvel próbáltam és nem enged fel, a hálózatot látja, de csatlakozni már nem hajlandó.. (WPA2-Enterprise csekk, PEAP csekk, validate server csekk, EAP-MSCHAP v2 csekk, user/computer auth. csekk) Valami extra még lenne? -
steelsec
aktív tag
válasz
Crystalheart #69 üzenetére
Köszi, igen telefonon most már így nem gond, de a Win 8.1-es gépeken sehogy nem csatlakozik.
Telefonon is elég rossz az erőssége, mindegy hamarosan érkezik a szerelő. -
-
steelsec
aktív tag
Sziasztok,
Most költöztünk a szerelő majd csak napok múlva tud jönni..
Viszont a szomszédból van wi free amit lehetne fogni, viszont a UPC nekem mailban csak egy jelszót küldött a felhasználó név mellett nincs semmi, így viszont nem enged csatlakozni.
A my UPC-be meg nem enged belépni, betelefonáltam, és az ügyintézőnek se engedte, azt mondta lehet, hogy a költözés kavar be.
Van valakinek ötlete mit lehet tenni? -
Crystalheart
őstag
válasz
Sas madár #66 üzenetére
Ha szétbontod a kapcsolatot, akkor megjelenik nála a jelölőnégyzet az automatikus csatlakozáshoz, onnan vedd ki a pipát. De majd körülnézek máshol is.
Ritkán mozgok a városban - de szerintem logikusan több elérhető WiFree hálózatot is mutatnia kellene, ha valóban több van a közelben.
-
Sas madár
őstag
válasz
Crystalheart #65 üzenetére
Teljesen bele hibáztál.
Laptop win 8.
Lát 4 hálózatot és mindenáron a legrosszabb jelhez hajlandó csak csatlakozni és az használhatatlan.
De ennek a rendszernek semmire való net kezelése van és nem is jelzi ki mind a 4et csak 1et így viszont képtelenség választani. -
-
Sas madár
őstag
Sziasztok!
A Wi-Free -vel kapcsolatos lenne a kérdésem.
Ahol használni szeretném van több elérhető pont is de sajnos nem tudok választani közülük mert teljesen automatikus a csatlakozás és hosszas próbálkozás után jöttem rá miért nem tudom rendesen használni.
Érthetetlen módon a gyengébb jelerősségű hálózathoz csatlakozik és folyamatosan megszakad a kapcsolat és perceken keresztül hitelesít meg próbája lekérni a címet.Használhatatlan.Hogyan tudnám Én kiválasztani a több elérhetőség közül a megfelelőt?
Az azonos név miatt nem is látom külön külön a hálózatokat! -
levente1227
csendes tag
Sziasztok én tegnap regeltem még csak. Egyenlőre semmi.Azt megtudjátok mondani, hogy smart tv-n működik ez? Valaki próbálta már?
-
perolcsika
csendes tag
Sziasztok!
Nekem alapvetően működik a wi-free, viszont csak a lakásnak egy sarkában (valamelyik szomszédé).
Csinált már valaki olyat, hogy a jelet egy repeater-rel felerősítette, hogy nagyobb területen használható legyen?
Üdv,
R -
dabadab
titán
válasz
Crystalheart #59 üzenetére
Teljesen mindegy, az a vege, hogy az egesz forgalmad keresztulmegy a UPC meg ki tudja kinek a halozatan, ahol le lehet hallgatni (persze, ez nem teljesen trivialis, de banki meg foleg nemzetbiztonsagi ugyeknel siman vannak olyanok, akik belefeccolnenek ennyi energiat).
-
oriic
HÁZIGAZDA
Jó cucc tényleg, napi szinten használom, de nem mindig tökéletes sajnos.
-
Crystalheart
őstag
Csak abból indultam ki, hogy ha szoftveresen elkülönítve is, de mégis egyazon hálózatot használ több idegen felhasználó. Ám őszintén szólva nem értek hozzá annyira, mit hogyan lehet hekkelni - két hónappal ezelőttig lövésem sem volt a vezeték nélküli hálózatról, mert itthon nem volt rá lehetőségem, és a 3310-emen sincs böngésző. De akkor remek.
-
dabadab
titán
válasz
Crystalheart #57 üzenetére
"Nos, netbankolni és nemzetbiztonsági ügyeket intézni nem is upc wifreeről kell"
De, nyugodtan. A WiFree abszolut semmivel sem rosszabb biztonsagi szempontbol, mint ha az otthoni internetelofizetesedet hasznalnad. Ha erzekeny adatokat kezelsz, akkor hasznalj titkositast, ahogy a netbank is azt csinalja es - merem feltetelezni - a nemzetbiztonsagi ugyeket intezok is.
-
RBJ
addikt
Ja és technikailag se nagyon kivitelezhető a dolog úgy látom mert a szobai rwifi routerek azért nem igazán lefedettség bajnokok. Gondolom én. Már ha lehet véleményem.
-
RBJ
addikt
Én se tűröm a fejbevágós smiley t igaz neked fáj, és minősít téged és a stílusod is bingó, sőt nem vagyunk egyformák.
Ha más a véleménye valakinek azért nem kellett volna a falra mászni. és ne b+ olj nem áll jól.
És látatlanba ne minősíts senkit, mondtam biztonság terén vannak fenntartásaim.
Pont olyan emberbe botlottál aki nem igazán vár el senkitől semmit ingyen. Így megint mellélőttél.
Arcod van de mögötte lehet egy nagy nulla vagy. -
zseko
veterán
Ne drágázz és kicsinyezz, egyrészt mert nem tűröm, másrészt mert elküldelek a faszba. Hol jössz te ahhoz hogy így ugassál? Te is azon
k..éhenkórászok táborába tartozol ahogy látni akik mindent akarnak ingyen, de fizetni vagy segíteni azt már derogál, más dögöljön meg. Ha nem tetszik mert fosol akkor ne használd b+. Senki nem kényszerít rá. -
Crystalheart
őstag
Mi is regisztráltunk, működik. Pesten is, a Gozsdu udvar Dob utcai végénél, a szobornál a padon is fogtuk valahonnét. Ki kell tapasztalni, hol vannak ilyen helyek - nyáron, melegben, amikor az ember csak kiül, jól jöhet. Azt nem tudom, a panel közepén hogyan működik, ahol tíz hálózatot fogni, de ott talán a többség a sajátját használja. Az utcán pedig úgyis csak keveset lehet fogni, a routerek hatótávja nem ér száz méterekre.
Nekem itthon most 2 router van, ebből az egyik a UPC modemje. A másikat majd kiviszem a kerti házba, és a kert végében is lesz net. (Nos igen, hozzá kell tennem, hogy a mienket senki nem fogja használni, mert a világ végén lakunk, erdő mellett, kertes házban.)
-
zseko
veterán
Bereggeltünk, múlt csütörtök óta várjuk a jelszót, ami a mai napig nem érkezett meg. Ennyit a 48 óráról.
Na meg: A UPC Wi-Free szolgáltatás használatához szükség van egy UPC Wi-Free jelszóra, amelyet a My UPC regisztrációt követően állíthat be magának.
DE HOL??
Na és egy kicsit üti egymást ezzel: Regisztráljon a My UPC-be, és mi 48 órán belül e-mailben megküldjük Önnek a UPC Wi-Free jelszót, amellyel csatlakozni tud a vezeték nélküli hálózathoz. -
RBJ
addikt
Mekkora kecsegség most olvasom. Kölcsönösség elvén megyen de ha én kikapcsolnám magamnál akkor nem lehet ilyen accountom.
Mi van én nem érzem biztonságosnak a dolgot és azért off ha meg valaki annak érzi annak meg on.
-
Fuvaros
senior tag
Tegnap aktivizáltam, müködik is.
Lementem egyet a környékre, és persze csak 1-2 helyen ment, ahol volt a közelben valakinek upc modemje. Nyilván ez kompromisszumokkal jár, épp hol állsz meg, ott van-e jel. De ötletes. kicsit olyan az egész lényege,. mint a torrentezés. De már megy külföldön is, azt írták a upc-től nekem, jövő héten letesztelem Erdélyben....hihi...lesz jó nagy havas kirándulás és pálesz... Disznóvágás és Wifi Free....Amerika!
-
nemlehet
őstag
Szerintem már pedig jó dolog. Sajnos nekem nincs UPC netem, de a barátom megadta a hozzáférését. Pesten panelban tényleg nem az igazi, mert túl sok a jel, de pl voltam Hódmezővásárhelyen vendégsében és amíg vártam a buszra 40 percet (hail volán) kellemesen tudtam netezni a wi free-vel. Nekem 500 megás mobilnetem van és az is egyre szarabb, gyakran villog a h+ jel és pl a facebook chat megy de más netes dolgot nem enged csinálni.
-
Minap Youtube használat közben, megjelent a szokásos reklámcsomag, amit megszokhattunk. Nálam nem megszokott.
Ezt a hozzászólást támogatta az AbBlock Plus.
-
atus72
őstag
Sokat járok a városban és nem tudok cstalakozni, ugrál a jeleerősség össze vissza, kapcsolódás nem megy, otthon megy, nem tudom hogy ez telefon hib-e ma tablettel is kiprübálom a városban de egyelőre ez így nem patent, lehet ennek köze hogy egy házban x upc előfizető van és ha többeknél be van kapcsolva akkor összeakadnak?
-
maggi1886076
addikt
Szerda este lemondtam ezt a sz*rt. Azt mondták 48 órán belül törlik a beállítást. Azóta is megy.penteken este járt le a 48 óra..
-
Szóval a wifi nem fizikailag, csak logikailag van elkülönítve.
Szerintem ebben az esetben is jobban jár az, akinél le van tíltva az opció, mert csak ő használja, és nem két ssid terheli az egy szem wifi adót.Más: én a Kacsó Pongrác lakótelepen lakok, most bolyongtam itt. A környéken csak digi és upc van.
Sok ilyen wifit talált a telefonomon a wifi analyzer, de szinte az összes 1-2 csatornán volt. Ha nekem lenne ilyen csatlakozásom, akkor ugrált volna a egyikről a másikra. (éles teszt a hétvégén, haverom upc-s és bekapcsolta a szolgáltatást). -
bambano
titán
válasz
maggi1886076 #32 üzenetére
ettől nem lett erősebb a jel, de a placebo hatás ettől még jó dolog...
-
Ed3r_X_
nagyúr
Köszönöm a válaszokat, megnézem
-
törölt tag
DNS Szerver az, ami ha begépelsz egy domaint (pl. facebook.com) akkor a géped elküld neki egy kérést, hogy mondja meg mi a hozzátartozó IP cím. ezzel az IP címmel fog később komminukálni a gép. a UPC-s és ismerőseimtől hallom, hogy a Telekomos is tragikomikus...
ha Cisco EPC3xxx gateway van (és az router módban), akkor belépsz a felületére (mondjuk 192.168.1.1, de ezt megtudhatod, ha cmd-ben beírod, hogy ipconfig). jellemzően nincs gyári username és password, simán login.
Administration alatt Working modenál írja miként üzemel az eszköz. Setup alatt Lan Setupnál lehet babrálni a DNS-sel.
"LAN 1 Static DNS x" háromszor szerepel, mert Murphy nem alszik... elég egyet is megadni, de inkább legyen kettő-három. beírod az IP címeket a mezőkbe, ha nem írsz be semmit, akkor a szolgáltatóét használja, illetve, de amennyiben az első működik, akkor a másodikat már meg se nézi, ésígytovább.
előnyösebb egyből routeren megadni, mert így minden rácsatlakozó eszköz megkapja azt, és azt fogja használni. kolléga javaslatát, hogy gépen írd be, azt minden egyes eszközön el kéne játszani, kényelmetlen.
OpenDNS és GoogleDNS amik jók (utóbbi veszettülgyors, de a Google már így is túl sokat tud rólunk...):
OpenDNS
208.67.222.222
208.67.220.220
GoogleDNS
8.8.8.8
8.8.4.4
DHCP pool babrálásával fix IP címet lehet osztani a hálózaton levő gépeknek amennyiben szükséges pl. távelérni NAS-t, szerverecskéhez, amin fut valami, ilyesmi. -
-
törölt tag
nálam a Wi-Free aktiválásával resetelték a Cisco gatewayt, így állíthattam be újra a DHCP poolt és DNS szervereket. feltűnt, hogy csiga lassan oldja fel a domaineket...
-
maggi1886076
addikt
Én most mondtam le a wi-freet. Mintha gyengébb lenne a wifi jel. Erkélyen pl dobálja le a jelet. Be is lassult sokszor. Gondolom az lehet a hiba, hogy a 2 hálózat egy csatornán m3gy.remelem ezzel megjavul a dolog.
-
-
Reinkz
senior tag
Hát nem tudom nálaltok milyen a mobil net, de nekem korlátlan, csak 100mb után lassítjak ami azt jelenti h youtube 240pben simán jön, a mobilhálozat egyre gyorsabb és olcsobb lesz ezek után ez halott ötletnek tűnik nekem.
-
A problémák:
Az összes eszköz egy csatornán forgalmaz ( 3 egymás mellett áló 10 emeletes házak egyikében lakom, látom)
Lakótelep 3. emeleti, Belvárosi 2. emeleti előfizető engedélyezi a szolgáltatást. A router a lakásban a legoptimálisabb ponton van elhelyezve, ez nem az ablak mellett van. Az utcán hányan tudnak hozzá csatlakozni?
Kertes házi övezet, a ház nem a telek utca frontján van. Kapsz majd jelet?
Egy környéken sok eszköz lesz, itt az lesz a gond, hogy a telefon, tablet ugrálni fog a routerek között, máshol meg semmi.Nekem személy szerint a lakásom környékén megszaporodó sok wifi szolgáltatás zavaró, az akinél volt egy ssid, most van 2. A lakásomban 5 ingyen upc-t látok az első emeleten, az utcán a ház előtt egyet se....
-
Múlt héten Csütörtökön löttem be volt kollégámnál a szerkezetet. 2 külön Wifi elérhetőség lett, szóval a saját és a WiFree rész teljesen külön működik. Hétfőn megkapta a hozzá tartozó jelszót.
UI: Egy baj van vele, hogy nem sok helyen van UPC szolgáltatás, bár az eddigi 0 vételi lehetőséghez képest mostmár lehet használni itt-ott.
-
zoo8800
veterán
Nekem már müxik, és pár helyen használtam is. Fasza.
-
feedme
tag
Wi-fi alapból nem a legbiztonságosabb, telekomnál inkább ingyen mobil netet adjanak.
-
bambano
titán
a modemben semmilyen külön hardveres rész nincs ilyesmire.
szerintem nem jó ötlet, a mindenhol totálra bekapcsolt wifik miatt akkora terhelés lesz 2.4-en, hogy mást bekapcsolni már értelmetlen.
-
Sztbeni
őstag
Egy ilyen wifi hálózat nem versenyképes a mobilnettel, még ha ingyenes is. Utálom a wifi keresgélést, inkább fizetek havi párezer forintot.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Ja, csak mióta ezt bevezették, azóta esténként elszáll a YouTube, ez alatt azt értem, hogy még 240p is akad. Előtte meg a 4K is sima volt. Nem tölt előre.
Valami gebasz van, minden este eljátssza, de csak este. Nem tudom nagyon mihez kötni, mióta cseszekedtek ezekkel a Wi-Free pontokkal, azóta ilyen.
Nem regeltem semmit, de Fb oldalt olvasva másnak is van gondja, főleg a külföldi domainekkel. Nem tudom most már tényleg, összefügghet-e.
-
Syl
nagyúr
Én nem kapcsolnám be és nem is használnám:
1) Az én IP-címen keresztül ne huncutkodjanak az utcán sétálók.
2) Soha, semmilyen körülmények között nem csatlakozom ismeretlen wifire. Csakis amit én tartok karban (itthon és iroda). Ezért van mobilnet előfizetésem.
Én már csak ilyen hikomatos vagyok -
marositech
senior tag
Idézem az oldalról:
"Az otthoni privát hálózatát továbbra is teljes sávszélességen használhatja, mivel a UPC Wi-Free-hez szükséges 2,5/0,5 Mbit/sec-es sávszélességet a UPC külön csatornán biztosítja. Az Ön privát hálózatára tehát nincs semmilyen hatással."
Nem is értem minek kell fösvénykedni.
Én bekapcsolnám, ha lenne... -
Stonerice
őstag
Regisztrációt nem próbáltam, ki mivel nálam Telekomos net van. Kért valamilyen azonosítót a regisztráció folyamán? Mondjuk modem SN számot stb..?
Egyébként ha elfogadta a jelszót abban az esetben is szerintem csak annyit várhatsz, hogy ha wifi képes modem közelében leszel, csatlakozni fog a mobilod rá. -
Met
nagyúr
Regeltem, kaptam jelszót is de nem tudok kapcsolódni sehova sem. Mentve, kapcsolódás, mentve, kapcsolódás...
A modem nem wifi képes Cisco. -
Stonerice
őstag
Jobban kiegészítve a cikket beleírtam egy adok kapok elvet, idézve a UPC-től.
Miszerint , aki nem kapcsolja be a megosztást, az nem juthat hozzá máshol sem a UPC WI-FREE -hez -
Stonerice
őstag
Erre azt tudom mondani, ha mondjuk távol vagy az otthonodtól, és nálad az okostelefonod, és UPC-nek hála pont van a közeledbe egy WI-FREE hálózat, akkor azzal máris spórolhattál egy nap alatt simán 12%-ot.
Persze minnél többet nem vagy otthon, annál több összejöhet, ha mondjuk várod a buszt a buszmegállóban, vagy beülsz egy cukrászdába.(#5) Pr3ciSioN
Én pont úgy képzelem el ahogy írtad!
Ha a szolgáltató azt ígéri, hogy nincs semilyen minőségbeli hatással a te internetetdre, én ebből arra asszociálok, hogy a UPC modeme 2 különálló részből áll.
Egyik része az előfizetőé (vagyis az ethernet port és egy wifi hotspot, a másik rész pedig, ami nincs összeköttetésben a bejövő földkábelen kívül semmivel pedig maga a WI_FREE, amit te kapcsolhatsz.Én így képzelem, de a jövöben erről is többet megtudhatunk.
-
Pr3ciSioN
aktív tag
Átolvastam még egyszer már leesett
fáradt vagyok már sorry
-
Stonerice
őstag
Nyitó hsz. a fórum miatt!
Voltak benne ismétlések, és mondatbeli hibák, ezeket igyekeztem javítani, bár az első 45 olvasó bizonyára röhöghetett, vagy éppen sírt rajta
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Vallás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Renault, Dacia topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- HP 15-ac130nh (V2H61EA) Red FD, 15.6", i3-5005U, 4GB RAM, 1TB HDD, 2GB dGPU, Win10 Pro
- Dell Latitude 7490//7410//7420//7420 All-In-One
- Újszerű Lenovo Thinkpad T450 laptop (14FHD/I5-G5/8GB/128SSD/Magyar) - 1 év garancia, ÁFA számla
- ASRock Steel Legends RX7900 GRE 16GB 2 év garancia
- Eladó MSI GTX 1660 Ti 6GB Jó állapotban, karbantartva
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest